Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sevdiğimiz Ilahiler Ekleyelim (7 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm kardelen kardeşim. Dünün etkisindeyim sanırım hala:).. Mustafa Cihat dün akşam İzmir'deydi..Katılmak nasip oldu, gerçekten çok güzel ve anlamlı çalışmalar hazırlamış her zamanki gibi.. Herbirini beğeniyle dinledik..Özellikle yukarıda sizlerin de eklediği gibi ''Seni Anlatamam'' benim favorilerimden oldu bir anda..Bir de sizler için eklediğim ''Hepsi O'ndandır'' adlı çalışması da gerçekten hayatı kapsayacak derin sözlere sahip.. Foruma da baktım ki tevafuken Mustafa Cihat videoları gördüm.. Ben de sizler için eklemek istedim inşallah..Kardelen kardeşim, güzel gönlünüze sağlık olsun inşallah..Şu an ayrı bir sayfadan hem dinliyor, hem de size yazıyorum..Ben de bu güzel hediyeyi aldım, kabul ettim inşallah;)..Allah c.c razı olsun..Selam, dua ve sevgi ile Kalplerin Asıl Sahibine emanetsiniz kardelen misali kardeşim..

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamün Aleyküm kardelen kardeşim. Dünün etkisindeyim sanırım hala.. Mustafa Cihat dün akşam İzmir'deydi..Katılmak nasip oldu, gerçekten çok güzel ve anlamlı çalışmalar hazırlamış her zamanki gibi.. Herbirini beğeniyle dinledik..Özellikle yukarıda sizlerin de eklediği gibi ''Seni Anlatamam'' benim favorilerimden oldu bir anda..Bir de sizler için eklediğim ''Hepsi O'ndandır'' adlı çalışması da gerçekten hayatı kapsayacak derin sözlere sahip.. Foruma da baktım ki tevafuken Mustafa Cihat videoları gördüm.. Ben de sizler için eklemek istedim inşallah..Kardelen kardeşim, güzel gönlünüze sağlık olsun inşallah..Şu an ayrı bir sayfadan hem dinliyor, hem de size yazıyorum..Ben de bu güzel hediyeyi aldım, kabul ettim inşallah;)..Allah c.c razı olsun..Selam, dua ve sevgi ile Kalplerin Asıl Sahibine emanetsiniz kardelen misali kardeşim..

_____aleyküm selam kardelenenim
ne güzel izleme fırsatı bulmuşsunuz..:)

mustafa cihat bazen bilmece gibi söz yazıyor düşünmek gerkiyor .can dedim parçası mesela kişiye göre degişen anlamları var sanıyorum..çözerseniz bana anlatıverin bir ara:D.. bende yeni keşfettim kendisini..affet beni ilk dinledim sonrası geldi...güzel yüregine saglık kardelenim teşekkür ederim..;)
rabbim yolununuzu her daim açk etsin yar ve yardımcınız olsun inşallah
selam sevgi ve acizene dualarımla
rabbimize emanetsiniz

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
_____aleyküm selam kardelenenim
ne güzel izleme fırsatı bulmuşsunuz..

mustafa cihat bazen bilmece gibi söz yazıyor düşünmek gerkiyor .can dedim parçası mesela kişiye göre degişen anlamları var sanıyorum..çözerseniz bana anlatıverin bir ara.. bende yeni keşfettim kendisini..affet beni ilk dinledim sonrası geldi...güzel yüregine saglık kardelenim teşekkür ederim..;)
rabbim yolununuzu her daim açk etsin yar ve yardımcınız olsun inşallah
selam sevgi ve acizene dualarımla
rabbimize emanetsiniz

Selamün aleyküm kardelenim:).. Ben de onu ''Üç Yaralı Gelincik Çiçeği'' adlı çalışmasıyla sevmiştim..Can Dedim çalışmasını, şimdi siz öyle yazınca aklıma takıldı, tekrar dinleyeyim dedim:D... Bir insandan bahsediyor, ama bu kişi sanırım kendisinin halis niyetine cevap vermiyor gibi.. Ama gerçekten çok derin sözler kardelenim, belki mecazen başka bir şeyler de kast ediliyordur.. O bahsedilen, dostluğa yanıt vermeyen kişinin şahsında, başka bir şeye hatırlatmada bulunuluyor olabilir.. Burada hakiki dost olan Allah ve Resul'üne yani Gerçek Olan'a yönelinmesi yönünde bir telmih sanatı yapılıyor kanaatindeyim:]..Gerçekten düşündürücü kardelenim.. Sizin de güzel gönlünüze sağlık olsun inşallah..Videonuzu dinliyorum, çok güzel gerçekten..Dualarımla birlikte selam ve sevgi ile siz de Mevlamıza emanetsiniz kardelenim..

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Abi şöyle Güzel Sesli Abdulsameten Bir Kuran Koysanda Dinlesek Olurmu Acaba..................:h

VE ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM BUYRUN RABBİME EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE

[FLASH]http://www.youtube.com/v/9rQMrSZuj34&hl=en[/FLASH]

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamün aleyküm kardelenim:).. Ben de onu ''Üç Yaralı Gelincik Çiçeği'' adlı çalışmasıyla sevmiştim..Can Dedim çalışmasını, şimdi siz öyle yazınca aklıma takıldı, tekrar dinleyeyim dedim:... Bir insandan bahsediyor, ama bu kişi sanırım kendisinin halis niyetine cevap vermiyor gibi.. Ama gerçekten çok derin sözler kardelenim, belki mecazen başka bir şeyler de kast ediliyordur.. O bahsedilen, dostluğa yanıt vermeyen kişinin şahsında, başka bir şeye hatırlatmada bulunuluyor olabilir.. Burada hakiki dost olan Allah ve Resul'üne yani Gerçek Olan'a yönelinmesi yönünde bir telmih sanatı yapılıyor kanaatindeyim:]..Gerçekten düşündürücü kardelenim.. Sizin de güzel gönlünüze sağlık olsun inşallah..Videonuzu dinliyorum, çok güzel gerçekten..Dualarımla birlikte selam ve sevgi ile siz de Mevlamıza emanetsiniz kardelenim..

_______aleyküm selam kardelenim..
ben o parçada mecazı anlam var gibi hissediyorum elleri nasır üzeri yamaklı yırtık elbiseli biri ...islam çograyası...ve belki bizim yarım yamalak rasul aşkı oda olabilir can dedim_canan dedi(yani büyük "o")

bir can geldi gürbet elden yüzünde kahır(rasul aşkımız)
gül dedim gülmem dedi gayrı gülmem gülmem dedi(inananların halini gördükçe gülmem_acılı yaralı ve yarım...) dedi
kal dedim kalmam dedi(asıl sahibime gidecegim dedi)
........................
diyorum kardelenim ....üç yaralı gelinçik çiçegi oda güzel...
sizin düşüncelerde evet olabilir ..diyorum ya bilmece gibi::)
kardeşim rabbimize emanetsiniz güzel gönlünüze göre versin mevlam
daim dualarımdasın kardelenim (çok yakışıyor bu isim size:)
selam ve sevgi ile
hayırlı günler

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
_______aleyküm selam kardelenim..
ben o parçada mecazı anlam var gibi hissediyorum elleri nasır üzeri yamaklı yırtık elbiseli biri ...islam çograyası...ve belki bizim yarım yamalak rasul aşkı oda olabilir can dedim_canan dedi(yani büyük "o")

bir can geldi gürbet elden yüzünde kahır(rasul aşkımız)
gül dedim gülmem dedi gayrı gülmem gülmem dedi(inananların halini gördükçe gülmem_acılı yaralı ve yarım...) dedi
kal dedim kalmam dedi(asıl sahibime gidecegim dedi)
........................
diyorum kardelenim ....üç yaralı gelinçik çiçegi oda güzel...
sizin düşüncelerde evet olabilir ..diyorum ya bilmece gibi
kardeşim rabbimize emanetsiniz güzel gönlünüze göre versin mevlam
daim dualarımdasın kardelenim (çok yakışıyor bu isim size
selam ve sevgi ile
hayırlı günler

Selamün Aleyküm candan kardelenim.. Çok güzeldi sizin tespitleriniz de.. Maşallah, yüreğinize sağlık... Gizemli şeyler ne kadar da güzel değil mi? İnsanı düşündürtmek ve yorumu insana bıraktırtmak, o eserin kalitesindendir.. O sözler sıradan değil kesinlikle kardelenim.. Çok ulvi bir şeye işaret ediyordur gerçekten.. Sizin edebiyata olan ilginizi görüyorum kardelenim. Bu konuda siz daha iyi bilirsiniz, -ben sayısalcıydım, edebiyatın üzerine sonradan amatörce düştüm sayılır- hani edebiyatta söz sanatları vardı.. Anlatılmak isteneni, benzetmeyle anlatmak olarak tanımlanan İSTİARE diye bir sanat vardı..Açık istiare, kapalı istiare diye de 2'ye ayrılıyordu.. Bu parçada istiare yapıldığı düşüncesindeyim..Hatta kapkapalı bir istiare:D.. Yahya Kemal'in Sessiz Gemi'si hep bu sanata örnek gösterilirdi hani..O şiiri okuyan bir insan, belki bir gemi yolculuğunu düşünebilir, ama ölüme, bambaşka birşeye vurgu yapılıyor..Gemi ve ölüm.. Alakasız gibi geliyor insana..Ama bazen böylesine derin, böylesine manidar benzetmelerle öyle şeyler anlatılmak isteniyor ki aslında.. Tahminim ki, siz daha iyi bilirsiniz kardelenim:)..Burda da istiare yapılmış gibi.. Sizin yorumunuz da çok güzel ve yerindeydi.. Böyle bir şey de kast edilmiş olabilir gerçekten.. Sonuçta İslam ümmeti öylesine parça parça ve Hak'kı yaşamaktan öylesine uzak ki, her türlü ''Eski püskü ve yamalı hırka'' örneğine de ziyadesiyle uyuyor malesef:(... Kardelenim, o güzel düşünceleriniz, gönlünüzün güzelliğindendir.. Allah c.c razı olsun inşallah..Çok teşekkür ederim..Bu benzetme çok hoşuma gitti gerçekten..İnşallah o çiçek gibi de olabiliyoruzdur kardelenim.. Rabbimiz c.c direncimizi ve azmimizi daimi eylesin inşallah..Acizane kardeşiniz de size ''İki cihan Saadetiniz'' için duacıdır inşallah..Rabbimiz c.c güzel gönlünüze göre versin..Rahman c.c her iki cihanda da yar ve yardımcınız olsun inşallah..Selam, baki dualar ve sevgilerimleB)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamün Aleyküm candan kardelenim.. Çok güzeldi sizin tespitleriniz de.. Maşallah, yüreğinize sağlık... Gizemli şeyler ne kadar da güzel değil mi? İnsanı düşündürtmek ve yorumu insana bıraktırtmak, o eserin kalitesindendir.. O sözler sıradan değil kesinlikle kardelenim.. Çok ulvi bir şeye işaret ediyordur gerçekten.. Sizin edebiyata olan ilginizi görüyorum kardelenim. Bu konuda siz daha iyi bilirsiniz, -ben sayısalcıydım, edebiyatın üzerine sonradan amatörce düştüm sayılır- hani edebiyatta söz sanatları vardı.. Anlatılmak isteneni, benzetmeyle anlatmak olarak tanımlanan İSTİARE diye bir sanat vardı..Açık istiare, kapalı istiare diye de 2'ye ayrılıyordu.. Bu parçada istiare yapıldığı düşüncesindeyim..Hatta kapkapalı bir istiare.. Yahya Kemal'in Sessiz Gemi'si hep bu sanata örnek gösterilirdi hani..O şiiri okuyan bir insan, belki bir gemi yolculuğunu düşünebilir, ama ölüme, bambaşka birşeye vurgu yapılıyor..Gemi ve ölüm.. Alakasız gibi geliyor insana..Ama bazen böylesine derin, böylesine manidar benzetmelerle öyle şeyler anlatılmak isteniyor ki aslında.. Tahminim ki, siz daha iyi bilirsiniz kardelenim..Burda da istiare yapılmış gibi.. Sizin yorumunuz da çok güzel ve yerindeydi.. Böyle bir şey de kast edilmiş olabilir gerçekten.. Sonuçta İslam ümmeti öylesine parça parça ve Hak'kı yaşamaktan öylesine uzak ki, her türlü ''Eski püskü ve yamalı hırka'' örneğine de ziyadesiyle uyuyor malesef:(... Kardelenim, o güzel düşünceleriniz, gönlünüzün güzelliğindendir.. Allah c.c razı olsun inşallah..Çok teşekkür ederim..Bu benzetme çok hoşuma gitti gerçekten..İnşallah o çiçek gibi de olabiliyoruzdur kardelenim.. Rabbimiz c.c direncimizi ve azmimizi daimi eylesin inşallah..Acizane kardeşiniz de size ''İki cihan Saadetiniz'' için duacıdır inşallah..Rabbimiz c.c güzel gönlünüze göre versin..Rahman c.c her iki cihanda da yar ve yardımcınız olsun inşallah..Selam, baki dualar ve sevgilerimle

_____aleyküm selam kardelenim
ben sizi edebiyat dalı ile ilgili tahsil yapmışsınızdır diye düşünüyordum maşallah sayısal bölümüymü imiş yazılarınız ve yorumlarınız yavan degil agır manalı oluyor bu yüzden öyle sanmıştım maşallah... bende sayısalcıyım.. ama bir konuya bir degilde çok çeşitli bakmak dediginiz ""İSTİARE" (tabi ben bunu sizden kopyaladım çünkü edebiyatı seviyorum ama bu terimleri açılımlarını fazla bilmem :D))varmı başka anlamlar katılmışmı diye düşünürüm ironiyi severim ..
fikirleriniz önemli benim için :)
kardelenim rabbimize emanet olun inşallah
selam sevgi ve daim dua ile:H
hayırlı hafta sonları ________

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
[youtube]bFOlBk8FRqo[/youtube]​

Selamün Aleyküm, Burda Mustafa Cihat hayranları çokmuş Maşallah:D... Ben de bu videoyu tüm Mustafa Cihat severlere ve Değerli Gülnisa Hocama hediye ediyorum inşallah..Selam ve baki dua ile..:H

selamunaleykum
guzel yureklı kardeşım
ne kadar mutlu ettın benı allah razı olsun
allah sana da cok mutluluklar nasıp etsın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle:H

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM EKREMEEE CİM KARDEŞİM BAKIN 2006 2007 VAR AMA BUNDA TARİH YOK BU OLUP OLMADIĞINI BİLMİYORUM BİR BAK BU DEĞİLSE TEKRAR YAZ RABBİME EMANET OL SELAM VE DUA İLE

[flash]http://www.youtube.com/v/Aprv59bIZ2g&hl=en[/flash]
a.s
abi yok bu değil
ALLAH razı olsun ilginiz için

FATIMAA

Kayıtlı Kullanıcı
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=PW6xKAR7s9M&feature=related[/YOUTUBE]

YA RESULALLAH

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
UMUT MÜRARE (SENİN YOLUNDA)

[youtube]f59sHqhTAQY[/youtube]​

Selamün Aleyküm,
Bu çalışmayı da Değerli Gülnisa Hocam'a armağan ediyorum inşallah..Selam ve dua ile inşallah..B)

selamunaleykum
guzel yureklı kardeşım tek kelımeyle harıka olmuş
allah razı olsun cok ama cok mutlu oldum
allah da senı mutlu etsın ınşaallah
bin canım olsa benım senın yoluna verırım ....
emeğıne sağlık
hergun dınlerım artık:)
allah guzel yureğıne sağlık versın versın kı herkesı boyle mutlu et tamam mı?
öğrencılerıne aılene cok selamlarımı soyle
allah gonlune gore versın
allaha emanet ol

s.s.s

Kayıtlı Kullanıcı
s.a HACEGAN İLAHİ GURUBUNDAN DOSTA DOĞRU.ben bulamadım.belki siz bulabilirsiniz.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
EŞREF ZİYA TERZİ / GÜVERCİNLER KONSUNLAR

[youtube]9qNcOhYhyJE[/youtube]

Selamün Aleyküm..
Gül gönüllü, değerli Gülnisa Hocam'a gelsin bu video inşallah:).. Değerli hocam, videonun görüntüleri tek bir görüntü üzerine ama en hızlı akan bu video olduğu için bunu seçtim:) Selam ve baki dualarımla En Yüce Dost'umuza emanetimsiniz inşallah..:H

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
EŞREF ZİYA TERZİ / GÜVERCİNLER KONSUNLAR

[youtube]9qNcOhYhyJE[/youtube]

Selamün Aleyküm..
Gül gönüllü, değerli Gülnisa Hocam'a gelsin bu video inşallah:).. Değerli hocam, videonun görüntüleri tek bir görüntü üzerine ama en hızlı akan bu video olduğu için bunu seçtim:) Selam ve baki dualarımla En Yüce Dost'umuza emanetimsiniz inşallah..:H

aleykumselam
guzel yureklı kardeşım
tek kelımeyle sozler herşey harıka
allah razı olsun
cok sevındım
allah kat kat fazlasını da sana versın
umutsuz yaşanmaz
guvercınlerde penceremzıden eksık olmasın
allah gonlune gore versın
allaha emanet ol

Yürekli57

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. cevdet abi bende celaleddin ada nin "azraili seviyorum" adli ilahisini cok seviyom eklerseniz cok sevinirim hayirli geceler allaha emanet olun

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
[FLASH]http://www.youtube.com/v/u2lX3KnZhl0&hl=en
[/FLASH]

______selamün aleyküm kardelenim "üç yaralı gelinçik çiçegi "" size gelsin inşallah
hayırlı haftasonları aliye kardeşim rabbime emanet olunuz
selam ve dua ile_____

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt