Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sevdamız davamız var (1 Kullanıcı)

eteknoloji

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.eteknolojimarket.com
S.A.

Kardeşlerim başlık için hepinizden hakkını helal etmenizi istihram ediyorum.
Evet sevdamız var yaratana, arşın kainatın yüce yaratıcısına, efendimize, yedicihan peygamberi Hz. Muhammed (s.a.) 'a, ALLAH(cc) dostu evliyalara, Abdülkadir Geylani Hazretlerine, evet sevdamız var... Bu öyle bir sevda bu öyle bir aşk ki asla sönmeyecek.....Bu öyle bir inanış ki asla bitmeyecek...

Ve .... Bu öyle bir dava ki yaradanımıza. Asla bitmeyecek. Öyle bir hesaplaşma ki asla ilahi adaletsiz olmayacak... ... Nefsimizin hesabını vereceğiz davamızda, kardeşimizin, ana babamızın, komşumuzun hesabını vereceğiz....Hatta elimizin gözümüzün, aklımızın, harcadığımız paranın, kazandığımız servetin, içtiğimiz sigaranın, besmelesiz başladığımız yemeğin...cenabet yürüdüğümüz yolların hesabını vereceğiz. Büyük davamız var. Aldığımız abdest ile kılmadığımız namazlar ile davamız var.
Hesaplaşacağız kendimizle. Hesap vereceğiz yaradanımıza...Toprak üstümüze örtüldüğünde dostlarımız değil ana babamız, sevgilimiz, çocuklarımız bizi çukurda bırakıp gittiğinde hesap divanı kurulacak. Davamız var...Munker ve Nekir isimli iki tane melek gelir ve sorguya çekerler: „Rabbin kim....Hey hattt. O muhteşem gürültü ile gelen meleklere o korku ki dünyada esamesi yoktur. dil tutulur. Rabbim ALLAH(CC) diyemezsek eyvah ki ne eyvah....ve sorgu devam eder. sorular nettir. cevapları da. Eğer cevap verebilirsek bu sorulara inşaALLAH(CC) semadan ses gelir: “Kulum hakikatı söyledi, ona cennet döşeĝini serin ve önünde cennet kapılarını açın” -

Evet ama ya günahlarımız. Cevap verdik çok şükür ama ya günahlarımız....Ya devletden milletden çaldığımız ödemediğimiz az gösterdiğimiz vergilerimiz...Çalışan personelimizin maaşından çaldığımız o aylığı...Sigortası...2 sokak ötedeki aç yatan gecenin karanlığında garlarda sabahlayan o evsilerin hesabını...Otobüste giderken yorgunuz ya çocuklu bayan kardeşimizi görmemek için çevirdiğimiz başımızın hesabını. İşgal güçleri tarafından ezilen müslümanların feryatlarını TV larda gazetelerde vah vah ALLAH(CC) yardımcıları olsun diye geçiştirmemizin hesabını...borcunu ödeyemeyip evini ocağını çocuklarını istemeden ağlaya ağlaya hicrete mecbur kalan ardeşimize gördün mü milleti dolandırmış şimdi de çocuklarını bırakıp kaçmış diyip gıybedet etmemizin hesabını... Komşuya akrabaya yardım edini 1 kğ çay yarım kilo peynir poşeti olarak değerlendirip zekatımızı hakkıyla vermemenin hesabını nasıl vereceğiz.

Davamız var kardeşlerim davamız var....ALLAH(CC) davamızı mübarek eylesin

nagihan

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm
ALLAH(CC) davamızı mübarek eylesin
hesap verecek o kadar çok şey var ki
rabbim yardımcımız olsun
vergilerden bahsettin de hemen üzüldüm çünki ben muhasebeciyim
yani dediğin gibi kaçırılan vergilerin işçi aylıklarının hesabı nasıl verecem bilmiyorum ama oyle bir meslek ki başka yolu yok yani mükellefi ancak uyarabiliyorsunuz sonuçta onların verdiği evraklar ve bilgiler üzerinden kayıt ve işlem yapıyorsunuz yani başka yolu yok çok üzülüyorum direk yapmasam da aracı pozisyonundayım bilmiyorum bu meslekte başka çare yok
işin içinde olan bilir bilmeyen anlıyamaz durumu
rabbim affetsin rabbim davamızı mübarek etsin sevdamızı çoğaltsın yaradana kalbimiz onun adıyla atsın inşallah
amin

eteknoloji

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.eteknolojimarket.com
S.A. Nagihan

Sen uyarıyor ve bir nebzede olsa sanırım günahtan kurtuluyorsun. De ki rabbim senin sevdan aşkın ibadetin uğruna büyük davamızda seni affetti. Ya kul hakkı...Diyorki büyük hakim ; "Kul hakkı ile yanıma gelmeyiniz muhatabı ben değilim affetmem" Ya resurallah. Allah muhafaza...Nasıl vereceksin bunun hesabını kime vereceksin...Ya rabbi ne kadar borcum var çıkarsın arkadaş çalışıp ödeyeyim. Neyi ödeyeceksin ya...Kime ödeyeceksin...Kandırmayalım kendimizi. Kendimizle birlikte başkalarını da kandırmayalım...

Sevdamızın ateşini artıralım. Aşkımızı artıralım işte o zaman davamız da mübarek oluruz. Bu dava senin davan değil Nagihan hepimizin davası ALLAH(CC) hepimizi davamızda mübarek eylesin

nagihan

Kayıtlı Kullanıcı
amin kardeşim allah razı olsun çok acı ama gerçek başka yol yok bazen arkadaşlarla konuşuyoruz hatta bir hocaya sorduk ama gerçek bu bu şekilde yapılacak birşey yok
kul hakkı en kötüsü
selametle

şanslıyız

Kayıtlı Kullanıcı
gerçek öyle güzel anlatılmış kii
kardeşlerim günahları günlük hyatımıza dahi öle güzel yerleştirmişiz ki bunlardan vazgeçmek imkansız gibi görünüyor veya bunların günah olduğunu duyduğumuzda bunlar bize çok saçma geliyoo
en basitinden bi hadis''şaka dahi olsa yalan söylemeyiniz'' ama şakalarımız bizim vazgeçilmezimiz demiii

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
Evet sevdamız var yaratana, arşın kainatın yüce yaratıcısına, efendimize, yedicihan peygamberi Hz. Muhammed (s.a.) 'a, ALLAH(cc) dostu evliyalara, Abdülkadir Geylani Hazretlerine, evet sevdamız var... Bu öyle bir sevda bu öyle bir aşk ki asla sönmeyecek.....Bu öyle bir inanış ki asla bitmeyecek...
selamün aleyküm elhamdülillah kardesim Mewla mız bize o sewgiyi nasib ettiği için slm we dua ile

sultanim

Kayıtlı Kullanıcı
s.a

s.a

çok haklısın.gerçekten insan yazılanları okuyunca düşünmeden edemiyo.geçmişte neler yaptık şuan neler yapıyoruz ve ilerde neler yapacaz.rabbimin sonsuz nimetlerini düşününce ne kadar bencil olduğunu anlıyor insan.çok güzel bir konuya değinmişin.inşallah bundan sonra bi nebzede olsa hayatımızda değişiklikler olur .gerçekten yazından çok etkiledim.kendin mi yazdın acaba...dua ile.:A

eteknoloji

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.eteknolojimarket.com
Söyleyene değil söyletene bak

Söyleyene değil söyletene bak

Evet bir anda döküldü cümleler önce ırmak sonra nehir daha sonra sel oldu aktı yüreğimden...Yazdım belki kendimi tatmin ettim belki yüce ALLAH(CC) bu yazıyı okuyan bir kardeşimizi çok seviyor da ona benimle uyardı. Adı ne ise...Ana dedim ya pınar oldu aktı yüreğimden....

Dualarınızı bekliyorum

sultanim

Kayıtlı Kullanıcı
elbette söylediklerni katılıyorum Rabbim nasip ettiki okuyup öğreneceğimiz alacağımız dersler çıkaracağımız sonuçlar var.inşallah Rabbim bu yolda daim etsin cümlemizi...

eteknoloji

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.eteknolojimarket.com
ve onun için diyorum ki

ve onun için diyorum ki

Yeni bir kampanya başlatıyoruz güzel ülkemizin yitik değerlerinde...

Önce Sen

Herkesi bu kampanya ya destek olmaya davet ediyoruz. Önce Sen kampanyasının logosu aşağıdaki gibidir. Lütfen logoyu bozmadan orjinal hali ile kullananın

Neden Önce sen...

Önce sen kazanmalısın...
Arkadaşım
Kardeşim
Ağbim
Ablam
Anam
Babam
Karım
Sevgilim
Gazetecim
Patronum
İşçim
Köylüm
Esnafım
Postacım
balıkçım
Önce sen kazanmalısın çalışanım ki
işine zamanında gelesin. Rahat gelesin. Evdeki sorunlarınla işe gelmeyesin.
Önce sen kazanmalısın ki patronum
Maaşımı tam ve hakkımı vermelisin. İş ortamında rahat çalışma ortamı sağlayasın
Önce sen kazanmalısın ki arkadaşım
Bende sana iş yapabileyim. Sıkıntım olduğunda sana gelebileyim.
Önce sen kazanmalısın ki kardeşim
Her daim bana yardım edebilesin
Önce sen geçmelisin kapıdan ki
Bana yol gösterebilesin.
Önce sen yemelisin ki dostum benim de aç olduğum da bana yedirebilmelisin
Önce sen ev sahibi olmalısın ey sokak taki zavallı.
Ben de bir gün zavallı olduğumda bana da bir dam verebilesin
Önce devlet kazanmalı ki
Devlet olarak kalmalı ve bana bakabilmeli.
Önce Anam kazanmalı önce anam yemeli ki atasız kalacağım günlere daha çok uzaklarda olsun
Önce sen sinemaya gidebilmelisin çaban kardeşim
Sen git ki bana sosyete diye bakmayasın. Bana daha iyi koyunlar yetiştirebilme ufkun açılsın.
Önce sen namaz kılmalısın. Çünkü ben namaz kıldığımda bana karşı çıkmayasın.
Önce sen ALLAH'ı sevmelisin.
Sen sevki bana güzelliğini anlatasın. Benim sevdamı anlayabilesin.
Önce sen Atatürkü anlamalısın. Eğer anlar isen kardeşim.
Bana ATAMI anlatırsın. Bana devrimleri ile yücelmenin yolunu anlatabilmelisin
Önce sen pilot ol kardeşim önce sen pilot ol ki
korkularımı yenmeyi bana sen öğretirsin
Ne istiyorsan önce senin olsun senin olsun ki
benim olsun.

Eğer başkalarını önce düşünmez isek. Başkalarının var olduğunu ve başkalarının varlığını kabullenmez isek kavga ederiz. Önce kendimizi değil önce karşımızdaini düşünelim.
haydi önce sen deyip başlatalım kampanyamızı

nagihan

Kayıtlı Kullanıcı
önce Sen Ama Iyi Ve Güzelde önce Sen

Kötü Olan Için Iğneyi önce Kendine Batir Deyil Mi

Güzellikler Güzellikleri Getirir Doğru Söylüyorsun Iyi Olandan Zarar Gelmez

Güzel Olan Herşey Için önce Sen

Güzel Konuşan Güzel Düşünen Kardeşim

Tüm Güzellikler Senin Olsun Inşallah
Selam Ve Dua Ile

eteknoloji

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.eteknolojimarket.com
Nagihan kardeş

Önceyi iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır "başkasına verdiğin zarar bak nasıl oluyormuş gör" anlamında çok güzel bir atasözü senin de belirttiğin gibi.

Ama atalarımız ne demiş "iyilik yap denize at"

Bak sana kuranda bazı ayetler vereyim

Bakara
(83) Hani, biz İsrailoğulları'ndan, "Allah'tan başkasına ibadet etmeyeceksiniz, anne babaya, yakınlara, yetimlere, yoksullara iyilik edeceksiniz, herkese güzel sözler söyleyeceksiniz, namazı kılacaksınız, zekatı vereceksiniz" diye söz almıştık. Sonra pek azınız hariç, yüz çevirerek sözünüzden döndünüz.

Bakara
(195) (Mallarınızı) Allah yolunda harcayın. Kendi kendinizi tehlikeye atmayın. İyilik edin. Şüphesiz Allah iyilik edenleri sever.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
______selamüm aleyküm kardeşim çok etkili bir paylaşım tokat gibi çarpıyor yüzümüze kaplerimize en derinden tesir etmesi duası ile
rabbim razı olsun
selam ve dua ile______

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt