Es selamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuhu.
Güzel rabbimin güzel kulları, yarın 14 şubat. Kimilerine göre sevgililer günüymüş. Sevgili nedir acaba ? en çok sevilenmidir ? Düşünüyorum, benim en sevdiğim kim ? Yada kim olmalıydı.
Madem birisi var ortada birde sevgi olmalı diye düşünüyorum.
Peki bu sevgi nedir ? Kimden geliyor, kime gidiyor. Öylesine kendimizi kaptırmışızki maddeye. Yalan dünya, ahir zaman. Bunların bilincinde olmayan kafir inanışlarında yer olan o kadar çok batıl dşünce ve adeti hayatımızın baş köşesine getirmişiz. Şeytan ve nefsimiz bizi ele geçirince onlar bize güzel geliyor. Bu özel günlerde insanların kalplerindeki güzelliği sevgiyi kullnarak bir çok şahısta bir pazar oluşturmuş durumda.
Çok uzatmayacağım. Konuyu dağıtmakta istemiyorum. Bırakın artık şu saçma sapan günleri. Sevgililer sevgilisi canımız gülümüz muradımız özlediğimiz beklediğimiz yandığımız peygamberimiz muhammed mustafa varken sevgimizi Allaha ve resuluna yöneltmek varken neden Allahın yarattıgı bir kula böylesine bağlanıyoruz. Eşinizi sevmeyin demiyorum. Onlar sizin başınızın tacıdır. Rabbinizin sizlere emanetidir. Sevceksiniz, sevdiğinizide söyleyeceksiniz, hediyelerde alacaksınız. Bunların hepsi efendiler efendisinin hayatındada vardır.
Yarın inşaAllah ben müslümanım diyen herkes için yarın efendimize olan sevgiyi muhabbeti dahada derinleştirmeye çalışalım. Onu tanımaya çalışalım. Ne için gelmiş, neler anlatmış, mücadelesinde neler olmuş. Bunları bir okuyalım. Allahın izniyle ona yakınlaşalım. Yarın hepiniz için cenabı mevladan rahmet, magfiret ve bağışlanma diliyorum. Hakkınızı helal ediniz.
Yarın için gün boyu oruç tutmayı, tevbe istigfar etmeyi, lailaheillallah lafzını bol bol çekmeyi, efendiler hazertlerine bol bol selatü selamlar göndermeyi, son olarakta akşam bir tesbih namazına niyetlenip tesbih namazını kılmanızı tavsiye ederim. Namaz içinde şu şekilde niyet etmelisiniz.
Yâ Rabbî, niyet eyledim rızâ-i şerîfin için tesbih namazına. Yâ Rabbî, bu gece teşrifleriyle âlemleri nûra garkettiğin sevgili habîbin, başımızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimiz'in hürmetine ve bu geceki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Benide abid, zahid, aşık, hizmetkar kulların arasına kaydeyle, Allâhü Ekber.