Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sen Su Içerken Hasanla Hüseyini Düşünmüyomusun ? (1 Kullanıcı)

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm .

büyüklerin işlerine gelmediği zaman sen küçüksün derler.ama yaptıklarına bakınca bizden daha küçük davranışlarda bulunuyorlar.evet küçüğüm ama Allahın bize verdiği suyu dikkatli harcıyorum.
kocaman amcaların teyzelerin abtes alırken suyu bol kullanıp harcadıklarını görüyorum.bitaraftan sevap kazanırken diyer taraftan israf ediyorlar.

günah değil mi?peygammerimizin gülü hüseyin şehit olurken bir damla su vermemişler

siz büyükler suyu israf ederken hüseyini düşün müyomusunuz?

BULENT TUNALI

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.bilsankimya.com
aleyküm Selam
çok Güzel çok Doğru Gözlemlemişsin Incinur.
aslinda Güzel Bir Söz Vardir Bu Konuyla Ilgili Akil Yaşta Değil Baştadir.
senin Yaşina Dahi Ulaşamamiş Okadar çok Büyük Var Ki Bu Dünyada
selam Ve Dua Ile Kal

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam

Canım Allah c.c. razı olsun senden sana nedesem azdır geleceğimiz senin gibi çocuklarımıza emanetse benim içim çok rahat şimdiden Rabbim seni daima korusun Allah c.c. emanet ol canım

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Aleykümselam İncunurcum...
nekadar önemli bir konuya değinmişsin...
Hele hele kuraklıkla cebelleştiğimiz şu zamanda...
1 damla suyun bile nekadar önemli yer teşkil ettiği aşinayken senin de sölediğin gibi bunu hala anlamayanlarımız var...bu yaşta böyle bir
duyarlılık gösterdiğin için...sana teşekkür ediyorum canım...
Allaha emanet ol...

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm Selam
çok Güzel çok Doğru Gözlemlemişsin Incinur.
aslinda Güzel Bir Söz Vardir Bu Konuyla Ilgili Akil Yaşta Değil Baştadir.
senin Yaşina Dahi Ulaşamamiş Okadar çok Büyük Var Ki Bu Dünyada
selam Ve Dua Ile Kal

allah razı olsun.ben su içerken besmele çekiyorum ve hasan hüseyin içinde içiyorum allahımdiyiyorum.allah korusun:

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm Selam

Canım Allah c.c. razı olsun senden sana nedesem azdır geleceğimiz senin gibi çocuklarımıza emanetse benim içim çok rahat şimdiden Rabbim seni daima korusun Allah c.c. emanet ol canım

allah razı olsun.sende allaha emanetol

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
Aleykümselam İncunurcum...
nekadar önemli bir konuya değinmişsin...
Hele hele kuraklıkla cebelleştiğimiz şu zamanda...
1 damla suyun bile nekadar önemli yer teşkil ettiği aşinayken senin de sölediğin gibi bunu hala anlamayanlarımız var...bu yaşta böyle bir
duyarlılık gösterdiğin için...sana teşekkür ediyorum canım...
Allaha emanet ol...

evet meltem abla kuraklık var allah cezada veriyor ama insanlar anlamıyorlar.
allah sadece namaz kıldınmı diye sormıcak suyuda sorucak demi

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm .

büyüklerin işlerine gelmediği zaman sen küçüksün derler.ama yaptıklarına bakınca bizden daha küçük davranışlarda bulunuyorlar.evet küçüğüm ama Allahın bize verdiği suyu dikkatli harcıyorum.
kocaman amcaların teyzelerin abtes alırken suyu bol kullanıp harcadıklarını görüyorum.bitaraftan sevap kazanırken diyer taraftan israf ediyorlar.

günah değil mi?peygammerimizin gülü hüseyin şehit olurken bir damla su vermemişler

Ve aleykümselam İnci tanesi kardeşim. Senin o kocaman yüreğine sağlık
ne güzel bir uyarıdır bu. Maşaallah Barekallah...
Çok doğru söylüyorsun.
İnşaallah bundan itibaren daha dikkatli kullanacağım...ALLAH razı olsun.
ALLAHım sana hayırlar versin inşaallah...

selametle kal...

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykümselam İnci tanesi kardeşim. Senin o kocaman yüreğine sağlık
ne güzel bir uyarıdır bu. Maşaallah Barekallah...
Çok doğru söylüyorsun.
İnşaallah bundan itibaren daha dikkatli kullanacağım...ALLAH razı olsun.
ALLAHım sana hayırlar versin inşaallah...

selametle kal...

allah sizdende razı olsun.teşekkür ederim.sizdeselametle kalın

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamün aleyküm .

________aleyküm selam şeker kardeşim
ne kadar dogru ne kadar hakkı yazdıkların..
rabbim razı olsun güzel kardeşim .. bundan sonra inşalLah daha dikkatli olacagım bundan sonra ..
israf edenlerede seni örnek gösterecegim... inşallah
rabbim hayırlı bir ömür nasip etsin sana
maşallah subhanallah barekallah
emanetim rahmana şeker kardeşim
sevgilerimle________

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
________aleyküm selam şeker kardeşim
ne kadar dogru ne kadar hakkı yazdıkların..
rabbim razı olsun güzel kardeşim .. bundan sonra inşalLah daha dikkatli olacagım bundan sonra ..
israf edenlerede seni örnek gösterecegim... inşallah
rabbim hayırlı bir ömür nasip etsin sana
maşallah subhanallah barekallah
emanetim rahmana şeker kardeşim
sevgilerimle________

sizede maşallah süpanallah allah sizide korusun.allaha emanetolun.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
~*~*~*~*~

Selamün Aleyküm, can miniğim, kocaman yürekli incinurum..
Ne yazılabilir bilmiyorum minik..Annen, senin bu güzel kıssanı anlattığında da çok duygulanmıştım, bu olgunluğun ve şuurun daim olsun incim.. Olaylara öyle farklı ve hikmetli bakıyorsun ki, annenin de hep söylediği bir söz var senin için, sen bir lütufsun gerçekten minik.. Rabbimiz c.c seni iki cihanda da çok mutlu etsin inşallah..Senden konu olarak okumak da güzeldi bunu, yüreğine sağlık..Rabbimize emanetimsin inşallah..Selam ve baki dualarım ile..B)B)

~*~*~*~*~

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm küçükcük içi dolu fıcıcık kardeşim:)Kocaman yüreğine sağlık böyle bir vakıayı bizimle paylaştın.Hz hüseyiyinin çektiği sıkıntıların binde birini bile çekmemişizdir.Artık ramazanlar yazın olacak.Az kaldı.Acaba kaç kişi dayanabilcek?Belki bu vesileile hz.hüseyinin o çektiği sıkıntıları azda olsa anlayabiliriz.Rabbime emanetsinB)

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
~*~*~*~*~

Selamün Aleyküm, can miniğim, kocaman yürekli incinurum..
Ne yazılabilir bilmiyorum minik..Annen, senin bu güzel kıssanı anlattığında da çok duygulanmıştım, bu olgunluğun ve şuurun daim olsun incim.. Olaylara öyle farklı ve hikmetli bakıyorsun ki, annenin de hep söylediği bir söz var senin için, sen bir lütufsun gerçekten minik.. Rabbimiz c.c seni iki cihanda da çok mutlu etsin inşallah..Senden konu olarak okumak da güzeldi bunu, yüreğine sağlık..Rabbimize emanetimsin inşallah..Selam ve baki dualarım ile..B)B)

~*~*~*~*~
[/Q

aleyküme selam ablacım.annemde benim için allahın lütfu ....sen de 2 cihanda mutlu ol ablacım.allaha emanet ol canım aliye ablam:a07::a07:

zunnun_u_misri

Kayıtlı Kullanıcı
evet çok önemli bir konu hayatta israf ettigimiz bir çok şey var harcadıgımız zaman aldıgımız nefes vs dinimizde bildiriyor zaten nehir kenarında bile olsanız israf etmeyiniz bazen camide hocalarımızda bu konuya deginiyorlar ama bilinçli bir toplum olmaktan çıkıyoruz daha bu sabah camii önünden gecerken gördüm caminin avlusunu yıkamak için okadar çok su harcıyordu ki adam bir cemaat abdest alırdı o suyla

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm küçükcük içi dolu fıcıcık kardeşim:)Kocaman yüreğine sağlık böyle bir vakıayı bizimle paylaştın.Hz hüseyiyinin çektiği sıkıntıların binde birini bile çekmemişizdir.Artık ramazanlar yazın olacak.Az kaldı.Acaba kaç kişi dayanabilcek?Belki bu vesileile hz.hüseyinin o çektiği sıkıntıları azda olsa anlayabiliriz.Rabbime emanetsinB)

aleyküme selam ablacım.evet günler uzun ve çok sıcak .suyun kıymetini inşallah daha iyi biliriz.allaha emanet ol ablacım.

''levent''

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm .

maaşallah.doru söylüyorsun incinur .suyu düşünmeden israf ediyoruz.daha dikkatli oluruz inşallah bundan sonra.allah razı olsun.

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
evet çok önemli bir konu hayatta israf ettigimiz bir çok şey var harcadıgımız zaman aldıgımız nefes vs dinimizde bildiriyor zaten nehir kenarında bile olsanız israf etmeyiniz bazen camide hocalarımızda bu konuya deginiyorlar ama bilinçli bir toplum olmaktan çıkıyoruz daha bu sabah camii önünden gecerken gördüm caminin avlusunu yıkamak için okadar çok su harcıyordu ki adam bir cemaat abdest alırdı o suyla

allah razı olsun .cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.:a35:

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
yok kimsenin anladağı yok.yine hep görüyorum bol bol su harcıyorlar.biz okulda kaynaklarımızı işlemiştik yakında büyükler yüzünden bizim suyumuz kalmıcak.allahta bunun hesabını sorucak.

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum can nurum rabbım bızlerı affetsın ısrafdan alı koysun ne guzel yazmışsın ibret olsun ders olsun hepımıze mevlam bıze mılyonlarca lutuf nasip eylemiş bizse hakkını vermeye acız davranıyoruz yaradanın merhametıne sıgınıyoruz..
dıkkatlı olurum inşa-ALLAH ben dıkkat ettıkce mevlam senın sevap hanene guzellıkler nasıp etsınn.selametle can nurum..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt