Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

ŞERİAT ve TASAVVUF... (1 Kullanıcı)

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
2338.jpg

İttiba Ehli Sünnetedir

Gençlerimiz, İslama gönül bağladıkça, kendilerini sırât-ı müstakîm üzere gösterip yankesicilik yapanlar gençlerimizi o güzel hayattan, o doğru yoldan bilerek veya bilmeyerek saptırmaya çalışmaktadırlar.

Eser:
• Ehli Sünnet velCemaat itikadını tafsilâtıyla izah ile,
• bu ümmetten Fırka-ı Naciye haricinde kalan yetmiş küsur sapık fırkanın bazı imamlarını,
yollarını, çıkış noktalarını, görüşlerini ve inanış şekillerini ifşa eder.

Son zamanlarda Ehli Sünnet velCemaatin itikadını bozmak için veyahud bilmeyerek, sağdan soldan sapık fikir ve itikadlarla dopdolu eserler, mecmualar çoğalmaya başladı. Iftiraları, buhtanları tekfîri meşrû`sayanlar çoğaldı.

Gençlerimiz, İslama gönül bağladıkça, kendilerini sırât-ı müstakîm üzere gösterip yankesicilik yapanlar gençlerimizi o güzel hayattan, o doğru yoldan bilerek veya bilmeyerek saptırmaya çalışmaktadırlar.

Eser, bütün bu gayretlerin farkında ve bu tarz menfî tesirlerin sesini kesecek bir ilim ve fikirle kaleme alınmış olup, okuyucusunu bilumum tehlikelerden ve sapık fikirlerden inancı nisbetinde korumaya vesiledir.

• Ehli Sünnet ne demektir?
• Herkes "Ben Ehli Sünnetim." diyor, kim doğruyu söylüyor?
• Bu hususta ölçü nedir?
• Tasavvuf gerçekten İslamda var mıdır yoksa hurafe midir?
• Tevessül şirk midir
gibi soruları olan her müslüman bu eseri muhakkak okumalıdır.

Eser:
• sırât-ı müstakîm ve Ehli Sünnet olanların aslında kimler olduğunu açıklayıp, netleştirdikten
sonra,
• ana hatları ile Havâriciyye, Kaderiyye, Mu`tezile, Mürcie, Şîa ve dallarıyla bu görüşlerin
alt dilimlerinde yer alan takribi 360 menfî, sapık görüşten sakındırır.

Eser:
• Ehli Sünnet velCemaate ölçü --Bed`u-l-Emâlî Manzumesi--ni okuyucusu ile paylaşarak,
• tasavvufun menşeini, tarifini, hakîkatini, keyfiyetini, sırlarını, delillerini, yollarını ana
hatlarıyla ifade eder.
• Özellikle tasavvuf kelimesinin harf harf açıklamasını muhakkak okumalısınız.

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Nakşibendîler Ölmez! -Ölmeden Ölenler Kafilesi-

27KASIM 1943, “Üzerinden asırlar geçse de eskimeyecek, «Manzur-u nazar-ı piran-ı kiram - Keremli pirlerin nazarlarına görünen», «Li külli emr-i fehim», Küllî Emre göre anlayış ve anlayışların nisbet edileceği KÜLLÎ EMR hüviyetinin temsilcisi, öldükten sonra da ehliyetlileri irşada muktedir BÜYÜK İRŞAD KUTBU, Abdülhakîm Arvasî Hazretleri”nin bu dünyayı terk eylediği tartihtir…

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com

ALLAH DİYENE

Her şey, her şey şu tek müjdede;
Yoktur ölüm, Allah diyene!
Canım kurban, başı secdede,
İki büklüm, Allah diyene!

Akıl, kırık kanadı hiçin;
Derdi gücü 'nasıl' ve 'niçin'...
Bağlı, perçin üstüne perçin,
Benim gönlüm Allah diyene...

Necip FAZIL kISAKÜREK

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Kafi olarak anladımki, sofiye boş sözlere değil, iyi hallere sahiptir. İlim yoluyla elde edilmesi mümkün olanı tahsil ettim. Yalnız işitmek ve öğrenmekle tahsili
mümkün olmayıp tatmak ve hak yoluna, girmekle bilinecek olan hususlar kalmıştı. Öğrendiğim ilimler, şer'i ve nakli ilimlerin sınıflarını araştırmak için takip ettiğim meslekler, bana Allah'a; Nübüvvette (Peygamberliğe), kıyamet gününe karşı şüphesiz bir iman bahşetmişti. İmanın bu üç esasının kalbimde sağlam bir şekilde yer etmesi, muayyen ve mücerret bir delil ile değil, çeşitli sebebler, karineler ve sayısız tecrübelerin bir neticesi olmuştur. Anlamıştım ki, ahirette saadet (Bahtiyarlık) ancak takva (günahlardan uzaklaşmak) ile; nefsi, heva ve hevesten men'etmekle olur
Şübhe götürmüyecek şekilde anladım ve yakinen gördüm ki: Sofiye (mutasavvıflar-tasavvuf ehli) hakikaten Allah yolunu tutan ve bulan kimselerdir. O'nların tuttukları yol yolların en güzelidir
İmam Gazali

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Bir doktora; neşterini de iyi kullandığını duyduğumuz veya bildiğimiz doktora, burnumuza koyduğu bayıltma ilacına kadar kendimizi teslim ediyoruz. O beni keser mi, öldürür mü diye düşünmüyoruz da ebediyetin doktoruna (Peygamber) nasıl teslim olmuyoruz?
(N.F.K.)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt