Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sevgililer Günü Mağduru! (1 Kullanıcı)

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Konya'da kapkaç yaparak çaldığı malzemeleri, tek taş yüzükle takas etmek isteyen bir kişi polis tarafından yakalandı. Yapılan sorguda şahıs, sevgililer gününde kız arkadaşına söz verdiği yüzüğü almak için kapkaç yaptığını öne sürdü.

Edinilen bilgiye göre, olay, Konya Merkez Karatay İlçesi Nalçacı Caddesinde gerçekleşti.

Kapsamlı bir aramanın ardından verilen eşkale uyan bir kişi takibe alındı. Şahsın kuyumculara girdiğini belirleyen polis ekipleri, Ali K.'nın (22), elinde bulunan pırlanta yüzüğü ve telefonları tek taş yüzükle takas etmeye çalıştığını saptadı.

Gözaltına alınan Ali K'nın evine yapılan baskında 3 adet çanta ve 2 kol saati ele geçirildi. Şüpheli Ali K. polise verdiği ifadede ise:

"Sevgililer günü yaklaşıyor fakat benim sabıkam olduğu için iş bulamadım, param yok. Sevgilime uzun zamandır söz verdiğim tek taş yüzüğü alabilmek için kapkaç yaptım" dedi.

buda sevgililer gününde tektaş alamamanın verdiği psikoloji ile işlenen duygusal bir vukuat!!!

NEREYE GİDİYORUZ?

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
vay nasipsiz vay.

bu aşk şevk ve mahçupluk duygusunu umarım hakka karşıda hisseder.

mevlam islah etsin inşALLAH.

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
yinede şüphesiz mevlam bilir.ama..!

kalbi,gözü, vs. mühürlü bu olsa gerek.

selam ve saygılarımla.

bu nasıl bir psikolojidir? bu nasıl bir gündür ki,
fani Dünyayı, ebedi Ahiretine tercih edebilmiş...
Rabbim hidayet versin...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

mesutwolf

Kayıtlı Kullanıcı
Allah hidayet ihsan eylesin ne zaman kurtulupta benliğimize döneceğiz sabirla bekliyorum sevgililer günü,analar günü,babalar günü yok noel yok sene başı yok ay başı hepsi hristiyan yortusu...

Siz onlara benzeyip,onlarin (Yahudi ve Hristiyanların) dinine tabi olmadikca onlar sizden asla hoşnut ve razı olmayacaklardır. (Bakara Suresi)

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Allah hidayet ihsan eylesin ne zaman kurtulupta benliğimize döneceğiz sabirla bekliyorum sevgililer günü,analar günü,babalar günü yok noel yok sene başı yok ay başı hepsi hristiyan yortusu...

Siz onlara benzeyip,onlarin (Yahudi ve Hristiyanların) dinine tabi olmadikca onlar sizden asla hoşnut ve razı olmayacaklardır. (Bakara Suresi)

yorumunuz için teşekkürler...
avrupalılaşıyoruz artık!!! tabii kimlikte müslüman...
farkındaysanız her yıl dahada bayram havasında kutlanmaya başlandı bu tuhaf günler...
ve artık her kesimden rağbet gören bir sektöre dönüşmüş...
herşey maddeye odaklı...
ve ülkeyi manevi yıkıma hazırlamaya biraz daha zemin hazırlanıyor....
ALLAHA EMANET OLUNUZ

leyla-1

Altın Üye
Konya'da kapkaç yaparak çaldığı malzemeleri, tek taş yüzükle takas etmek isteyen bir kişi polis tarafından yakalandı. Yapılan sorguda şahıs, sevgililer gününde kız arkadaşına söz verdiği yüzüğü almak için kapkaç yaptığını öne sürdü.

Edinilen bilgiye göre, olay, Konya Merkez Karatay İlçesi Nalçacı Caddesinde gerçekleşti.

Kapsamlı bir aramanın ardından verilen eşkale uyan bir kişi takibe alındı. Şahsın kuyumculara girdiğini belirleyen polis ekipleri, Ali K.'nın (22), elinde bulunan pırlanta yüzüğü ve telefonları tek taş yüzükle takas etmeye çalıştığını saptadı.

Gözaltına alınan Ali K'nın evine yapılan baskında 3 adet çanta ve 2 kol saati ele geçirildi. Şüpheli Ali K. polise verdiği ifadede ise:

"Sevgililer günü yaklaşıyor fakat benim sabıkam olduğu için iş bulamadım, param yok. Sevgilime uzun zamandır söz verdiğim tek taş yüzüğü alabilmek için kapkaç yaptım" dedi.

buda sevgililer gününde tektaş alamamanın verdiği psikoloji ile işlenen duygusal bir vukuat!!!

NEREYE GİDİYORUZ?

Allah ıslah edip hidayete erdirsin ne desek boş en iyisini Rabbim bilir Allah sonumuzu hayırlara vesile etsin Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun bizleri doğru yoldan ayırmasın ayrılanlarıda ıslah etsin.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun..

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Allah ıslah edip hidayete erdirsin ne desek boş en iyisini Rabbim bilir Allah sonumuzu hayırlara vesile etsin Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun bizleri doğru yoldan ayırmasın ayrılanlarıda ıslah etsin.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun..

amin...amin...
Rabbim sapmayan, saptırmayan kullardan olmamızı nasib etsin...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
işte bazı diziler de bu tek taştı açık seçik şık kıyafetlerdi cezbediyor gençleri ahh bu diziler çok yozlaştırdı aileleri gençleri beklentiler çoğaldı özentiler arttı. bilerek yapıyorlar bunları. ve dikkatimi çeken bişeyde bu tür dizilerde bayanlar hep çalışıyor iş hayatında bu da mı bir tesadüf bilmiyorum.geçen yıl ben bi kanalda izlediğim diziler olduğunu söylemiştim. beşinci boyut gibi maalesef bana verilen cevap onlar beyni yıkıyor oldu ve çıkışarak sinirli bi şekilde. ne için beyin yıkanıyor acaba ahiretin hatırlatılması bile rahatsız ediyor insanları; halbuki bu dine kitaba sarılmak topluma mutluluk, huzur getirir ancak........

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
işte bazı diziler de bu tek taştı açık seçik şık kıyafetlerdi cezbediyor gençleri ahh bu diziler çok yozlaştırdı aileleri gençleri beklentiler çoğaldı özentiler arttı. bilerek yapıyorlar bunları. ve dikkatimi çeken bişeyde bu tür dizilerde bayanlar hep çalışıyor iş hayatında bu da mı bir tesadüf bilmiyorum.geçen yıl ben bi kanalda izlediğim diziler olduğunu söylemiştim. beşinci boyut gibi maalesef bana verilen cevap onlar beyni yıkıyor oldu ve çıkışarak sinirli bi şekilde. ne için beyin yıkanıyor acaba ahiretin hatırlatılması bile rahatsız ediyor insanları; halbuki bu dine kitaba sarılmak topluma mutluluk, huzur getirir ancak........

zaten başımıza gelen birçok şeyin sebebi, bize dayatılan tv. kültürü değilmi?
ve hayatı gez toz, yeiç, uyu... üçgenine sıkıştırmaya çalışan zihniyet...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

fatihokay

Kayıtlı Kullanıcı
Bu saçma sapan bir gün'ü tam manasıyla anlatan bir makale uzun ama sabrederek okuyacağınızı biliyorum kardeşlerim...

“Ben gelmedim kavga için/ Benim işim sevgi işi;

“Aşkın evi gönüllerdir/ Gönüller yapmaya geldim.”
Yunus’un “sevgi” ve “aşk” üzerine deyişleri ne kadar masum, ne kadar temiz, ne kadar saf. Bir buna bakın, bir de şimdiki “sevgi” ve “aşk” söylemlerine. Aralarında dağlar var.
Yunus’un “gönüller yapma” ifadesi ile özetlediği âlemin temelinde “şefkat”, “merhamet”, “hoşgörü” gibi dünyalar var. Biz bu dünyaları unuttuk. Unutmasaydık kendimizi “kıyafet kavgası”na kaptırıp tüketir miydik?
“Şefkat”, “merhamet”, “hoşgörü” eksenli olarak “gönüller yapma” düşüncesinden soyutlanmış “aşk”tan geriye sadece cinsellik kalır!
Magazin programlarına bakarsanız, ne demek istediğimi daha rahat anlarsınız.

Batı Medeniyeti, bence, 14 Şubat gününü “Sevgililer Günü” ihdas ederek dünya ile dalgasını geçiyor! Yoksa hangi sevgi? Alman dazlaklar coşkun sevgilerinden mi Türkleri cayır cayır yakıyor!.. Avrupa Birliği ülkeleri 40 bin insanımızın katillerine Türkiye sevgisinden mi hâlâ kol-kanat geriyor… Amerika Birleşik Devletleri Afganistan’ı, Irak’ı derin sevgisinden mi içine çekmiş bırakmıyor?.. Aynı “sevgi” dürtüklemesiyle mi kimi zaman Suriye’ye, kimi zaman İran’a “kur” yapıyor!
İsrail uçakları, tanklarıyla hemen her gün Filistin topraklarını sevgisinden mi ziyaret ediyor!
“Sevgi” ile “Batı”yı yan yana düşünmek bile imkânsız. Peki o zaman nedir bu “Sevgililer Günü?” Tüketimi kamçılamak suretiyle “üreten Batı”ya hizmet eden bir Alicengiz oyunudur!
Vaktiyle Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerini iki atom bombasıyla tarihten silen Batı Medeniyeti’nin çocukları, sevgiyi dahi kapitalist ahlâkın tüketim aracı olarak kullanıyorlar. Böylece aşkın ve sevginin her çeşidini en kalbinden vuruyorlar!
öyle bir hava estiriliyor ki, “Sevgililer Günü”nde eşine, nişanlısına, ya da sevdiğine “hediye” almayan yahut alamayanlar “sevgisiz” muamelesi görmeye ve incitilmeye mahkûm ediliyor. Sırf bu yüzden çıkan tartışmalar sonucunda sözlüler-nişanlılar ayrılıyor, evliler boşanıyor.
Anlayacağınız, kapitalist ahlâkın “sömürge düzeni” tarafından (uydurulmasa da) kullanılan “Sevgililer Günü”, sevgiyi kutsamaktan ziyade, istismarına hizmet ediyor.
Eminim ki, bugün pek çok evde “Sevgililer Günü” yüzünden yaşanacak tartışmalar bazı ailelerde şiddete dönüşecek. “Sevgililer Günü” münasebetiyle eşinden hediye bekleyen bazı kadınlar, eşlerinden dayak yiyecekler. çünkü erkeklerin çoğunun kafası işle-güçle gereğinden fazla meşgul bulunduğundan (ya da böyle göstermek hoşlarına gittiğinden) yine eşlerinin beklentilerini unutacaklar.
Ya da unutmuş gibi yapacaklar: çünkü neresinden bakarsanız bakın bir hediye dünya para. “Sevgi uzmanları” (olur mu olmaz mı bilemem, ama “sevgi” nutukları atan sözde “uzman”dan geçilmiyor) her ne kadar “Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz, bir tatlı söz, bir gül bile yeterli” diyorlarsa da, hanımların genel beklentisi pahalı hediye. Hediye ne kadar pahalı olursa, sevgi o kadar yoğun olur kanaati yaygın!
Yani bu akşam eve elleri boş dönen kocalar, genelde eşlerinin dokundurmalarına maruz kalacaklar. Sevgileri, ilgileri sorgulanacak. Bu da erkekleri sinir edecek. çünkü erkekler örtülü türden sevdiklerini iddia ederler: “Seviyorum, ama gösteremiyorum” filan derler.
Ayrıca, kadınların doğum günü, evlilik yıldönümü, anneler günü, sevgililer günü gibi özel günlere “aşırı” derecede ilgi göstermelerini, “geçim derdi” gibi dertlerinin olmamasına bağlarlar. çoğu erkeklere göre, kadınların ciddi dertlerinin olmaması böyle şeylerle uğraşmalarına yol açıyor.
Kadınlara göre ise, erkekler, iş yoğunluğunu ihmal ve ilgisizliklerinin bahanesi olarak kullanıyor, eşlerine önem vermedikleri için eşlerinin önemsediklerini önemsemiyorlar. Bunun geçim derdiyle filan değil, duygusuzluk ve duyarsızlıkla ilgili olduğunu düşünüyorlar.
Kadınlara göre, saçlarını süpürge etseler, beyefendiye yine de yaranamazlar! Beyefendi bütün özel günleri yine de unutur. Hatırlasa bile umursamaz: Ya kendi değeriyle mütenasip olmayan ucuz bir hediye alır, ya da eve tamamen eli boş gelir… Artık kavgalardan kavga beğenin!
Aslına bakarsanız, “sevgi”ye, “sevgili”ye gün tahsis etmek, bizim duygusal dünyamızla geleneksel yapımıza hiç uymuyor. Ne var ki kapitalist ahlâkın, her şeye ticari perspektiften bakma ve pay kapma ahlâkına cuk oturuyor.
“özel günler modası”nı başımıza çıkaran da zaten onlar. Amaç, tüketim kamçılansın, piyasa hareketlensin!
Piyasaya âlet edilen şey ise mânevi bir dünya: Sevgi! Ama her “Sevgililer Günü” öncesinde reklâmlar aracılığıyla öyle müthiş bir beyin yıkama kampanyaları sürdürülüyor ki, hepsinden aynı özet çıkıyor: “Ancak hediyeniz kadar sevebilirsiniz!”
Anne-babayı aileden dışladıktan sonra tuttular “Anneler Günü”, “Babalar Günü” icat ettiler. Sevgiyi kalbinden vurduktan sonra da, günah çıkartır gibi, “Sevgililer Günü” uydurdular…
“İyidir, hoştur, yılda bir gün dahi olsa, bu savaş ve terör dünyasında sevgiyi konuşmaya vesiledir” dedik, bağrımıza bastık. Lâkin bu kez de, sevgiyi çeşitli reklâmlarla tüketimin parçası yaptılar. Yani yine duygularımızı kullandılar!
Bu tür yaklaşımlar sebebiyle, “sevgi” ve “aşk” sözcükleri, dünyanın en “kutsal” kelimeleri olmaktan çıktı, en “laçka” sözcüklerine dönüştü.
öte yandan, son zamanlarda “televole” kelimesiyle özetlenen “magazin kültürü”nün ekranlara taşıdığı “geçici aşk”ların içinden çıkan “ahlâksızlık-sadakatsizlik” görüntüleri “aşk” ve “sevgi” sözcüklerini bile kirletti.
Bu durumda “Sevgililer Günü”nün nesini kutlayayım? ybahadiroglu@vakit.com.tr

(habervaktim.com)

evla

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim sapmayan, saptırmayan kullardan olmamızı nasib etsin...

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
fatih okay isimli üyeden alıntıdır

Batı Medeniyeti, bence, 14 Şubat gününü “Sevgililer Günü” ihdas ederek dünya ile dalgasını geçiyor! Yoksa hangi sevgi? “Sevgi” ile “Batı”yı yan yana düşünmek bile imkânsız. Peki o zaman nedir bu “Sevgililer Günü?” Tüketimi kamçılamak suretiyle “üreten Batı”ya hizmet eden bir Alicengiz oyunudur!
Anlayacağınız, kapitalist ahlâkın “sömürge düzeni” tarafından (uydurulmasa da) kullanılan “Sevgililer Günü”, sevgiyi kutsamaktan ziyade, istismarına hizmet ediyor.
öte yandan, son zamanlarda “televole” kelimesiyle özetlenen “magazin kültürü”nün ekranlara taşıdığı “geçici aşk”ların içinden çıkan “ahlâksızlık-sadakatsizlik” görüntüleri “aşk” ve “sevgi” sözcüklerini bile kirletti.
Bu durumda “Sevgililer Günü”nün nesini kutlayayım?

makale paylaşımınız için teşekkür ederim...

kapitalist düzenin emperyalist dayatmalarından olan bu malum günü artık kutlamaktayızz!
ülke olarak... bayram gibi... coşkuyla...
ve hediye alamamanın ezikliğini yaşayanların manşet olduğu bu haberlerle!..
yineliyorum..
NEREYE GİDİYORUZ?
ALLAHA EMANET OLUNUZ

salih_43

Kayıtlı Kullanıcı
Zor iş Adam Baya zor durumda Kalmis Herhalde Secgiliside Israr eTmis
Baya Sadece Tahmin Hayırlısı
Olsun Nediyelim
Selametle...

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
Nereye Gidiyoruz?

batıya..!batıya..!

el ele,kol kola,omuz omuza,zorla,sürüklenerek,ite kakıla,hakaret edilerek yobaz sayılarak,tekmelenerek,dışlanarak...!

selam ve baki dua ile saygılarımla.

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Zor iş Adam Baya zor durumda Kalmis Herhalde Secgiliside Israr eTmis
Baya Sadece Tahmin Hayırlısı
Olsun Nediyelim
Selametle...

iyide bu durumda sanığın zorda kalacağı bir konu yokki?
kendi hatası...
tamamen sapmış ve saptırılmış bir şekilde çıkmazda girmiş..
Rabbim hidayet versin..
ALLAHA EMANET OLUNUZ

osmankadir şahin

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm henüz yeni bir üyeyim [yukardaki üyelerin yazdıklarına katılmamak mümkün değilkatCOLOR="Green"][/COLOR]ALLAH EN İYİ BİLENDİR OHER ŞEYE KADİRDİR

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
Nereye Gidiyoruz?

batıya..!batıya..!

el ele,kol kola,omuz omuza,zorla,sürüklenerek,ite kakıla,hakaret edilerek yobaz sayılarak,tekmelenerek,dışlanarak...!

Batıya gidiyor gibi görünsekte aslında meçhule gidiyoruz..
batıya şu anda gidemeyiz...
çünkü her nekadar bozulmuş olsakta özünde müslüman bir ülkeyiz...
ve şu anda müslüman-batı arasında sıkışmış kalmışız..
ne tam manası ile islamiyeti yani olması gerekenleri yaşayabiliyoruz,
nede yönümüzü tam manası ile batıya dönebiliyoruz.
(Rabbim döndürtmesin)

ama şu varki, toplumumuzun maneviyatını tamamen yıktıkları zaman
(inş. ruyalarında dahi göremezler)
biizi tam manası ile bağrına basacaklar..dikkatli olalım..

batı bizi çağırıyor..yada..ateş bizi çağırıyor
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı

inan kardeşim emin ol yaşayanlar mevcut.ama bu yaşayanlar ''hayat şartları öyle ne yapalım''gafleti ve kestirmece düşüncenin arkasına nasipsiz olarak saklanmıyorlar.kendilerine dünyalık heves ve aşkı kalkan olarak kullanmıyorlar.yüzleri hakka,mevlama,efendimiz sav'e dönük istikametleri bir.

ama dediğiniz gibi ''ne tam manası ile islamiyeti yani olması gerekenleri yaşayabiliyoruz,''kısmını oluşturanlara.bizlere mevlam hidayet nasip etsin.

Batıya gidiyor gibi görünsekte aslında meçhule gidiyoruz..
batıya şu anda gidemeyiz...
çünkü her nekadar bozulmuş olsakta özünde müslüman bir ülkeyiz...
ve şu anda müslüman-batı arasında sıkışmış kalmışız..
nede yönümüzü tam manası ile batıya dönebiliyoruz.
(Rabbim döndürtmesin)

ama şu varki, toplumumuzun maneviyatını tamamen yıktıkları zaman
(inş. ruyalarında dahi göremezler)
biizi tam manası ile bağrına basacaklar..dikkatli olalım..

batı bizi çağırıyor..yada..ateş bizi çağırıyor
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt