Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şerrin arkasındaki hayırlar ne kadar da çok (3 Kullanıcı)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum arkadaşlar

her şerrın ardından hayır gelır

hepimiz şerlerle karşılaştığımızda sabrederızde sabrederken de umtsuzluğa düşerız ya

halbu ki allah herşeyın vaktı saatini o kadar iyi ayarlamıştır ki

bızım kaldıramayacağımız yükü vermez

bu doğrultuda

ve bu sitedekı arkadaşlarımın üzüntülerini bır kısmını bıldığımden

hem kendımın hemde arkadaşlarım sızlerın şer ardındakı hayırlara örnek vermek için bu formu açıyorum

kesınlıkle kımsenın ozel hayatı değıl tam tersıne cevrenızden de örnek verebılırsınız

çünkü başkaları okuduğu zaman mutlu ve umutlu olsun

evet

ben başlıyorum her zaman kı gıbı :)

yıllar once bır yerde çalışıyordum ama oranın kadrolu elemanı değıldım

cok emek verdım

orda kalmak ıstıyordum evıme yakındı dıye

sonra dayısı olan bırı benım yerıme atandı
benım dayım yoktu ve cok üzülmüştüm

ağladım gunlerce haksızlık oldu dıye

ama ne oldu

şükürler olsun cok daha guzel bır yere atandım
üstelık evımın yanına:evet

allaha emanet olun
selam ve dua ıle

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyna aleyküm selam gülnisa hocam.
çok güzel bi konu açmışsınız.
ben her fırsatta anneme dile getiriyorum çünki an bile aklımdan çıkmayan hayatımdaki en büyük boşluk.belki sürekli anarak kendimi avutuyorum bilinç altında.yaşadığım en büyük şerlerden biri annemi kaybetmemdi,onu kaybettikten hemen sonra namaza başladım inşallah.onu kaybettiğim o an yaşayamam bu acıyla ölürüm sanırken dualara sarıldım ve ardından namaza başladım.sabır verdi rabbim içime.ozaman her şerde bi hayır vardır nedemek onu çok iyi anladım.şimdilerde bi şerle karşılaştığımda ardından mutlaka bi hayır geliceğine inanarak kalbimi ferah tutmayı öğrendim inşallah.rabbim ne eylerse güzel eyler.hepimizin hakkında en hayırlısını bilen şüpesiz ki yüce MEVLAMIZDIR.selametle kardeşim.ALLAH razı olsun sizden.hayırlı gecelerB)

Kaan Erdem

Yönetici
aleykümselam bende sizin yaşadığınıza örnek vermek isterim.
hani şu dayısı olan konu.haksızlık.

farkında olupta nefsime yenildiğim bir hatamı izah edeyim.olaylara bu açıdan da baktığımızda sizin paylaşıma sunduğunuz konuya güzel bir örnek teşkil edecektir.

Çoğu insan aslında kendisine yapılanı hatırlar asla kendisinin başkalarına yaptıklarını hatırlamaz.

çalıştığım yerde kendi işimizle ilgili 6 aydan 6 aya farklı konularda iyileştirmeler yapılır.bunlar A0 kağıtlara hazırlanır.içeriği grafik ve metinler ile doludur.öncesi ve sonrası çalışmaları ile kafa patlatan bir sunum ortaya çıkarılır.

ve bu 6 ay içersinde belirli periyodlar halinde bir üst yönetime anlatılır.en son bu konular önem derecesine göre ayrılır ve yapılan bir çalışmada finale çıkılır.kazanırsanız temsil ettiğiniz bölüm adına ve kendinize artıları toplarsınız.bu detayları anlatma sebebim işin ne kadar ciddi olduğu,karışıklığı,bunaltıcı olması ve sürekli strese girmenizdir.haliyle nefse uyarak yanlışa düşmenize zemin hazırlaması.

gelelim yaşanan olaya;

yine sıkıntılı günün tarihi.toplamda seçilen 3 konu anlatılacak.plan ve proğram yapılmış.stres,telaş,panik hepsi bir arada.

ve kalabalık bir grup'a anlatım yapacaksınız.bazen insanın heyecandan sesi titrer,o an unutur,elini bir yerlere koyamaz,tıkanır kalır,bakar ama görmez biri başladımı hepsi ard arda gelir.eyvah rezil oldum şimdi.hissi yer bitirir.

zamanda yaklaştı,heyecandan sanki ya midemiz yada karnımız ağrımaya başlar.dünyevi bir işin heyecan ve korkusuyla nasılda birden pısırıklaşıyoruz.bir de 3 çalışma arkadaşı birbirimize konu hakkında ürkütücü rezil olmak konusu adına şakalar yapıp hepten geriyoruz.

ve vakit yaklaştıkça yaklaşıyor.ağzımızda şu cümleler umarım,inşaALLAH iptal olur...
ama faydasız gelecekler ve gidecekler.

sonra bir habergeliyor telefona çağırıyorlar.

-buyrun
-hazırmısınız
-hazırız .......bey.
-yalnız zamanları kısıtlıymış şu an sadece bir kişi sunacak
-öylemi?
-evet içinizden biri anlatsın.
-kim?
-siz olabilir..!
-...bey anlatsa olur mu?
-siz karar verin aranızda anlaşın.
-...bey siz söyleyin ben söylersem olmaz yanlış anlaşılır.
-biriniz anlatsın.kapatmalıyım oraya doğru geliyoruz şimdi.

ben nasıl diyecektim,yani hangisine söyleyecektim.sanki bu iş benim başıma kalacak gibi.ve diğer arkadaşların yanına gittim.

…..bey’di arayan….bey siz anlatacakmışsınız.
Birden nasıl olduysa bu sıkıntı ve stresten kurtulmak için bir kapı açılmıştı ve ben gaflete kapılıp kendi çıkarım için olayı farklı aktarmıştım.

Ağzımdan çıkan bu söz beni haliyle daralttı,sıkıntıya soktu o anda mantıklı düşünemiyordum.zaman daraldı,geldiler gelecekeler,sıkıntım iyice arttı.doğruyu desem mi,demesem mi ikileminde kalıyor ve daralıyordum.o anda bu sıkıntıdan kurtulmuş bu sefer vicdanım fazlasıyla beni kavuruyordu.

Diğer yandan konuyu anlatacak arkadaş soğuk terler dökmeye başlamış.sağa,sola gidip rahatlamaya çalışıyordu.

Pat diye karşımıza insan topluluğu yığıldı.panolara yaklaştılar.

3 konuya göz geçirdiler.ve üst yönetimden biri direk bu konu kimin dedi.
bende benim konum diyince hadi bakalım sen anlat bize.....

işte adalet yerini bulmuştu.haklı hakkına kavuşmuştu.olaydan sıyrılmak ve kaçmak için neler yaptım.yine korktuğum başıma gelmişti.

sonuçta işin altından hakkını vererek kalkmıştım.daha sonra bu işi çalışma arkadaşımada anlatınca vicdanen rahatlamak için,oda anlamıştım zaten diye ima edince yaptığım hatadan iyice rahatsız olmuştum.

bu durum benim aklımda ders çıkarılacak ve farkına vardiğim olaylardan bir tanesidir.
kimsenin yaptığı hasızlık kimsede kalmıyor.er yada geç ALLAH cc izni ile adalet yerini buluyor.belki biraz değil fazlası ile uzun oldu hikaye tadında olması için böyle bir içerik hazırladım.

bu olayda kazan taraf tabiki haksızlık yaptığımız çalışma arkadaşımız oldu.buda kardeşim sizin açtığınız konuya güzel bir örnek oldu.

selametle kalın hayırlı ve bereketli geceler olsun.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm gül gönüllü, değerli Gülnisa Hocam..

Allah c.c razı olsun, çok güzel bir konuydu yine.. Emeğinize, gül gönlünüze sağlık olsun inşallah değerli hocam.. Rahman c.c'nin sünnetullahından bir kaidedir bu.. Kul hep gönlündekinin olmasını ister ama, istediğinin kendisi için olan hükmünü bilemez.Neler getireceğini, neler götüreceğini kestiremez..İnsanoğlu fıtraten gaybe meraklı; ama yaratılışı itibariyle gaybden haberinin olması mümkün olmayan bir varlık.. Durum bu iken, istiyor sadece..Şer olarak bildiğim, benden uzak olmasını dilediğim her şey de, sonraları öyle sürprizlerin habercileri oldular ki:)..Sübhalallahu Teala..O her şeyin gerçekten en hayırlısını biliyor hocam:evet..Bizim bilmediklerimizi bilmesi, her şeye kafi değil mi? Rabbimiz c.c hayırlardan ayırmasın bizleri inşallah...Rabbimiz c.c güzel gönlünüze göre versin inşallah...Selam ve baki dualarım ile Kalplerimizin Asıl Sahibine emanetimsiniz inşallah..Hayırlı ve nurlu geceler dileğiyle..B)

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleyna aleyküm selam gülnisa hocam.
çok güzel bi konu açmışsınız.
ben her fırsatta anneme dile getiriyorum çünki an bile aklımdan çıkmayan hayatımdaki en büyük boşluk.belki sürekli anarak kendimi avutuyorum bilinç altında.yaşadığım en büyük şerlerden biri annemi kaybetmemdi,onu kaybettikten hemen sonra namaza başladım inşallah.onu kaybettiğim o an yaşayamam bu acıyla ölürüm sanırken dualara sarıldım ve ardından namaza başladım.sabır verdi rabbim içime.ozaman her şerde bi hayır vardır nedemek onu çok iyi anladım.şimdilerde bi şerle karşılaştığımda ardından mutlaka bi hayır geliceğine inanarak kalbimi ferah tutmayı öğrendim inşallah.rabbim ne eylerse güzel eyler.hepimizin hakkında en hayırlısını bilen şüpesiz ki yüce MEVLAMIZDIR.selametle kardeşim.ALLAH razı olsun sizden.hayırlı gecelerB)

selamunaleykum kardeşım

başın sağ olsun

bak ne guzel dıle getırmışsın

allah ınsanları acılarla doğru yolu gosterıyor bazen

allah hayırlar versın kardeşım

anneneın mekanını cennet nasıp etsın
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam bende sizin yaşadığınıza örnek vermek isterim.
hani şu dayısı olan konu.haksızlık.

farkında olupta nefsime yenildiğim bir hatamı izah edeyim.olaylara bu açıdan da baktığımızda sizin paylaşıma sunduğunuz konuya güzel bir örnek teşkil edecektir.

Çoğu insan aslında kendisine yapılanı hatırlar asla kendisinin başkalarına yaptıklarını hatırlamaz.

çalıştığım yerde kendi işimizle ilgili 6 aydan 6 aya farklı konularda iyileştirmeler yapılır.bunlar A0 kağıtlara hazırlanır.içeriği grafik ve metinler ile doludur.öncesi ve sonrası çalışmaları ile kafa patlatan bir sunum ortaya çıkarılır.

ve bu 6 ay içersinde belirli periyodlar halinde bir üst yönetime anlatılır.en son bu konular önem derecesine göre ayrılır ve yapılan bir çalışmada finale çıkılır.kazanırsanız temsil ettiğiniz bölüm adına ve kendinize artıları toplarsınız.bu detayları anlatma sebebim işin ne kadar ciddi olduğu,karışıklığı,bunaltıcı olması ve sürekli strese girmenizdir.haliyle nefse uyarak yanlışa düşmenize zemin hazırlaması.

gelelim yaşanan olaya;

yine sıkıntılı günün tarihi.toplamda seçilen 3 konu anlatılacak.plan ve proğram yapılmış.stres,telaş,panik hepsi bir arada.

ve kalabalık bir grup'a anlatım yapacaksınız.bazen insanın heyecandan sesi titrer,o an unutur,elini bir yerlere koyamaz,tıkanır kalır,bakar ama görmez biri başladımı hepsi ard arda gelir.eyvah rezil oldum şimdi.hissi yer bitirir.

zamanda yaklaştı,heyecandan sanki ya midemiz yada karnımız ağrımaya başlar.dünyevi bir işin heyecan ve korkusuyla nasılda birden pısırıklaşıyoruz.bir de 3 çalışma arkadaşı birbirimize konu hakkında ürkütücü rezil olmak konusu adına şakalar yapıp hepten geriyoruz.

ve vakit yaklaştıkça yaklaşıyor.ağzımızda şu cümleler umarım,inşaALLAH iptal olur...
ama faydasız gelecekler ve gidecekler.

sonra bir habergeliyor telefona çağırıyorlar.

-buyrun
-hazırmısınız
-hazırız .......bey.
-yalnız zamanları kısıtlıymış şu an sadece bir kişi sunacak
-öylemi?
-evet içinizden biri anlatsın.
-kim?
-siz olabilir..!
-...bey anlatsa olur mu?
-siz karar verin aranızda anlaşın.
-...bey siz söyleyin ben söylersem olmaz yanlış anlaşılır.
-biriniz anlatsın.kapatmalıyım oraya doğru geliyoruz şimdi.

ben nasıl diyecektim,yani hangisine söyleyecektim.sanki bu iş benim başıma kalacak gibi.ve diğer arkadaşların yanına gittim.

…..bey’di arayan….bey siz anlatacakmışsınız.
Birden nasıl olduysa bu sıkıntı ve stresten kurtulmak için bir kapı açılmıştı ve ben gaflete kapılıp kendi çıkarım için olayı farklı aktarmıştım.

Ağzımdan çıkan bu söz beni haliyle daralttı,sıkıntıya soktu o anda mantıklı düşünemiyordum.zaman daraldı,geldiler gelecekeler,sıkıntım iyice arttı.doğruyu desem mi,demesem mi ikileminde kalıyor ve daralıyordum.o anda bu sıkıntıdan kurtulmuş bu sefer vicdanım fazlasıyla beni kavuruyordu.

Diğer yandan konuyu anlatacak arkadaş soğuk terler dökmeye başlamış.sağa,sola gidip rahatlamaya çalışıyordu.

Pat diye karşımıza insan topluluğu yığıldı.panolara yaklaştılar.

3 konuya göz geçirdiler.ve üst yönetimden biri direk bu konu kimin dedi.
bende benim konum diyince hadi bakalım sen anlat bize.....

işte adalet yerini bulmuştu.haklı hakkına kavuşmuştu.olaydan sıyrılmak ve kaçmak için neler yaptım.yine korktuğum başıma gelmişti.

sonuçta işin altından hakkını vererek kalkmıştım.daha sonra bu işi çalışma arkadaşımada anlatınca vicdanen rahatlamak için,oda anlamıştım zaten diye ima edince yaptığım hatadan iyice rahatsız olmuştum.

bu durum benim aklımda ders çıkarılacak ve farkına vardiğim olaylardan bir tanesidir.
kimsenin yaptığı hasızlık kimsede kalmıyor.er yada geç ALLAH cc izni ile adalet yerini buluyor.belki biraz değil fazlası ile uzun oldu hikaye tadında olması için böyle bir içerik hazırladım.

bu olayda kazan taraf tabiki haksızlık yaptığımız çalışma arkadaşımız oldu.buda kardeşim sizin açtığınız konuya güzel bir örnek oldu.

selametle kalın hayırlı ve bereketli geceler olsun.

selamunaleykum
oncelıkle allah razı olsun kardeşım
uzun ya da kısa hıç fark etmez
okuyunca da mutlu oldum paylaştığın ıcın
ne mutlu kı vıcdanen rahatsız olabılıyoruz
kı vıcdanen rahatsız olmayan bırcok ınsan var
bende haksızlık olaylarında karşı tarafın farkına var ması ıcın cok dua edıyorum
actığım konu ıcın cok guzel bır ornektı teşekkur ederım
ve bu gıbı yazıları okuyunca ümitsız olanlara ümit doğduğunun farkındayım
allaha emanet olun kardeşım
selam ve dua ıle

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm gül gönüllü, değerli Gülnisa Hocam..

Allah c.c razı olsun, çok güzel bir konuydu yine.. Emeğinize, gül gönlünüze sağlık olsun inşallah değerli hocam.. Rahman c.c'nin sünnetullahından bir kaidedir bu.. Kul hep gönlündekinin olmasını ister ama, istediğinin kendisi için olan hükmünü bilemez.Neler getireceğini, neler götüreceğini kestiremez..İnsanoğlu fıtraten gaybe meraklı; ama yaratılışı itibariyle gaybden haberinin olması mümkün olmayan bir varlık.. Durum bu iken, istiyor sadece..Şer olarak bildiğim, benden uzak olmasını dilediğim her şey de, sonraları öyle sürprizlerin habercileri oldular ki:)..Sübhalallahu Teala..O her şeyin gerçekten en hayırlısını biliyor hocam:evet..Bizim bilmediklerimizi bilmesi, her şeye kafi değil mi? Rabbimiz c.c hayırlardan ayırmasın bizleri inşallah...Rabbimiz c.c güzel gönlünüze göre versin inşallah...Selam ve baki dualarım ile Kalplerimizin Asıl Sahibine emanetimsiniz inşallah..Hayırlı ve nurlu geceler dileğiyle..B)

aleykumselam guzel yureklı kardeşım
ne guzel ızah etmışsın yıne
allah herşeyın hayırlısı verır ınşaallah
kı benım ve dığer arkadaşlarımında verdığı gıbı
allah razı olsun guzel kardeşım
allah gonlune gore versın
allaha emanet ol
selam ve dua ıleB)

nur-efsa

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim
açılan bu güzel konu ve paylaşımlar için hepinize çok teşekkür ederim
arkadaşlar çok istediğimiz şeylerde ısrarcı olmayalım muhakkakki Rabbil alemin cc.bizden daha iyisini bilendir.
dua ve selam ile nurlu geceler.....

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim
açılan bu güzel konu ve paylaşımlar için hepinize çok teşekkür ederim
arkadaşlar çok istediğimiz şeylerde ısrarcı olmayalım muhakkakki Rabbil alemin cc.bizden daha iyisini bilendir.
dua ve selam ile nurlu geceler.....

aleykumselam
cok doğru kardeşım
allah razı olsun
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm çok güzel bi konu açmışsınız yine ALLAH RAZI OLSUN
konuyla ilgili benimde yaşadığım şeyler war amma
şimdi aklıma gelmiyor ya
inş.yazarım bende slm we dua ile

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm çok güzel bi konu açmışsınız yine ALLAH RAZI OLSUN
konuyla ilgili benimde yaşadığım şeyler war amma
şimdi aklıma gelmiyor ya
inş.yazarım bende slm we dua ile

aleykumselam kardeşim
allah senden de razı olsun
beklıyorum yazını her zaman
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

ozlem_37

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Gülnisa Hocam bende önceleri kayıp olarak gördüğüm ama sonradan içinin ne kadar dolu ve hayırlı 1 yıl olduğunu gördüm.
Sekizinci sınıftan mezun olmuş ilçemizin süperlisesine 69.olarak girmeye hak kazandım.Ön kaydım yapılmıştı sıra asıl kayıtlara geldi.O sene de başvurular internet üzerindendi.Kayıt zamanı abim askerlikten izne gelecekti.Hazırlık,telaş derken kayıt süresi geçmişti.Tabi ki o zamanda gözyaşlarım sicim gibi akmaya başladı.Düz kısmını teklif ettiler istemedim.Biraz da aileden baskı olunca nasıl unutursun filan deken ek kontenjanda kayıt yaptırmayı denedik.Fakat orada da sadece 2 puanla kaybettim.Tab ki psikolojim yerle bir oldu ve Okula Gitmeme kararı aldım.Biraz zaman sonra bu işin böyle sürmeyeceğini bari bişeyler yapmam gerektiğini anladım.Bir abladan Kur'an dersleri almaya başladım.Sadece yaz tatillerinde camiye giderek hakkıyla öğrenememiştim zaten.Ben gidip geldim ve öğrendim Rabbimin izniyle.Sonra oturduğumuz ilçeden taşınıp Sultanbeyli'ye yerleştik.Burada bir okula başladım.İnanın hocalarım o kadar hayırlı insanlar ki hayattaki rehberim oldular.Onlarla dinimiz konusunda o kadar güzel paylaşımlarda bulunuyoruz ki.Hem Kur'an ı öğrendiğim için hem de hayırlı insanlar tarafından tahsil görmem nasip olduğu için o 1 yıl için Rabbime binlerce şükürler olsun.Önce çok üzüldüm çok hırpaladım kendimi ama sonunda mutlu olan ben oldum.Yüceler yücesi Rabbim herşeyi en iyi bilendir.Rabbim bizlere sabırlar versin.Hayırlı günler selam ve dua ile kalınız.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Gülnisa Hocam bende önceleri kayıp olarak gördüğüm ama sonradan içinin ne kadar dolu ve hayırlı 1 yıl olduğunu gördüm.
Sekizinci sınıftan mezun olmuş ilçemizin süperlisesine 69.olarak girmeye hak kazandım.Ön kaydım yapılmıştı sıra asıl kayıtlara geldi.O sene de başvurular internet üzerindendi.Kayıt zamanı abim askerlikten izne gelecekti.Hazırlık,telaş derken kayıt süresi geçmişti.Tabi ki o zamanda gözyaşlarım sicim gibi akmaya başladı.Düz kısmını teklif ettiler istemedim.Biraz da aileden baskı olunca nasıl unutursun filan deken ek kontenjanda kayıt yaptırmayı denedik.Fakat orada da sadece 2 puanla kaybettim.Tab ki psikolojim yerle bir oldu ve Okula Gitmeme kararı aldım.Biraz zaman sonra bu işin böyle sürmeyeceğini bari bişeyler yapmam gerektiğini anladım.Bir abladan Kur'an dersleri almaya başladım.Sadece yaz tatillerinde camiye giderek hakkıyla öğrenememiştim zaten.Ben gidip geldim ve öğrendim Rabbimin izniyle.Sonra oturduğumuz ilçeden taşınıp Sultanbeyli'ye yerleştik.Burada bir okula başladım.İnanın hocalarım o kadar hayırlı insanlar ki hayattaki rehberim oldular.Onlarla dinimiz konusunda o kadar güzel paylaşımlarda bulunuyoruz ki.Hem Kur'an ı öğrendiğim için hem de hayırlı insanlar tarafından tahsil görmem nasip olduğu için o 1 yıl için Rabbime binlerce şükürler olsun.Önce çok üzüldüm çok hırpaladım kendimi ama sonunda mutlu olan ben oldum.Yüceler yücesi Rabbim herşeyi en iyi bilendir.Rabbim bizlere sabırlar versin.Hayırlı günler selam ve dua ile kalınız.

aleykumselam kardeşim
okurken cok mutlu oldum
ne mutlu sana
bu konuyu da cok guzel bır örnek
allah senı daıma guzel ınsanlarla karşılaştırsın
ne mutlu kı şerde hayırı gorebılene
allaha emanet ol
selam ve dua ıle

Delete

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum arkadaşlar

her şerrın ardından hayır gelır

hepimiz şerlerle karşılaştığımızda sabrederızde sabrederken de umtsuzluğa düşerız ya

halbu ki allah herşeyın vaktı saatini o kadar iyi ayarlamıştır ki

bızım kaldıramayacağımız yükü vermez

bu doğrultuda

ve bu sitedekı arkadaşlarımın üzüntülerini bır kısmını bıldığımden

hem kendımın hemde arkadaşlarım sızlerın şer ardındakı hayırlara örnek vermek için bu formu açıyorum

kesınlıkle kımsenın ozel hayatı değıl tam tersıne cevrenızden de örnek verebılırsınız

çünkü başkaları okuduğu zaman mutlu ve umutlu olsun

evet

ben başlıyorum her zaman kı gıbı :)

yıllar once bır yerde çalışıyordum ama oranın kadrolu elemanı değıldım

cok emek verdım

orda kalmak ıstıyordum evıme yakındı dıye

sonra dayısı olan bırı benım yerıme atandı
benım dayım yoktu ve cok üzülmüştüm

ağladım gunlerce haksızlık oldu dıye

ama ne oldu

şükürler olsun cok daha guzel bır yere atandım
üstelık evımın yanına:evet

allaha emanet olun
selam ve dua ıle

Ve aleykümüsselam verahmetullahi veberakatüh kardeşim.
Allahü teâlânın takdir etmediği hiçbir şey gökte de, yerde de olmaz. Her şey, Allahü Teâlânın takdîri ile hâsıl olur.
Atamanızın gönlünüze göre olmasına sevindim.
Selam ve baki dua ile kalın.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykümüsselam verahmetullahi veberakatüh kardeşim.
Allahü teâlânın takdir etmediği hiçbir şey gökte de, yerde de olmaz. Her şey, Allahü Teâlânın takdîri ile hâsıl olur.
Atamanızın gönlünüze göre olmasına sevindim.
Selam ve baki dua ile kalın.

selamunaleykum
allah razı olsun
allah gonlunuze gore versın
allaha emanet olun
selm ve dua ıle

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
bi gün pazara gidicem çıktım yola bebekle. hasta ziyareti yaptım önce.

pazara girmek üzeryken paramı bi kontrol edeyim dedim bir baktım para almamışım kendime çok kızdım sinir oldum alışverişe giden insan nasıl para almaz diye. evimede tekrar git para al gel zor olacak. bi arkadaşım var para istiyeyim dedim. yağmur çileşmeye başladı. mecbur geri dönmek zorunda kaldım.

yolda gelirken bizim aparmandaki birinci kattaki teyzeyi gördüm ablama gdiiyorum dedi.

eve vardım arka bahçede oturan komşum kapısını kilitlemeye çalışıyordu sinir olmuştu uğraşmış baya olmamış. ben tam bebek arabasını koydum oraya oda kiltledi nereye dedim birinci kattaki teyzeye dedi. dedim ben onu yolda gördüm ablasına gidecekmiş. üzüldü. uğraşmış ya kapıyla. dedim gel bana çıkalım çıktık ufaklıklar oynadı. biz konuştuk . kalktı gitti. namaz kıldım uzandım zaten o gelmeseydi hemen yatacaktım eve gelince. iki dk sonra uyuyamadan kapı çaldı. apartmana hırsız girmiş. alt katımıza hemde demir kapıyı kırmışlar. ben de hemen kafam dank etti. eğerki parayı unutmasaydım pazarda gezerken alışveriş yaparken benimde evim soyulacaktı. ve biz hiç bir ses duymadık alt katımız soyulurken. bu da çok ilginç.

ayrıca yağmur yağmasaydı arkadaşımdan para alacak yine pazara gidecektim. yolda teyzeyi görmeseydim arka komşuma teyze yok bana gel demeden eve çıkmış olacaktım o teyzenin kapısını çalarken. ve arka komşu kapısını hemen kilitlemiş olsaydı ben onu görmeden o teyzeyi bulamayıp evine dönmüş olacaktı. ben eve gelipte o komşumla oturmasaydım uyuyacağım için kapıyı zorlamalarınıda duymayabilirdim zaten hiç düşünemiyorum böyle bişey. ben uyurken eve hırsız girmesini Rabbim korusun.
biraz karışık oldu ama anlatabilmişimdir inşallah.

arka arkaya bunlar Rabbimin bi lutfu oldu.

herşeyde vardır bi hayır.

tevbeYA-HAK

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm gerçekten de şer sandıklarımızda hayır var..ama biz bu hayrı göremiyoruz çoğu zman.şuan başımdaki sıkıntımdan dolayı kendimi bir çukurum içine attığımı düşünüyor ve inanılmaz pişmanlıklar yaşıyorum.ama belki benim için hayr bundadır.ben mi çok büyütüyorum acaba...çok sıkıntılıyım...bana RABB'İmden başka kimse de yardım edemez..yetiş ey kimsesizler KİMSESİ.....

bagban

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbimin işine sual olunmaz.Rabbimden gelen her şeye razıyım... Ben de kötü bir dönemdeyimm.SABIR diyorum ve o hayra çıkmayı ümit ediyorum.
Allahım yüzümüzü kara çıkrmasın ... Karanlıkların ardından aydınlığını nurunu görmeyi nasip etsin inş...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt