Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SIGARA´yi birakmak istiyorum (1 Kullanıcı)

CenneteDavet

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cennetedavet.wordpress.com
Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu

Arkadaslar sigarayi birakmak istiyorum cok denedim ama olmuyor
birakmaya cok niyetliyim benim icin dua ederseniz cok sevinirim
sevenlerim cok üzülüyor onlari artik üzmek istemiyorum eger benim icin dua ederseniz cok mutlu olurum

simdiden Tesekkür ederim :a03: :a33:

can kırıkları

Kayıtlı Kullanıcı
rabbim güç kuvvet nasip etsin kardeşim aynı dert bendede var ALLAH KOLAYLIK VE AZİM VERSİN İNŞALLAH

H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü
ben de bu dertten muzdariptim ALLAH(cc) YARDIMIYLA KURTULDUM. evvela tevbe sonra farzlara riayet ve kesinlikle nafile oruç. pazartesi perşembe yetmiyor ilk etapta. HZ. DAVUT (sas) orucunu tutmalısınız. 1 gün tutp 1 gün bırakın sadece sigarayı değil bir sürü kötü alışkanlıktan da kurtulmuş olursunuz. nafile namazı da duha evvabin ve mümkünse teheccüd. sigara ALLAH(cc) irinli su diye tabir ettiği cehennemi bir halettir. evvela tevbe edilmeliyi bu yüzden söyledim. kişi bunların HAK(cc) geldiğini anlarsa hem kurtulur hem de hakkında şer gibi gözüken şey hayra kalbeder. her türlü pis alışkanlık nefsin kontrol edilememsinden kaynaklanır. oruç bu yüzden hem dini hem de tıbbi olarak tavsiye üstünde bir yaşam şekli olmalı. nefsin zaaf gösterdiği göstereceği onlarca şeye çözümdür. NEFSE uyup yapılan şeylere bahane aramak yerine bunların bizi nereye götüreceğini görmek v evvela tevbe etmek gerekir. tıbbi olarak yardıım alınması da dinin gereği ancak bu bir bela olmakla ALLAH(cc) DUA VE NEFİS TERBİYESİ DIŞINDA BİR ÇÖZĞÜM YOK DESEM ABARTMIŞ OLMAM. her şeyi ALLAH(cc) ten beklemk değil hayatı onun ölçüsüne uydurmak gaye olursa nefsin sahibinin de ALLH(cc) olduğu görülür. biraz dişini sıkıp sabırla nafile ibadetlere dikkat edilirse (sakın orucu bırakmayın) nefsin binbir türlü kötü haletinden ALLAH(cc) İZNİYLE İNŞAALAH KURTULABİLİRZ. allah(CC) ACİL ŞİFA VERSİN ŞİFA KURANDIR. kelam okuyup nafile ibadet yaparsak VEHÜVE ALA KÜLLİ ŞEY'in KADİR'in ne anlama geldiğini inşaallah öğreniriz. Rabbim sizden benden ve alem-i islamdan razı olsun.

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
Ya rabbi bu kardeşimiz ve tüm bahımlı olan şu haram vücüda zararı dokunan şeytanın yemeğinden senin huzuruna boynu bük getirecek olan haramdan kuratar yarabbi.(AMİN)

kendini zorla gerekli duayı yap fakat öyle hemen Allah duamı kabul etti ben gayret etmesemde olur Allah bıraktırı zaten sakın ola deme.

sen gayret edeceksin Allahda yardım edecek.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah bırakırsın kardeşim sonrada kokusuna bile tahammül edemeyeceksin. tanıdıklarım öyle çünkü rahatsız oluyorlar. kesin karar ver bol bol dua et. bir hesapla bir yılda ne kadar para harcıyorsun. belki o parayla bir çocuk okutabilirsin. bir hayat kurtarabilirsin. almak istediğin şeyleri alabilirsin. inşallah bırakırsın çok isterim. bugün galiba sigarayı bırakma günü. tekrar dene vazgeçme.

GüL YeTiMi

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşimm Rabbim yar ve yardımcın olsun inşaAllah...

ufuk1335

Kayıtlı Kullanıcı
Sıgarayı bıraktın mı kardesım bu dertten bendede var ınsallah bırakmısındır

ya mucib

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH yardımcın olsun kardeşimm
benim ailemde içiyorrr dua edinde bizimkilerde bıraksın inşaALLAH

Ayşegül00

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm,,babam bağımlısıydı ama önce kendi isteği sonra doktor yardımıyla bıraktı .şimdi kokusunu bile sevmiyo,,onun yerine sakız ,çekirdek gibi şeyler yedi ve bıraktı darısı tüm isteyenlere,,,amin,,,

ufuk1335

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bır mekuru terk etmek alımlere gore havada ucmaktan denızde yurumekten daha eftal daha buyuk keremat dıyorlar ınsaallah nasıb eder rabbımız...

atris

Kayıtlı Kullanıcı
ben de uatanarak sıkılarak soyluyorum bende sıgara kullanıyorum ama bende sole bı durum var ıstedıgım anda bırakıyorum bakıyorum 11 hafta ıcmemısım bır akıyorum ıcıyorum ama yenı bır ıse gırcem nasıpse kardesım fırmaya ablam sıgara ıcmez demıs bırakıyım ıcmeyım dıye sagolsun

CenneteDavet

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cennetedavet.wordpress.com
ben de uatanarak sıkılarak soyluyorum bende sıgara kullanıyorum ama bende sole bı durum var ıstedıgım anda bırakıyorum bakıyorum 11 hafta ıcmemısım bır akıyorum ıcıyorum ama yenı bır ıse gırcem nasıpse kardesım fırmaya ablam sıgara ıcmez demıs bırakıyım ıcmeyım dıye sagolsun

ne kadar güzel Insallah tamamen birakirsin dün sadece birtane ictim oda gece yarisiydi insallah bende devamini getiririm

pisiko_212

Kayıtlı Kullanıcı
Allah'a şükür hiç başlamadım bundan sonra da başlamayacağım.

Kokusundan bile tiksiniyorum yahu.

Mümin_42

Kayıtlı Kullanıcı
Dualarımız seninle olacak, hiç unutma!...

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah kısa zamanda sigarayı bırakırsın kardeşim
dua edicem sana inşallah

gülümseraydıner

Kayıtlı Kullanıcı
allah c.c yar ve yardımcın olsun...kardeşim..rabbim sana güç sabır versin....hayırlı işlere ver kendini..gez dolaş..sohbetlere katıl..vaktini asla boş geçirme..bak o zaman unutuyo insan ..iki gün içmesen gerisi zaten geliyo..inşallah bırakırsın kardeşim allahın izniyle..inşallah..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt