Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Show Tv'deki Darwin rezaleti (1 Kullanıcı)

burakburak

Kayıtlı Kullanıcı
Show Tv'de izledim de , Darwin teorisini hâlâ "primattan geldik" diyorlar. O zaman o maymunlar hâlâ niye var? Neymiş "maymunların bir kısmı insana dönüşmüş" :) diğer maymunlar insan olmamış. Doğu Afrika'daki maymunlar şartlar gereği insana dönüşmüş :)
Bir de Celal Şengör mü (adı neyse) diyor ki ; "Allah yoktur, herşey rastgeledir". O zaman nasıl oluyor da her insanın 2 gözü, 2 kulağı , 1 ağzı bir burnu, 2 ayağı var? nasıl oluyor da dünya hiç şaşmadan bir yılı 365 gün 6 saatte dönüyor? nasıl oluyor da mutlaka uyku , yemek , tuvalet v.b ihtiyaçları hissediyorsun? yere bıraktığın bir cisim mutlaka yere doğru düşer, sola, sağa, yıkarı gitmez (merkezkaç) . İşlerine geldiğinde "bilim" diyorlar, işlerine gelmediğinde "rastgele" diyorlar. bu nasıl "bilim insanlığı " , bu nasıl insanlık?
ve dinsiz seyirciler. bu kaçıncı görüşüm ki ; üniversiteler ateist yetiştiriyor. Bilimi, dinden üstün tutuyorlar. Bu nasıl ülke? Kızın biri dinî konuda çağrılan (soyadı Albayrak idi sanırım) hocaya kasıtlı olarak (dini aşağılamak için) soru soruyor daha cevabı bitmeden (gördüm) ağız burun kıvırmaya başladı. Yani hocamızın cevabı ne kadar mantıklı olursa olsun , amaç baştan belli.
Resulullah (s.a.v) cennet-cehennemi görmüş ya , maalesef "çoğu kadınlardı" demiş. Sözüm mü'mine hanımlardan (ninelerimizden, teyzelerimizden, ablalarımızdan, kardeşlerimizden) dışarı.

emin-43

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
19-03-2009 show tv de siyaset meydanında <<Evrim Teorisi dinle ne kadar çelişiyor? >> programını hayretler içinde izledim.ateistim diyen dine inanmayan, haşa ALLAHA inanmayan jeo. profu celal şengörün maymundan geldikle başlayan bana göre mantıksız sorularına ve ateist öğrencilerin yandaş ve suçlayıcı sorularına, ilahiyat profu. abdülaziz bayındır çok güzel, mantıklı ve kurandan ayet ve surelerle cevap verdi.bu kadar bilimsel kanıtlara rağmen, tesadüfen yaratıldık, atalarımız maymundur diyebilen profların yetiştirdiği örencilerden kime hayır gelir.ALLAH celle celaluh sonumuzu hayır eylesin.

burakburak

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
19-03-2009 show tv de siyaset meydanında <<Evrim Teorisi dinle ne kadar çelişiyor? >> programını hayretler içinde izledim.ateistim diyen dine inanmayan, haşa ALLAHA inanmayan jeo. profu celal şengörün maymundan geldikle başlayan bana göre mantıksız sorularına ve ateist öğrencilerin yandaş ve suçlayıcı sorularına, ilahiyat profu. abdülaziz bayındır çok güzel, mantıklı ve kurandan ayet ve surelerle cevap verdi.bu kadar bilimsel kanıtlara rağmen, tesadüfen yaratıldık, atalarımız maymundur diyebilen profların yetiştirdiği örencilerden kime hayır gelir.ALLAH celle celaluh sonumuzu hayır eylesin.

âmin... Allah (c.c.) râzı olsun.

mst2005

Kayıtlı Kullanıcı
Allah sonumuzu hayreylesin inş.

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim RABBİM ıslah etsin okumaktan mana ne çün okudun bilmessin ha bir kuru emektir selam ve dua ile.

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı
Ya sizin başka işiniz yok onlarımı izlediniz yani.

oksiyus

Kayıtlı Kullanıcı
Onlar Hala bilim konusuna gelince dini bir kenara atsın.Peki işe dini katmayıp ateist yetiştiriyorsunuzda ne oldu bilimde bir numaramı olduk?Dinsiz hiç birşey olmaz boşunuza kendinizi kandırmayın bu dünyayı ahirete tercih etmeyin.

GEVHER

Yönetici
selamünaleyküm kardeşlerimiz...

Evrim fikrini kapsamlı olarak ilk savunan kişi, Fransız biyolog Jean Baptiste Lamarck olmuştur.
Lamarck'ın 19. yüzyıl başında ortaya attığı teori, "canlılar hayatları sırasında kazandıkları özellikleri sonraki nesillere aktarırlar" varsayımına dayanıyordu. Örneğin Lamarck, zürafaların, ağaçların yüksek dallarına uzanmaya çalıştıkça boyunları uzayan ceylanlardan türediklerini savunmuştu.

Teoriyi Lamarck'tan sonra savunan ikinci isim ise, amatör bir İngiliz doğabilimci olan Charles Darwin oldu.
Darwin 1856'da yayınlanan Türlerin Kökeni adlı kitabında tüm canlı türlerinin tesadüfler sonucu tek bir ortak atadan geliştiklerini öne sürdü. Örneğin Darwin'e göre, balinalar, suda avlanmak için çabalayan ayılardan evrimleşmişlerdi.

Darwin bu gibi iddialarını sıralarken, ciddi kuşkular yaşıyordu. Teorisinden pek emin değildi. Açıklayamadığı pek çok konuyu kitabına eklediği "Teorinin Zorlukları" başlıklı bölümde itiraf etmişti.
Darwin bilimin gelişmesiyle birlikte bu zorlukların birer birer çözüleceğini ummuş ve bazı kehanetlerde bulunmuştu. Ancak Her geçen gün daha da ilerleyen ve gelişen bilim, Darwin'i desteklemek bir yana, onun iddialarını birer birer geçersiz kıldı.

Gerek Lamarck'ın gerekse Darwin'in teorilerinin ortak noktası, ilkel bir bilim anlayışına dayanmalarıydı.
O dönemde biyokimya, mikrobiyoloji gibi bilim dalları olmadığı için, evrimciler canlıların tesadüflerle oluşabilecek kadar basit yapıda olduklarını sanmışlardı.
Genetik kanunları bilinmediği için, canlı türlerinin kolaylıkla birbirlerine dönüşebilecekleri zannedilmişti.

Gelişen bilim, bu efsanelerin hepsini yıktı ve gerçekte ,canlıların ÜSTÜN BİR YARATILIŞ ÜRÜNÜ olduklarını ortaya çıkardı.

Ne yazık ki bizler de tamamen çürütülen bu fikirleri hala tartışarak değerli vaktimizi ve enerjimi kaybetmeye devam ediyoruz.

Allah C.C ' e emanet olun.

_YUSUF_

Yönetici
Show Tv'de izledim de , Darwin teorisini hâlâ "primattan geldik" diyorlar. O zaman o maymunlar hâlâ niye var? Neymiş "maymunların bir kısmı insana dönüşmüş" :) diğer maymunlar insan olmamış. Doğu Afrika'daki maymunlar şartlar gereği insana dönüşmüş :)
Bir de Celal Şengör mü (adı neyse) diyor ki ; "Allah yoktur, herşey rastgeledir". O zaman nasıl oluyor da her insanın 2 gözü, 2 kulağı , 1 ağzı bir burnu, 2 ayağı var? nasıl oluyor da dünya hiç şaşmadan bir yılı 365 gün 6 saatte dönüyor? nasıl oluyor da mutlaka uyku , yemek , tuvalet v.b ihtiyaçları hissediyorsun? yere bıraktığın bir cisim mutlaka yere doğru düşer, sola, sağa, yıkarı gitmez (merkezkaç) . İşlerine geldiğinde "bilim" diyorlar, işlerine gelmediğinde "rastgele" diyorlar. bu nasıl "bilim insanlığı " , bu nasıl insanlık?
ve dinsiz seyirciler. bu kaçıncı görüşüm ki ; üniversiteler ateist yetiştiriyor. Bilimi, dinden üstün tutuyorlar. Bu nasıl ülke? Kızın biri dinî konuda çağrılan (soyadı Albayrak idi sanırım) hocaya kasıtlı olarak (dini aşağılamak için) soru soruyor daha cevabı bitmeden (gördüm) ağız burun kıvırmaya başladı. Yani hocamızın cevabı ne kadar mantıklı olursa olsun , amaç baştan belli.
Resulullah (s.a.v) cennet-cehennemi görmüş ya , maalesef "çoğu kadınlardı" demiş. Sözüm mü'mine hanımlardan (ninelerimizden, teyzelerimizden, ablalarımızdan, kardeşlerimizden) dışarı.

Konunun içeriğini bir tarafa bırakalımda saçmalığını bilmeyen kalmadı.

Müslümanlar olarak kendimize şunu soralım bir müslüman neden sohw tv gibi bir kanalı izler ve ailesine izletir.Bunlara neden prim yaptırılır.O kanalda müslümanları ilgilendiren neler var.Bunu kendimize soralım bakalım ne cavap bulacagız.
selametle kalın

saban01

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm kardeşim sen onları boşver yüce allah onları ıslah etsin de biz kendi namazımızı kendi orucumuzu ve zekatımızı eleştirelim acaba kaçta kaçımız bunları dosdogru yapabiliyor hz hasani basrinin bin yıl önceki şu cümlelerini hatırlatayım .{sahabi şimdi sizi görseydi size müslüman demezdi}ne kadar agır cümleler lütfen hepimiz hayatımızı şöyle bir gözden geçirelim

burakburak

Kayıtlı Kullanıcı
Konunun içeriğini bir tarafa bırakalımda saçmalığını bilmeyen kalmadı.

Müslümanlar olarak kendimize şunu soralım bir müslüman neden sohw tv gibi bir kanalı izler ve ailesine izletir.Bunlara neden prim yaptırılır.O kanalda müslümanları ilgilendiren neler var.Bunu kendimize soralım bakalım ne cavap bulacagız.
selametle kalın

o programı izlememin nedeni "neler saçmalayacakları ateistlerin merakı" idi. ve du hocamızı nasıl ne sorularla sıkıştıracaklar idi. tahmin ettiğim gibi hocamızı saçma sorularla sıkıştırdılar da. ben asla darwinizm tarafı değilim. sadece neler saçmalyacaklarını duymak istedim.

_YUSUF_

Yönetici
o programı izlememin nedeni "neler saçmalayacakları ateistlerin merakı" idi. ve du hocamızı nasıl ne sorularla sıkıştıracaklar idi. tahmin ettiğim gibi hocamızı saçma sorularla sıkıştırdılar da. ben asla darwinizm tarafı değilim. sadece neler saçmalyacaklarını duymak istedim.

Darwınızm taraftarı olduğunuzu söylemedim yanlış anlamayın.Bilakis konu hakkında yorum yapmadım.benim eleştirim bir müslüman neden show tv izler müslümana ne kazandırır.Biz vahyi sünneti merak edelim darwinizm bizi ilgilendirmez.
Hadi biz doğruları biliriz etkilenmeyiz ya ailemiz coluk cocugumuz siz işte iken coluk cocuklarda neler sacmalardıgınımı ızler hayır cunkı anlamaz beyinlerine bu tur sacmalıklar yer eder müslümanlar derhal bunlara prim vermekten kacınması gerekır.zira televizyon artık toplumu yetiştirme kaynagı halıne geldi bu nedenle cocuklarımızı ve kendımızıde bu tur kanalları ızlemekten men etmemız lazım
Tekrardan yanlıs anlamayın ama faydası olmayan seylerden bır muslumanın kacması gerekır
selametle kalın

burakburak

Kayıtlı Kullanıcı
Darwınızm taraftarı olduğunuzu söylemedim yanlış anlamayın.Bilakis konu hakkında yorum yapmadım.benim eleştirim bir müslüman neden show tv izler müslümana ne kazandırır.Biz vahyi sünneti merak edelim darwinizm bizi ilgilendirmez.
Hadi biz doğruları biliriz etkilenmeyiz ya ailemiz coluk cocugumuz siz işte iken coluk cocuklarda neler sacmalardıgınımı ızler hayır cunkı anlamaz beyinlerine bu tur sacmalıklar yer eder müslümanlar derhal bunlara prim vermekten kacınması gerekır.zira televizyon artık toplumu yetiştirme kaynagı halıne geldi bu nedenle cocuklarımızı ve kendımızıde bu tur kanalları ızlemekten men etmemız lazım
Tekrardan yanlıs anlamayın ama faydası olmayan seylerden bır muslumanın kacması gerekır
selametle kalın

ben show tv izlemem . ama beni de konu çekti ekrana ve de dediğim gibi ; hocamızı nasıl kıskaca alacaklar diye çok merak ettim. ben genelde Hilâl Tv , KonTv , Kanal 7 , TV5 ve spor izlerim.

_YUSUF_

Yönetici
ben show tv izlemem . ama beni de konu çekti ekrana ve de dediğim gibi ; hocamızı nasıl kıskaca alacaklar diye çok merak ettim. ben genelde Hilâl Tv , KonTv , Kanal 7 , TV5 ve spor izlerim.

Aslında demek istediğim şu tv de şhow tv neden var?
Olmaması gerekir ben bunu söylüyorum çünkü kulluğu gerektirecek hiç bir programları yok aksine şeytanin vahiyliğini yapmaktadır silin gitsin

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
“Aferin!” diyorum Darvin’e, boş söz değil söylediklerim, kulak verin söylediklerime:
İnsan keyfiyeti uçmuşsa eğer… Ve eğer sırf şekilse insan, elli, ayaklı, kaşlı, gözlü, bıyıklı, saçlı… Ve eğer fark iki ayak üstünde durmaksa “yakınlarından”… Hiç de mühim değil a insancıklar!
Neden mi aferin Darvin’e?
Görmüş derim, doğuracağını kendi yüzyılının, bu yüzyıl insanını.
Cansız mankenden, şişirme lastik insandan, keyfiyetçe farksız insanı.
Bak, bak, bak; hiç keyfiyet arayan var mı? Hepsi şekil arar maymunla insan arası. Lâf aramızda, püskürtüsü olmasa dev insanların, hani görünürdekiler insansa, sahici maymun diyesim gelir.
Kendi payıma, keyfiyetimle ayrılma savaşındayım maymun adamlıktan. Adamlık öylesine maymunluğa düştü! (28 Mart 1981, Salih Mirzabeyoğlu, Damlaya Damlaya –Yılanlı Kuyudan Notlar-, s. 65)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt