Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şeytan insanın imanını çalabilir mi? (2 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Ehli Sünnet vel Cemaate göre şeytan mümin bir kişinin imanını zorla ve cebren alır demek caiz değildir. Fakat kul imanı terkeder, bunun üzerine şeytan onun imanını çekip alır.
Nitekim, Allahu Zülcelal ayeti kerimede şöyle buyurmuştur
Şüphesiz şeytan sizin düşmanınızdır. Onu düşman edinin. Çünkü o etrafına toplanan yardımcılarını ancak cehennem ehli olmaya çağırır. (Fatır; 6)
İnsan imanı terkedince, şeytan bu fırsattan yararlanıp o insanın imanını çekip alır. Fakat şeytan müminin imanını zorla, cebren alamaz. Şeytanın aldatması vardır. Zira şeytan, Allahu Zülcelal Gafurdur, Rahimdir diyerek insanı kötülüğe teşvik eder.Kaynak:Seyda Muhammed Konyevi, Asrımız Meselelerine Fetvalar, Reyhani Yayınları

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Şeytan insanın imanını çalabilir mi?

Bİ ARKADAŞAIMIZ SİTEDE YAYINLAMIŞTI.İNŞALLAH BENDE YANLIŞ YAZMIYORUMDUR.

ŞEYTAN BİR ADAMIN YANINA GİTMİŞ ADAM SABAH NAMAZINI KILMAMIŞ,ÖGLEN NAMAZINIDA KILMAMIŞ ŞEYTAN UNUTTU HERHALDE DEMİŞ DERKEN İKİNDEYİYİDE AKŞAMIDA YATSIYIDA KILMAMIŞ VE ŞEYTAN DAYANANAMIŞ SORMUŞ.SEN 5 VAKİT NAMAZIDA KILMADIN ALLAH BİR ŞEY YAPMADI BEN ADEME 1 DEFA SECDE ETMEDİM DİYE BENİ CENNETTTEN KOVDU VE ŞEYTAN DEVAM EDER VALLAHİ SİZİN ŞERRİNİZDEN ALLAHA SIGINIRIM DEMİŞ.

ummetinfakiri

Kayıtlı Kullanıcı

Aslında insan işlediği günahlardan dolayı cehennemde yanmamak için tevbe ettikçe Rabbinin Rahim ve Gafur oluşuna güvenerek aynı hatayı yapabilir. Bence insan işlediklerinin hesabını Allaha vereceğini günahlar yüzüne söylendikçe iyice başını öne eğip sıkıntı çekeceğini, O insanı yeryüzüne halife kılan Rabbine daha bir damla kanının hamdini teşekkürünü" bile edememişken birde üstüne günahlarının çokluğu...
Ama unutulmamalıdır ki kişi Allahı dünyada onu nasıl tanımışsa o hal üzere bulacaktır... Utansakta o bizim Rabbimiz ve biz onu Rahim ve Gafur isimleriyle biliyor ve Ahirettede öyle bekliyoruz inşallah.. Allaha emanet olunuz...

husna

Kayıtlı Kullanıcı

Ben ümmetinfakiri kardeşime katılıyorum bizimkisi rabbimizin gafur ve rahmet sahibi olmasına bağlı olarak bizi affedeceğine dair bir ümit.Kimin yada neyin affedileceğine dair bir garanti vermemiş ki yaradan. Allah nasıl olsa affeder diye düşünüp günaha girmek akılkarı değil zaten.Selametle...

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Elbette şeytan aklı selim bir müslümanın imanını çalamaz ama müslüman şeytama esir olmuş ise o zaman da sanırım kaybeden olmuştur.
selam ve dua ile

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

rabbimmuhafaza buyursun ıonak bey inş rabbim bu gücü bize verir ve şeytana esir olmaktan kurtuluz dua ile

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt