Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şeritli Burma Poğaça (1 Kullanıcı)

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
6792248204_6c4e2c777b_z.jpg

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt (ılık olacak)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un(silme olacak)(HATAP un kullandım)
  • 1 yemek kaşığı instant kuru maya veya 1/3 paket yaşmaya
  • Arasına sürmek için: 125 gr. Yarım paket tereyağı
6792250820_f17476d896_z.jpg

Burma poğaçanın yapılışı


  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp, merdaneyle uzunlamasına açın. Bu işlemi yaparken un serpmeyin. Hamurun zemini tutması gerekiyor. Birde çok cıvık hamurla kesme işlemini yapamazsınız.
  • Hamuru uzunlamasına bıçakla baştan sona kadar yarım cm. aralıklarla kesin. Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış tereyağından elinizle sürün. Kesildikten sonra sürülürse aralarına giriyor, daha gevrek oluyor. Birde erimiş tereyağı olmasın. Yağın hamurun üzerinde kalması lazım.
  • Bir köşesinden başlayarak çaprazlama olarak hamuru rulo yapın ve kendi etrafında döndürün. Bir ucu hamurun altına sıkıştırın. Üstte kalan ucu ise içe doğru bastırın.
  • Hamurun üzerine 1 çay kaşığı yoğurtla karıştırılmış yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Tepsi mayası gelene kadar bekleyin. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

6938363529_7a99ce6db1_z.jpg

6938364429_f40082d84f_z.jpg

 

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ocak 2009
Mesajlar
15,425
Tepki puanı
27
Puanları
0
Yaş
54
Konum
istanbul
Emeğine sağlık canım benim.
çok güzel görünüyorlar.
Deneyeceğim inşallah.
Silme un ne demek?
 

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
3,460
Tepki puanı
1
Puanları
36
Yaş
31
Konum
İstanbul
Emeğine sağlık

Çok güzel görünüyor

Tadını çok merak ettim :)
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
Afiyet olsun :)canlarım.Bugün yaptım ben İstanbul dan misafirlerim vardı.Sade de arasına hafif den beyaz peynir serpiştirseniz de harika oluyor.

Kardelele canım,silme un su bardağını un ile doldurduktan sonra elinle unu bardağın ağzı ile aynı hizaya getirmek yani fazlasını üzerinden almak anlamına geliyor.

Afiyet olsun herkeslere.Birgün kısmet olurda inşallah İSLAMİYET.GEN.TR ailesi olarak buluşuruz biryerlerde de yapar yeriz.
 

KatrePare

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Tem 2011
Mesajlar
4,014
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
27
A cok hosmus sekli :) Paylasimlarinin takipcisiyim.
 

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ocak 2012
Mesajlar
1,036
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
43
Elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum tatlım.Teşekkür ederim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt