tefekkür-i mevt
Kayıtlı Kullanıcı
Allah dostlarindan birinin yanina bir adam gelerek soruyor;
Seriat nedir,Tarikar nedir,Hakikat nedir?
Allah dostu; cami avlusunda yürürlerken,abdest alan birini göstererek,git ona bi tokat at der adama!
adam gidip abdest alan adama bi tokat atar,abdest alan adam ayaga kalkip kendisine bil mukabela ederek ayni cinsten bi tokat indirir.
Allah dostu iste der bu SERIATTIR,sen bi taokat attin karsiligini gördün.
Git su adamada bi tokat at der Allah dostu:
adam onada tokat atar,ama bu adam sert bir bakisla dönüp tokati vurana bakar.
Allah dostu; iste buda TARIKATTIR der;adam belayi hakettim,Allah cezami gönderdide bi bakem kimin eliyle bu cezayi verdi der.
Git birde su adama bi tokat indir:
adam onada bi tokat atar,tokati yiyen hic kendini bozmaz kafasini kaldirip yukari bile bakmaz.
Allah dostu; iste buda HAKIKATTIR der,
bu adam ben belayi hakettim,allahda cezami verdi ne fark eder kimin eliyle oldugu.
bu ibretli kissadan,gerekli dersleri cikaririz insaallah
bu düsturlari hayatimiza aktaririz insaallah.
selam ve dua ile
Seriat nedir,Tarikar nedir,Hakikat nedir?
Allah dostu; cami avlusunda yürürlerken,abdest alan birini göstererek,git ona bi tokat at der adama!
adam gidip abdest alan adama bi tokat atar,abdest alan adam ayaga kalkip kendisine bil mukabela ederek ayni cinsten bi tokat indirir.
Allah dostu iste der bu SERIATTIR,sen bi taokat attin karsiligini gördün.
Git su adamada bi tokat at der Allah dostu:
adam onada tokat atar,ama bu adam sert bir bakisla dönüp tokati vurana bakar.
Allah dostu; iste buda TARIKATTIR der;adam belayi hakettim,Allah cezami gönderdide bi bakem kimin eliyle bu cezayi verdi der.
Git birde su adama bi tokat indir:
adam onada bi tokat atar,tokati yiyen hic kendini bozmaz kafasini kaldirip yukari bile bakmaz.
Allah dostu; iste buda HAKIKATTIR der,
bu adam ben belayi hakettim,allahda cezami verdi ne fark eder kimin eliyle oldugu.
bu ibretli kissadan,gerekli dersleri cikaririz insaallah
bu düsturlari hayatimiza aktaririz insaallah.
selam ve dua ile