Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Seviyorum Hakk'in kapisinda bir yol bulabilmek için (1 Kullanıcı)

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Seviyorum, Hakk’ın kapısına bir yol bulabilmek için... Seviyorum sevgiyi, fedakârlığı tadabilmek için... Seviyorum incitmemeyi, incinmemeyi öğrenmek karşılığı Allah’tan bekleyebilmek için... Seviyorum gönül sultanımın emaneti, Rabbimin işittiği duanın cevabı olduğu için. Seviyorum ancak Allah rızası için, Rabbim ihsan etti diye...

Sevgi , insan da bulunan en önemli cevher, ortaya çıkmak için karşılık beklemeyen en güzel duygudur.İnsan Güzel ve iyi olana teveccüh eder lakin güzel olan ile karşılaşmasa da sevmeye devam edebilir. İyi olmayan da bile iyi yanları görmeye çalışıp, müspet nazarıyla baktığı için muhabbet besleyebilir. Muhabbet öyle güzel bir haslettir ki; insana darlıkta genişlik, zahmet gibi görünen deRahmet vesilesi olabilir.Yeter ki insandaki bu özellik zuhur etsin…Sevilmek sevmenin tezahürü, neticesidir.Ama şu da var ki; asıl sevgi karşılık beklemeyendir.Eğer karşılık beklenilse sevgi sınırlandırılmış olur ve bu durum muhabbet olarak tasvir edilemez. Kainatta ki yaratılmışların tümünü, her birinde halkının ismini görmekle evvela “O”nun için sevmek lazımdır. Yaratılmışların en üstünü, Ahsen-i takvim olan insanı, evvela Allah için sevmek muhabbete ulaştıran en önemli adımdır.Efendimiz (s.a.v) bir hadislerinde şöyle buyurmuşlardır; “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız. Birbirinizi sevmeye yardımcı olacak şeyi haber vereyim mi? Aranızda selamı yaygınlaştırınız!” (Müslim, İman,93) Sevmek, muhabbet etmek “önce Allah için olacaksa” mutlak sevilmeyi beraberinde getirir.Çünkü muhabbetten maksatta Allah (c.c)’ın rızası aranmaktadır…Allah (c.c) in razı olduğu sevdiği kulunu sevdirmede de iradesi sonsuzdur… Allah için sevmenin ehemmiyetine binaen bir kutsi hadis de şöyle buyrulmuştur; Kıyamet günü Yüce Allah şöyle buyurur: “Benim için birbirini sevenler neredeler? gelsinler, Arşımın gölgesinden başka hiçbir gölgenin bulunmadığı bugün onları gölgelendireyim!”[ Müslim, Birr, 37] Sevmek duadır; Allah için ise…Dua rızaya ulaştırır Allah kabul ederse… Allah (c.c) mevcudatı O nun için sevenlerden, fani güzellerde baki güzelliğin ayinesini görebilenlerden kılsın İnşaAllah…

Eşini Allah için sevmek
anne,babasını Allah için sevmek
komşusunu,arkadaşını Allah içinsevmek
insanları,insanlığı onun için sevmek
her şey onun eseri değil mi ?
her şeyde onun tecellisini görmeye çalışmak
sevmek onun yarattıklarını,onun için sevmek
başına ne gelirse gelsin ondan bilip,hayır ve şer, buda
Allahdan diyebilmek gelenide sevebilmek onun için sevebilmek
tasavvuf da bu olsa gerek

Kays iken Mecnun Leyla düşünür Leyla derdi
Kays Mecnun olunca Leyla düşünür mevla derdi

kalp sevmekten yorulmaz
sevene sebeb sorulmaz
hz. MEVLANA

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Essalamu aleykum ve rahmetullahu ve berakatuhu daimen ve ebeden InsaAllah kardeslerim B)

G

gülderen özdemir

Seviyorum, Hakk’ın kapısına bir yol bulabilmek için... Seviyorum sevgiyi, fedakârlığı tadabilmek için... Seviyorum incitmemeyi, incinmemeyi öğrenmek karşılığı Allah’tan bekleyebilmek için... Seviyorum gönül sultanımın emaneti, Rabbimin işittiği duanın cevabı olduğu için. Seviyorum ancak Allah rızası için, Rabbim ihsan etti diye...

Sevgi , insan da bulunan en önemli cevher, ortaya çıkmak için karşılık beklemeyen en güzel duygudur.İnsan Güzel ve iyi olana teveccüh eder lakin güzel olan ile karşılaşmasa da sevmeye devam edebilir. İyi olmayan da bile iyi yanları görmeye çalışıp, müspet nazarıyla baktığı için muhabbet besleyebilir. Muhabbet öyle güzel bir haslettir ki; insana darlıkta genişlik, zahmet gibi görünen deRahmet vesilesi olabilir.Yeter ki insandaki bu özellik zuhur etsin…Sevilmek sevmenin tezahürü, neticesidir.Ama şu da var ki; asıl sevgi karşılık beklemeyendir.Eğer karşılık beklenilse sevgi sınırlandırılmış olur ve bu durum muhabbet olarak tasvir edilemez. Kainatta ki yaratılmışların tümünü, her birinde halkının ismini görmekle evvela “O”nun için sevmek lazımdır. Yaratılmışların en üstünü, Ahsen-i takvim olan insanı, evvela Allah için sevmek muhabbete ulaştıran en önemli adımdır.Efendimiz (s.a.v) bir hadislerinde şöyle buyurmuşlardır; “İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olamazsınız. Birbirinizi sevmeye yardımcı olacak şeyi haber vereyim mi? Aranızda selamı yaygınlaştırınız!” (Müslim, İman,93) Sevmek, muhabbet etmek “önce Allah için olacaksa” mutlak sevilmeyi beraberinde getirir.Çünkü muhabbetten maksatta Allah (c.c)’ın rızası aranmaktadır…Allah (c.c) in razı olduğu sevdiği kulunu sevdirmede de iradesi sonsuzdur… Allah için sevmenin ehemmiyetine binaen bir kutsi hadis de şöyle buyrulmuştur; Kıyamet günü Yüce Allah şöyle buyurur: “Benim için birbirini sevenler neredeler? gelsinler, Arşımın gölgesinden başka hiçbir gölgenin bulunmadığı bugün onları gölgelendireyim!”[ Müslim, Birr, 37] Sevmek duadır; Allah için ise…Dua rızaya ulaştırır Allah kabul ederse… Allah (c.c) mevcudatı O nun için sevenlerden, fani güzellerde baki güzelliğin ayinesini görebilenlerden kılsın İnşaAllah…

Eşini Allah için sevmek
anne,babasını Allah için sevmek
komşusunu,arkadaşını Allah içinsevmek
insanları,insanlığı onun için sevmek
başına ne gelirse gelsin ondan bilip,hayır ve şer, buda
Allahdan diyebilmek gelenide sevebilmek onun için sevebilmek
tasavvuf da bu olsa gerek

Kays iken Mecnun Leyla düşünür Leyla derdi
Kays Mecnun olunca Leyla düşünür mevla derdi

kalp sevmekten yorulmaz
sevene sebeb sorulmaz
hz. MEVLANA

ve aleyküm selam canım çok güzel bir konuya değinmişsin allah c.c razı olsun allah a emanet olun sevgi ve dua ile

~~nevci~~

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleykum kardeşim.
ALLAH razı olsun çok güzeldi.ellerine saglık.ALLAHA emanet ol.

gecekondu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm Kardeşim Allah razı olsun emeğine sağlık Çok Güzel Paylaşımdı ... Allaha emanet olun selametle...

Seviyorum Hakk'in kapisinda bir yol bulabilmek için ..!!

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Allah yolunuzu açık eylesin.
ben bu şiiri çok severim ifade etmek istediğimi onunla dile getireyim izninizle.
insanda öyle bir şey var ki Ona cümle alem gurbettir.Hakkın gayrısı gurbettir.
Onsuz yapamıyor.Ondandır ve yine Onu arayan Onu özleyen kara sevdalıdır.
ister farkında olsun ister olmasın her insanda bu var. Allah da Onu muhatab alıyor ''Beni hatırla '' diye .insanın hiç görmediği ,hiç tanımadığı birisini hatırlaması mümkün değil.
ama O Bezmi Elestte gördü Allahı ,secde etti ,yalnız Sana kulluk edeceğim diye söz verdi.
adı ruhtur.tarifi zordur. ''Sana ruhtan soruyorlar, de ki ruh Allahtandır. bu konuda size çok az ilim verilmiştir''.insanın özü ruhtur.onun için kendini tanıyan, ruhunu tanıyan, Allahı tanımış oluyor.çünkü ruh Allahtandır.Resulullah (sav) ruh hakkında : ''her insanın gönlünde Allaha giden yol vardır'' buyurdu.

Ayrilik Ve Arayis

İnsan öyle yalnız ki,kendi kendine uzak
O,hayata koşarken,hayatı ona tuzak

İnsan öyle yalnız ki,şarkılar hep ayrılık
Varlık,yokluk icinde sanılır ah gayrılık

Sevenler sevilenler, ayrı ayrı kefenler
Arzular çürür tende toprak olmuş sevenler

İnsan öyle yalnız ki,yok olmuş en yakınlar
Hasret,hüzün,gözyaşı,umutsuzluk yarınlar

İnsan bu,tükenecek sevgilerde dillerde
Ölümsüz ve doyumsuz O sevgili nerede?

Kafesteki kuş gibi özlenen uçmak hayat
Asıl vatana dogru ölüm gizli seyahat

Ayrılık bana zülüm ,ayrılık ma kimden
Ne ana, ne babamdan,ne fani sevgilimden

Yalnızım gündüz gece,hasretim bir güzele
Güzel ki,öyle güzel sahib ebed ezele

Sahip oldum ben bana ,ben oldu perde bana
Sahip ki sende saklı ey gönül arasana

Ötesinde hayalin gerceği hayal dünya
Gölgenin gölgesinde gerceği yutan rüya

Hayat icinde ölüm,ölümü ahret dünya
Yokluk içinde darlık darlıkta rahmet dünya

İnsan içinde nokta ,noktada nokta dünya
İnsanı çözen nokta ,onda gizli o sevda

Ah o sevda-sevgili gizli,gönlün içinde
Arananla-arayan,gül bülbülün içinde

Bihaber ah arayıs ,hep Hak'tır o aranış
Tek yoldur nur'a varmış,gayrı yollar aldanış

İhsan Kalfa

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm Kardeşim Allah razı olsun emeğine sağlık Çok Güzel Paylaşımdı ... Allaha emanet olun selametle...

Seviyorum Hakk'in kapisinda bir yol bulabilmek için ..!!

Aleyna ve aleykum selam daimen ve ebeden InsaAllah kardesim ; Rabbim sizden de razi olsun.Kainatin efendisine emanet olun insaAllah..

gul_i rana

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyna ve aleykum selam daimen ve ebeden insaAllah kardesim ; Allah (c.c.) razi olsun.Hayirli cumalar insaAllah..Kainatin efendisin emanet olun insaAllah..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt