Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sence ,bence,onca oyuncakmı bu (1 Kullanıcı)

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
KOMİK OLMA ALLAH AŞKINA BELKİ BU KONUYU DİREK SALATI TEFRİCİYEYİ DÜŞÜNEREK AÇMAMIŞ OLABİLİRSİN AMA SENİN selamün aleyküm kardeşlerim malesef bir çok defa gündeme getirilmesine ragmen kendini alim zanneden çok sitemizde bende birkere daha gündeme getirmek istedim ...
lütfen senceyle benceyle dini konuları çürütmeyelim bazı kişiler kes kopyalayı küçümsüyor ama inanın kendi fikrini söylemekten daha hoştur ..BU YAZINI GÖRÜNCE O KONUNUN AKLIMA GELMESİ GAYET NORMAL BİŞEYDİR.BU YÜZDEN NE ALAKASI VAR DİYE FALAN SORMA.KAFANA TAKILAN ŞEYDE ÇOK SAÇMA SAÇMALAMAKTA SINIRINDA YOK ZATEN SENİN.NEDİYEYİM BEN SANA ARTIK BİLMİYORUM Kİ MADEM KAFANA TAKILDI SÖYLÜYEYİM ALLAH ŞAHİDİMDİR Kİ MÜCAHİT KARDEŞİMİZİ TANIMIYORUM NE ÖZEL İLGİSİNDEN BAHSEDİYON BU KADAR TERBİYESİZLİK OLURMU AYNI ŞEYİ DAHA ÖNCEDE MAHSUNKUL KARDEŞİMİZ AÇMIŞTI VE BEN ONUDA ELİMDEN GELDİĞİ KADAR HAKLI BULDUĞUM İÇİN SAVUNMAYA ÇALIŞTIM.OKARDEŞİMİZ BAYANDI ONA DA ÖZEL Bİ İLGİM VARMIDIR ACABA.Kİ OKARDEŞİMİZLE TERS DÜŞTÜĞÜMÜZ ŞEYLERDE OLMUŞTU.BU SİTEDEN GÖRÜŞTÜĞÜM 2 İNSAN VAR İKİSİDE BAYAN YÜZYÜZE HİÇ GÖRÜŞMEDİK ŞEHİRLER ÇOK UZAK KALDIĞI İÇİN.BİRDE ÇOK ÖNEMLİ BİŞEY YAKALAMIŞ GİBİ CVP VEREBİLECEKMİSİN DİYE SORUYOSUN SAÇMALAMAYI KES ARTIK SEN DEĞİLMİYDİN ONUN ADINI VERMEDEN MALUM KİŞİ DİYE BAHSEDEN BİRDE SENİN ADINMI GEÇMİŞ BİYERDE DEMEN HAKKIMI HELAL ETMEM DEMELERİN.ALLAH AKIL FİKİR VERSİN SANA

anlama kabiliyetin zayıfmı senin "o ko nu ka pan dı " diyorum..
illa üstüme alınıcam diyosan sen bilirsin ama size gönderme olarak bu konuyu açsaydım bir kaç hafta beklemezdim heralde..
ben o konuyu kapattım diyorum üstüme geliyosun zorla şeytana uyduruyorsun insanı...
bak bakalım senden başka konuyu yanlış yerlere çeken varmı?
son msjn daki son cümlelerinlre haddini aşıyorsun sükünetimi korumaya çalışıyorum git şeytanını başka yerde ara ...

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim yazıları okudum gerçekten emin olmadan birşeyler yazmak yada söylemek olmaz
BANA SILA 1 KARDEŞİMDE OLDUĞU GİBİ BAZEN NAMAZLARIMI YETİŞTİREMİYORDUM COK AZ BİR ZAMAN KALA KILABİLİYORDUM ARKADAŞIM BOŞVER KAZA YAPARSIN DİYORDU VE BENİ İLK ÖNCE ETKİLEDİ CALIŞMAKTA İBADET NAMAZINI SONRA KILARSIN DEDİ AMA İÇİM SIKILDI VE BEN ONA UYMADIM COK ŞÜKÜR NAMAZIMI BIRAKMADIM BAZEN İNSAN İSTER İSTEMEZ ETKİLENİYOR ALLAH ŞEYTANIN ŞERRİNDE BİZLERİ KORUSUN AMİN
SELAM VE DUA İLE KALIN

amin kardeşim inşaALLAH bilmedigmiz konularda kaynak belirtmeksizin" bence şöyle biyerden duymuştum "gibi yanlış uygulamalara meydan vericek şeyler söylemeyelim ..
sonunda dogruyu yapmışsın kardeşim namaz dini diregidir asla hafife almamalıyız..
selam ve dua ile kalın:H

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
anlama kabiliyetin zayıfmı senin "o ko nu ka pan dı " diyorum..
illa üstüme alınıcam diyosan sen bilirsin ama size gönderme olarak bu konuyu açsaydım bir kaç hafta beklemezdim heralde..
ben o konuyu kapattım diyorum üstüme geliyosun zorla şeytana uyduruyorsun insanı...
bak bakalım senden başka konuyu yanlış yerlere çeken varmı?
son msjn daki son cümlelerinlre haddini aşıyorsun sükünetimi korumaya çalışıyorum git şeytanını başka yerde ara ...

anlama kabiliyeti zayıf olan biri varsa oda sensin .kopyala yapıştır yapıp onu bile anlayamayacak kadar zekaya sahipsin .haddini aşan biri varsa oda sensin şeytana uyupduran da sukünetini bozmamaya çalışıyomuş terbiyesiz daha nasıl bozacaksan artık.

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
SANA YALAKALIK MI YI YAPACAKTIM BİRDE BUDA ÜÇÇ

birine yapıyosun zaten ben hoşlanmam o tarz şeylerden
bu soru cevapsız kalmış dün

SENİN NE TERBİYESİZLİKTE NE SAÇLAMAKTA Bİ SINIRIN YOK EĞER İNSANSAN B BİRDAHA YAZMA.SENİN BU APTALCA YAZILARINA CVP VERMEK ZORUNDA KALIYORUM.ARTIK VERMİYCEM SENİ DİREK ALLAHA HAVALE ETMEK ZORUNDA BIRAKMA BENİ İNSANSAN TABİİ

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
:A:A:A:A hiç bişey demiyorum ben insanlara hakaret edicek kadar cahil inancı zayıf bir insan degilim
bu ettigi hakaretleri site yöneticileri görüyo onlar görmese bile ALLAH görüyor
bu forum sen girde bana hakaret et diye açılmadı artık buraya yazı yazmaması gereken biri varsa o da sensin..
huzuru mahşerde görüşücez emin ol

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Sabır; acıya, zorluğa, haksızlığa ve başa gelen üzücü olaylara dayanma gücüdür. Bir felakete veya belaya uğrayanın telaş ve feryat etmeden, her şeyin Cenâbı Allah'tan geldiğinin bilinci ile, bu sıkıntıya sonuna kadar tahammül göstermesidir. İman sahibi; Cenâbı Allah'a sığınıp tevekkül ederek her türlü ıztıraplara isyan etmeden katlanır ve sonunda ise mutlaka Cenâbı Hakk'ın vereceği en iyi karar ile esenliğe kavuşacağını bilir. Kalem 68/48: " Rabbinin hüküm vermesi için sabret..."

İlâhî Yasa'ları yerine getirmelerde yani emir ve yasaklar da nefsin kötü isteklerine direnebilmek sabrın zaferidir. Sıkıntı, hastalık, kötülüklere karşı koyma; ancak sabır gücü ile mümkün olur. Kulun sabırlı olması dışında, başkalarına da tavsiye etmesi, Kur'ân hükmü gereğidir. Sabır sırrı ile benlikler, olgunlaşarak sonsuz kurtuluşa ulaşırlar.

ALLAH SABREDENLERİ SEVER

3/146: ...Şüphesiz ki Allah, sabredenleri sever.
2/153: ... Allah, sabredenlerle beraberdir.

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
:A:A:A:A hiç bişey demiyorum ben insanlara hakaret edicek kadar cahil inancı zayıf bir insan degilim
bu ettigi hakaretleri site yöneticileri görüyo onlar görmese bile ALLAH görüyor
bu forum sen girde bana hakaret et diye açılmadı artık buraya yazı yazmaması gereken biri varsa o da sensin..
huzuru mahşerde görüşücez emin ol

hakaret etsen yine ii iftira attın daha ne konuşuyosun. sen bana iftira at diye açıldı ozaman bu forum.huzuru mahşerde görüşülcek tabii ona hiç şüphem yok .site yöneticeleri görsün hakareti senin bana attığın iftiriyadı görsünler ALLAHTA GÖRÜYO ATTIĞIN İFTİRAYI NE YAPMAMI BEKLİYOSUN ATTIĞIN İFTİRADAN SONRA CVP VERMEMEYİDE DÜŞÜNDÜM AMA ÇOK KÖTÜ DÜŞÜNCELERE SAHİP Bİ İNSAN OLDUĞUN İÇİN CVP VEREMEDİ DİYECEKTİN OZAMANDA.HERNEYSE ASLA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM SANA BUNUDA BİL.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
......................................................

berat05

Yönetici
SELAMÜN ALEYKÜM

SEVGİLİ KARDEŞLERİM efzairem Ve isranurr..

İNSAN KIZDIĞI ZAMAN DİLİNDEN NE ÇIKACAĞI BELLİ OLMAYAN KÖTÜ BİRİNE DÖNÜŞÜVERİYOR..BURAYA TÜM GİRENLERİN AMACI NE?? TEK BİR ŞEY...ALLAH (C.C) YOLU ,DOĞRU YOL,

BU YOLDA TARTIŞMA VARDIR,FİKİR ALIP VERME VARDIR...

AMA KALP KIRIKLIĞI,HAKKINI HELAL ETMEMELER,İFTİRALAR VE-VEYA KÖTÜ İZLENİMLER OLMAMALI...
YAPMAYALIM LÜTFEN..AMACIMIZ BU DEĞİL... 1 KEZ DAHA DÜŞÜNÜN LÜTFEN

NEDEN KIRIYORSUNUZ BİRBİRİNİZİ...BİZ SEVAPLARIMIZ İÇİN,İYİLİKLER İÇİNİCENNET İÇİN BURDA DEĞİLMİYİZ??

YAPMAYIN ŞEYTANA İZİN VERMEYİN...
SONRADAN ..KIZGINLIKLARINIZ GEÇTİKTEN SONRA ... ÜZÜLECEKSİNİZ " Allah'ım beni affet" DİYECEKSİNİZ.BİZLER MÜSLAM KARDEŞLERİZ.YAPMAYINIZ...
DOĞRU OLANI YAZIN ELBET...KARŞI FİKİRDE OLANDA SÖYLESİN AMA KIRICI VE USLÜB BOZUK BİR ŞEKİLDE DEĞİL

NACİZANE FİKİRLERİMDİ.

ALLAH'A EMANET OLUNUZ.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM

SEVGİLİ KARDEŞLERİM efzairem Ve isranurr..

İNSAN KIZDIĞI ZAMAN DİLİNDEN NE ÇIKACAĞI BELLİ OLMAYAN KÖTÜ BİRİNE DÖNÜŞÜVERİYOR..BURAYA TÜM GİRENLERİN AMACI NE?? TEK BİR ŞEY...ALLAH (C.C) YOLU ,DOĞRU YOL,

BU YOLDA TARTIŞMA VARDIR,FİKİR ALIP VERME VARDIR...

AMA KALP KIRIKLIĞI,HAKKINI HELAL ETMEMELER,İFTİRALAR VE-VEYA KÖTÜ İZLENİMLER OLMAMALI...
YAPMAYALIM LÜTFEN..AMACIMIZ BU DEĞİL... 1 KEZ DAHA DÜŞÜNÜN LÜTFEN

NEDEN KIRIYORSUNUZ BİRBİRİNİZİ...BİZ SEVAPLARIMIZ İÇİN,İYİLİKLER İÇİNİCENNET İÇİN BURDA DEĞİLMİYİZ??

YAPMAYIN ŞEYTANA İZİN VERMEYİN...
SONRADAN ..KIZGINLIKLARINIZ GEÇTİKTEN SONRA ... ÜZÜLECEKSİNİZ " Allah'ım beni affet" DİYECEKSİNİZ.BİZLER MÜSLAM KARDEŞLERİZ.YAPMAYINIZ...
DOĞRU OLANI YAZIN ELBET...KARŞI FİKİRDE OLANDA SÖYLESİN AMA KIRICI VE USLÜB BOZUK BİR ŞEKİLDE DEĞİL

NACİZANE FİKİRLERİMDİ.

ALLAH'A EMANET OLUNUZ.

aleyküm selam kardeşim haklısın valla çok direndim git kardeşim beni şeytana uydurma dedim dünden beri üstüme geliyo artık sabrım kalmadı ve sonunda işittigim hakaretler karşımdaki insanın karekterini ortaya koyuyor zaten...

keşke herkes aynı fikirle girse bu siteye ama benlik duygusu insanı herzaman cezbediyo ve ALLAH ın rızası işte böyle kenarda kalıyo :A

berat05

Yönetici
aleyküm selam kardeşim haklısın valla çok direndim git kardeşim beni şeytana uydurma dedim dünden beri üstüme geliyo artık sabrım kalmadı ve sonunda işittigim hakaretler karşımdaki insanın karekterini ortaya koyuyor zaten...

keşke herkes aynı fikirle girse bu siteye ama benlik duygusu insanı herzaman cezbediyo ve ALLAH ın rızası işte böyle kenarda kalıyo :A

BENCE ARTIK BİRBİRİNİZ İÇİN DEĞİL AÇMIŞ OLDUĞUNUZ KONULAR HAKKINDA MSJLAR YAZINIZ.HER BİR CEVABA KARŞILIK DİĞER BİR CEVAP GELİYOR..

ALLAH'A EMANET OLUN.

SELAMÜN ALEYKÜM

MAVİ LEYLAK

Kayıtlı Kullanıcı
es selamü aleyküm
BENDE EZA İREME KATILIYORUM
KARDEŞİM KURANI KERİM VE HADİSLER VAR
BUNLARDAN ÇIKAN MANALARI GEREKLİ YAPILACAKLARI ALİMLER USTADLAR KİTAPLARINDA BELİRTMİŞ
SİZ NEYİ TARTIŞIYORSUNUZ
ALİM OLMA YOLUNDAMISINIZ
ORDAN BURDAN YAPIŞTIRDIKLARINIZIMI BİZE DALİL GÖSTERİYORSUNUZ
KARDEŞLER BİLGİ EDİNMEK İSTİYOR VE HERŞEYİ KURAN I KERİME SÜNNETİ SENİYEYE GÖRE YAŞAMAK İSTİYORSANIZ ATİH İSMAİL AGDA DİLEDİGİNİZ ALİMİN USTADIN KURANI KERİMİ HADİSİ AÇIKLAYIP NASIL AMEL EDECEGİN YAZIYO KAFANIZA GÖRE FETVA VERMEYİN
BU SİZİN BİLDİGİZİ OLSA BİLE BEN BİLE FIKIHLA UGRAŞIYORUM BÜYÜKLERİME SORMADAN HİÇ BİR ŞEY DİYEMİYORUM
SİZİN BU YAPTIGINIZ NE
BURASI FETVA VERME YERİ DEGİL
BURASI GÜZEL PAYLAŞIMLAR BİLMEDİKLERİMİZİ VE UNUTTULANLARI HATIRLATMA YERİ OLMASI GEREK

AMA GÖRÜYORUMKİ ORDAN BURDAN OKUNAN KİTAPLARLA İNSANLARIN KAFASINI KARIŞTIRMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPILMIYO
KARDEŞ GÜZEL ŞEY YAZIYORSAN YAZ MAKSADIN KAFA KARIŞTIRMAKSA VEBALDESİN
YANLIŞ YAPIYORSUNUZ

UYANIN KENDİNİZE GELİN
BIRAKIN BUNLARI BİZEMİ DÜŞMÜŞ BUNLAR
ALİM İŞİ OKADAR ALİM VAR HİÇ Bİ TARTIŞMA ÇIKARMIYO İTİAF VAR BUDA YAZIYO FAKAT BİZE KURAN A SÜNNETE UYGUN HANGİSİYSE O OLUOY
BİZİM BUNLARA KARAR VERME GİBİ BİR YETKİMİZ YOK
İSLAM İMAN TEKTİR SİZSE BÖLE BÖLE BÖLE
İNSANLAR NEYE İNANACAGINI KİME GÜVENECEGİNİ ŞAŞIRDI

BIRAKIN KARDEŞİM YEEEEEEEEEETTTTTTTTTEEEEEEEEERRRRRRRRRRR ARTIK

ALLAH BİZLERİ HİDAYETİNE ERDİRSİN

İNNE HÜDALLAHİ HÜVEL HÜDA
HİDAYET ANCAK ALLAHIN HİDAYETİDİR

(BAKARA SÜRESİ 120 AYET)

SELAMETLE

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
es selamü aleyküm
BENDE EZA İREME KATILIYORUM
KARDEŞİM KURANI KERİM VE HADİSLER VAR
BUNLARDAN ÇIKAN MANALARI GEREKLİ YAPILACAKLARI ALİMLER USTADLAR KİTAPLARINDA BELİRTMİŞ
SİZ NEYİ TARTIŞIYORSUNUZ
ALİM OLMA YOLUNDAMISINIZ
ORDAN BURDAN YAPIŞTIRDIKLARINIZIMI BİZE DALİL GÖSTERİYORSUNUZ
KARDEŞLER BİLGİ EDİNMEK İSTİYOR VE HERŞEYİ KURAN I KERİME SÜNNETİ SENİYEYE GÖRE YAŞAMAK İSTİYORSANIZ ATİH İSMAİL AGDA DİLEDİGİNİZ ALİMİN USTADIN KURANI KERİMİ HADİSİ AÇIKLAYIP NASIL AMEL EDECEGİN YAZIYO KAFANIZA GÖRE FETVA VERMEYİN
BU SİZİN BİLDİGİZİ OLSA BİLE BEN BİLE FIKIHLA UGRAŞIYORUM BÜYÜKLERİME SORMADAN HİÇ BİR ŞEY DİYEMİYORUM
SİZİN BU YAPTIGINIZ NE
BURASI FETVA VERME YERİ DEGİL
BURASI GÜZEL PAYLAŞIMLAR BİLMEDİKLERİMİZİ VE UNUTTULANLARI HATIRLATMA YERİ OLMASI GEREK

AMA GÖRÜYORUMKİ ORDAN BURDAN OKUNAN KİTAPLARLA İNSANLARIN KAFASINI KARIŞTIRMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPILMIYO
KARDEŞ GÜZEL ŞEY YAZIYORSAN YAZ MAKSADIN KAFA KARIŞTIRMAKSA VEBALDESİN
YANLIŞ YAPIYORSUNUZ

UYANIN KENDİNİZE GELİN
BIRAKIN BUNLARI BİZEMİ DÜŞMÜŞ BUNLAR
ALİM İŞİ OKADAR ALİM VAR HİÇ Bİ TARTIŞMA ÇIKARMIYO İTİAF VAR BUDA YAZIYO FAKAT BİZE KURAN A SÜNNETE UYGUN HANGİSİYSE O OLUOY
BİZİM BUNLARA KARAR VERME GİBİ BİR YETKİMİZ YOK
İSLAM İMAN TEKTİR SİZSE BÖLE BÖLE BÖLE
İNSANLAR NEYE İNANACAGINI KİME GÜVENECEGİNİ ŞAŞIRDI

BIRAKIN KARDEŞİM YEEEEEEEEEETTTTTTTTTEEEEEEEEERRRRRRRRRRR ARTIK

ALLAH BİZLERİ HİDAYETİNE ERDİRSİN

İNNE HÜDALLAHİ HÜVEL HÜDA
HİDAYET ANCAK ALLAHIN HİDAYETİDİR

(BAKARA SÜRESİ 120 AYET)

SELAMETLE

aleyküm selam kardeşim "dogrular yanlışı olanları rahatsız eder "inşaALLAH bu forum faydalı olur rabbim rızası dışına çıkarmasın bizleri

cengiz25

Kayıtlı Kullanıcı
slm aleyküm
sence,bence yoksa;
bir arkadaşımız kopyala yapıştırı zekeriya beyaz hocadan yapsa mesala,(o kim demeyiniz ona göre alim olabilir.)o kesin doğrumudur?
mavi leylak kardeş, fatih ismailağa yı gösterdi.orası da ona hitap ediyor.
ben size daha onlarca cemaat yolu gösterebilirim,bir çok ince konuda birbirlerine ters düşen.
en basidi hanifi ve şafi mezheplerinin abdestle ilgili bir hadisi yorumlamaları değilmi?birine göre bozan diğerine göre bozmuyor.
şimdi ben BENCE diyiyorum bence sence vardır.bunu bencillik olarak almayın.
a.e.olun

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
slm aleyküm
sence,bence yoksa;
bir arkadaşımız kopyala yapıştırı zekeriya beyaz hocadan yapsa mesala,(o kim demeyiniz ona göre alim olabilir.)o kesin doğrumudur?
mavi leylak kardeş, fatih ismailağa yı gösterdi.orası da ona hitap ediyor.
ben size daha onlarca cemaat yolu gösterebilirim,bir çok ince konuda birbirlerine ters düşen.
en basidi hanifi ve şafi mezheplerinin abdestle ilgili bir hadisi yorumlamaları değilmi?birine göre bozan diğerine göre bozmuyor.
şimdi ben BENCE diyiyorum bence sence vardır.bunu bencillik olarak almayın.
a.e.olun

aleyküm selam
biz kaynak belirtmek lazım diyoruz bakarsın kaynak zekeriya beyazsa itimat etmezsin..
biraz anlamaya çalışın demek istenen konuları ehli olan insanların sözlerine kaynaklarına dayandırarak açarsak hata etmemiş oluruz,vebal almamış oluruz ..

şimdi birbilmeyen siteye girse gusul abdesti alırken dua okunurmu dese bir sürü bence çıkar ortaya o kişi hangini uygulasın ? ne yapmak lazım konuyu ehli olan hocalara sormak lazım ...
hayırla kalın:H

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
Konuya Ilginizden Dolayi Teşekkür Ederim Arkadaşlar

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt