Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şerrin arkasındaki hayırlar ne kadar da çok (1 Kullanıcı)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
bi gün pazara gidicem çıktım yola bebekle. hasta ziyareti yaptım önce.

pazara girmek üzeryken paramı bi kontrol edeyim dedim bir baktım para almamışım kendime çok kızdım sinir oldum alışverişe giden insan nasıl para almaz diye. evimede tekrar git para al gel zor olacak. bi arkadaşım var para istiyeyim dedim. yağmur çileşmeye başladı. mecbur geri dönmek zorunda kaldım.

yolda gelirken bizim aparmandaki birinci kattaki teyzeyi gördüm ablama gdiiyorum dedi.

eve vardım arka bahçede oturan komşum kapısını kilitlemeye çalışıyordu sinir olmuştu uğraşmış baya olmamış. ben tam bebek arabasını koydum oraya oda kiltledi nereye dedim birinci kattaki teyzeye dedi. dedim ben onu yolda gördüm ablasına gidecekmiş. üzüldü. uğraşmış ya kapıyla. dedim gel bana çıkalım çıktık ufaklıklar oynadı. biz konuştuk . kalktı gitti. namaz kıldım uzandım zaten o gelmeseydi hemen yatacaktım eve gelince. iki dk sonra uyuyamadan kapı çaldı. apartmana hırsız girmiş. alt katımıza hemde demir kapıyı kırmışlar. ben de hemen kafam dank etti. eğerki parayı unutmasaydım pazarda gezerken alışveriş yaparken benimde evim soyulacaktı. ve biz hiç bir ses duymadık alt katımız soyulurken. bu da çok ilginç.

ayrıca yağmur yağmasaydı arkadaşımdan para alacak yine pazara gidecektim. yolda teyzeyi görmeseydim arka komşuma teyze yok bana gel demeden eve çıkmış olacaktım o teyzenin kapısını çalarken. ve arka komşu kapısını hemen kilitlemiş olsaydı ben onu görmeden o teyzeyi bulamayıp evine dönmüş olacaktı. ben eve gelipte o komşumla oturmasaydım uyuyacağım için kapıyı zorlamalarınıda duymayabilirdim zaten hiç düşünemiyorum böyle bişey. ben uyurken eve hırsız girmesini Rabbim korusun.
biraz karışık oldu ama anlatabilmişimdir inşallah.

arka arkaya bunlar Rabbimin bi lutfu oldu.

herşeyde vardır bi hayır.

selamunaleykum kardeşım
allah ın buyukluğu
o kadar cok aksılık derız ama varmış bır kayır değıl mı
ne mutlu kı o gozlere bunun hayırlara vesıle olduğuu gorebılene
karışık da değıl cok ıyı anladım
allah razı olsun paylaşımın ıcın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm gerçekten de şer sandıklarımızda hayır var..ama biz bu hayrı göremiyoruz çoğu zman.şuan başımdaki sıkıntımdan dolayı kendimi bir çukurum içine attığımı düşünüyor ve inanılmaz pişmanlıklar yaşıyorum.ama belki benim için hayr bundadır.ben mi çok büyütüyorum acaba...çok sıkıntılıyım...bana RABB'İmden başka kimse de yardım edemez..yetiş ey kimsesizler KİMSESİ.....

aleykumselam
sıze bırsey soyleyeyım mı
burdakı coğu kardeşımın su an sıkıntısı var
ınanıyorum kı bırgun bıtecek ve hayır kapıları acılacak
bende benzer şeylerı yaşıyorum
allaha dua edıp hak yolda olduğumuz surece hayırların geleceğıne ınanıyorum
allah bıraz onca sıkıntılarınızı gıderır ınşaallah
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimin işine sual olunmaz.Rabbimden gelen her şeye razıyım... Ben de kötü bir dönemdeyimm.SABIR diyorum ve o hayra çıkmayı ümit ediyorum.
Allahım yüzümüzü kara çıkrmasın ... Karanlıkların ardından aydınlığını nurunu görmeyi nasip etsin inş...

selamunaleykum
allah hayırlar versın kardeşım
allah dualarını kabul etsın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
______-selamün aleyküm degerli hocam

rabbimize emanet olunuz

selam ve dua ile________

şüphesiz ki biz, her şeyi bir kader (ölçü) ile yarattık." (Kamer/49),

"Allah her şeyi yaratmış ve her birine belirli bir nizam vererek, onun kaderini tayin ve takdir etmiştir." (Furkan/2),

"Yeryüzünde ve sizin başınıza gelen her hangi bir olay yoktur ki, biz onu yaratmadan önce o, kitapta bulunmasın. Doğrusu bunu bilmek Allah'a kolaydır." (Hadid/22),

Hoştur bana senden gelen:

Ya hil’at ü yahut kefen,

Ya taze gül, yahut diken...

Kahrın da hoş, lûtfun da hoş.

Gelse celâlinden cefâ,

Yahut cemâlinden vefâ,

İkiside cana safa:

......................
İbrahim Tennuri

Reyhani
Hiç kuluna zulmedermi mevlası,
Kulun çektiği kendi cezası.
Kul günah işlemez Allah yazmadıkça,
Allah günah yazmaz kul azmadıkça.
Allah kuldan intikamını kul ile alır,
İlim ledün bilmeyen kul yaptı sanır,
Alahın haberi olmadan sanma bir yaprak ırganır.

Hakk şerleri hayreyler
Zannetme ki gayreyler
Arif anı seyreyler
Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler

Bir işi murad etme
Olduysa inat etme
Haktandır o, redetme
Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler

İbrahim Hakkı Erzurumî

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı

rabbimize emanet olunuz

selam ve dua ile________

"Allah her şeyi yaratmış ve her birine belirli bir nizam vererek, onun kaderini tayin ve takdir etmiştir." (Furkan/2),

"Yeryüzünde ve sizin başınıza gelen her hangi bir olay yoktur ki, biz onu yaratmadan önce o, kitapta bulunmasın. Doğrusu bunu bilmek Allah'a kolaydır." (Hadid/22),

Ya hil’at ü yahut kefen,

Gelse celâlinden cefâ,

Yahut cemâlinden vefâ,

İkiside cana safa:

......................
İbrahim Tennuri

Reyhani

Hakk şerleri hayreyler
Zannetme ki gayreyler
Arif anı seyreyler
Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler

Bir işi murad etme
Olduysa inat etme
Haktandır o, redetme
Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler

İbrahim Hakkı Erzurumî
tek kelimeyle mükemmel....ALLAH RAZI OLSUN..:H

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
B)B)

rabbimize emanet olunuz

selam ve dua ile________

Ya hil’at ü yahut kefen,

Gelse celâlinden cefâ,

Yahut cemâlinden vefâ,

İkiside cana safa:

......................
İbrahim Tennuri

Reyhani

Hakk şerleri hayreyler
Zannetme ki gayreyler
Arif anı seyreyler
Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler

Bir işi murad etme
Olduysa inat etme
Haktandır o, redetme
Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler

İbrahim Hakkı Erzurumî

aleykumselam guzel kardeşım
allah razı olsun
ne guzel dıle getırmışsın
allah sevap hanene yazsın ınşaallah
her gecenın sabahında buluşalım ınşaallah
allaha emanet ol
selam ve dua ıleB)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
allah razı olsun
ne guzel dıle getırmışsın
allah sevap hanene yazsın ınşaallah
her gecenın sabahında buluşalım ınşaallah
allaha emanet ol
selam ve dua ıle
amin hocam amin ecmain inşallah
_____teşekkür ederim hocam hayırlı akşamlar diliyorum
emanetim rahmana inşallah
selam ve dua ileB)B)B):H______

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
beni çok etkiledi bu şiirler...insan kaç kere okursa okusun her seferinde bambaşka bir lezzet alıyor...

_________aslında formu meşkul eder diye hepsini yazmadın sadece ikişer kıta ekledim tamamı daha etkili bu şiirlerin hayırlı akşamlar güzel kardeşim rahmana emanet olunuz
selam ve dua ile_______

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum kardeşım
allah ın buyukluğu
o kadar cok aksılık derız ama varmış bır kayır değıl mı
ne mutlu kı o gozlere bunun hayırlara vesıle olduğuu gorebılene
karışık da değıl cok ıyı anladım
allah razı olsun paylaşımın ıcın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle
aleyküm selam bir anımı daha anlatayım .

o zaman yeni evliyiz dükkanımız vardı gece yarısında kadar çalışıyorduk eşim o gün başının çok ağrıdığını söyledei gözlerimiz kan çanağı olmuştu zaten tez yazıyordum ben de sabah altıdan beri eve gidelim dedik. kapattık dükkanı

apartman bahçeli. bahçe kapısına geldik kapıda bir bozukluk vardı konuştuk orda iki dk. beş altı adım atınca apartmanın kapısına geldik ne görelim kapının buzlu camı biraz kırılmış. bizde küçük çocuklar yaptı zannettik kazayla kırılmış olabilir diye düşündük. tam anahtarı takacakken kapı açıldı ve üç tane uzun boylu delikanlı çıktı biri kapıya napmışlar dedi çıkarken küfretti gittiler bir baktık birinci katın kapısı zorla açılmış yerde tozlar var dedik bunlar hırsız hemen polisi aradım teli kapatmadan polisler geldi hatta verdiğim eşgale göre iki kişiyi de getirmişler ama onlar değildi.

sonra çok hamdettim çünkü ben her zaman dükkana gitmiyordum evde de sıkılıyordum çünkü yeni gelmişim evlenmişim hiç arkadaşım yok ailem yok. evde de işleri yaptıktan sonra uyurdum. hiç düşünemiyorum yani Allahım korudu.. tüm altınlarım da evdeydi dahası ben de evde olabilirdim eşimin başının çatlarcasına ağrıması şer gibiydi ama madalyonun arka tarafı hayırmış. Allahım korusun.

hayırlı akşamlar:H

hayatısev

Kayıtlı Kullanıcı
aminenur kardeşten alıntıdır

Ya hil’at ü yahut kefen,

Gelse celâlinden cefâ,

Yahut cemâlinden vefâ,

İkiside cana safa:

......................
İbrahim Tennuri

Reyhani

Hakk şerleri hayreyler
Zannetme ki gayreyler
Arif anı seyreyler
Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler

Bir işi murad etme
Olduysa inat etme
Haktandır o, redetme
Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler

İbrahim Hakkı Erzurumî

[/QUOTE]

AMENNA VE SADDAKNA

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam bir anımı daha anlatayım .

o zaman yeni evliyiz dükkanımız vardı gece yarısında kadar çalışıyorduk eşim o gün başının çok ağrıdığını söyledei gözlerimiz kan çanağı olmuştu zaten tez yazıyordum ben de sabah altıdan beri eve gidelim dedik. kapattık dükkanı

apartman bahçeli. bahçe kapısına geldik kapıda bir bozukluk vardı konuştuk orda iki dk. beş altı adım atınca apartmanın kapısına geldik ne görelim kapının buzlu camı biraz kırılmış. bizde küçük çocuklar yaptı zannettik kazayla kırılmış olabilir diye düşündük. tam anahtarı takacakken kapı açıldı ve üç tane uzun boylu delikanlı çıktı biri kapıya napmışlar dedi çıkarken küfretti gittiler bir baktık birinci katın kapısı zorla açılmış yerde tozlar var dedik bunlar hırsız hemen polisi aradım teli kapatmadan polisler geldi hatta verdiğim eşgale göre iki kişiyi de getirmişler ama onlar değildi.

sonra çok hamdettim çünkü ben her zaman dükkana gitmiyordum evde de sıkılıyordum çünkü yeni gelmişim evlenmişim hiç arkadaşım yok ailem yok. evde de işleri yaptıktan sonra uyurdum. hiç düşünemiyorum yani Allahım korudu.. tüm altınlarım da evdeydi dahası ben de evde olabilirdim eşimin başının çatlarcasına ağrıması şer gibiydi ama madalyonun arka tarafı hayırmış. Allahım korusun.

hayırlı akşamlar:H

selamunaleykum kardeşım
ne guzel
şerrın arkasındakı hayırı gorebılmek
allah razı olsun
allah sızlerı korusun
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm kardeşim Alalh razı olsun böyle bir konuyu bizlerle paylaştığınız için emeğinize yüreğinize sağlık.
Burdaki kardeşlerimizin hepsinin şu anda sıkıntıları var ve bazende kendilerini o kadar çok yıpratıyorlar ki geçmişte benimde yaptığım sonrada geriye bakıp o an önemli olabilir ama kendimi nasılda yıpratım sağlığımdan olduğum günlere gerçekten üzülüyorum oladı diye am sonra mantıklı düşünüp bazı gerçekleri öğrenince hayırsız olduğunuda öğrenince yazık o üzülen günlere. Bizler her zaman alalh'tan herşeyin hayırlısını istemiyor muyuz işte insan üzülüldüğü dönemlerde maalesef düşünemiyor ve herşeyden önemli önce sağlık insanın canının sağ olması can sağ olduktan sonra sıkıntıda üzüntüde maddi manevi her sıkıntı geçiyor Allah bu güne şükür Rabbim bundan geriye koymasın.
Canım bizim hayatımızda o kadar sıkıntılar acılar yaşadık ki anlatmaya kelimeler yetmez ama yinede çok şükür Rabbim'e sonsuz şükürler bir laf vardır yıkıolmadık ayaktayız gerçekten de öyle neler geldi neler geçti Rabbim yeter ki dinden imandan namustan bizleri ayırmasın gerçekten sıkıntılar bitiyor uzun vadede olabilir kısa vade de ama gerçekten bitiyor Rabbim her sabrın sonucunu gerçekten er yada geç veriyor insanlara. Ayrıca muhakkak her zaman bir kapı açık bırakıyor Rabbim ben sadece kardeşlerime yaşadıklarımızdan dolayı sabrın çok önemli olduğu belirtmek istiyorum. Sabır acıdır ama meyvesi çok tatlıdır inşallah her iki dünyada da sabrımızın mükafatını almak umduklarımıza nasil olmak nasip etsin Rabbim.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Selam Aleyküm kardeşim Alalh razı olsun böyle bir konuyu bizlerle paylaştığınız için emeğinize yüreğinize sağlık.
Burdaki kardeşlerimizin hepsinin şu anda sıkıntıları var ve bazende kendilerini o kadar çok yıpratıyorlar ki geçmişte benimde yaptığım sonrada geriye bakıp o an önemli olabilir ama kendimi nasılda yıpratım sağlığımdan olduğum günlere gerçekten üzülüyorum oladı diye am sonra mantıklı düşünüp bazı gerçekleri öğrenince hayırsız olduğunuda öğrenince yazık o üzülen günlere. Bizler her zaman alalh'tan herşeyin hayırlısını istemiyor muyuz işte insan üzülüldüğü dönemlerde maalesef düşünemiyor ve herşeyden önemli önce sağlık insanın canının sağ olması can sağ olduktan sonra sıkıntıda üzüntüde maddi manevi her sıkıntı geçiyor Allah bu güne şükür Rabbim bundan geriye koymasın.
Canım bizim hayatımızda o kadar sıkıntılar acılar yaşadık ki anlatmaya kelimeler yetmez ama yinede çok şükür Rabbim'e sonsuz şükürler bir laf vardır yıkıolmadık ayaktayız gerçekten de öyle neler geldi neler geçti Rabbim yeter ki dinden imandan namustan bizleri ayırmasın gerçekten sıkıntılar bitiyor uzun vadede olabilir kısa vade de ama gerçekten bitiyor Rabbim her sabrın sonucunu gerçekten er yada geç veriyor insanlara. Ayrıca muhakkak her zaman bir kapı açık bırakıyor Rabbim ben sadece kardeşlerime yaşadıklarımızdan dolayı sabrın çok önemli olduğu belirtmek istiyorum. Sabır acıdır ama meyvesi çok tatlıdır inşallah her iki dünyada da sabrımızın mükafatını almak umduklarımıza nasil olmak nasip etsin Rabbim.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

o guzel yorumun ıcın allah razı olsun

allah sabrımızın sonunu cok hayırlara cıkarsın ınşaallah
allah bu gunlerımızı aratmassın bugunlerımızden cok daha hayırlı gunler nasıp etsın amın
allah gonlunuze gore versın
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Uzun olmasın diye canım kısa kestim budan 9-10 sen önce lise arkadaşımla bir fabrikaya işe girdik kız arkadaşım ortamı beğenmedi 3 gün sonra o çıktı banada bir ay deneme verdiler her işe koşuyordum ordada benimle yaşıt bir sekreter çalışıyordu iş yeri sahipleriyle bayağı bir samimiydi bayan herşeyde bana karışıyordu genel müdür olduğu halde önce benim işimi yapacaksın diyordu kıyafetime herşeyime karışıyordu aynı yaşta olduğumz halde ben güzelim diye açıkçası birada beni kıskanıyordu neyse aradan 5 hafta falan geçti iş yeri sahiplerinin olduğu bir gün onlara ne dediyse benim beceriksiz olduğumu ne bilmiyorum öyle söylemiş beni işten çıkartılar.Daha sonra o gün ben çok kötü oldum o anı anlatmam ama Allah'a yalvarıp haksız yere böyle birşey olduğu için o kişiyi Allah'a havel ettim. Çok uzun sürmedi fabrika el değiştirdi yeni gelen kişiler o kızıda işetn çıkartmışlar. Yine bir gün kız fabrikaya çıkıp kavga mı ne çıkartmış tarışmışlar kızı yaka paça dışarı atıp bir daha fabrikaya almamışlar. Ben burda başkasının başına gelenlerden dolayı sevinmiyorum Allah yardım edip öyle insanıları ıslah etsin Rabbim sadece kimsenin hakkı kimsede kalmadığını bu dünyadayken şahit olduğumu belirtmek için anlattım.
Bir insan zerre kadar iyilik yaptığında iyiliğinin karşılığını zerre kadar kötülükm yaptığında kötülüğünün karşılığını er ya da geç Rabbim herkese verecektir.Bende durup dururken haksızlığa uğradım insan gerçekte başarız tembel olsa hadi neyse dersiniz ama hak etmediğ halde olunca.Allah kötü art niyetli insaları nasıl bilirse öyle yapsın kötülere fırsat vermesin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi

o guzel yorumun ıcın allah razı olsun

allah sabrımızın sonunu cok hayırlara cıkarsın ınşaallah
allah bu gunlerımızı aratmassın bugunlerımızden cok daha hayırlı gunler nasıp etsın amın
allah gonlunuze gore versın
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

Amin
Allah razı olsun kardeşim Allah sonumuzu hayırlara vesile etsin umduklarımıza nail olmak gönül muradımızın olmasını nasip etsin hayırlısıyla Rabbim.
Canım kardeşim torpil dediğiniz gibi bu devirde yeni eski faketmiyor hepside aynı düzende maalesef devam ediyor adamı olan dayısı olan işe giriyor hiç birşey farketmiyor okumuş okumamış bizimde torpilimiz Allah olsun Rabbim yanından özünden versin kendi kapsından başka kul kapısına muhtaç etmesin kim ne yapar kendine yapar herkes Allah herkesin kalbine göre mukafatını versin başkalarının hakkını yemek hak etmedikleri halde işe girenler bunların hepsi kul hakkına giriyor zetn bir çaycı torpille genel müdür olduktan sonra başka şey demeye gerk yok burda o kişi aleyhinde birşey söeylediğiden değil düzenin bozukluğundan allah görüyor Rabbim bizlerde hayırlı rızk iş kapısı hzuurlu mutluluk dolu yuvalar nasip etsin herkese bizlerede gönlümüze göre nasip etsin Rabbim. Herşeyden önce hayırlısı olsun.
Canım Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Uzun olmasın diye canım kısa kestim budan 9-10 sen önce lise arkadaşımla bir fabrikaya işe girdik kız arkadaşım ortamı beğenmedi 3 gün sonra o çıktı banada bir ay deneme verdiler her işe koşuyordum ordada benimle yaşıt bir sekreter çalışıyordu iş yeri sahipleriyle bayağı bir samimiydi bayan herşeyde bana karışıyordu genel müdür olduğu halde önce benim işimi yapacaksın diyordu kıyafetime herşeyime karışıyordu aynı yaşta olduğumz halde ben güzelim diye açıkçası birada beni kıskanıyordu neyse aradan 5 hafta falan geçti iş yeri sahiplerinin olduğu bir gün onlara ne dediyse benim beceriksiz olduğumu ne bilmiyorum öyle söylemiş beni işten çıkartılar.Daha sonra o gün ben çok kötü oldum o anı anlatmam ama Allah'a yalvarıp haksız yere böyle birşey olduğu için o kişiyi Allah'a havel ettim. Çok uzun sürmedi fabrika el değiştirdi yeni gelen kişiler o kızıda işetn çıkartmışlar. Yine bir gün kız fabrikaya çıkıp kavga mı ne çıkartmış tarışmışlar kızı yaka paça dışarı atıp bir daha fabrikaya almamışlar. Ben burda başkasının başına gelenlerden dolayı sevinmiyorum Allah yardım edip öyle insanıları ıslah etsin Rabbim sadece kimsenin hakkı kimsede kalmadığını bu dünyadayken şahit olduğumu belirtmek için anlattım.
Bir insan zerre kadar iyilik yaptığında iyiliğinin karşılığını zerre kadar kötülükm yaptığında kötülüğünün karşılığını er ya da geç Rabbim herkese verecektir.Bende durup dururken haksızlığa uğradım insan gerçekte başarız tembel olsa hadi neyse dersiniz ama hak etmediğ halde olunca.Allah kötü art niyetli insaları nasıl bilirse öyle yapsın kötülere fırsat vermesin Rabbim.
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun selam ve dua ile Allah'a emanet olun.

selamunaleykum cok guzel bır ornek oldu
kımsenın hakkı kımse de kalmaz
bu boyle er yada gec
paylaşımın ıcın allah razı olsun
allaha emanetol kardeşım
selam ve dua ıle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt