Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ŞEYTANIN FERYADI.... ÇOK ÖNEMLİ ARKADAŞLAR (1 Kullanıcı)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
S.A. Arkadaşlar,
Hele bir bakın bu Lâin Şeytan neler diyor , neler. Okuduktan sonra ona hakvermemekte yanlış olur gibime geliyor bana.
Neyse bu dünyada herkes işini yapıyor
İnsanoğlu; önünde bulunan iki yol arasında tercih yaparak, ahiret hayatının nasıl olacağını kendi cüzzi iradesiyle belirliyor,
Şeytan ise İnsanoğluna bu yolda yol gösterici!!!!!! vazifesini yapıyor.
Bakalım bu yolculukta kim daha başarılı olacak.
Şimdi Lain Şeytanın feryadını dinleyelim, belki bize gittiğimiz yolun ne yolu olduğunu hatırlatır.

Ulu Allahım c.c., katından kovulduğumdan beri çıkarırım.
Yolundan , büyük küçük beşeri.
Daima hür yaşarım yaşadıkça bu küre
Kurtulmaz elime bir geçirirsem bi kere
Ne zahidi, hocası, Ne sofisi, dervişi
Ne papazı rahibi, ne hahamı keşişi
Yedirerek buğdayı, Adem ileHavva'ya
Sürükledim peşimden getirdim bu dünyaya
Nice asırlar geçti, nice elçiler geldi.
Ferman-ı hükümde, hep birer birer baş eğdi.
Bütün iklim-i kulüp, emrine girmek üzere
Bir an olduki , ölümle geldim yüz yüze
Asırların emektar şeytanıyımda hâlâ
Görmedim böyle dehşet , doğmuş meğer Mustafa
İşitirdim çocukken, beni ancak Muhammed s.a.v.
Elinde kur'an la mahkum edecek ebed.
Geldi ahir başıma, bu korktuğum felaket,
Benim oldu düşmanım ona icabet
İşte ondört asırdır, havfı ile yaşarım.
Hiddetimden derime sığmaz , coşar taşarım
Kimin var? Besmeleden otomatik silahı
Giydiremedim ona ne yaptımsa külahı
Bu öyle bir silah ki, ne eskir, ne kırılır
Dehşetinden titrer hep, çöker gökler yıkılır.
Herkes sahip olamaz, onu kimse kuramaz
Bu atomun önünde hiç bir yaratılmış duramaz
Alırsa şayet bunu, ehli gurur
Mermi atamaz olur yayı bozulur
Şaşırdım karşısında bu muazzam kudretin
Benim için oldu artık, yaşamak pek çok çetin
Bu hal ile süründüm, umutsuz hayli müddet
Yine teveccüh etti, şükür fakire devlet
Zaman zaman değişti, işin tamamen rengi
Artık atılmaz oldu besmele tüfengi
Yine eskisi gibi oldu , çalışmaya başladım
Hacı oldum Hicaz'da, Şeytanıda taşladım
Mürainin, mağrurun, yapışıp cübbeside
Görünmeden girerim gönlünün kubbesinden
O, mecsidde ederken , tam ALLAH c.c. na secde
Ben, huride, kevserden, sunarım ona müjde
Mesleğimin ehliyim varmı dünyada eşim?
Bir harika değilmi gönüllere girişim
Muamaelem , numaran hep değişir
Eteğime yapışan , cehenneme erişir
Dizerim yüz bin gönülü, bir benliğin ipine
Nefesimin değdiği yer, hayretmez sahibine
Kimine gösteririm Bakırköy'ün yolunu
Kimine hep yek gelir sattırırım çulunu
Meyhanedeir yolumun birinci iskelesi
Son karargah , hapiste tamamlanır çilesi
Nice zaman böylece, döndürdüm dümeni,
Dolaştım bir lahzada şarkı,garbı, yemeni
Her işimde muvaffak oluyordum bermutat
Fakatm değişti işin rengi heyhat
Başladılar benide taklide insanoğlu
Banada vacip oldu değiştirmek bu çulu
İlmimin bilmediği, gözümün görmediği
Çoğladıkça çoğaldı , aklımın ermediği
Görür görmez, şu atsız giden arabaları
Hayretimden gevşedi, hilemin tapaları
Bulutlarda uçuşan , gökler gibi gürleyen
Ejderhayı görünce kaybetmişim ben beni
Çıkamadım korkumdan havalara günlerce
Fakat şimdi indimde küçük oldu serçe
Çok geride bıraktı, zaman geldi motoru
Denizlerin dibinde, koşup giden vapuru
Kâinatın sesini bi sandıktan dinledim
Gayrı başka bir şeytan var sanıp bönlendim
Mağrıp'ta söyle, Maşrık'ta dinle aynı anda
Bilmezdim meğer ne hünerler varmış insanda
Her köşede, her bucakta, aynı saz aynı ahenk
Bundna sonra benim hiç, şeytanlık neme gerek
Kurân işaret etmiş, olacak bunca fenni
Söyleyecek İsa'ya , radyo uçakta ninni
Çaldılar gün geçtikçe , sanatımı fendimi
Ben evliyayım sandım, yanlarında kendimi,
Şeytanlığın modasının , geçtiğini anladım
Kuru tesellim ancak, arsızlığım inadım
Hele günleden bir gün uğradım ANTALYA'ya
Baştan çıkarım diye bende korktum baya
Her mayonun içinde, saklı nice bin şeytan
İnsanların elinden , aman Rabbim el aman
Görünce hayran oldum, bu dünya cennetini
Unutturmuş yarınki cennet nimetin
Şaşırdım hayretteyim, nere gideyim bilmem
Çektiğim sana malum, gerisini diyemem
Onlar din ile, bilgiyle korundular şerrimden
Ben nasıl korunayım, binlerce benzerimden
Geceleri yatamam, gündüzleri taşraya çıkamam
Korkumdan değil , kalblerine, yüzlerine bakamam
Değilim lâyık bu çok mühim makama
Mesleğimde aczimi ayıplama, kınama
Kalmadı zerrece, hiç bir şeyde istidadım
Artık sulandı beynim, tamamıyla bunadım
Bana lüzum kalmadı, kendileri başarıyor
Benim bu şeytanlığım ne işe yarıyor
Çok yoruldum bunca dem, emekli eyle beni
Çeviremem ben böyle zamanda bu dümeni
Yok müstehak değilsem , emekliliğe şayet
Ben maaşsız razıyım, ver işime nihayet

k.s.e.o.

etruce

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ŞEYTANIN FERYADI.... ÇOK ÖNEMLİ ARKADAŞLAR

allah razı olsun..ne kadar da doğru günümüzde şeytanın işini artık insanlar yapıyor şeytana iş kalmıyor...allah hidayet versin...özellikle antalyada ki vaziyet içler acısı öleceklerini,hesap vereceklerini hiç mi düşünmezler?allah yolundan bizleri ayırmasın inşallah,,selametle. allaha emanet olunuz kardeşlerim

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

s.a.

abi allah c.c. razı olsun...eline emeğine saglık...selametle...

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı

emeğine sağlık abi, Rabbim razı olsun inş...
S.A

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

etruce yazdı:
allah razı olsun..ne kadar da doğru günümüzde şeytanın işini artık insanlar yapıyor şeytana iş kalmıyor...allah hidayet versin...özellikle antalyada ki vaziyet içler acısı öleceklerini,hesap vereceklerini hiç mi düşünmezler?allah yolundan bizleri ayırmasın inşallah,,selametle. allaha emanet olunuz kardeşlerim

s.a. kardeşim,
Allah c.c. razı olsun, maalesef ki bunlar bizim gerçeklerimiz, inşallah ALLAH c.c. bizleri bu lâin le olan mücadelemizde kazananlardan kılar.
k.s.e.o

Kalb-i selim

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH (C.C.) RAZI OlSUN İNŞAaLLAH mtekik kardeşim. Emeğine,yüreğine, ellerine sağlık.Evet gerçektende maalesef İblis'in işini artık insanlar yapıyor :( Allah bizleri salih Kullarından eyler inşaAllah. Lain İblisin şerrinden,fitnesinden,vesvesesinden korusun inşaAllah
DiKKaT!!!
>> Sizi Saptırmak İçin Var Gücüyle Çabalayan Şeytan'ın Varlığını Unutmayın

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Ve meleklere: "Adem'e secde edin" dedik. İblis hariç (hepsi) secde ettiler. O ise, diretti ve kibirlendi, (böylece) kafirlerden oldu. (BAKARA SURESİ / 34)
Andolsun, biz sizi yarattık, sonra size suret (biçim-şekil) verdik, sonra meleklere: "Adem'e secde edin" dedik. Onlar da İblis'in dışında secde ettiler; o, secde edenlerden olmadı. (A'RAF SURESİ / 11)
Ancak İblis, secde edenlerle birlikte olmaktan kaçınıp-dayattı. (HİCR SURESİ / 31)
Dedi ki: "Ey İblis, sana ne oluyor, secde edenlerle birlikte olmadın?" (HİCR SURESİ / 32)
Hani, meleklere: "Adem'e secde edin" demiştik. İblis'in dışında (hepsi) secde etmişlerdi. Demişti ki: "Bir çamur olarak yarattığın kimseye ben secde eder miyim?" (İSRA SURESİ / 61)
Hani meleklere: "Adem'e secde edin" demiştik; İblis'in dışında (diğerleri) secde etmişlerdi. O cinlerdendi, böylelikle Rabbinin emrinden dışarı çıkmıştı. Bu durumda Beni bırakıp onu ve onun soyunu veliler mi edineceksiniz? Oysa onlar sizin düşmanlarınızdır. (Bu,) Zalimler için ne kadar kötü bir (tercih) değiştirmedir. (KEHF SURESİ / 50)
Hani biz meleklere: "Adem'e secde edin" demiştik, İblis'in dışında (diğerleri) secde etmişlerdi, o, ayak diremişti. (TAHA SURESİ / 116)
Ve İblis'in bütün orduları da. (ŞUARA SURESİ / 95)
Andolsun, İblis, kendileri hakkında zannını doğrulamış oldu, böylelikle iman eden bir grup dışında, ona uymuş oldular. (SEBE' SURESİ / 20)
Yalnız İblis hariç. O büyüklük tasladı ve kafirlerden oldu. (SAD SURESİ / 74)
(Allah) Dedi ki: "Ey İblis, iki elimle yarattığıma seni secde etmekten alıkoyan neydi? Büyüklendin mi, yoksa yüksekte olanlardan mı oldun?" (SAD SURESİ / 75 )
Sadakullahul Aziym
_______________________________________________________________________________________

Allahaısmarladık... B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Şeytan bir kimseye arkadaş olursa, ne kötü bir arkadaştır o ! Nisa, 38

(Bu münafıklar) müminlerle karşılaştıkları vakit "(Biz de) iman ettik" derler.
(Kendilerini saptıran) şeytanları ile baş başa kaldıklarında ise: Biz sizinle beraberiz,
biz onlarla (müminlerle) sadece alay ediyoruz, derler. Bakara, 14

Ey insanlar! Yeryüzünde bulunanların helâl ve temiz olanlarından yiyin,
şeytanın peşine düşmeyin; zira şeytan sizin açık bir düşmanınızdır. Bakara, 168

Şeytan, sizi fakirlikle korkutur ve hayasızlığa teşvik eder. Allah ise katından
bağışlanma ve lütuf vaat ediyor. Allah her şeyi kuşatır ve bilir. Bakara,268

Şeytan sizin düşmanınızdır. O halde sizde onu düşman bilin, doğrusu o, taraftarlarını
cehennemlik olmaya çağırır. Fatır, 6

De ki, sığınırım ben, insanların Rabbine, insanlara kötü şeyler fısıldayan o sinsi
vesvesenin şerrinden.O ki insanların kalplerine kötü düşünceler fısıldar. Gerek
cinlerdense gerekse insanlardan olan bütün vesvesecilerin şerrinden Allaha sığınırım
(Nas Süresi).

Allah hakkında bilmeden tartışan ve her azılı şeytana uyan insanlar vardır.
O kendisini dost edinen kimseyi saptırır ve alevli azaba götürür. Hacc, 3-4

İblis dedi ki: Öyle ise beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onları saptırmak
için senin doğru yolunun üstüne oturacağım. (Araf,16)

Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve
sen, onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın!" dedi. (Araf,17)

Ey Âdem oğulları! şeytan, ana-babanızı, ayıp yerlerini kendilerine göstermek için
elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi sizi de aldatmasın.
Çünkü o ve yandaşları, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Şüphesiz biz
şeytanları, inanmayanların dostları kıldık. Araf, 27

Ey İnsanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Ne babanın evlâdı, ne evlâdın babası
nâmına bir şey ödeyemeyeceği, günden çekinin. Bilin ki, Allah'ın verdiği söz gerçektir.
Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın ve şeytan, Allah'ın affına güvendirerek sizi
kandırmasın. Lokman, 33

...Şüphesiz ki, şeytanlar sizinle mücadele etmeleri için dostlarına vesvese verirler.
Eğer onlara uyarsanız, muhakkak ki, Allah'a ortak koşanlar olursunuz. En'am, 121

İblis: "Senin kudretine and olsun ki, onlardan sana içten bağlı olan kulların bir yana,
hepsini azdıracağım" dedi. Allah: "Doğrudur; işte Ben hakikati Söylüyorum, sen ve
sana uyanların hepsi ile cehennemi dolduracağım." Sad, 82-85

De ki. "Rabbim! Şeytanların kışkırtmalarından Sana sığınırım. Mü'minün, 97-98

Şeytanın Özellikleri
Şeytan her insanın hayatı boyunca binlerce defa karşılaşacağı en büyük düşmanıdır. Düşmandır çünkü, insan yüzünden Allah katındaki makamını kaybetmiştir. Yeryüzünde bulunmasının tek nedeni de insanları saptırmak için Allah'tan aldığı izindir. Kıyamete kadar, bu izin doğrultusunda olabildiği kadar çok insanı cehennem ateşine sürükleyecek, bunu başarmak için her türlü yolu deneyecektir. Bu amaçla şeytan, insanları her an gözler (Araf Suresi, 27), insana zarar verecek planlar ve oyunlar hazırlar.
Çoğu insan şeytanın ne kadar büyük bir tehlike olduğunun farkında bile değildir. Şeytan bu insanların mantığına göre, uzak, hatta hayali bir varlıktır. Onlara göre yalnızca çok büyük kötülükleri yapan, vahşi, cani kimseler şeytana uyarlar. Kendilerini ve kendileri gibi normal insanları zaten temiz kalpli görürler. Ancak arada yapılan ufak tefek hatalar için "şeytana uydum" denir.

Oysa bu gaflet, insanın hayatı boyunca yapabileceği en büyük hatalardan biridir. Çünkü şeytan —iman eden küçük bir grup dışında— insanların tamamına yakınını kendi kontrolü altına almıştır. Bu insanlar farkında olmadan en büyük düşmanları olan şeytanın istediği hayatı yaşar ve onun peşinden cehenneme giderler. Oysa insanların yapması gereken, şeytanı çok iyi tanımak ve onu düşman edinmektir. Allah bunu insanlara Fatır Suresi'nde emretmiştir:

Gerçek şu ki, şeytan sizin düşmanınızdır, öyleyse siz de onu düşman edinin... (Fatır Suresi, 6)
Şeytanın farkına varmak, onu bir düşman olarak kavramak insanı kurtuluşa götüren adımlardan biridir. Bunun için öncelikle şeytanın özelliklerini, daha sonra da kullandığı taktikleri bilmek gerekir. Birçok Kuran ayetinde ayrıntılı olarak tarif edilen bu özellikler aşağıda ana başlıklar altında sıralanmıştır.

Sinsi ve Yalancıdır
Şeytan, insanları doğru yoldan alıkoyabilmek için öncelikle gerçekleri örter. Bunun en geçerli yolu ise sinsice yalan söyleyerek insanları kandırmaktır. Yalan yoluyla, sahte ve boş vaadler vererek insanları kendi tarafına çekmeye çalışır. Daha iyi bir sosyal statü, daha çok para, daha çok cinsellik, daha rahat bir hayat, hatta ahirette daha üstün bir konum bile vaad eder. Ancak yalan söylediğini ve boş vaadlerde bulunduğunu ahirette kendisi itiraf edecektir:
İş hükme bağlanıp-bitince, şeytan der ki: "Doğrusu, Allah, size gerçek olan vaadi vaadetti, ben de size vaadde bulundum, fakat size yalan söyledim…(İbrahim Suresi, 22)
Fakat bu itiraf ancak dünya hayatı sona erdikten sonra, şeytan ve dostları kıyamet günü haşredildikleri zaman gerçekleşir. Elbette bu gerçeği öğrenmek şeytanın dostlarına hiçbir fayda sağlamaz. Hepsi tarih boyu şeytana tabi olan diğer insanlarla beraber cehenneme girerler.

İtaatten Çıkmış, Saygısız ve Nankördür
Şeytan kendisini yoktan var eden ve sahip olduğu bütün özellikleri veren Allah'a karşı büyük bir nankörlük içindedir. (İsra Suresi, 27) Bu nankörlük ve kendini bilmezlik içinde kendi yaratıcısına başkaldırmış ve itaatten çıkmıştır.

Azgın ve Kaypaktır
Şeytanın dikkat çekilen bir başka özelliği de hem azgın, hem de kaypak (Hac Suresi, 3) oluşudur.

İtaatten Düzeni İnanlar İçin Çok Zayıftır
Şeytanın iman edenlere karşı kurduğu tuzaklar ve hileli düzenler dıştan bakıldığında güçlü gibi gözükse de bu aslında bir aldanıştır. Çünkü gerçekte şeytanın hileli düzeni zayıftır ve yıkılmaya mahkumdur:
İman edenler Allah yolunda savaşırlar; inkar edenler ise tağut yolunda savaşırlar, öyleyse şeytanın dostlarıyla savaşın. Hiç şüphesiz, şeytanın hileli-düzeni pek zayıftır. (Nisa Suresi, 76)

Gücü Yalnızca Çağırmaya Yeter
Şeytanın insan üzerinde zorlayıcı bir gücü yoktur. O yalnızca insanları davet eder. Bu davete uyan insanın kendisidir. Yani insan bir vicdansızlık yaptığında, bunun sorumluluğunu şeytana yükleyip bırakamaz. Asıl kınaması gereken şeytana uyan nefsidir. Şeytan bu gerçeği ahirette kendisini suçlayan inkarcılara karşı şöyle bildirecektir:
...Benim size karşı zorlayıcı bir gücüm yoktu, yalnızca sizi çağırdım, siz de bana icabet ettiniz. Öyleyse beni kınamayın, siz kendinizi kınayın. (İbrahim Suresi, 22)

İnsanların Düşmanıdır
Şeytan'ın insanın başdüşmanı olduğu birçok ayette belirtilmiştir. (En'am Suresi 142, Kehf Suresi 50, Yasin Suresi 60) Çünkü şeytanın insana vermek istediği zarar, yeryüzünde hiç kimsenin veremeyeceği kadar büyüktür. Şeytan insanın cehennemde sonsuza kadar yanmasını ister. Bu sebeple de insanın en büyük düşmanıdır. Bu gerçek ayetlerde bildirilmektedir:
Ey insanlar, yeryüzünde olan şeyleri helal ve temiz olarak yiyin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Gerçekte o, sizin için apaçık bir düşmandır. (Bakara Suresi, 168)
Çünkü şeytan, insan için apaçık bir düşmandır. (Yusuf Suresi, 5)

İyilikten ve Hayırdan Yana Hiçbir Yönü Yoktur
Varlığını insana zarar ve sıkıntı vermeye adamış olan şeytan, insanlar için hiçbir hayır ve iyilik sahibi değildir. Şeytanın bu özelliği ayetlerde de "her türlü hayırla ilişkisi kesilmiş" (Nisa Suresi, 117) olarak bildirilmiştir.

İnsanlar Üzerinde Bir Pisliktir
Şeytanın insan üzerindeki etkisi, Kuran'da "pislik" olarak tanımlanır:
...Sizi kendisiyle tertemiz kılmak, sizden şeytanın pisliklerini gidermek, kalplerinizin üstünde (güven ve kararlılık duygusunu) pekiştirmek ve bununla ayaklarınızı (arz üzerinde) sağlamlaştırmak için size gökten su indiriyordu. (Enfal Suresi, 11)

Allah Katından Kovulmuştur
Şeytan itaatsizliği ve nankörlüğü yüzünden Allah katından aşağılanarak ve horlanarak kovulmuştur. Zaten "şeytan" kelimesi de bizzat bu kovulmuşluk anlamını içermektedir. Şeytanın bu özelliği Al-i İmran Suresi 36, Tekvir Suresi 25 ve Hicr Suresi 17.

selamün aleyküm emeğinize sağlık Allah razı olsun.. konuyla ilgili katkıda bulundum hakkınızı helal edin inş. güzel bir paylaşım..selametle kalın.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

Toron yazdı:
ALLAH (C.C.) RAZI OlSUN İNŞAaLLAH mtekik kardeşim. Emeğine,yüreğine, ellerine sağlık.Evet gerçektende maalesef İblis'in işini artık insanlar yapıyor :( Allah bizleri salih Kullarından eyler inşaAllah. Lain İblisin şerrinden,fitnesinden,vesvesesinden korusun inşaAllah
DiKKaT!!!
>> Sizi Saptırmak İçin Var Gücüyle Çabalayan Şeytan'ın Varlığını Unutmayın

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Ve meleklere: "Adem'e secde edin" dedik. İblis hariç (hepsi) secde ettiler. O ise, diretti ve kibirlendi, (böylece) kafirlerden oldu. (BAKARA SURESİ / 34)
Andolsun, biz sizi yarattık, sonra size suret (biçim-şekil) verdik, sonra meleklere: "Adem'e secde edin" dedik. Onlar da İblis'in dışında secde ettiler; o, secde edenlerden olmadı. (A'RAF SURESİ / 11)
Ancak İblis, secde edenlerle birlikte olmaktan kaçınıp-dayattı. (HİCR SURESİ / 31)
Dedi ki: "Ey İblis, sana ne oluyor, secde edenlerle birlikte olmadın?" (HİCR SURESİ / 32)
Hani, meleklere: "Adem'e secde edin" demiştik. İblis'in dışında (hepsi) secde etmişlerdi. Demişti ki: "Bir çamur olarak yarattığın kimseye ben secde eder miyim?" (İSRA SURESİ / 61)
Hani meleklere: "Adem'e secde edin" demiştik; İblis'in dışında (diğerleri) secde etmişlerdi. O cinlerdendi, böylelikle Rabbinin emrinden dışarı çıkmıştı. Bu durumda Beni bırakıp onu ve onun soyunu veliler mi edineceksiniz? Oysa onlar sizin düşmanlarınızdır. (Bu,) Zalimler için ne kadar kötü bir (tercih) değiştirmedir. (KEHF SURESİ / 50)
Hani biz meleklere: "Adem'e secde edin" demiştik, İblis'in dışında (diğerleri) secde etmişlerdi, o, ayak diremişti. (TAHA SURESİ / 116)
Ve İblis'in bütün orduları da. (ŞUARA SURESİ / 95)
Andolsun, İblis, kendileri hakkında zannını doğrulamış oldu, böylelikle iman eden bir grup dışında, ona uymuş oldular. (SEBE' SURESİ / 20)
Yalnız İblis hariç. O büyüklük tasladı ve kafirlerden oldu. (SAD SURESİ / 74)
(Allah) Dedi ki: "Ey İblis, iki elimle yarattığıma seni secde etmekten alıkoyan neydi? Büyüklendin mi, yoksa yüksekte olanlardan mı oldun?" (SAD SURESİ / 75 )
Sadakullahul Aziym

_______________________________________________________________________________________

Allahaısmarladık... B)

s.a. kardeşim.
Paylaşımınla bizlere çok büyük katkıda bulundun. ALLAH c.c. razı olsun.
İnşallah rabbim bu emeklerinizin karşılığını cenneti âlâ da Efendimizin sancağı altında sizlerede yer vererek mükâfatlandırır.
k.s.e.o.

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

aliye_aliye yazdı:
Şeytan bir kimseye arkadaş olursa, ne kötü bir arkadaştır o ! Nisa, 38

(Bu münafıklar) müminlerle karşılaştıkları vakit "(Biz de) iman ettik" derler.
(Kendilerini saptıran) şeytanları ile baş başa kaldıklarında ise: Biz sizinle beraberiz,
biz onlarla (müminlerle) sadece alay ediyoruz, derler. Bakara, 14

Ey insanlar! Yeryüzünde bulunanların helâl ve temiz olanlarından yiyin,
şeytanın peşine düşmeyin; zira şeytan sizin açık bir düşmanınızdır. Bakara, 168

Şeytan, sizi fakirlikle korkutur ve hayasızlığa teşvik eder. Allah ise katından
bağışlanma ve lütuf vaat ediyor. Allah her şeyi kuşatır ve bilir. Bakara,268

Şeytan sizin düşmanınızdır. O halde sizde onu düşman bilin, doğrusu o, taraftarlarını
cehennemlik olmaya çağırır. Fatır, 6

De ki, sığınırım ben, insanların Rabbine, insanlara kötü şeyler fısıldayan o sinsi
vesvesenin şerrinden.O ki insanların kalplerine kötü düşünceler fısıldar. Gerek
cinlerdense gerekse insanlardan olan bütün vesvesecilerin şerrinden Allaha sığınırım
(Nas Süresi).

Allah hakkında bilmeden tartışan ve her azılı şeytana uyan insanlar vardır.
O kendisini dost edinen kimseyi saptırır ve alevli azaba götürür. Hacc, 3-4

İblis dedi ki: Öyle ise beni azdırmana karşılık, and içerim ki, ben de onları saptırmak
için senin doğru yolunun üstüne oturacağım. (Araf,16)

Sonra elbette onlara önlerinden, arkalarından, sağlarından, sollarından sokulacağım ve
sen, onların çoklarını şükredenlerden bulmayacaksın!" dedi. (Araf,17)

Ey Âdem oğulları! şeytan, ana-babanızı, ayıp yerlerini kendilerine göstermek için
elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi sizi de aldatmasın.
Çünkü o ve yandaşları, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Şüphesiz biz
şeytanları, inanmayanların dostları kıldık. Araf, 27

Ey İnsanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Ne babanın evlâdı, ne evlâdın babası
nâmına bir şey ödeyemeyeceği, günden çekinin. Bilin ki, Allah'ın verdiği söz gerçektir.
Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın ve şeytan, Allah'ın affına güvendirerek sizi
kandırmasın. Lokman, 33

...Şüphesiz ki, şeytanlar sizinle mücadele etmeleri için dostlarına vesvese verirler.
Eğer onlara uyarsanız, muhakkak ki, Allah'a ortak koşanlar olursunuz. En'am, 121

İblis: "Senin kudretine and olsun ki, onlardan sana içten bağlı olan kulların bir yana,
hepsini azdıracağım" dedi. Allah: "Doğrudur; işte Ben hakikati Söylüyorum, sen ve
sana uyanların hepsi ile cehennemi dolduracağım." Sad, 82-85

De ki. "Rabbim! Şeytanların kışkırtmalarından Sana sığınırım. Mü'minün, 97-98

Şeytanın Özellikleri
Şeytan her insanın hayatı boyunca binlerce defa karşılaşacağı en büyük düşmanıdır. Düşmandır çünkü, insan yüzünden Allah katındaki makamını kaybetmiştir. Yeryüzünde bulunmasının tek nedeni de insanları saptırmak için Allah'tan aldığı izindir. Kıyamete kadar, bu izin doğrultusunda olabildiği kadar çok insanı cehennem ateşine sürükleyecek, bunu başarmak için her türlü yolu deneyecektir. Bu amaçla şeytan, insanları her an gözler (Araf Suresi, 27), insana zarar verecek planlar ve oyunlar hazırlar.
Çoğu insan şeytanın ne kadar büyük bir tehlike olduğunun farkında bile değildir. Şeytan bu insanların mantığına göre, uzak, hatta hayali bir varlıktır. Onlara göre yalnızca çok büyük kötülükleri yapan, vahşi, cani kimseler şeytana uyarlar. Kendilerini ve kendileri gibi normal insanları zaten temiz kalpli görürler. Ancak arada yapılan ufak tefek hatalar için "şeytana uydum" denir.

Oysa bu gaflet, insanın hayatı boyunca yapabileceği en büyük hatalardan biridir. Çünkü şeytan —iman eden küçük bir grup dışında— insanların tamamına yakınını kendi kontrolü altına almıştır. Bu insanlar farkında olmadan en büyük düşmanları olan şeytanın istediği hayatı yaşar ve onun peşinden cehenneme giderler. Oysa insanların yapması gereken, şeytanı çok iyi tanımak ve onu düşman edinmektir. Allah bunu insanlara Fatır Suresi'nde emretmiştir:

Gerçek şu ki, şeytan sizin düşmanınızdır, öyleyse siz de onu düşman edinin... (Fatır Suresi, 6)
Şeytanın farkına varmak, onu bir düşman olarak kavramak insanı kurtuluşa götüren adımlardan biridir. Bunun için öncelikle şeytanın özelliklerini, daha sonra da kullandığı taktikleri bilmek gerekir. Birçok Kuran ayetinde ayrıntılı olarak tarif edilen bu özellikler aşağıda ana başlıklar altında sıralanmıştır.

Sinsi ve Yalancıdır
Şeytan, insanları doğru yoldan alıkoyabilmek için öncelikle gerçekleri örter. Bunun en geçerli yolu ise sinsice yalan söyleyerek insanları kandırmaktır. Yalan yoluyla, sahte ve boş vaadler vererek insanları kendi tarafına çekmeye çalışır. Daha iyi bir sosyal statü, daha çok para, daha çok cinsellik, daha rahat bir hayat, hatta ahirette daha üstün bir konum bile vaad eder. Ancak yalan söylediğini ve boş vaadlerde bulunduğunu ahirette kendisi itiraf edecektir:
İş hükme bağlanıp-bitince, şeytan der ki: "Doğrusu, Allah, size gerçek olan vaadi vaadetti, ben de size vaadde bulundum, fakat size yalan söyledim…(İbrahim Suresi, 22)
Fakat bu itiraf ancak dünya hayatı sona erdikten sonra, şeytan ve dostları kıyamet günü haşredildikleri zaman gerçekleşir. Elbette bu gerçeği öğrenmek şeytanın dostlarına hiçbir fayda sağlamaz. Hepsi tarih boyu şeytana tabi olan diğer insanlarla beraber cehenneme girerler.

İtaatten Çıkmış, Saygısız ve Nankördür
Şeytan kendisini yoktan var eden ve sahip olduğu bütün özellikleri veren Allah'a karşı büyük bir nankörlük içindedir. (İsra Suresi, 27) Bu nankörlük ve kendini bilmezlik içinde kendi yaratıcısına başkaldırmış ve itaatten çıkmıştır.

Azgın ve Kaypaktır
Şeytanın dikkat çekilen bir başka özelliği de hem azgın, hem de kaypak (Hac Suresi, 3) oluşudur.

İtaatten Düzeni İnanlar İçin Çok Zayıftır
Şeytanın iman edenlere karşı kurduğu tuzaklar ve hileli düzenler dıştan bakıldığında güçlü gibi gözükse de bu aslında bir aldanıştır. Çünkü gerçekte şeytanın hileli düzeni zayıftır ve yıkılmaya mahkumdur:
İman edenler Allah yolunda savaşırlar; inkar edenler ise tağut yolunda savaşırlar, öyleyse şeytanın dostlarıyla savaşın. Hiç şüphesiz, şeytanın hileli-düzeni pek zayıftır. (Nisa Suresi, 76)

Gücü Yalnızca Çağırmaya Yeter
Şeytanın insan üzerinde zorlayıcı bir gücü yoktur. O yalnızca insanları davet eder. Bu davete uyan insanın kendisidir. Yani insan bir vicdansızlık yaptığında, bunun sorumluluğunu şeytana yükleyip bırakamaz. Asıl kınaması gereken şeytana uyan nefsidir. Şeytan bu gerçeği ahirette kendisini suçlayan inkarcılara karşı şöyle bildirecektir:
...Benim size karşı zorlayıcı bir gücüm yoktu, yalnızca sizi çağırdım, siz de bana icabet ettiniz. Öyleyse beni kınamayın, siz kendinizi kınayın. (İbrahim Suresi, 22)

İnsanların Düşmanıdır
Şeytan'ın insanın başdüşmanı olduğu birçok ayette belirtilmiştir. (En'am Suresi 142, Kehf Suresi 50, Yasin Suresi 60) Çünkü şeytanın insana vermek istediği zarar, yeryüzünde hiç kimsenin veremeyeceği kadar büyüktür. Şeytan insanın cehennemde sonsuza kadar yanmasını ister. Bu sebeple de insanın en büyük düşmanıdır. Bu gerçek ayetlerde bildirilmektedir:
Ey insanlar, yeryüzünde olan şeyleri helal ve temiz olarak yiyin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Gerçekte o, sizin için apaçık bir düşmandır. (Bakara Suresi, 168)
Çünkü şeytan, insan için apaçık bir düşmandır. (Yusuf Suresi, 5)

İyilikten ve Hayırdan Yana Hiçbir Yönü Yoktur
Varlığını insana zarar ve sıkıntı vermeye adamış olan şeytan, insanlar için hiçbir hayır ve iyilik sahibi değildir. Şeytanın bu özelliği ayetlerde de "her türlü hayırla ilişkisi kesilmiş" (Nisa Suresi, 117) olarak bildirilmiştir.

İnsanlar Üzerinde Bir Pisliktir
Şeytanın insan üzerindeki etkisi, Kuran'da "pislik" olarak tanımlanır:
...Sizi kendisiyle tertemiz kılmak, sizden şeytanın pisliklerini gidermek, kalplerinizin üstünde (güven ve kararlılık duygusunu) pekiştirmek ve bununla ayaklarınızı (arz üzerinde) sağlamlaştırmak için size gökten su indiriyordu. (Enfal Suresi, 11)

Allah Katından Kovulmuştur
Şeytan itaatsizliği ve nankörlüğü yüzünden Allah katından aşağılanarak ve horlanarak kovulmuştur. Zaten "şeytan" kelimesi de bizzat bu kovulmuşluk anlamını içermektedir. Şeytanın bu özelliği Al-i İmran Suresi 36, Tekvir Suresi 25 ve Hicr Suresi 17.

selamün aleyküm emeğinize sağlık Allah razı olsun.. konuyla ilgili katkıda bulundum hakkınızı helal edin inş. güzel bir paylaşım..selametle kalın.

s.a. kardeşim,
Taaa uzaklardanda olsa bizlere ALLAH c.c. ayetleri ile ışık tuttun. ALLAH c.c. razı olsun.
Rabbim mükafatını boıl bol versin inşallah.
k.s.e.o.

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Şaşırdım hayretteyim, nere gideyim bilmem
Çektiğim sana malum, gerisini diyemem
Onlar din ile, bilgiyle korundular şerrimden
Ben nasıl korunayım, binlerce benzerimden

:eek::eek:

S.A. ABİM.. ŞEYTAN BİLE BUNU SÖYLEYECEK HALE GELDİYSE VAY BİZİM HALİMİZE..

ALLAH RAZI OLSUN BİZİMLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN.. SAYGILARIMLA.. A.E.O... B)B)

Kaan Erdem

Yönetici

S.A ABİCİM..ALLAH CC RAZI OLSUN..SELAM VE DUA İLE..ALLAH CC EMANET OL...PAYLAŞIM İÇİN SAĞOL ÇOK GÜZEL.....

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKÜM ABİCİM.EMEĞİNİZE SAĞLIK.ÇOOK GÜZEL, MÜTHİŞ Bİ İTİRAF.ŞEYTANIN VEDA HUTBESİ SANIRIM :).GERÇİ ŞEYTAN BUNU HERZAMAN YAPIYOR.ONUN İÇİN AYETTEDE SÖYLENDİĞİ GİBİ "ŞEYTAN İNSANA KÜFRET DER NEZAMANKİ KÜFRETTİ BEN ALLAHA SIĞINIRIM SENİN ŞERRİNDEN DER".HER DEVİRDE ŞEYTANIN VAZİFESİNİ ÜSTLENECEK SURETA İNSANLAR VARDI.RABBİM ŞERLERİNDEN KORUSUN.BİZE DÜŞEN EUZÜ BESMELEMİZİ VE ABDEST SİLAHIMIZI KUŞANIP.CİHADLARIN ENBÜYÜĞÜ NEFİS VE ŞEYTAN CİHADINA DAİM OLMAK.ALLAH RAZI OLSUN

azraali

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun ben antalyanın ilçesinde yaşıyorum ve yazın dışarı çıkmaktan nefret ediyorum ben onlara bakarken utanıyorum...allah bizleri onlardan korusun insanın kendini muhafaza etmesi çok zorlaştı allah yardımcımız olsun...

arikurinshika

Kayıtlı Kullanıcı

Allah c.c. razı olsun çok aydınlatıcı bilgiler vermişsiniz.Allah bizi şeytana uyanlardan eylemz inşallah,kendi yolundan şaşırtmaz.Allah yar ve yardımcımız olsun....

ARAP-BEN

Kayıtlı Kullanıcı

...S.A..ALLAH BAZEN DİLEDİĞİ HALDE EMRETMİŞ BAZENDE EMRETTİĞİ HALDE DİLEMEMİŞTİR İBLİS E , ADEM E SECDE ETMESİNİ EMRETTİĞİ HALDE, SECDENİN YAPILMASINI İRADE ETMEMİŞTİ .EĞER İBLİS, İN SECDE ETMESİNİ İSTESEYDİ İBLİS SECDE EDERDİ ADEM, İN MALUM AĞAÇTAN YEMESİNİ YASAKKLAMIŞTI AMA İRADESİ AĞAÇTAN YEMESİ YÖNÜNDE İDİ. EĞER AĞAÇTAN YENİLMESİNİ İSTEMESEYDİ ADEM YEMEYECEKTİİ.....C..S..AYNEN BUGÜN OLDUĞU GİBİ...///BİR İŞ YAPMAK İSTEDİĞİN ZAMAN ALLAH SANA O İŞTEN KURTULUŞ GÖSTERİNCEYE KADAR YAHUT ALLAH SANA BİR ÇIKIŞ KAPISI YARATINCAYA KADAR YAVAŞ VE TEMKİNLİ DAVRANN....ALLAH RESULU.........................

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDESIM SIZINDE DEDIGINIZ GIBI HAK VERMEMEK
ELDE DEGIL
ALLHÜMME ELHIMNI RUSDI VE EIZNI MIN SERRI NEFSI AMIN

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.RABBİM BİR AN BİLE BİZİ NEFSİMİZİN VE ŞEYTANIN ELİNE BIRAKMASIN VE HAKKINDA CENNET DİLEDİKLERİNDEN EYLESİN.A.E.O.

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim ALLAH razı olsun emeğine sağlık
MEVLA hepimizi şeytanın ve şeytanşlaşmış insanların şerrinden
muhafaza eylesin AMİN

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm abicim,

İnsanoğlunun en büyük düşmanı nefsidir nefsimizi şeytanın oyunlarına alet etmeyelim.Haftaya bu önemli uyarı ile başlamak iyi oldu ALLAH-Ü TEALA (C.C) sizden razı olsun.

selamünaleyküm

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

S.A.Hayırlı Günler,

Çok doğru sözler,abi paylaşım için Rabbim sizden razı olsun.Bizler öylesine kamil bir müslüman olmaya çalışalımki inş,şeytanın hiç bir oyununa gelmeyelim.Çok hoşuma gider,sahabelerden biridir şuan ismi aklıma gelmiyor,şeytan kendisi ile karşılaştığında yolunu değiştirirmiş,ne kadar hoş değilmi?demekki şeytanın korktuğu müminlerde olabiliyor.Rabbim gerçek anlamda iman edenlerden eylesin.SELAM VE DUA İLE

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt