Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sıgarayı bırakmak için (2 Kullanıcı)

sefaas

Kayıtlı Kullanıcı
Selam dostlarım, sıgarayı bırakmak için öncelikle bilinçaltımızı ikna etmemiz gerekir. Bunun en güzel şekli tabiki Dua ile dir. Fakat doğru sözçükleri bulamıyanlar için şöyle bir yazım var. UNUTMAYIN her şey beyin de başlar veya biter. Burdaki püf nokta ise BİLİNÇALTIMIZI bunu ikna etmemiz ve bu ançak yeni emirler vererek mümkün. İlk zaman BİLİNÇALTINIZ bu sözlerin saçma olduğunu söylecektir, çünkü bunlara alışık değil ama zamanla bunu kabul edeçektir. Bu yazıyı günde bir kaç kez okursanız ve buna 3-4 hafta ısrarla devam ederseniz sıgara içmeyi kendiliğinizden bırakdığınızı görecekseniz. Bir gün "ya bu elimde çubuk da nedir" diyeceksiniz.
Denemek bedava.

Sıgara kullanmam. Çiğerlerim güçlü ve sağlıklı. Derin ve dolu dolu nefes alabilirim.

Fiziksel açıdan kendime dikkat etmek benim için önemlidir. Kendimi zinde tutmaktan ve sağlıklı hissetmekten hoşlanırım.

Ben sıgara kullanmayın birisiyim.

Hiç olmadığı kadar enerji ve dayanklılığa sahibim
Hayatı seviyorum vu burada olduğma memnunum.

Ne zaman bir sıgara görsem, hatta düşünsem, otomatik olarak şu sözleri duyarım, " ben sıgara içmem" ve içmem.

Beni zaralı bir şekilde etkileyen veya denetleyin hiç bir alışkanlığım yok.
Kendimi ve yapdığım herşeyi kontrol ederim. Daima kendim ve geleçeğim en iyi olanı yaparım.

Temiz, serin havayı solumaktan, sağlıklı olmaktan, bedenimi ve zihnimi tam denetimini elimde tutmaktan hoşlanırım.

Kendim için belirlediğim her hedefe ulaşabilirim. Zihnimde, o anda, hedefine ulaşmış olan "ben'in" net bir resmini görürüm. Onu görürüm sık sık görürüm ve başarırım.

Düzenli olarak egsersiz yaparım. Kendimi zinde ve sağlıklı tutarım. Bir yaşam boyu enerji ve canlılığın tadını cıkarıyorum.

Tüm duyularım açık ve hassas. Görüşüm, koku alma duyum, işitmem, tat almam ve hatta dokumam bile öncekinden daha hassas.

Sıgara içmeyi hiç bir şekilde güçlülükle, zekilikle ve caziplikle bağdaştırmıyorum. Onu yanlızca gerçekte olduğu gibi görüyorum ve onun hayatımda hiç yeri yok.

Kendime gevşemek, iyi hissetmek, derin ve dolu dolu nefes almak için izin veriyorum ve her zaman her durumda sıgara içimiyen sağlıklı birisi olmaktan hoşlanıyorum.

İnsanlar yanımda olmaktan hoşlanır. Kendime güvenim ve saygım var.
Kendimi ve herkesi seviyorum ve bu belli oluyor.

Sıgara içmiyen birisi olmak benim için çok kolay. Herşeyden önçe böyle doğdum ve benim için böyle yapmak doğal bir şey.

------------------------------------------------------------------

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı
sıgarayı bıkarmanın en etkili yolu hic başlamamak rabbim bırakmak isteyen kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun inşallah selam ve dua ile

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum,

Kardeş ben 16 yaşımdan geçen seneye kadar sigara içtim tam 16 sene,
Bir çok defa bırakmak istedim ancak yapamadım,kimisinde ya sitrese girip insanların kalbini kırdım,yada aşırı yemek yiyerek çok kilo aldım,sakız ve çekirdek hastalığınıda unutmamak lazım,ne zamanki sigaranın vücuduma verdiği zararları ve bana emanet olan bu vücudu zehirlediğim aklıma sıkça geldi,işte o zaman Yüce Rabbimize yakardım,canı gönülden dua ettim,bu illeti bırakmam için bana fırsat verip yardım etmesini çok içten bir şekilde diledim,ağzımda sigara kokusu ile O'nun (c.c) Yüce huzuruna çıkmaya utandığımı söyledim ve O'nun İsmi Şerifini anarak yemin ettim ve o gün bıraktım.
Belki defalarca bırakma isteğim ve çabama rağmen 3-5 gün sonra tekrar geri başlayan BEN,birden bire sanki daha önce hiç içmemişim gibi oldum,beni sitresede sokmadı yemek yada çekirdek gibi şeyleride istetmedi,Hamd olsun Hamda layık olan Mevlama-ki bu aciz kuluna böyle bir nimet bağışladı,Dua çok mühim,inanarak iste Rabbinden sana aklına hayaline gelmeyecek şeyleri hibe eder.
Ellerine sağlıkl...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt