Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sevgili kul olmak için (1 Kullanıcı)

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun amin.. cok guzel bir paylasimdi..

haydar-ı kerrar

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşlerim - Abilerim- ablalarım Selamın aLeyküm..

Başka Bir Konuya değinmek istiyorum..
Bediüzzaman Said Nursi hakkında Çirkin Ve Asılsız iftiralara lüften kanmayın.. Yok mason Yok Ajan Hatta Deccal Diyenler bile oluyor.. Benim Sizden Ricam Üstadı (Bediüzzamanı) tanımak istiyorsanız Risale-i Nur Külliyatlarından Faydalana bilirsiniz.. Aslını Araştırmadan Bu Tip İddialara Kanıp Üstad Hakkında Çirkin yorumlar yapmayalım...

İslam Hakkıında ne merak ediyorsanız Risale-i Nur Külliyatlarında da Bulabilirsiniz Aydınlana bilirsiniz.. eğer Bediüzzaman hakkında olumsuz Düşünceleri olan tanıdıklarınız varsada onları uyarın lütfen. Bediüzzaman kimdir Açıklayın.. Özellikle Bizim Gibi Gençlerin Bediüzzaman Gibi bir evliyadan haberdar olmamız gerek miyor mu ?? Risalel-i Nur Külliyatlarından Faydalanmamız gerekmiyor mu..? Sizde Benim Gibi Düşünüyorsanız herkeze özellikle Gençlere Bediüzzaman Sevgisini Aşılayalım..Yanlış Bir Cümle Kurduysam Özür Dilerim Hakkınızı Helal Edin Selametle.. A.e.o'Lun...

haydar-ı kerrar

Kayıtlı Kullanıcı

Bediüzzaman Said Nursi hakkında Çirkin Ve Asılsız iftiralara lüften kanmayın.. Yok mason Yok Ajan Hatta Deccal Diyenler bile oluyor.. Benim Sizden Ricam Üstadı (Bediüzzamanı) tanımak istiyorsanız Risale-i Nur Külliyatlarından Faydalana bilirsiniz.. Aslını Araştırmadan Bu Tip İddialara Kanıp Üstad Hakkında Çirkin yorumlar yapmayalım...

İslam Hakkıında ne merak ediyorsanız Risale-i Nur Külliyatlarında da Bulabilirsiniz Aydınlana bilirsiniz.. eğer Bediüzzaman hakkında olumsuz Düşünceleri olan tanıdıklarınız varsada onları uyarın lütfen. Bediüzzaman kimdir Açıklayın.. Özellikle Bizim Gibi Gençlerin Bediüzzaman Gibi bir evliyadan haberdar olmamız gerek miyor mu ?? Risalel-i Nur Külliyatlarından Faydalanmamız gerekmiyor mu..? Sizde Benim Gibi Düşünüyorsanız herkeze özellikle Gençlere Bediüzzaman Sevgisini Aşılayalım..Yanlış Bir Cümle Kurduysam Özür Dilerim Hakkınızı Helal Edin Selametle.. A.e.o'Lun...

safiye

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm rabbim inşaallah bizleri peygamberimizin izinde olan, kuranımı dinimizi farzımızı sünnetimizi anlayan kullarından olmayı nasip eder
paylaşım için teşekkür ederim emeğinize sağlık

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com

Aleyküm selam kardeşim.Allahü teala'ya emanet olun.
selamün aleyküm rabbim inşaallah bizleri peygamberimizin izinde olan, kuranımı dinimizi farzımızı sünnetimizi anlayan kullarından olmayı nasip eder
paylaşım için teşekkür ederim emeğinize sağlık

Amin ablacım amin.Biz teşekkür eder kıymetli dualarınızda bizi de zikretmenizi istirham ederiz.Selametle kalın..

haydar-ı kerrar

Kayıtlı Kullanıcı
bediüzzamanı seven sayan arkadaşlarımı kardeşlerime sesleniyorum..

benim Bediüzzamanı TanımaK diye bir bölümüm var.. orada üstadı kötüleyen insanlar falan var.. lütfen sizde yorumlarınızı oraya yapın kalbinde üstad sevgisi olanlar olanlara söylesin.. yorumlarınızı bekliyorumm...

haydar-ı kerrar

Kayıtlı Kullanıcı
Bediüzzamanı TanımaK adlı konum kapatıldı.. Kapatanlara hakkımı helal etmiyorum..

nakşibendi

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili kul olabilmek için

Sevgili kul olabilmek için

İhsan eden, iyilik eden sevilir. Peygamber efendimiz; (İhsan sahibini sevmek, insanların yaratılışında vardır) buyurmuşlardır.

Bütün iyilikleri yaratan, insana, can, mal, sıhhat veren, zararlardan, korkulardan koruyan, Allahü teâlâyı sevmek insanlık icabıdır.

Allahü teâlânın sevgisini kazanmaya çalışan kimseye, Salih kul denir. Bu sevgiyi kazanmış olan kimseye de Veli yani Sevgili kul denir.

Ali Ramiteni hazretleri, Sevgili kul olabilmenin şartlarını şöyle bildirmektedir:
“Birincisi; temiz olmaktır. Temizlik de iki kısma ayrılır. 1-Zahiri temizlik: Dış görünüşün temiz olmasıdır. Bu, bütün insanların dikkat edeceği hususlardandır. Giyecek, yiyecek, içeceklerin ve kullanılacak bütün eşyaların temiz olmasıdır.
2-Bâtın temizliği: Kalbin iyi huylarla dolu olmasıdır. Haset etmemek, başkaları hakkında kötülük düşünmemek, Allahü teâlânın düşmanlarından nefret etmek, dostlarına da muhabbet etmek gibi cenab-ı Hakkın beğendiği iyi huylardır.

Kalb, Allahü teâlânın nazargâhıdır. Bu sebeple kalbe dünya sevgisi doldurmamalıdır. Haram olan yiyeceklerle beslenmemelidir. Nitekim hadis-i şerifte; (Uzak yoldan gelmiş, saçı sakalı dağılmış, yüzü gözü toz içinde bir kimse, ellerini göğe doğru uzatıp dua ediyor. Ya Rabbi! diye yalvarıyor. Halbuki, yediği içtiği haram, gıdası hep haram. Bunun duası nasıl kabul olur?) buyuruldu.

Gönül, kalb temiz olmazsa ibadetlerin lezzeti alınamaz, marifete, Allahü teâlâya ait bilgilere kavuşulamaz.

İkincisi; dilin temizliğidir. Dilin münasebetsiz ve uygun olmayan sözleri söylemeyip susması,
Kur’an-ı kerim okuması, emr-i maruf ve nehy-i münkerde bulunması, Allahü teâlânın emirlerini yapmayı ve yasaklarından kaçınmayı bildirmesi, ilim öğretmesi gibi. Zira Peygamber efendimiz; (İnsanlar, dilleri yüzünden Cehenneme atılırlar) buyurdu.

Üçüncü şart; mümkün olduğu kadar insanlardan uzak durmaya çalışmalıdır. Bu sebeple göz, haram şeylere bakmamış olur. Zira kalb, göze tâbidir. Her harama bakış, kalb aynasını karartır.

Dördüncü şart; oruç tutmaktır. İnsan oruç tutmak suretiyle meleklere benzemiş ve nefsini kahretmiş olur. Bununla ilgili hadis-i kudside; (Oruç bana aittir. Orucun ecrini ben veririm. Sevabı nihâyetsizdir. Muhakkak, sabrederek ölenlerin ecirleri hesapsızdır) buyurulmaktadır. Yine hadis-i şerifte; (Oruç, Cehenneme kalkandır) buyuruldu. Oruç tutarak gönlü huzura kavuşturmalı ve şeytanın yolunu kapatıp, siper hasıl etmelidir.

Beşinci şart; Allahü teâlâyı çok hatırlamak, ismini çok söylemektir. En faziletli olan zikir, “La ilahe illallah”tır. La ilahe illallah diyen kimse ihlas sahibi olur. İhlas; bütün işlerini Allahü teâlânın rızası için yapmak, dünyaya ait mal ve makamlardan hevesini kesip ahireti istemektir. İhlaslı kimse; “İlahi! Benim maksudum sensin, seni istiyorum!” der. Nitekim Resulullah efendimiz, “La ilahe illallah” demenin çok faziletli olduğunu ve günahların affedileceğini buyurdu. Allahü teâlâ, Kur’an-ı kerimde, Ahzab suresinin kırk birinci âyet-i kerimesinde mealen; (Ey iman edenler! Allah’ı çok zikrediniz) buyurdu. Nefsin arzu ve isteklerinden kurtulmak için devamlı zikretmelidir.

Altıncı şart; hatıra yani kalbe gelen düşüncelerdir. İnsanın kalbine gelen düşünceler dört kısımdır. Bunlar; Rahmani, melekani, şeytani, nefsanidir. Hatır-ı rahmani; gafletten uyanmak, kötü yoldan doğru yola kavuşmaktır. Hatır-ı melekani; ibadete, taate rağbet etmektir. Hatır-ı şeytani; günahı süslemektir. Hatır-ı nefsani de; dünyayı talep etmek, istemektir. Şeytani ve nefsani düşüncelerden kurtulmak gerekmektedir.

Yedinci şart; Allahü teâlânın hükmüne rıza göstermek, iradesine teslim olmaktır. Havf ve reca, korku ve ümit arasında yaşamaktır. Zira Allah’tan korkan kimse, günah işlemez. Ayrıca mümin, ümitsizliğe de düşmez. Allahü teâlâ, ümitsizliğe düşmemeyi emretmektedir.

Sekizinci şart; salihlerle sohbeti seçmektir. Salihlerle sohbet edildiği takdirde, haramlar gözüne kötü görünür.

Dokuzuncu şart; iyi ve güzel hasletlerle bezenmektir. Bu da, her şeyi yaratan Allahü teâlânın ahlakıyla ahlaklanmaktır. Çünkü Peygamber efendimiz; (Allahü teâlânın ahlakıyla ahlaklanınız) buyurdu.

Onuncu şart; helal ve temiz lokma yemektir. Bu da farzlardandır. Nitekim Allahü teâlâ, Bekara suresinin yüz altmış sekizinci âyet-i kerimesinde mealen; (Yeryüzündekilerden helal ve temiz olanını yiyiniz) buyurmaktadır. Peygamber efendimiz ise; (İbadet on cüzdür. Dokuzu helali talep etmektir) buyurmuştur.

Geriye kalan bütün ibadetler bir cüzdür. Helal yemeyen kimse, Allahü teâlâya itaat etme gücünü kendisinde bulamaz. Helal yiyen kimse de, Allahü teâlâya isyankâr olmaz, helal ve temiz yer, israf etmez.”

Ilgili Diğer Makaleler;
http://forum.islamiyet.gen.tr/ramazan-ayi/87377-oruc-ac-susuz-durmak-degildir.html
http://forum.islamiyet.gen.tr/nasihatler/85649-dinimizi-kimden-ogrenmeli.html
http://forum.islamiyet.gen.tr/ramazan-ayi/85967-oruc-tutunuz-sihhat-bulunuz.html
http://forum.islamiyet.gen.tr/dini-sohbet/85107-islamiyet-nakil-yoluyla-ogrenilir.html

Esselâmu aleyküm ve Rahmetullâhi ve berekâtühû

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun kardeşim çok güzel bi paylaşım

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt