Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sevgili kul olmak için (1 Kullanıcı)

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Allahü teâlânın, yarattıkları içinde en çok sevdiği zat, Peygamber efendimizdir. Bir hadis-i kudside buyuruluyor ki:
(Ey Resulüm, İbrahim’i halil [dost], seni de habib [sevgili] edindim. Senden daha sevgili hiç bir şey yaratmadım. Senin, benim indimdeki yüksek derecenin bilinmesi için, dünyayı ve dünya ehlini yarattım. Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım.)

Allahü teâlâ indinde, ondan daha makbul, ondan daha sevgili kul yoktur. Ondan razı olması kesindir. Kim ona benzerse, ondan da elbette razı olur. Kim onu severse, onun sünnetine yapışırsa, Peygamber efendimize benzemeye çalışırsa, onu daha çok sever. Nitekim Ehl-i sünnet âlimleri, (Mütâbeat gibi hiçbir üstünlük yoktur) buyuruyor. Mütâbeat, Peygamber efendimizin sünnetine tâbi olmak, yani ona uymak, onun ahlâkıyla ahlâklanmaktır. Peki, Peygamber efendimizin ahlâkı nasıl bir ahlâktır? Peygamber efendimiz, (Rabbim beni terbiye etti) buyuruyor.

Peygamber efendimizin vefatından nice seneler sonra gençler, yani Peygamber efendimizin son zamanlarına yetişenler veyahut da tabiinden olanlar, Hazret-i Aişe validemize geldiler, dediler ki:
— Ey annemiz, Peygamber efendimizin ahlâkından bize bir şeyler anlatır mısın?
Hazret-i Aişe validemiz de buyurdu ki:
— Onun ahlâkı, Kur’an ahlâkıydı.

Kur’an ahlakı ne demektir? Kur’an-ı kerimde Allahü teâlâ ne bildiriyorsa, ne buyuruyorsa, Kur’an-ı kerimin sanki şekillenmişi, tecessüm etmiş hâliydi, her hareketi Kur'an-ı kerime uygundu. Yani, Allahü teâlânın rızasına uygundu. Hiçbir fiili, hiçbir sözü, hiçbir hareketi Allahü teâlânın rızası dışında değildi. Öyle bir ahlâk ki, her şeyi Allahü teâlânın rızasına uygun. Onun için Peygamber efendimize benzemek, doğrudan doğruya Cenab-ı Hakk’ın sevgili kulu olmak demektir.

İşte evliya, hakiki Ehl-i sünnet âlimleri, Peygamber efendimize o kadar benziyorlar, Onun sünnetine o kadar yapışıyorlar, Onun dinine o kadar sarılıyorlar ki, artık onlar için Peygamber efendimize tâbi olmanın dışında herhangi bir harekette bulunmak mümkün değildir. Adeta Peygamber efendimizde fani olmuşlar. Ona zaten tasavvufta, (fena-firresul) yani Resulullah efendimizde fani olmak deniyor. Onun gibi oturmak, Onun gibi konuşmak, Onun gibi yatmak, Onun gibi dinlemek, Onun gibi söylemek... Her hâl ve hareketinde tam ve noksansız olarak Peygamber efendimize benzemek... Kimde teşekkül ederse, o Allahü teâlânın sevgili kuludur; çünkü Peygamber efendimize benzemekle, Allahü teâlânın razı olduğu ahlâkla ahlâklanmış oluyor. İşte ancak buna, sevgili kul denir.
Dinimiz İslam .:.: www.dinimizislam.com :.:.

özelim

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım inş bizi de kuran ahlakıyla ahlaklandırır ve bizi de efendimizin yüzü hurmetine affeder amin

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
paylaşımınızdan dolayı allah razı olsun.selametle kalın.

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Allahım inş bizi de kuran ahlakıyla ahlaklandırır ve bizi de efendimizin yüzü hurmetine affeder amin

Amin amin.Allahü teala razı olsun.İslamiyet güzel ahlaktır buyuruldu.Amel edenlerden olur örnek müslüman olmayı kendimize düstur ediniriz inşallahü teala.Selametle kalın..

Ayşegül00

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık selametle...........

ahde

Kayıtlı Kullanıcı
S.A Metubat kardeşim hz.Muhammed (s.a.v) efendimizi ne güzel
anlatmışsınız

allah.gif

"İMDİ ALLAH'A O'NUN RASULÜNE VE İNDİRDİĞİMİZ NURA İMAN EDİN
ALLAH İŞLEDİĞİNİZ ŞEYLERDEN HABERDARDIR"

TEGABUN 8

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"
paylaşımınızdan dolayı allah razı olsun.selametle kalın.
Aleyküm selam ve rahmetullah.Cenab-ı Hak cümlemizden razı olsun kardeşim.Sizde selametle kalın..
emeğinize sağlık selametle...........
Teşekkür ederiz.Selametle kalın.
S.A Metubat kardeşim hz.Muhammed (s.a.v) efendimizi ne güzel
anlatmışsınız

allah.gif

"İMDİ ALLAH'A O'NUN RASULÜNE VE İNDİRDİĞİMİZ NURA İMAN EDİN
ALLAH İŞLEDİĞİNİZ ŞEYLERDEN HABERDARDIR"

TEGABUN 8

Estağfirullah efendim.Siz ne güzel anlatmışsınız diyince şu şiir geldi hatırımıza.
Seni övebilecek sözler bulmak ne mümkün,
Yolundan gayri yollar, izler bulmak ne mümkün,
Askin gibi yakacak közler bulmak ne mümkün,
Ümmetin yarasini lutfeyle sar EFENDiM.

Kainati ugrunda yaratti yüce Mevlam,
Aşkındır alemleri döndüren sır EFENDiM.
Sevginle dolan kalpler Mevlaya yakın olur,
izinde gidilecek: Sensin tek nur EFENDiM.

Kur'an Seni övüyor ey insanlık önderi,
Allah Seni seviyor ve Seni sevenleri,
Sevdandır fetheyleyen bütün mümin gönülleri,
Adını aşkla anmak: ne büyük kar EFENDiM.

Bütün müminler daima hasretinle yanmakta,
Pak ismini andikça kalpler huzur bulmakta,
Bir kez rüyada gören en bahtiyar olmakta,
Rabbin sevgilisisin, Sensin tek yar EFENDiM.

ilk insandan bu yana toplansa hep insanlar,
Konulsalar üst üste dehalar, kahramanlar,
Büyüklükte erişmez topuğuna bütün bunlar,
idrak edemeyene yakışır ar EFENDiM.

Selametle kalın.

mir_erhan

Moderator
Allahü teâlânın, yarattıkları içinde en çok sevdiği zat, Peygamber efendimizdir. Bir hadis-i kudside buyuruluyor ki:
(Ey Resulüm, İbrahim’i halil [dost], seni de habib [sevgili] edindim. Senden daha sevgili hiç bir şey yaratmadım. Senin, benim indimdeki yüksek derecenin bilinmesi için, dünyayı ve dünya ehlini yarattım. Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım.)

Rabbim bizleri peygamber sünnetini anlayan ve uygulayan sevgili ümmetinden eylesin..
mahşer gününde yüzlerimiz ak bir şekilde habibiyle karşılaştırsın inşallah.

Allah razı olsun sevgili kardeşim yine güzel bir paylaşımla nasiplenmemize vesile oldun inşallah.ellerine sağlık
selam ve dua ile

Gülfidan

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım...

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com

Rabbim bizleri peygamber sünnetini anlayan ve uygulayan sevgili ümmetinden eylesin..
mahşer gününde yüzlerimiz ak bir şekilde habibiyle karşılaştırsın inşallah.

Allah razı olsun sevgili kardeşim yine güzel bir paylaşımla nasiplenmemize vesile oldun inşallah.ellerine sağlık
selam ve dua ile

Amin kardeşim amin.İnşallahü teala Cenab-ı Hak cümlemizden razı olsun.Estağfirullah kardeşim biz naklediyoruz sadece büyüklerdeki güzelliği gösteriyoruz.Halimiz şuna benziyor ki mağazaların olduğu sokağa girince güzel elbiseleri arkadaşına bak ne güzel elbise diyen iki arkadaş misali maaşallahü teala sizinle zevklerimiz aynı biz gösteriyoruz siz alıyorsunuz elbiseyi:)İnşallahü teala o Büyüklerin izinde giderek son nefesimizi verir imanla şehit olarak ahirete göçeriz.Amin demeyi ihmal etmeyin kardeşim:)

ahde

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeşim gönlüne yüreğine sağlık
bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için
ayrıca teşekkür ederim selametle kalın

ahde

Kayıtlı Kullanıcı
S.a kareşim şiirinizde gerçekten mükemmel
bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için
ayrıca teşekkürler selametle kalın

fatma14

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık.Rabbim bizleri asla onun yolundan ayırmasın.

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım...

Amin.Hak teala cümlemizden razı olsun ablacım.İnşallahü teala Allahü teala'nın sevdiklerini severiz de ahirette de onların yanında oluruz.Çünkü hadis-i şerifte;
Kişi ahirette sevdikleriyle beraber olur buyuruldu.Ebu cehl ve onun izinde gidenleri sevmekten Cenab-ı Hak muhafaza buyursun.Selametle kalın..
Fârisî beyt tercemesi:

Toprak ol toprak ki, gül bitsin sende,
Toprakdan başka yok, kavuşan güle.

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com

s.a kardeşim gönlüne yüreğine sağlık
bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için
ayrıca teşekkür ederim selametle kalın

S.a kareşim şiirinizde gerçekten mükemmel
bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için
ayrıca teşekkürler selametle kalın

Aleyküm selam efendim.Güzellik bizde değil elektriği evimize getiren kablo güzel olur mu?olmaz tabi biz de kablo misali sadece naklediyoruz.Din büyükleri buyurmuş ki;Bir tel parçası ol da büyüklerin cereyanını naklet.Allahü teâlâ, hepimizi, nefslerimizin kötülüğünden ve amellerimizin bozuk olmasından korusun!
Fârisî beyt tercemesi:

Çalış, lokmayı kıymetlendir önce!
Ondan sonra, hiç korkma yi, doyunca!

Sizde selametle kalın..

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.
Rabbim kendine layık kul ,Habibine layık bir ümmet eylesin inşallah.Allah razı olsun.selametle...

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
İşte evliya, hakiki Ehl-i sünnet âlimleri, Peygamber efendimize o kadar benziyorlar, Onun sünnetine o kadar yapışıyorlar, Onun dinine o kadar sarılıyorlar ki, artık onlar için Peygamber efendimize tâbi olmanın dışında herhangi bir harekette bulunmak mümkün değildir. Adeta Peygamber efendimizde fani olmuşlar. Ona zaten tasavvufta, (fena-firresul) yani Resulullah efendimizde fani olmak deniyor. Onun gibi oturmak, Onun gibi konuşmak, Onun gibi yatmak, Onun gibi dinlemek, Onun gibi söylemek... Her hâl ve hareketinde tam ve noksansız olarak Peygamber efendimize benzemek... Kimde teşekkül ederse, o Allahü teâlânın sevgili kuludur; çünkü Peygamber efendimize benzemekle, Allahü teâlânın razı olduğu ahlâkla ahlâklanmış oluyor. İşte ancak buna, sevgili kul denir.

Yapmak için de bilmek lazım..Dua buyrunda benzemek nimeti nasib olsun..özenmekle kalıyor bizde.. :( Allahü teala razı olsun abi selametle kalın.

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com

Yapmak için de bilmek lazım..Dua buyrunda benzemek nimeti nasib olsun..özenmekle kalıyor bizde.. :( Allahü teala razı olsun abi selametle kalın.

Allahü teala hakiki seadetlere kavuştursun İnşallahü teala.Cenab-ı Hak anlayışımızı arttırsın.Kendisinin sevdiklerine benzeyerek emrettiği ve razı olduğu halde son nefesimizi şehit olarak vermeyi nasib eylesin..

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Allahcc razı olsun...BESMELE...SELAM...DUA...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt