Aminn Rabbim gönlümüzdeki muradı hayırlısı ise versin ..selametle
amin kardeşim
Aminn Rabbim gönlümüzdeki muradı hayırlısı ise versin ..selametle
İnsan suresinin ilk 2 ayetini 313 defa okuyacaksınız, ayetin sonundaki semian kelimesine gelince 7 kere tekrar edeceksinisiniz yani şu şekilde okunacak başta 1 defa besmele cekin
Hel eta alel'insani hıynüm mined dehri lem yekun şey'en mezkura. İnna halaknel'insane min nutfetin emşacin nebteliyhi fece'alnahu semiy'an,semiy'an, semiy'an,semiy'an,semiy'an,semiy'an,semiy'an,bası yra.
Bu tertip sadece evlenmek içindir o yüzden sevdiğinizle evlenmek niyetindeyseniz tutar yoksa boşuna okumayın tutmaz, zira besmele ile başlayıp ayet okunuyor..
vakti yok ama gece yada sala ile ezan arası okunursa daha güzel olur ....
Arkadaslar sevdigim insanla evlenebilmek icin dua ararken buldum olur inancindayim insallah dualarimizn kabul olmasinda vesile olur selam ve dua ile..
alıntıdır
kaynagi nedir degerli kardeşim...bir de sevdginizle evlenmege niyyet ederseniz tutar yoksa tutmaz yazılı da...kaynagi nedir..bu arada Allah sizi sevdginiz muslumana kavustursun...
allah razı olsun kardeşim bende okuyacam rabbim inş. kabul eder. bende büyük bir çıkmazdayım onunla evlenemzsem canıma kıymayı bile düşünüyorum inş. bu dua yolumuzu aydınlatır muradımıza ereriz..aminn.
allah razı olsun kardeşim bende okuyacam rabbim inş. kabul eder. bende büyük bir çıkmazdayım onunla evlenemzsem canıma kıymayı bile düşünüyorum inş. bu dua yolumuzu aydınlatır muradımıza ereriz..aminn.
azerbeycanli kardeşim bulamadım üzüldüm ama kimse olumsuz şeyler yazmamış nebileyim birde bu duanın türkçe mealini bilen varsa yazarmı lütfen
Hel eta alel'insani hıynüm mined dehri lem yekun şey'en mezkura. İnna halaknel'insane min nutfetin emşacin nebteliyhi fece'alnahu semiy'an,semiy'an, semiy'an,semiy'an,semiy'an,semiy'an,semiy'an,bası yra.
76/1. İnsanoğlu, var edilip bahse değer bir şey olana kadar, şüphesiz, uzun bir zaman geçmemiş midir?
76/2. Biz insanı katışık bir nutfeden yaratmışızdır; onu deneriz; bu yüzden, onun işitmesini ve görmesini sağlamışızdır.
kardeş yazdığınız insan suresinin ilk iki ayeti...belirttiginiz gibi... inşallah bu haberlere itibar etmeyin kaynagini da bilmiyorsak...yani bunu okuyalim kesin tutar gibi...Allah dan hayirlisni isteyelim...hayirliysa olur...degilse şukr edelim hamd edelim..
ayette Allah buyuruyor
216- Savaş size farz kılındı, gerçi o size hoş gelmez. Olabilir ki siz, bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa ki o sizin için bir hayırdır. Yine olabilir ki, siz bir şeyi seversiniz, oysaki o sizin için bir kötülüktür. Allah bilir, siz bilmezsiniz. (bakara)
burda saşav ama herşey içion geçerli degil mi kardeşim, hayır bildigimiz şer, şer bildigimiz hayırdır belki...Allah bilir biz bilmeyiz...dua edelim inşallah..ve sebeplere sarılalım, gerisi Allah ın takdirine razı gelelim
kardeşim yani okumayayımmı sence bu duayı evet pek güvenemiyorum herkezin verdiği dualara ama nebileyim yani insan suresiymiş değişik bişey de değil yaa of napsam..ama dualr insanlar için değilmi rabbim bizden dua etmemizi istiyor hayırlımı değilmi bilemem allah bilir rabbimde istyom sadece o isterse olur başka bir düşüncem yokki
Allah muhafaza, bacım... Ne dediğinin farkındamısın.? Herşeyin hayırlısı dile daima.?
"Sizin için daha hayırlı olduğu halde bir şeyi sevmemeniz mümkündür Sizin için daha kötü olduğu halde bir şeyi sevmeniz de mümkündür Allah bilir, siz bilmezsiniz." (Bakara 216)
216:"Ey iman edenler! Hoşunuza gitmediği halde savaş size farz kılındı Ama olur ki bir şey hoşunuza gitmediği halde sizin için daha hayırlıdır Ve olur ki bir şey sevdiğiniz halde sizin için şer olabilir Allah bilir, siz bil-mezsiniz"
Hiç bir şeyde ısrar edilmemeli, Rabbe yönelib herşeyin hayırlısı dilenmeli...
ablacım bu ayeti okudunuz ...dua ayetimi..ben bilmiyorumki...dua ayeti gibi gozukmuyor yani zahiren ben ole anlamadim ki...Allah sıkıntınızı gidersin...Allah ınisim ve sifatlariyla salih amellerinizele dua edin ve kardeslerinizden yani muslumanlardan dua isteyin...ve bu Allah in kitabi herzaman okuyalim amel edelim insallah..