Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sigarayı Bırakmak İçin (5 Kullanıcı)

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Sigarayı bırakmak için
1- Sigarayı bırakmaya kesin karar verip bu işte iradeyi sonuna kadar kullanmak gerekir.

2- Sigarayı birden bırakınız! Zira birden bırakmanın daha başarılı olduğunu tecrübeler göstermiştir. Birden bırakamayan da yavaş yavaş bırakmalıdır.

3- İlk iş olarak sigara içen ve sizi sigaraya iten arkadaşlardan ve onlarla işbirliği yaptığınız çevreden uzaklaşınız! (Kahvehane, oyun yerleri vs.)

4- Sigara içen ve sigarayı hatırlatan her şeyden uzak durun! (Sigara paketi, kibrit gibi)

5- Sizde sigara arzusu uyandıran yiyecek ve içeceklerden uzak durunuz. Genellikle sebze, meyve ve sulu yiyecekleri tercih edin.

6- Bilhassa sigara arzusu arttığı hallerde bir bardak su içiniz!

7- Planlı, disiplinli ve faal bir yaşama şeklini benimseyiniz!

8- Sizi strese sokacak konulardan ve tartışmalardan uzak durunuz!

9- Boş zamanlarınızı faydalı çalışmalarla ve açık havada yürüyüşlerle değerlendiriniz.

10- Mümkünse birkaç arkadaşla, grup halinde bırakın!

11- Sigarayı bıraktıktan sonra, her geçen günün sağlığınıza getirdiklerini hatırlayarak kendinize olan güveni pekiştirmelisiniz!

12- Bu arada kilo almaktan korkulursa, şekerli, tuzlu, unlu, nişastalı ve fazla yağlı yiyeceklerden uzak durmalıdır.

13- Sinirlerin güçlenmesi ve fizik mukavemetin artması bakımından B vitaminince zengin gıdalar tercih edilmelidir!

14- Gece hayatından uzak durmalıdır!

15- "Bir tane sigaradan ne çıkar" gibi aldatıcı tekliflere kanmayınız! Zira, bu tek sigaranın bu yoldaki bütün emeklerinizi boşa çıkarabileceğini unutmayın!

16- Şimdi bazı ilaçlar çıkmıştır. Sigarayı bırakmakta büyük rolleri vardır.
quot-bot-left.gif

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm Sigarayı Bırakmaya Çalışıyorum :( Bırakmak İsteyen Olursa Yöntemlerini Yazmak İstedim...

Rabbim sigara icen arkadaslara
sigarayi birakacak

irade gücü nasip etsin

Rabbim toplumumuzu
sigara pisliginden kurtarsin inşallah...

Amin

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kardeşim.

hiç kullanmadım inşALLAH kullanmam.
eyerki sigara içen insanlar organlarına verdikleri tahribatı imkan olupta bir ellerine alıp bakabilseler nasıl bir karar alır da vazgeçerler hep beraber görmek lazım.

göz görmeyince kulak işitince sanırım kar etmiyor.

selam ve saygılarımla.

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLERE TAVSİYE
Mümkünse gusül abdesti alınır, değilse namaz ab-desti alınır. Allah (cc) Rızası için iki rek'at namaza niyet edilir. Fatihadan sonra birinci rekat'ta ayetel kürsî, ikinci rekât'ta Hüvallahüllezi (Haşr) süresinin son ayetleri) okunup namaz huşu içinde eda edilir. Seccadede eller Cenab-ı Hakka açılarak tazarru ve niyazdan sonra tütünü terk için şu dua okunur.
Ey Allahım! Bize belâlın en temizini nasib, buyur. Kaf ile Nün arasına hazinelerini koyan. Allah'ı (cc) noksan sıfatlarından tenzih eder. Aziz, Kerim ve Celil olan adlarınla senden isterim, hacetimi kaza et, Ya erhamerrahimin.
Ey Lütûflan gizli olan Allah (cc). Bize müsri-kattan necat ve halas ver. Dukanın habaisinden, nefret ve ikrahımızı tevbe etmek suretile nasib et. Bizi ihlâs sahibi kıl, bi hakkın Cemil olan Allahım sana hüsnü zannım tamdır.
Allahın selât selâmı efendimiz Ez. Muham-med (s.a.v.) Ali ve ehli beyti üzerine ve cemii enbiya, Evliya üzerine olsun Selâm Allah'a (cc) tâbiğ olanlara olsun. Amin.
Tütünü terk edenin aklına, tütün içmek gelire, okuyabildiği kadar, salâvat-ı şerife (Allahümme sallı âlâ Muhammed) (s.a.v.), getirir. Allah'ın izniyle salâvatı şeri-fenin bereketiyle kendini muhafaza eder.

KARDEŞLERİM EN AZINDAN BİR KERE DENEYİN,RABBİMİN İZNİYLE İNŞALLAH SİGARAYI BIRAKIRSINIZ....

ALLAHA EMANET OLUN MÜMİN KARDEŞLERİM...

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah bırakırsınız bütün kullanan kardeşlerimde inşallah bırakırlar ellerinize yüreğinize saglık rabbim razı olsun faydalı bir paylaşım
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm Sigarayı Bırakmaya Çalışıyorum :( Bırakmak İsteyen Olursa Yöntemlerini Yazmak İstedim...

Rabbim sigara icen arkadaslara
sigarayi birakacak
irade gücü nasip etsin

Rabbim toplumumuzu
sigara pisliginden kurtarsin inşallah...

Amin
aleyküm selam kardeşim bu genç yaşta neden zehirliyosun kendini Rabbimiz iradene kuvvet versin bırakabilesin inşaallah
annemde içiyo bende ona kızıyorum e azcık sesimi yükseltincede günaha girmiş oluyorum bu sigara çok zararlı çok....

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh daimen ve ebeden InsaAllah kardesim ; Rabbim (c.c.) razi olsun.çok güzel bir paylasim olmus..InsaAllah Rabbim sigara içen kardeslerimizi kurtarir.Düsünelim biraz vücudumuz organlarimiz bize birer emanettir..Hesap vermekten korkarim.Organlarimizda bizlerden hesap soracak..Rabbim sana siginirim.Kainatin efendisine emanet olun insaAllah.

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah bırakırsınız bütün kullanan kardeşlerimde inşallah bırakırlar ellerinize yüreğinize saglık rabbim razı olsun faydalı bir paylaşım

rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile

<<B)>>

Aleyküm Selam kardeşim Allah razı olsun .. Sigara kullananlar okusun :( ve bırakmaya çalışsınlar İçenler Zaten Hiç bir yararının olmadığını biliyor Bırakmaya gelince bırakamıyor İnşallah Bırakmaya niyetli olanlar bırakmayı başarır Allaha emanet ol elametle ....

sirmot

Kayıtlı Kullanıcı
evet gercekten cok önemli bir konuyu ele almissiniz bende eskiden sigara icmek gibi büyük bir yanlis yapmistim ama suan kullanmiyorum allaha etmis oldugum dualarim sayesinde kurtuldugumu düsünüyorum... allahim sen merhametlilerin en merhametlisisin.

mehmet ercan

Kayıtlı Kullanıcı
''İNSAN HAYATI SÖZ KONUSU OLUNCA HİÇ BİR OLGU BUNUN ÖNÜNE GEÇEMEZ''

1-SİGARA KONUSUNDA BİLİNMESİ GEREKEN BAZI GERÇEKLER:

Dünya sağlık örgütü istatisliklerine göre dünya ülkelerinin bir çoğunda en çok rastlanan ve en çok ölüme yol açan nedenler arasındaki ilk sırayı akciğer kanseri alıyor. Türkiye'de her yıl 30-40 bin kişide akciğer kanseri görülüyor. Akciğer kanserinin yüzde 85'i, Kronik bronşit'in yüzde 75'i, Kalp hastalıklarının yüzde 25'i SİGARADAN kaynaklanıyor.

a) Tütünde sağlığa zararlı hangi maddeler bulunuyor?

En iyi bilinen ve en tehlikelileri korbonmonoksit, nikotin ve katrandır.

b) Bu maddeler nasıl öldürücü etki yapar?

-Karbonmonoksit: Arabaların eksoz gazının aynısıdır. Kanın oksijen taşıma yeteneğini azaltır.

-Nikotin: Kokain ve morfin kadar bağımlılık yapar. Kan basıncını (tansiyon) ve kalp hızını arttırır. Karbonmonoksit ile birlikte koroner arter hastalığı ve beyin damar hastalığına yol açar.

-Katran: Kanserojen (kanser yapacı) olup akciğer kanseri, anfizem ve kronik bronşit yapar.

c) Düşük katran ve nikotin içeren sigaralar az mı zararlıdır?

Hayır. Kanda azalan miktarları telafi etmek için alışkanlığı olanlar daha fazla içer ve daha çok içine çeker.

d) Filtreliside zararlıdır:

Filtre karbonmonoksit ve diğer zehirli gazları temizlemez. Filtreli sigara içicisi yine de kalp hastalıkları ve inmeye (felç) yakalanabilir.

2-SİGARA NASIL BIRAKILIR:

Sigarayı bırakmak her zaman kolay olmadığından, sigarayı bırakmak isteyen kişinin kendini iyice hazırlaması gerekir.Sigarayı bırakmış kişilerin deneyimlerinden yola çıkarak sizlere yardımcı olarak bu önerileri hazırladık:

a) Öncelikle sigarayı bırakmanızda kolaylık sağlayacak bir gün belirleyin ve bu güne sadık kalın.

b) Özellikle ilk günlerde sigara içme krizinden kurtulmak için bazı alışkanlıkları değiştirmekte yarar vardır. Örneğin; çay ve kahveyle birlikte canınız çok sigara istiyorsa, meyve suyu yada meyve özlü çay içmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca sigara içilen mekanlara bir süre için daha az gitmeye çalışabilirsiniz.

c) Tabii ki aklınıza sigarayı getirecek bütün durumlardan kaçınamazsınız. Unutmayın ki bu etkiler yanlızca bir kaç hafta sürmektedir. Bu süre için sizi oyalayacak bir şeyler bulabilirsiniz.

d) Her seferinde yanlızca bir gün hedefleyin. Sigarayı tamamen bıraktım diye düşünmeyin. Bu güyeceğim diye düşünüp ertesi günü unutun. Ertesi gün olduğunda aynı şeyi o gün için uygulayın.

e) Sık sık sigarayı bırakma nedenlerinizi gözden geçirin ve bırakmış olmakla neler kazandığınızı düşünün. Bir sigaradan bir şey olmaz demeyin, bir sigara kolayca iki ve üç olur, sonra her şey eski haline döner.

f) Kendinizi ödüllendirmeyi unutmayın. Sigaraya harcadığınız parayı bir kenarda biriktirerek bu parayla kendinize güzel bir hediye alabilirsiniz.

g) Doktorunuz veya bölgenizdeki bir sağlık kuruluşuna başvurarak size nasıl yardımcı olabileceklerini sorabilirsiniz.

3- SİGARANIN BAŞLICA ZARARLARI:

a) Kalp ve kan dolaşımı hastalıkları: Kalp krizi, damar tıkanması, kangren.

b) Solunum yolları: Bronşit, Anfizem, akciğer ve solunum yollarında sürekli enfeksiyon sonucu tahribat, Astım.

c) Kanser: Akciğer, Yemek borusu, Ağız içi, Burun boğaz, Gırtlak, Pankreas, Böbrek, Lösemi.

d) Dğer: Ülser (Mide ve oniki parmak bağırsağı), Erkeklerde ikdidarsızlık ve kısırlık, Kadınlarda erken menepoz ve kısırlık, Premature doğum/Düşük, Cildin erken yaşlanması, Katarakt, Tat ve koku alma duyularında zayıflama, Sosyal soyutlanma, Sigara kullanmanın parasal maliyetleri.

4-SİGARANIN GERÇEK YÜZÜ:

Polonyum-210 (kansorojen)=Radon (radyasyon)=Metanol (füze yakıtı)= Toluen (tiner)= Kadmiyum (akü metali)= Bütan (tüpgaz)= DDT (böcek öldürücü)= (hidrojen siyanür)= Aseton (oje sökücü)= Naftalin (güve kovucu)= (gaz odaları zehiri)= Arsenik (fare zehiri)= Amonyak (tuvalet temizleyicisi)​

HANGİ NEDENLERLE SİGARAYI BIRAKIYORLAR: SİZİN NEDENLERİNİZ HANGİLERİ?

1- Sağlığıma önem verdiğim için,
2- Kendimde olumlu değişiklikler yapmak için,
3- Damarlarımdaki daralmaya engel olmak için,
4- Soluk soluğa kalmamak için,
5- Kanser olmamak için,
6- Kalp krizi geçirmemek için,
7- Nefesimin kötü kokmaması için,
8- Üstümün başımın kokmaması için,
9- Çevremdekilerin sağlığını korumak için,
10- Çevremi rahatsız etmemek için,
11- Kendime olan saygımı arttırmak için,
12- İlkel bir davranıştan kurtulmak için,
13- Öz güvenimi kazanabilmek için,
14- Çocuklarıma iyi örnek olmak için,
15- Torunlarıma iyi örnek olmak için,
16- Öğrencilere iyi örnek olmak için,
17- Çocuğumun hatırını kırmamak için,
18- Paramı israf etmemek için,
19- Eşime daha fazla işkence çektirmemek için,
20- Rahat yürümek için,
21- Rahat uyumak için,
22- Rahat merdiven çıkmak için,
23- Sigara sağlığımı ciddi şekilde tehdit ettiği için,
24- Doktoruma giderken utanmamak için,
25- İnsanlarla rahatça tokalaşmak (öpüşmek) için,
26- Hızlı yaşlanmamı durdurmak için,
27- Özgür olmak için,
28- Daha kolay nefes almak için,
29- Yemeklerden daha fazla tat almak için,
30- Daha iyi koku almak için,
31- Daha fazla zehir solumamak için,
32- Kendimle gurur duymak için,
33- Kendime olan güvenimin artması için,
34- Kendimin daha değerli olduğunu görmek,
35- Temiz bir boğaz ve burunla nefes almak için,
36- Kendime yakışytıramıyorum,
37- Sigara iç.meyi hiç akıllıca bulmadığım için,
38- Sigaradan tiksindiğim için,
39- Sigara denen bu zararlıya yenilmemek için,
40- Sigara tarafından daha fazla kandırılmamak için,
41- Kendimi kurbanlık koyun gibi görmemek için,
42- Doğacak bebeğim için,
43- Baba olmanın sorumluluğu için,
44- Sigaraya daha fazla köle olmamak için,
45- Sigaradan nefret ettiğim için,
46- Modern bir insana hiç yakıştıramadığım için,
47- Çevremdeki olumsuzluklardan kurtulmak için,
48- Enerji kapasitemi kaybetmemek için,
49- Kendi kendimle barışık olmak için,
50- Kaliteli yaşamayı tercih ettiğim için...

UNUTMAYIN:

Sigara zevk alınacak, sevilecek bir şey asla değildir. Bir insanın kuru, üstelik zehirli bir otu sevmesi çok anlamsız bir davranıştır. Sigara zevk değil, olsa olsa acı verir. İnsana dost değil düşmandır.

-Bütün bu yanılgıları bir tarafa bırakıp gerçeklerle yüz yüze gelin: Sigara sizin dostunuz değil, sinsi bir düşman. Size zevk değil aslında acı veriyor. Bir insanın kendini çevresindekileri, hatta çocuklarını zehirlemesinden zevk alması düşünülemez.

-Sigara içme yönünde alacağınız çağrılara karşı; Sigara aklınıza geldiği zaman yarım bardak veya 1 bardak su içmelisiniz. En az bir ay süre ile suyu yanınızdan ayırmayın, Unutmayın; sigara ölüm, su hayattır...

''SİGARA DUMANI EN KİRLİ HAVADAN 10 KEZ DAHA KİRLİDİR...''

''SİGARANIN YOL AÇTIĞI ÖLÜMLER; TRAFİK, İŞ KAZALARI VB. TÜM ÖLÜMLERİN TOPLAMINDAN BEŞ KAT DAHA FAZLADIR...''

''HER YIL ÜLKEMİZDE 100.000 İNSANIMIZI ERKEN YAŞLARDA SİGARAYA KURBAN VERMEKTEYİZ...''

SİGARAYI BIRAKTIKTAN SONRA

a) 20 Dakika sonra: Tansiyon ve nabız normale iniyor.

b) 8 saat sonra: Kandaki oksijen normal düzeye çıkıyor.

c) 24 saat sonra: Kalp krizi tehlikesi azalıyor.

d) 48 saat sonra: Sinir uçları yenilenmeye başlıyor.

e) 2-3 Hafta sonra: Kan dolaşımı dengeye giriyor. Akciğerlerin fonksiyonu yüzde 30 oranında iyileşiyor.

f) 1-9 Ay sonra: Öksürük krizleri bitkinlik kısa kısa nefes almalar azalıyor. Akciğerler temizleniyor veenfeksiyon tehlikesi azalıyor.

g) 1 Yıl sonra: Koroner yetmezliği tehlikesi sigara içenlere oranla yarı yarıya azalıyor.

h) 5 Yıl sonra: Akciğer kanserinden ölme tehlikesi yarı yarıya azalıyor.

i) 10 Yıl sonra: Akciğer kanseri tehlikesi içmeyenlerin düzeyine iniyor.

j) 15 yıl sonra: Koroner yetmezliği tehlikesi sigara içmeyenlerin seviyesine iniyor.

Sigaranın bü güne kadar bizi yanıltan anlamlarını biliyoruz. Bir daha bizi yanıltmasına izin vermeyeceğiz. Sigaranın yaptığı tüm alişkanlıklarına karşı artık özgürlüğümüzü kazanmalıyız. Ben ve bölüğüm sigaranın zararlarına karşı sağlığı seçtik. Ne pahasına olursa olsun bir daha asla sigara içmeyeceğiz. Ne kederde ne de sevinçte iğrenç maddeyi kullanmayacağız.
Sigara içmemeyi tercih ettiğiniz için hepinize başarılar diliyorum.

BÖLÜK / BATARYA KOMUTANI​

(59'NCU TOPÇU TUGAYI ÖZEL ÇAVUŞ TALİMGAH TABURU SİGARA BIRAKMA KAMPANYASI BROŞÜRÜNDEN ALINMIŞTIR.)

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu daimen ve ebeden InsaAllah kardesim ; yerinde bir açiklama olmus.Kainatin efendisine emanet olun insaAllah.

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim ben sigara iciyorum günde iki paket ve burakamıyorum bir kac defa denedim ama yapamıyorum cok sinir yapıyor ve hani bir söz vardır bekara kadın boşaması kolay gelir diye işte öyle bir tiryaki hemen sigara burakamaz kim nederse desin yinede böyle bir konu actığınız icin teşekkür ederim rabbime emanet olun

zeynep.s

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Selamün Aleyküm

Allah razı olsun. çok güzel bir paylaşımdı. Rabbim sigarayı içipte bırakmak isteyenlere ; bırakmayı nasip ettirsin.

İyi akşamalar. allaha emanet.... :H

Abdulbaki

Kayıtlı Kullanıcı
vazgeçilmez..

vazgeçilmez..

selamün aleyküm kardeşim ben sigara iciyorum günde iki paket ve burakamıyorum bir kac defa denedim ama yapamıyorum cok sinir yapıyor ve hani bir söz vardır bekara kadın boşaması kolay gelir diye işte öyle bir tiryaki hemen sigara burakamaz kim nederse desin yinede böyle bir konu actığınız icin teşekkür ederim rabbime emanet olun

cevdet benım vazgecılmezım layıkıyla ALLAH kul olamk ama sunu dıyeyeım ALLAH kullukta sıgaraiçmek yoktur senı de beklerız ..inş.bırakırsın ...

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı

aleyküm selam cevdet abi 20 yaşındayım ve yaklaşık 3 yıldır içiyorum Sizler daha iyi bilirsiniz Bırakmak gerçekten çok zor ama ... Denemekten zarar Gelmez Sanırım Her deneyişimde başarısız oluyorum ama :D inşallah Kurtuluruz hep beraber

Allaha emanet olun selametle

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
cevdet benım vazgecılmezım layıkıyla ALLAH kul olamk ama sunu dıyeyeım ALLAH kullukta sıgaraiçmek yoktur senı de beklerız ..inş.bırakırsın ...

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM BEN SİZİN ANLATMAK İSTEDİĞİNİZİ ANLAMADIM YANLIŞ ANLADIMSADA DÜZELTİN SİZ ŞİMDİ SİGARA İCENLER ALLAHA KUL OLAMAZMI DİYORSUNUZ VE BİR DE SİZ BİR YERLERDESİNİZ HER HAL BENİDE BEKLİYORSUNUZ O RASI NERESİ SELAM SIZLAR KÖYÜMÜ RABBİME EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
hayırlı akşamlar. eşime hep söylerdim sigarayı bırakmasını zararlarını da biliyordu. en son artık bıraktım dedim ki ben Rabbimden isticem. ondan sonra Ramazan ayıydı her gece teheccüt namazından sonra gündüz oruçluyken çok içten dua ettim ve 4444 tefriciye okudum peygamberimize s.a.v. selam gönderdim. elhamdülillah o ramazan ayında evvelki yıl bıraktı. inşallah bir daha da içmez. çünkü kul hakkı eşine karşı çocuğuna karşı maddi manevi kul hakkı. ve israf. düşünsenize ayda 150 ytl olsa bir çocuk okutulabilir hayatı kurtulabilir. ya da başka hayırlar yapılabilir. hesabı var bunun içerken düşünmek lazım. mutlaka zor bırakmak. ama peygamberimiz zamanında içkinin yasak olduğu ayet geldiğinde sahabe anında bırakmış. onlarında imanı öyleydi işte. Rabbim bırakmak isteyenlere nasip etsin inşallah o kötü kokudan kurtarsın. kendini ve etrafındakileri.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt