Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sence ,bence,onca oyuncakmı bu (1 Kullanıcı)

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
[SIZE="4"]selamün aleyküm kardeşlerim malesef bir çok defa gündeme getirilmesine ragmen kendini alim zanneden çok sitemizde bende birkere daha gündeme getirmek istedim ...
lütfen senceyle benceyle dini konuları çürütmeyelim bazı kişiler kes kopyalayı küçümsüyor ama inanın kendi fikrini söylemekten daha hoştur ..

"bilmedigin şeyin üstünde durup ısrar etme ;çünkü kulak,göz vekalp hepsi yaptıklarından sorumludur.kıyamette yaptıklarından sorguya çekilecektir"
(isra 17-36)

biliyorum benlik duygusu cezbediyo insanı ama benlik şeytandandır rabbim şeytana uydurmasın...

"yeryüzünde kibirlenerek yürüme.
gerçekten sen arzı asla yaramazsın.
ve daglara asla boyca uzanamzsın."
(isra 36)

konuyu dikkate almanız dilegi ile rahmana emanet olun:H
[/SIZE]

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
konuyu dikkate almanız dilegi ile rahmana emanet olun

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
cok doğru yazılarımızı yazarken bıle cok dıkkat etmek gerekır
bılmedığımız bır konu hakkında kı yoruma dıkkat etmelıyız
allah razı olsun uyarınız ıcın allaha emanet olun

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum

aleyküm selam kardeşim konuya katılmana sevindim:H

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum

aleyküm selam kardeşim konuya katılmana sevindim:H rabbim bizleri bencillikten korusun

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
-----------------------------------------????????????????????????????

kasım hadi

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum

tamammıyla sana katılıyorum.burada söylenen her sözün güncel yaşamda arkadaş çevrene söyledigin sözden hiç bir eksik yanı yoktur.buda vebali getirir.lütfen konuşurken veya hitab ederken daha ölçülü olmalı ve sözlerin ölçüsünü çok iyi ayarlamalyız.
bilmedigimiz bir konu olayında fetva vermekten özellikle kaçınmalıyız.bunlar çok veballi şeylerdir.
selametle.

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
bilmedigin şeyin üstünde durup ısrar etme ;çünkü kulak,göz vekalp hepsi yaptıklarından sorumludur.kıyamette yaptıklarından sorguya çekilecektir"
(isra 17-36)

ALEYKÜM SELAM

EFZAİREM BU AYETİ TEKRAR TEKRAR OKU KARDEŞİM.ŞİMDİ SANA SORUYORUM KOPYALA YAPIŞTIR YÖNTEMİ İLE YAPTIĞIN ÇOKMU DOĞRU.O YAZI KİME AİTSE KİMİN FİKRİNİ SÖYLÜYO KARDEŞİM BENCELİK YOKMU YANİ ORDA.HER İLAHİYATÇININ SÖZÜNE (HANİ ÇOK GÜVENİLİR YA SANA GÖRE)İNANSAYDIK YANMIŞTIK HEPİMİZ.SENDE ÇOK İİ BİLİYOSUNKİ BİZİM DİNİMİZDE BUNA YER YOKTUR ELİMİZDE KURANI KERİM VAR İLMİHALLER VAR.KENDİMİZDE ÖĞRENEBİLİRİZ.AMA SEN NAPIYON 4444 İLE İLGİLİ YAPTIĞININA NEDEMELİ ŞAHIS ORDA AÇIKLAMIŞ ÇOK GÜZEL BİŞEKİLDE SADECE HURAFEDİR YAZMIYO EE GARİ ARTIK BUNUDA BİZ ANLICAZ ALLAH AKIL VERMİŞ HEPİMİZE NEDİYO ORDA BELİRLİ Bİ SAYI OLMAMALI BELİRLİ Bİ SAYI OLUNCA VE BEN 4444 KEZ OKURSAM DİLEĞİME KAVUŞUCAM DEMEK NE OLUR KARDEŞİM HURAFE OLUR ŞAHIS BUNU ORAYA BU ŞEKİLDE YAZMADI DİYE SEN HURAFE DEĞİLDİR DİYOSUN.MÜCAHİT KARDEŞİMİZE SEN ÖZÜR BORÇLUSUN KARDEŞİM.HADİ ALLAHA EMANET OL

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
Hem Bazen Senceler Benceler Olabiliyo Efzairem.geçen Hafta Babam Ben 2amcam Ve Amcamin Oğlu Arasinda Tartişma Başladi.seferi Namazla Ilgili Sonuçta Dinimizle Ile Ilgili Bi Konuydu.amcamlarla Ve Babama Göre Seferdeysen Namazi Seferi Olarak Kilacaksin.bana Ve Amcamin Oğluna Göre Değil.aslinda Bütün Niyetler Temiz.her Ikiside Allaha Itaat.ben Seferdeysem Ve Bi Yoğunluğum Yoksa Namazimi Tam Kilarim Babam Ve Amcamlara Göre De Tamamen Allaha Itaetsizlik Olarak Görüyolar Biz Namaz Kilmaktan Yorulmayiz Ama öyle Emretti Diyolar.onlar öyle Kiliyo Ben Ve Amcamin Oğlu Farklki.ve Bizede Kizdilar .aslinda Her Ikiside Bana Göre Allaha Itaat Niyet önemlidir.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
[SIZE="4"]selamün aleyküm kardeşlerim malesef bir çok defa gündeme getirilmesine ragmen kendini alim zanneden çok sitemizde bende birkere daha gündeme getirmek istedim ...
lütfen senceyle benceyle dini konuları çürütmeyelim bazı kişiler kes kopyalayı küçümsüyor ama inanın kendi fikrini söylemekten daha hoştur ..

"bilmedigin şeyin üstünde durup ısrar etme ;çünkü kulak,göz vekalp hepsi yaptıklarından sorumludur.kıyamette yaptıklarından sorguya çekilecektir"
(isra 17-36)

biliyorum benlik duygusu cezbediyo insanı ama benlik şeytandandır rabbim şeytana uydurmasın...

gerçekten sen arzı asla yaramazsın.
ve daglara asla boyca uzanamzsın."
(isra 36)

[/size]

konuya değindiğin için Allah razı olsun kardeşim. hatırlıyorum da uzun yıllar önce namazı kılmaya başladığım günlerde ,bana bir tanıdığım 'neden namaz kılayım ki ev işlerini de yapmak sevap ev işi yaparım daha iyi' demişti. aynı kişi 'bence başörtüsü önemli değil' demişti. gerçekten çok tehlikeli sözler bunlar sence bence. Allahım bizleri yanlış yollara sapmaktan korusun. yanlış sözler söylemekten korusun. amin.

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
bilmedigin şeyin üstünde durup ısrar etme ;çünkü kulak,göz vekalp hepsi yaptıklarından sorumludur.kıyamette yaptıklarından sorguya çekilecektir"
(isra 17-36)

ALEYKÜM SELAM

EFZAİREM BU AYETİ TEKRAR TEKRAR OKU KARDEŞİM.ŞİMDİ SANA SORUYORUM KOPYALA YAPIŞTIR YÖNTEMİ İLE YAPTIĞIN ÇOKMU DOĞRU.O YAZI KİME AİTSE KİMİN FİKRİNİ SÖYLÜYO KARDEŞİM BENCELİK YOKMU YANİ ORDA.HER İLAHİYATÇININ SÖZÜNE (HANİ ÇOK GÜVENİLİR YA SANA GÖRE)İNANSAYDIK YANMIŞTIK HEPİMİZ.SENDE ÇOK İİ BİLİYOSUNKİ BİZİM DİNİMİZDE BUNA YER YOKTUR ELİMİZDE KURANI KERİM VAR İLMİHALLER VAR.KENDİMİZDE ÖĞRENEBİLİRİZ.AMA SEN NAPIYON 4444 İLE İLGİLİ YAPTIĞININA NEDEMELİ ŞAHIS ORDA AÇIKLAMIŞ ÇOK GÜZEL BİŞEKİLDE SADECE HURAFEDİR YAZMIYO EE GARİ ARTIK BUNUDA BİZ ANLICAZ ALLAH AKIL VERMİŞ HEPİMİZE NEDİYO ORDA BELİRLİ Bİ SAYI OLMAMALI BELİRLİ Bİ SAYI OLUNCA VE BEN 4444 KEZ OKURSAM DİLEĞİME KAVUŞUCAM DEMEK NE OLUR KARDEŞİM HURAFE OLUR ŞAHIS BUNU ORAYA BU ŞEKİLDE YAZMADI DİYE SEN HURAFE DEĞİLDİR DİYOSUN.MÜCAHİT KARDEŞİMİZE SEN ÖZÜR BORÇLUSUN KARDEŞİM.HADİ ALLAHA EMANET OL

bu güne dön kardeşim bayaa bi geçmişte takılı kalmışsın sen, derdin ne şeytana uyup sana sataşmamımı istiyosun?

soruna cevap vermiyorum ve bu ayeti tekrar tekrar okuması gereken kişilerden biriside sensin kardeşim benlik şeytandandır diyorum sana ayrıca sen bu kişinin avukatımısın özür dedigin senin benden dilediginse aman kalsın .....

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum

tamammıyla sana katılıyorum.burada söylenen her sözün güncel yaşamda arkadaş çevrene söyledigin sözden hiç bir eksik yanı yoktur.buda vebali getirir.lütfen konuşurken veya hitab ederken daha ölçülü olmalı ve sözlerin ölçüsünü çok iyi ayarlamalyız.
bilmedigimiz bir konu olayında fetva vermekten özellikle kaçınmalıyız.bunlar çok veballi şeylerdir.
selametle.

konuya katılmanıza sevindim

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
konuya değindiğin için Allah razı olsun kardeşim. hatırlıyorum da uzun yıllar önce namazı kılmaya başladığım günlerde ,bana bir tanıdığım 'neden namaz kılayım ki ev işlerini de yapmak sevap ev işi yaparım daha iyi' demişti. aynı kişi 'bence başörtüsü önemli değil' demişti. gerçekten çok tehlikeli sözler bunlar sence bence. Allahım bizleri yanlış yollara sapmaktan korusun. yanlış sözler söylemekten korusun. amin.

amin kardeşim konuya katkılarınızdan dolayı teşekkürler:H

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
bu güne dön kardeşim bayaa bi geçmişte takılı kalmışsın sen, derdin ne şeytana uyup sana sataşmamımı istiyosun?

soruna cevap vermiyorum ve bu ayeti tekrar tekrar okuması gereken kişilerden biriside sensin kardeşim benlik şeytandandır diyorum sana ayrıca sen bu kişinin avukatımısın özür dedigin senin benden dilediginse aman kalsın .....

SORDUĞUM SORUNUN CVBINI PEKALA SENDE ÇOK İİ BİLİYOSUN ZATEN BU BİİR.GEÇMİŞTE TAKILI KALIP BU KONUYU AÇAN SENSİN BU İKİ ÖZÜR DİLEDİM ÇÜNKÜ SENİ KIRMIŞIM DAHADA İLERİ GİDİP EVET SEN HAKLISIN DEYİP VS.SANA YALAKALIK MI YI YAPACAKTIM BİRDE BUDA ÜÇÇ KARDEŞİM HADİ GÜLE GÜLE SANA

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
SORDUĞUM SORUNUN CVBINI PEKALA SENDE ÇOK İİ BİLİYOSUN ZATEN BU BİİR.GEÇMİŞTE TAKILI KALIP BU KONUYU AÇAN SENSİN BU İKİ ÖZÜR DİLEDİM ÇÜNKÜ SENİ KIRMIŞIM DAHADA İLERİ GİDİP EVET SEN HAKLISIN DEYİP VS.SANA YALAKALIK MI YI YAPACAKTIM BİRDE BUDA ÜÇÇ KARDEŞİM HADİ GÜLE GÜLE SANA

hasbin ALLAH u venigmel vekilll 4 yokmu ???bu birrr
bu konunun 1 ay önce yaşanan talihsiz ,benim hiç olmamış saydıgım olayla ne ilgisi var????bu ikiiii
kafama takılan bişeyvar bu kadar üstüme gelmesen söylemiycektim ama bu bey yoksa tanıdıgın birimi hiç tanımadıgı birinin kim bu kadar avukatlıgnı yaparki????

?

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim malesef bir çok defa gündeme getirilmesine ragmen kendini alim zanneden çok sitemizde bende birkere daha gündeme getirmek istedim ...

(isra 17-36)

gerçekten sen ARŞI asla yaramazsın.
ve daĞlara asla boyca uzanamzsın."
(isra 36)
ALEYKÜMSELAM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU..
PAYLAŞIM İÇİN RABBİMİZ RAZI OLSUN..:G

KAYNAKLI BİLGİLER PAYLAŞANLARIN GÖNLÜNE VE EMEĞİNE SAĞLIK..
SELAM VE DUALARIMLA..

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşlerim malesef bir çok defa gündeme getirilmesine ragmen kendini alim zanneden çok sitemizde bende birkere daha gündeme getirmek istedim ...

(isra 17-36)

gerçekten sen ARŞI asla yaramazsın.
ve daĞlara asla boyca uzanamzsın."
(isra 36)
ALEYKÜMSELAM VERAHMETULLAHİ VEBEREKATUHU..
PAYLAŞIM İÇİN RABBİMİZ RAZI OLSUN..:G

KAYNAKLI BİLGİLER PAYLAŞANLARIN GÖNLÜNE VE EMEĞİNE SAĞLIK..
SELAM VE DUALARIMLA..

kesinlikle evet bana katılmanıza sevindim bazıları ısrarla kendi fikrim desede dogrusu bu işin ehli olan hocaların fetvalarını paylaşmak tır ALLAH a emanet olun kardeşim

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
hasbin ALLAH u venigmel vekilll 4 yokmu ???bu birrr
bu konunun 1 ay önce yaşanan talihsiz ,benim hiç olmamış saydıgım olayla ne ilgisi var????bu ikiiii
kafama takılan bişeyvar bu kadar üstüme gelmesen söylemiycektim ama bu beye karşı özelbi ilginmi var yoksa tanıdıgın birimi hiç tanımadıgı birinin kim bu kadar avukatlıgnı yaparki????

biraz zor oldu galiba hı cevap vere bilecekmisin????

KOMİK OLMA ALLAH AŞKINA BELKİ BU KONUYU DİREK SALATI TEFRİCİYEYİ DÜŞÜNEREK AÇMAMIŞ OLABİLİRSİN AMA SENİN selamün aleyküm kardeşlerim malesef bir çok defa gündeme getirilmesine ragmen kendini alim zanneden çok sitemizde bende birkere daha gündeme getirmek istedim ...
lütfen senceyle benceyle dini konuları çürütmeyelim bazı kişiler kes kopyalayı küçümsüyor ama inanın kendi fikrini söylemekten daha hoştur ..BU YAZINI GÖRÜNCE O KONUNUN AKLIMA GELMESİ GAYET NORMAL BİŞEYDİR.BU YÜZDEN NE ALAKASI VAR DİYE FALAN SORMA.KAFANA TAKILAN ŞEYDE ÇOK SAÇMA SAÇMALAMAKTA SINIRINDA YOK ZATEN SENİN.NEDİYEYİM BEN SANA ARTIK BİLMİYORUM Kİ MADEM KAFANA TAKILDI SÖYLÜYEYİM ALLAH ŞAHİDİMDİR Kİ MÜCAHİT KARDEŞİMİZİ TANIMIYORUM NE ÖZEL İLGİSİNDEN BAHSEDİYON BU KADAR TERBİYESİZLİK OLURMU AYNI ŞEYİ DAHA ÖNCEDE MAHSUNKUL KARDEŞİMİZ AÇMIŞTI VE BEN ONUDA ELİMDEN GELDİĞİ KADAR HAKLI BULDUĞUM İÇİN SAVUNMAYA ÇALIŞTIM.OKARDEŞİMİZ BAYANDI ONA DA ÖZEL Bİ İLGİM VARMIDIR ACABA.Kİ OKARDEŞİMİZLE TERS DÜŞTÜĞÜMÜZ ŞEYLERDE OLMUŞTU.BU SİTEDEN GÖRÜŞTÜĞÜM 2 İNSAN VAR İKİSİDE BAYAN YÜZYÜZE HİÇ GÖRÜŞMEDİK ŞEHİRLER ÇOK UZAK KALDIĞI İÇİN.BİRDE ÇOK ÖNEMLİ BİŞEY YAKALAMIŞ GİBİ CVP VEREBİLECEKMİSİN DİYE SORUYOSUN SAÇMALAMAYI KES ARTIK SEN DEĞİLMİYDİN ONUN ADINI VERMEDEN MALUM KİŞİ DİYE BAHSEDEN BİRDE SENİN ADINMI GEÇMİŞ BİYERDE DEMEN HAKKIMI HELAL ETMEM DEMELERİN.ALLAH AKIL FİKİR VERSİN SANA

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşlerim yazıları okudum gerçekten emin olmadan birşeyler yazmak yada söylemek olmaz
BANA SILA 1 KARDEŞİMDE OLDUĞU GİBİ BAZEN NAMAZLARIMI YETİŞTİREMİYORDUM COK AZ BİR ZAMAN KALA KILABİLİYORDUM ARKADAŞIM BOŞVER KAZA YAPARSIN DİYORDU VE BENİ İLK ÖNCE ETKİLEDİ CALIŞMAKTA İBADET NAMAZINI SONRA KILARSIN DEDİ AMA İÇİM SIKILDI VE BEN ONA UYMADIM COK ŞÜKÜR NAMAZIMI BIRAKMADIM BAZEN İNSAN İSTER İSTEMEZ ETKİLENİYOR ALLAH ŞEYTANIN ŞERRİNDE BİZLERİ KORUSUN AMİN
SELAM VE DUA İLE KALIN

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
..................................

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt