Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sigara içmek haram mi? (1 Kullanıcı)

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
Burada insanın zaruri ihtiyaçlarından bahsetmişsiniz. Ancak Bahsettiğiniz gibi sıcakta soğuk, soğukta sıcak bişeyler içmek istemek zaruri değildir. Öyle birşey olsa ben 30 derece sıcaklık varken çay içmem. Ya da çoğu kişi kışın kola içmezler.. Bu iş zaruri istek değildir yani ihtiyaç değildir.

Sigarada bir ihtiyaç değildir. Eğer ihtiyaç olsaydı herkes içerdi. Nefsin istediği de doğrudur ancak neden herkesin nefsi sigarayı emretmiyor. Sigaraya nefis mi alıştırıyor. Herkes kendi isteği ile alışıyorlar. Yok ben zorla alıştım diyen varsa yalan söylüyordur.

Bu işte bir zarurilik yoksa.
Sigara almak için para veriliyorsa...
Sigara insan sağlığını kötü etkiliyorsa..
Sigara insanı bile bile hasta ediyor ve bunu içenlerde biliyorsa...
Sigara hem sağlığı hemde keseyi etkiliyorsa...
İsraf haramsa...
Nefs istedi diye içilip nefse uyuluyorsa...

Artık gerisini siz düşünün
İster HARAM deyin isterseniz CAİZ deyin, istersenizde MÜBAH deyin.

Ama aklınıza, nefsinize göre değilde olması gerektiği gibi deyin.

Yorum yaptığınız için cevap vermek istemiyorum. Çünki dini konularda nakli esas almayan , ehli sünnet alimlerinden' rahmetullahi teala aleyhim ecmain' nakletmeyen muhakkak nefsi konuşur.Yazınızda bir tane ehli sünnet aliminden delil gösteremiyorsunuz.Tamamen kendi mantığınıza yatanı yazmışsınız. bu sebebden burada tartışmamızın anlamı yok. Allahü teala dilediğini doğru yola kavuşturur.

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
Yorum yaptığınız için cevap vermek istemiyorum. Çünki dini konularda nakli esas almayan , ehli sünnet alimlerinden' rahmetullahi teala aleyhim ecmain' nakletmeyen muhakkak nefsi konuşur.Yazınızda bir tane ehli sünnet aliminden delil gösteremiyorsunuz.Tamamen kendi mantığınıza yatanı yazmışsınız. bu sebebden burada tartışmamızın anlamı yok. Allahü teala dilediğini doğru yola kavuşturur.

Evet Allah dilediğini doğru yola kavuşturur.
Rabbim bizleri doğru yola kavuştursun... Sizleri de

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm

Yazıda yorumunuz var. Sizden beklemezdik. Mahşer günü buraya yazılan her kelimenin kaynağını soracaklarını unutmayalım.

Doğru yolda olanlara selam ederim.

selamün aleyküm...
sizinde alıntı yaptığınız yazılar birilerinin yorumu..
tamamen ayet hadis aktarmadınız ki..dinimizislam sitesinde ki hocaefendi kim ise o yazılarda onun yorumu.. yanılıyormuyum..

yazılarımdan hiçbiri sallama değildir..biliyorsam yazıyorum..bilmiyorsam soruyor, öğreniyorum ondan sonra yazıyorum...

ayrıca..inanın ki, her sözümden mevla teala'ya hesap vericeğimi hiç bir zaman unutmuyorum..

SÜLEYMAN ALAGÖZ

Kayıtlı Kullanıcı
Sigara konusu

Sigara konusu

Esselamü aleyküm verahmetullahi veberakatühü ve rizguhü
değerli hocalarimdan ve sizlerden allah c.c. Razi olsun bize çok değerli bilgiler sunuyorsunuz.sigara konusunda bende ishak yakup hocama katiliyorum.kati delillerle sabit olmadikça hiç bir şeyi haram diye niteleyemeyiz.hocamizinda belirttiği gibi o zaman yediğimiz herşeye haram dememiz lazim. çünkü hep hormonlu ve yavaş yavaş zararlari çikiyor.ayni sigara gibi.yavaş yavaş kalbi tikiyor. Yavaş yavaş kanser yapiyor gibi.o yüzden lütfen ağzimizdan bir şey söylerken daha dikkatli söyleyelim. çünkü harama helal demek allah muhafaza insanin dinini götürür. Allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun. Beraat kandilimiz mübarek olsun.sllsh cümlemizi beraatini sağindan alanlardan eylesin.cemalullahi görmeyi ve rasulullah efendimizin şafaatlerine nail eylesin.amin taha ve yasin velhamdülillahirabbilalemiiiin.

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm...
sizinde alıntı yaptığınız yazılar birilerinin yorumu..
tamamen ayet hadis aktarmadınız ki..dinimizislam sitesinde ki hocaefendi kim ise o yazılarda onun yorumu.. yanılıyormuyum..

yazılarımdan hiçbiri sallama değildir..biliyorsam yazıyorum..bilmiyorsam soruyor, öğreniyorum ondan sonra yazıyorum...

ayrıca..inanın ki, her sözümden mevla teala'ya hesap vericeğimi hiç bir zaman unutmuyorum..

ve aleykümüsselam ve rahmetullahi.

Öncellikle şunu belirmek isterim. Yorum ile ictihad farklı şeylerdir. Bizim gibi ehliyetsiz kimselerin yaptıkları yorum olur. Ama müctehid alimlerin istihadı haşa yorum değildir. Onlar delilsiz konuşmazlar. Ben sizi siteden tanıdığım kadar sened ve delile önem veren biri olarak görmüştüm.

İsterseniz şu linke bir bakın. baştan aşağı fıkh kitablarından nakildir.
Dua eder dua beklerim.

Tütün içmek haram mı? .:.: www.dinimizislam.com :.:.

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm...

ve aleykümüsselam ve rahmetullahi.

Öncellikle şunu belirmek isterim. Yorum ile ictihad farklı şeylerdir. doğru.Bizim gibi ehliyetsiz kimselerin yaptıkları yorum olur.bu da doğru Ama müctehid alimlerin istihadı haşa yorum değildir. Onlar delilsiz konuşmazlar. evet bu da doğru.. Ben sizi siteden tanıdığım kadar sened ve delile önem veren biri olarak görmüştüm. bu sizin hüsnü zan'nınızdır. teşekkür ederim... İsterseniz şu linke bir bakın. baştan aşağı fıkh kitablarından nakildir.
Dua eder dua beklerim.dualar müşterek...

Tütün içmek haram mı? .:.: www.dinimizislam.com :.:.

dinimizislam.com. benimde sık kullanılanlar'ımda kayıtlı olan, takip/istifade ettiğim sitelerden dir...

şunu belirtmek isterim ki, sigara konusunda ben kendi fikrimi/yorumu mu savunmuyorum...benimde aktardığım ehliyetli kimselerin verdiği fetvalardır...

bunu daha öncede söylemiştim..üstadımdan, mehmet talü' hocadan ve cübbeli ahmed efendiden duyduğumu söyledim...ve bu hususa yorumlarımı katmadım..verdiğim örnekler bile ulemadan nakillerdir...

bu husus'u burada kapamak istiyorum...artık bu konuyu konuşmayalım..

ve size şunu söylemek istiyorum...bütün her konuda dinimizislam.com'u kriter olarak almayınız..her mesajınızı oradan kopyalıyorsunuz..her konuyu oradan öğreniyorsunuz gibi bi izlenim veriyor... ve bu nakıslıktır...

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm...

dinimizislam.com. benimde sık kullanılanlar'ımda kayıtlı olan, takip/istifade ettiğim sitelerden dir...

şunu belirtmek isterim ki, sigara konusunda ben kendi fikrimi/yorumu mu savunmuyorum...benimde aktardığım ehliyetli kimselerin verdiği fetvalardır...

bunu daha öncede söylemiştim..üstadımdan, mehmet talü' hocadan ve cübbeli ahmed efendiden duyduğumu söyledim...ve bu hususa yorumlarımı katmadım..verdiğim örnekler bile ulemadan nakillerdir...

ve size şunu söylemek istiyorum...bütün her konuda dinimizislam.com'u kriter olarak almayınız..her mesajınızı oradan kopyalıyorsunuz..her konuyu oradan öğreniyorsunuz gibi bi izlenim veriyor... ve bu nakıslıktır...

Bir yere bağlanan her şeye kavuşur, heryere bağlanan hiçbir şeye kavuşamaz.

İmam-ı Rabbani 'kuddise sirruh'

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm...

Bir yere bağlanan her şeye kavuşur, heryere bağlanan hiçbir şeye kavuşamaz.

İmam-ı Rabbani 'kuddise sirruh'

ve aleyküm selam..

bu söz tasavvuf için kullanılmıştır.."bir kapıda olan her kapıdadır, her kapıda olan hiç bir kapıda değildir..."

bu sözün şer'i ilimle alakası yoktur, internet siteleriyle hiç alakası yoktur...

susuzyaz

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm...

Huyela; Ben bundan sonra sizin açtığınız konuları ve yaptığınız yorumları okumayacağım. Çünkü başka siteden alıp alıp, kopyalıyorsunuz.
Hem sitenin reklamını yapıyorsunuz. Hemde başka kişilerin düşüncelerini yazdıklarını yanlış sayarak töhmet altında bırakıyorsunuz.

Yorumlara direkt olarak kendi kafandan uyduruyorsun diye yorum yapıyorsunuz. Eğer bir kişi eline Kur'an-ı Kerim in mealini alsa ve akşama kadar okusa hiç birşey anlayamaz. Ancak açıp ilmihal kitapları okursa daha yararlı olur. Biz burada daha anlaşılır olmasına akla, mantığa yatacak şekilde anlatmaya çalışıyorsunuz. Oysa siz bir yerlerden alıp yapıştırıyorsunuz.
Eğer ben bu sitede isem, bu siteden bişeyler okumak, bilgilenmek isterim.
yoksa bende gider yorumları aldığınız siteye girerim. Oradan da okuyabilirim.

omeyyy_34

Kayıtlı Kullanıcı
keşke

keşke

Arkadaşım yenıyım ben burada ama bu yazını nereden aldıgını sorabılırmıyım
Direk kendınden yazdıysan fetva vermek haddımıze deıl dıye bılıyorum...

Huyela

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm...

Huyela; Ben bundan sonra sizin açtığınız konuları ve yaptığınız yorumları okumayacağım. Çünkü başka siteden alıp alıp, kopyalıyorsunuz.
Hem sitenin reklamını yapıyorsunuz. Hemde başka kişilerin düşüncelerini yazdıklarını yanlış sayarak töhmet altında bırakıyorsunuz.

Yorumlara direkt olarak kendi kafandan uyduruyorsun diye yorum yapıyorsunuz. Eğer bir kişi eline Kur'an-ı Kerim in mealini alsa ve akşama kadar okusa hiç birşey anlayamaz. Ancak açıp ilmihal kitapları okursa daha yararlı olur. Biz burada daha anlaşılır olmasına akla, mantığa yatacak şekilde anlatmaya çalışıyorsunuz. Oysa siz bir yerlerden alıp yapıştırıyorsunuz.
Eğer ben bu sitede isem, bu siteden bişeyler okumak, bilgilenmek isterim.
yoksa bende gider yorumları aldığınız siteye girerim. Oradan da okuyabilirim.

:) Nasib meselesi ne diyim ?

Allahü teala razı olsun. Seadet-i dâreyn nasib eylesin.

Dua eder dua beklerim.

réyhæn

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. kardeşim "......." bu ne demektir? en azından bir yorum bırak yahut karışmayıver.

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
En büyük günah

Sa’d b. Ebî Vakkâs (radiyallahu anh )’dan. Hz. Peygamber (sallallahu aleyhi ve selem ) şöyle buyurmuştur : “ Müslümanlardan günahı en büyük olan kimse , haram olmayan bir şeyi sorup da sorusu nedeniyle o şeyin haram kılınmasına sebep olan kimsedir.”

Hadisimizde oldukça önemli bir konuya dikkat çekilmektedir. Kapalı bırakılıp ayrıntıları açıklanmamış bazı hususlar ve hükümler vardır. Bunlar yüce Allah ( celle celaluhu )ın ayrıntıları unuttuğundan değil insanlar için alanı geniş bırakmak içindir. Eğer bu ayrıntılar açıklandığında alan sınırlanacak özelleşecektir. Eğer birileri böyle konuların üzerine gider gereksiz ve yersiz sorular sorarak irdelemeye kalkışırsa , sonunda bu hususlara verilen cevaplarla alan sınırlanarak özelleştirilmiş insanları güçlüklere itmiş olacaktır. Bu da halka karşı en büyük bir suçtur.

Bir hadiste efendimiz ( sallallahu aleyhi ve selem ) şöyle buyurmuştur : “ Allahü teâlâ bir takım farzlar koymuştur , bunları zayi etmeyiniz. Bir kısım sınırlar çizmiştir , bu sınırları aşmayınız. Bir takım şeyleri de haram kılmıştır ki onlara da yaklaşmayınız. Unuttuğunda değilde sırf rahmet olsun diye bazı şeyler hususunda susmuştur ki onları da araştırıp durmayınız ”. ( Dârakutnî , Sünen’inde IV. 184 Camiu’l – Usul , V. 59 ) hadisin senedinde kopukluk vardır. Ancak aynı manayı içeren diğer hadislerle bu hadis hasen sayılmıştır.

Kaynak ; Sahih-i Buhari'den Dersler / Abdullah Feyzi Kocaer

ozlem_yagmur

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. Kardeşim "......." bu ne demektir? En azından bir yorum bırak yahut karışmayıver.
selamün aleyküm kaedeşim konu güncellensin diye yapmiştim o işareti yani gündmede kalsinda bir bilenimiz yorum yapar diye ama rahatsiz ettiysen yapmam bir daha özür dilerim

réyhæn

Kayıtlı Kullanıcı
hmm anladım tşkler ama bence gereksiz olmuş ama düşüncen için teşekkürler. koskun kardeşim allah razı olsun çok güzel emeğine sağlık!

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
hmm anladım tşkler ama bence gereksiz olmuş ama düşüncen için teşekkürler. koskun kardeşim allah razı olsun çok güzel emeğine sağlık!

selamun aleyküm ...

réyhæn kardeşim ; gereksiz olmuş dediğine göre yanlış anlamışsın ...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt