Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Senden iyisi olmasın'mı (1 Kullanıcı)

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Pek tatlı bir nezaket cümlemiz vardır. Birisinin yanında başkasını övüyorsanız. "Senden iyi olmasın!" dersiniz. Sadık Şanlı kardeşimin o incelik dolu anlatısını okuduğumdan beri bu iltifata itiraaz ediyorum.
"...kapının zili çaldı. Karşımda uzun zamandır görmediğim bir dostum. Selamlaşıp, kucaklaştık. Çay eşliğinde uzun bir sohbet için salona geçtik. Nasıl geçtiğini anlayamadığımız üç koca saatin ardından, misafirim, "Geç oldu bana müsade" diyerek noktayı koydu ve kalktı. O'na eşlik ettim. Sokağın sonuna geldiğimizde ise "Şimdi ayrılık vakti. Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin inşAllah" diyerek elini uzattı. Kucaklaşırken, dostumun ettiği duaya alışkanlıkla amin dedim. Eve dönerken, arkadaşımın veda sözleri takıldı aklıma. Düşündüm, düşündükçe ürperdim. Bu bir dua idi. İlk kez duyduğum yaman bir dua. Gayri ihtiyari bir kaç kez tekrarladım. Sıcacık duygularla doldum. Bir şey tarafından kuşatılmıştım. Bütün benliğimi dolduran güzel bir şey.
Ertesi gün ilk işim arkadaşımı telefonla aramak oldu. Nedir, nerden duydun diye sordum. Bu özlü duadan çok etkilendiğimi anlayan dostum, "Hazreti İsa Aleyhisselam'ın, Peygamber Efendimizi Aleyhisselatüvesselam, müjdelediği bir sözmüş bu." Ne güzel bir dua imiş! "Tuttum bu duayı" dedim. Güldü ve "o halde hiç bırakma" Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin inşAllah.
İsa'ya Aleyhisselam ve O'nun müjdelediği en İYİ'ye Aleyhisselatüvesselam hürmeten. Kalktığım koltuğa benden iyisi otursun. Sustuğum anda benden iyisi konuşmaya başlasın. Olmadığım odaları benden iyileri doldursun, Yetişemediğim yerlere benden iyileri yetişsin.
"Senden iyi olmasın" diyen dostlarıımın bu duasına. İsa Aleyhisselam'ın duasına ,'amin' deme hatırına 'amin' demeyeceğimi söylüyorum. Şaka yollu "Bana beddua ediyorsun galiba" diyorum. "Ya benden iyileri olmasa, ne ederim ben bu dünyada? Kim beni şaştığım anda uyaracaK? Kim beni hüzne düştüğüm anda teselli edecek ki... Sonra Peygamberlerin kavimleriyle yaşadıkları imtihanları hatırlıyorum. O toplulukta Peygamberlerden iyisi yoktu! Ama nasıl acılar çektiler? Ne dayanılmaz acılara göğüs gerdiler. "Benden iyi(leri)" olsun elbette. "Bende Peygamber yalnızlığına sabredecek iyilik yok ki!"

mir_erhan

Moderator
bu güzel paylaşımın için Allah senden razı olsun inşallah.
..gerçektende çok iyi bir dua...tuttum bu duayı..
..."Ben gidiyorum, ta ki benden hayırlısı gelsin inşAllah"

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
çok hoş allah razı olsun

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Kalktığım koltuğa benden iyisi otursun. Sustuğum anda benden iyisi konuşmaya başlasın. Olmadığım odaları benden iyileri doldursun, Yetişemediğim yerlere benden iyileri yetişsin.

ço beğendim çok.Allah razı olsun.

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Kalktığım koltuğa benden iyisi otursun. Sustuğum anda benden iyisi konuşmaya başlasın. Olmadığım odaları benden iyileri doldursun, Yetişemediğim yerlere benden iyileri yetişsin.

ço beğendim çok.Allah razı olsun.

Beğendinize sevindim bende ilk okuduğumda çok etkilendim hemen paylaşmak istedim ve gerçektende çok özlü bir dua "Ben gidiyorum ta ki benden hayırlısı gelsin"

gaye-i hayal

Kayıtlı Kullanıcı
elıne saglık cok guzel valla. hıc dusunmemıstım bende. ınsallah benden sonra daha iyisi yazar.

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Amin kardeşim seninde yüreğine sağlık okuyan gözlerine sağlık selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt