Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sen Olmasaydın Kainatı Yaratmazdım ! (1 Kullanıcı)

odtulu.seyma

Kayıtlı Kullanıcı
Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım

Sual: (Sen olmasaydın âlemleri yaratmazdım) kudsi hadisine, kim niye karşı çıkıyor?
CEVAP
Resulullahın üstünlüğünü anlamayan veya ona düşman olan yahut hadis-i şeriflere rast gele uydurma diyenler, karşı çıkar.

Âdem aleyhisselam, Arşta gördüğü nurun mahiyetini sual etti. Hak teâlâ buyurdu ki:
(Bu nur, gökte Ahmed, yerde Muhammed denilen, zürriyetinden bir peygamberin nurudur. O olmasaydı, seni de, yer ve gökleri de yaratmazdım.) [Mevahib-i ledünniyye]

Allahü teâlâ yine hadis-i kudsilerde buyuruyor ki:
(Ya Âdem, Muhammed aleyhisselamın ismiyle her ne isteseydin, kabul ederdim. O olmasaydı, seni yaratmazdım.) [Hâkim]

(Ey Resulüm, İbrahim’i halil [dost], seni de habib [sevgili] edindim. Senden daha sevgili hiç bir şey yaratmadım. Senin, benim indimdeki yüksek derecenin bilinmesi için, dünyayı ve dünya ehlini yarattım. Sen olmasaydın, kâinatı yaratmazdım.) [Mevahib-i ledünniyye]

Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:
(Âdem aleyhisselam Cennetten çıkarılınca, ya Rabbi, Muhammed aleyhisselamın hürmetine beni affet diye dua etti. Allahü teâlâ ise, [ne cevap vereceğini bildiği halde, cevabını diğer insanların duyması için] “Ya Âdem, onu henüz yaratmadım. Nereden bildin?” buyurdu. Âdem aleyhisselam da, “Arşta, la ilahe illallah, Muhammedün Resulullah yazılı olduğunu gördüm. Anladım ki, şerefli isminin yanına, ancak en çok sevdiğinin, en şerefli olanın ismini layık görürsün” dedi. Allahü teâlâ buyurdu ki: “Ya Âdem doğru söyledin. O bana insanların en sevgilisidir. Onun hürmetine dua ettiğin için seni affettim. Eğer Muhammed aleyhisselam olmasaydı, seni yaratmazdım.”) [Taberani]

(Allahü teâlâ, İbrahim’i halil edindiği gibi beni de halil edindi.) [M. Ledünniyye] (Demek ki Resulullah, hem habib, hem halildir.)

(Sen olmasaydın kâinatı yaratmazdım) kudsi hadisi, Marifetname’nin ön sözünde, Yusuf-i Nebhani hazretlerinin Envar-ı Muhammediyye kitabının 13. sayfasında ve İmam-ı Rabbani hazretlerinin Mektubat’ının 122. mektubunda vardır. Mektubat’ın farsça haşiyesinde, bu hadisin Deylemi’nin Firdevs’inde bulunduğu bildirilmektedir. Deylemi de, Buhari ve diğer muhaddisler gibi, meşhur ve muteber bir hadis âlimidir. Mektubat-ı Rabbani’nin 3. cildinde, (Sen olmasaydın Cenneti yaratmazdım) ve (O olmasaydı kâinatı yaratmaz, rububiyetimi izhar etmezdim) kudsi hadisleri de bildirilmektedir.

Miracda Allahü teâlâ, Resulullaha, (Senden başka her şeyi, senin için yarattım) buyurunca, Resulullah da, (Ben de, senden başka her şeyi, senin için terk ettim) dedi. (Mirat-i kâinat)

alıntıdır... Dinimiz İslam .:.: www.dinimizislam.com :.:.

mir_erhan

Moderator
..emeğine ve ellerine sağlık...
....bilgi dolu güzel paylaşımın için Allah senden razı olsun kardeşim....

T.Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel bir paylaşım allah razı olsun

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsunnn

odtulu.seyma

Kayıtlı Kullanıcı
Hadis-i şeriflerde de buyuruluyor ki:
(Âdem aleyhisselam Cennetten çıkarılınca, ya Rabbi, Muhammed aleyhisselamın hürmetine beni affet diye dua etti. Allahü teâlâ ise, [ne cevap vereceğini bildiği halde, cevabını diğer insanların duyması için] “Ya Âdem, onu henüz yaratmadım. Nereden bildin?” buyurdu. Âdem aleyhisselam da, “Arşta, la ilahe illallah, Muhammedün Resulullah yazılı olduğunu gördüm. Anladım ki, şerefli isminin yanına, ancak en çok sevdiğinin, en şerefli olanın ismini layık görürsün” dedi. Allahü teâlâ buyurdu ki: “Ya Âdem doğru söyledin. O bana insanların en sevgilisidir. Onun hürmetine dua ettiğin için seni affettim. Eğer Muhammed aleyhisselam olmasaydı, seni yaratmazdım.”) [Taberani]

Hakikate sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
hadisi kutsiye uydurma diyenlerin hükmü nedir diye düşündünüzmü hiç..gogleden birşey ararken bir ehlisünnet siteye girdim ,orda okuduklarım ziyadesi ile üzdü zira (Sen olmasaydın Cenneti yaratmazdım), (O olmasaydı kâinatı yaratmaz, rububiyetimi izhar etmezdim) hadisi kutsine uydurmadır diyorlardı ve kardeşlerim her duyduğunuz hadisi doğru sanmayın bu hadisi hep doğru sanıyordum fakat uydurmaymış diyede tenbihliyorlardı..! ve o sitede birkaç hoc efendi var(sitenin hocaları ) gereken cevabı çok yumuşak ve eksik bir şekilde yazmış maalesef..

bu kadarmı bilgisiziz bu kadarmı cahiliz diye çok üzüldüm,ne kurandan ne hadisten bi haber bir gençlik yetişiyor..kuran meallerini okumakla uğrşırken kendi kafamıza göre kuranı anlaycağız diye çabalarken kibir hastalığına tutuluyoruz..! büyük alimlerin kitaplarında uydurma hadis olabilir deme gafletinde bulunuyoruz ..! tabiki bizler Yusuf-i Nebhani hz ,imam-ı Rabbani hz,İ.Gazali hz , Abdülgani Nablusi ,Hatibi Bağdadi hz , Mevlana Celaleddin Rumi ve bütün hadis alimlerinden dha bilgiliyiz ya ! kuranı hadisleri daha iyi anlarız..(tövbe yarabbim )

kendimize gelelim eyy müslümanlar hadislere uydurma damgasını basmaktan,basılanları yaymaktan korkalım,Rasulallah efendimizin sözlerini yalanlamak bizleremi düşüyor..bu konu hakkında hassas olalım ,bütün kardeşlerimizi uyaralım..Biz Peygamberimizin kudsi hadis dediklerine inanmazsak, âyet dediklerine niye inanacağız ki ,nasıl inanacağızki ? maksat zaten Kuranı kerime olan inancı sarsmaktır ,direkt Kuran yalan ,eksik diyemeyenler ,hadis ravilerini yalanlayaraktan ,sahabeye alimlere yalancı ,güvenilir değil damgasını basıyorlar..

Sağlam kaynaklara dayanılarak yüz binlerce Hadis-i Şerif toplanmıştır. Ve binlerce kutsi hadis-i şerif içerisinden de bu Hadis-i Erbain (40 Hadis) seçilip çıkarılmıştır.

Seçilen bu Kutsi Hadisler, Sadrettin-i Konevi Hazretleri tarafından 1350 yılında açıklanarak yazılmış ve Selçukiler ve Osmanlılar zamanında da çoğaltılıp dağıtılmıştır. Malatya beyi oğlu Sadreddin-i Konevi, Muyiddini Arabi'nin üvey oğlu olmaktadır. Mehmed Akif Ersoy -Allah Rahmet eylesin- 1924-1936 yılları arasında Mısır'da bulunduğu sırada, Cami'ul Ezher'de "Hadis-i Erbain'i" görmüş, Arapça yazılı olarak Türkiye'ye getirilip bastırılmıştır.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt