Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şeytan'ın kalbe giriş yolları (2 Kullanıcı)

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Şeytan'ın kalbe giriş yolları

B)B)B)B)B)
B)B)
B)B)B)
B)B)
B)B)B)B)B)İyi ki buldum bu siteyi.Allah'ın izniyle sizlerden çok şey öğreneceğim ben.Allah razı olsun...

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
''Şeytan kötülüğü süsleyip iyi gösterici olarak yaratılmıştır. Fakat doğrudan doğruya delalete sürükleme yetkisi yoktur.''

Yani şeytan sadece kulun kalbine vesvese salar ve günahları güzel gösterir. Elinde daha başka hiçbir yetki yoktur. Buna göre kul, kalbinde beliren şeytan vesveselerini kovmaya ve düşmanına karşı koymaya çalışmalıdır. İnsanın Allah-u Zülcelal'e itaat edeceği yerde şeytana uyması, ne kadar kötü bir tercihtir. Nitekim Allah-u Zülcelal bir ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur:

''Beni bırakıp şeytanın ve onun soyunu mu dost ediniyorsunuz? Oysa onlar size düşmandırlar. Zalimler için bu ne kötü bir bedeldir.'' (Kehf; 50)

Görüldüğü gibi, Allah-u Zülcelal şeytanın insanoğluna düşman olduğunu, onları saptırıp kendisi ile birlikte cehenneme sürüklediğini belirtmektedir. Buna göre akıllı kimse, kendisini şeytanın şerrinden koruyabilmek için olanca gayreti ile onun tuzaklarına karşı koymalıdır. Çünkü şeytan müminlerin açık düşmanıdır.

Cennet, nefsin hoşuna gitmeyen davranışlarla ve cehennemde nefsin arzuları ile kuşatılmıştır. Her nefiste içine vesvese salan bir şeytan ile iyiliği ilham eden bir melek vardır. Şeytan durmadan nefse vesveselerini güzel gösterip onu kandırmaya çalışırken melek de durmadan onu kötülüklerden alıkoymaya çalışır. Nefis bu ikisinden hangisinin tarafını tutarsa o galip gelir.

Kalp bir kale gibidir. Şeytan ise onu fethetmek isteyen düşmandır. Kaleyi düşmana karşı korumak için bütün giriş ve çıkışlara nöbetçi dikilmelidir. Nöbetçiler kaleyi iyi bilmedikleri zaman görevlerini tam başaramazlar. Kalbi şeytanın vesveselerinden korumak her müslümanın üzerine farz-ı ayındır. Farz olanı yerine getirmek için kullanılan aracı da bilmek farzdır. Şeytanın kalbe giriş yollarını bilmeden ondan korunmak imkansız olduğu için, o yolların bilinmesi de farzdır.

selamün aleyküm, çok güzel bir paylaşımdı, emeğinize sağlık.. Allah razı olsun inş. bizleri o lanetlenmiş şeytanın tuzakalrına karşı da uyanık ve iradeli kılsın.. selametle kalın

ve aieykum selam...Rahman razı olsun sizden inş..sağolasınız..cok güzel katkıda bulnmussunuz yine emeğinize sağlık...amin..inş.selametle..

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

beynelmilel yazdı:
B)B)B)B)B)
B)B)
B)B)B)
B)B)
B)B)B)B)B)İyi ki buldum bu siteyi.Allah'ın izniyle sizlerden çok şey öğreneceğim ben.Allah razı olsun...

Allah c.c. razı olsun kardeşim..inş..hep birlikte öğreniyoruz ..selametle kalın..

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUNALEYKUM
ALLAH RAZI OLSUN.RABBIM SEYTANIN SERRINDEN KORUSUN HEPIMIZ INSALLAH.ONA UYANLARDAN OLMAYI NASIP ETMESIN .
SELAM VE DUA ILE...

m_muaz yazdı:
13 maddedir

1) Şerri - hayır gibi göstermek,

2) Kötülüğü - iyilik gibi göstermek,

3) Haramı - helâl gibi göstermek,

4) Mekruh'u - mübah gibi göstermek,

5) Şehvet ve Gazaplı anlarında insanları aldatmak,

6) Hased ve hırs: Kul bir şeye haris oldumu artık hakkı görmekten kör ve hakikatı
duymaktan sağır olur.

7) Helâl bile olsa - doyasıya fazla yemektir. Zira insan fazla yeyince şehveti artan. Şehvet
ise şeytan'ın silahıdır.

8) Dünya süsüne tama' etmek, arzu duymak. Öyle ki âdeta tama' ettiği şey onun ma'budu olur,

9) Âdem oğluna işlerinde acelecilik ettiği zamanlarda ona vesvese vermek.
Resûl-i Ekrem "Acele şeytandan teenni ise Allah'tandır." buyurdu. Sehl b. Sa'd (Tirmizi)

10) Cimrilik ve yoksulluk korkusu vermek,

11) Mezhep taassubu ile hasımlara kin tutmak, onları küçümsemek ve hakaretle bakmaktır.
Bir imâmın mezhebinden olduğunu iddia edip onun ahlâkı ile ahlâklanmayanın kıyamet gününde hasmı o imamdır.

12) Allah (c.c.) ın zat ve sıfatları hakkında akıllarının almadığı meselelerde düşünceye sevk edip, şüpheye düşürmek. Dinini zayıflatmak,

13) Şeytanın kalbe giriş kapılarından biride sû'i zan (kötü zan) dır

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

efsude yazdı:
SELAMUNALEYKUM
ALLAH RAZI OLSUN.RABBIM SEYTANIN SERRINDEN KORUSUN HEPIMIZ INSALLAH.ONA UYANLARDAN OLMAYI NASIP ETMESIN .
SELAM VE DUA ILE...

ve a.selam...amin..inş..selametle..

gulen

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM, BEN 13. MADDEYİ PEK ANLAYAMADIM.

BİLGİ VERİRSEN ÇOK SEVİNİRİM, TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN...B)B)B)B)B)

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

selamunaleykum
"zan "da bulunmak dogrusundan emın olmadan fıkır yurutmek anlamında kullanılırı.kotu zanda bulunmakta bır olayın ,ısın aslını bılmeden kısı hakkında ,kotu fıkırler yurutmektır.aslında seytan sanırım en cok bu konuda bızı fazlasıyla kandırıyor.umarım sualınıze ayrıntılı bır acıklama yapabılmısımdır.
selam ve dua ıle...

gulen yazdı:

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM, BEN 13. MADDEYİ PEK ANLAYAMADIM.

BİLGİ VERİRSEN ÇOK SEVİNİRİM, TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN...B)B)B)B)B)

gulen

Kayıtlı Kullanıcı

efsude yazdı:
selamunaleykum
"zan "da bulunmak dogrusundan emın olmadan fıkır yurutmek anlamında kullanılırı.kotu zanda bulunmakta bır olayın ,ısın aslını bılmeden kısı hakkında ,kotu fıkırler yurutmektır.aslında seytan sanırım en cok bu konuda bızı fazlasıyla kandırıyor.umarım sualınıze ayrıntılı bır acıklama yapabılmısımdır.
selam ve dua ıle...

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM, TEŞEKKÜR EDERİM SELAMETLE B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)

zarife_76

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. BULMUSSUN GENE GUZEL BIRSEYLER YAZACAK B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt