Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark
  • Değerli Kullanıcılarımız,
    İslami Sayfa, yenilen altyapısı ve tasarımı ile sizlere çok daha iyi hizmet sunabilmek adına büyük bir değişim ve yenilenme içerisindedir.
    Bu süreç içerisinde sizlerden ayrı kalacağımız kısa aralıklar olabilir, ek olarak kullanıcılarımız sitemizde mevcut üyeliklerine giriş yapmak istediklerinde "Şifre Sıfırlama"bağlantısını kullanarak mevcut e postaları ile bu süreci kolayca tamamlayabilirler.

Şeritli Burma Poğaça

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (ılık olacak)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un(silme olacak)(HATAP un kullandım)
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya veya 1/3 paket yaşmaya
  • Arasına sürmek için: 125 gr. Yarım paket tereyağı

Burma poğaçanın yapılışı


  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle uzunlamasına açın. Bu işlemi yaparken un serpmeyin. Hamurun zemini tutması gerekiyor. Birde çok cıvık hamurla kesme işlemini yapamazsınız.
  • Hamuru uzunlamasına bıçakla baştan sona kadar yarım cm. aralıklarla kesin. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağından elinizle sürün. Kesildikten sonra sürülürse aralarına giriyor, daha gevrek oluyor. Birde erimiş tereyağı olmasın. Yağın hamurun üzerinde kalması lazım.
  • Bir köşesinden başlayarak çaprazlama olarak hamuru rulo yapın ve kendi etrafında döndürün. Bir ucu hamurun altına sıkıştırın. Üstte kalan ucu ise içe doğru bastırın.
  • Hamurun üzerine 1 çay kaşığı yoğurtla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Tepsi mayası gelene kadar bekleyin. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.



 

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ocak 2009
Mesajlar
15,429
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
51
Konum
istanbul
Emeğine sağlık canım benim.
çok güzel görünüyorlar.
Deneyeceğim inşallah.
Silme un ne demek?
 

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
3,473
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
28
Konum
İstanbul
Emeğine sağlık

Çok güzel görünüyor

Tadını çok merak ettim :)
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Afiyet olsun :)canlarım.Bugün yaptım ben İstanbul dan misafirlerim vardı.Sade de arasına hafif den beyaz peynir serpiştirseniz de harika oluyor.

Kardelele canım,silme un su bardağını un ile doldurduktan sonra elinle unu bardağın ağzı ile aynı hizaya getirmek yani fazlasını üzerinden almak anlamına geliyor.

Afiyet olsun herkeslere.Birgün kısmet olurda inşallah İSLAMİYET.GEN.TR ailesi olarak buluşuruz biryerlerde de yapar yeriz.
 

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Tem 2011
Mesajlar
4,020
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
24
A cok hosmus sekli :) Paylasimlarinin takipcisiyim.
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
40
Elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum tatlım.Teşekkür ederim.
 

Griş Yapın veya Üye Olun

Yanıt için giriş yapmanız veya üye olmanız gerekir.
veya

Yeni hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!
Üst Alt