Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sen köle misin? (4 Kullanıcı)

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
İbrahim b. Edhem bir gün sahraya çıktı, bir askerle karşılaştı. Asker kendisine 'Sen köle misin?' dedi. İbrahim 'Evet' dedi. Asker 'Mâmur yerler nerede?' dedi. İbrahim (kabristanı işaret ederek) 'İşte!' dedi. Asker 'Ben mâmur yerleri istiyorum!' deyince, İbrahim 'İşte mâmur yerler kabristandır' dedi. Onun bu sözü askeri oldukça kızdırdı. Asker onun başına kırbaçla vurdu ve kendisini gerisin geriye şehre çevirdi. Arkadaşları karşılayıp hâdiseyi sorunca, asker kendilerine İbrahim'in söylediklerini haber verdi. Onlar askere dediler ki: 'Bu, Edhem'in oğlu İbrahim'dir'. Bunun üzerine asker, atından inip el ve ayaklarını öperek kendisinden özür diledi. Sonra İbrahim'den 'Sen neden askere ben köleyim dedin?' diye soruldu. İbrahim "O benden 'sen kimin kölesisin' diye sormadı, 'sen köle misin' diye sordu. Ben de Allah'ın kölesi olduğum için 'evet' dedim. Fakat o benim başımı kırbaçlayınca ben Allah Teâlâ'dan kendisi için cennet istedim". Bunun üzerine kendisine şöyle soruldu: 'Nasıl olur? O sana zulmetti, sen ona cennet istiyorsun'.

İbrahim 'Ben onun eliyle bana dokunan eziyetten ötürü mükâfât göreceğimi biliyorum. Bu bakımdan benim ondan nasibimin hayır olup da onun benden nasibinin şer olmasını istemedim!' dedi.

GÖKTÜRK_İSLAM

Kayıtlı Kullanıcı
Ibret alınacak bir hikaye paylaşım için saolun.bu arada muhasebecimisiniz?

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Ibret alınacak bir hikaye paylaşım için saolun.bu arada muhasebecimisiniz?

Estağrirullah, siz de sağolun. Allahü teala cümlemize büyüklerin halleriyle kendimizi mukayese edip, düzeltme yolunda gayret etmemizi nasib etsin inşaallahü teala.

(Hayır değilim)

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
...................................... :) ....................................... B)​

mektubat

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.caglarnetwork.com
Sübhanallaah!Müthiş bir paylaşım ablacım.Teşekkür ederiz.Allahü teala anlayışımızı arttırsın.Gel de aynaya bakıpta yazıklar olsun deme..

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Sübhanallaah!Müthiş bir paylaşım ablacım.Teşekkür ederiz.Allahü teala anlayışımızı arttırsın.Gel de aynaya bakıpta yazıklar olsun deme..

Amin abicim cümlemizin inşaallahü teala, biz teşekkür ederiz efendim...

Değil mi? Onlar da kul, biz de kul? :( Çoook çok alimlerin, evliyaların hayatlarını okumalı, okuyup okuyup bir de dönüp kendimize bakmalı, haddimizi bilmeliyiz...Bu nimeti kime verilerler? Verilenlerden oluruz inşaallahü teala..

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Abdullah-[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı [/FONT]Ensârî, [FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]eyhülislâm idi. Hanbelî mezhebinin büyük âlimlerinden olup, çok yüksek
bir velî idi. Kerâmetleri pek çoktur. Vâzlar[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]nda Ehl-i sünneti müdâfaa eder, mezhebsizlik ve
bid'atlerin kötülü[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ğ[/FONT]ünü anlat[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]rd[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]. Allahü teâlâya kavu[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]mak yolunda yürümek isteyenlerin,
evliyâya ve hakîkî din âlimlerine çok ba[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ğ[/FONT]l[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı [/FONT]olmas[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]n[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı [/FONT]isterdi. Bu yolda ilerleten vâs[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]talar[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]n,
onlara olan tam muhabbet ve ba[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ğ[/FONT]l[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]l[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]k odu[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ğ[/FONT]unu söylerdi. O büyüklere dil uzatanlar[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]n
zavall[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]l[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]klar[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]n[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı [/FONT]her defâs[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]nda ifâde eder ve; "Yâ Rabbî! Dostlar[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]n[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı [/FONT]öyle yapt[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]n ki, onlar[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]
tan[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]yan sana kavu[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]uyor ve sana kavu[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]mayan onlar[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı [/FONT]tan[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]yam[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]yor. Yâ Rabbî! Her kimi felâkete
[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]ürmek istersen, onu dostlar[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]n[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]n, evliyân[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]n ve gerçek [FONT=TimesNewRomanPSMT+1]İ[/FONT]slâm âlimlerinin üzerine atars[FONT=TimesNewRomanPSMT+2]ı[/FONT]n."
buyurmu[FONT=TimesNewRomanPSMT+1]ş[/FONT]tur.

Karaman'lı

Kayıtlı Kullanıcı
maşaallah hayatımıza alacağımız bir örnek daha..

nurışığı

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim
Allah Teala razı olsun çok ibret alınacak bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık
Selametle kardeşim Allah Azze ve Celle'ye emanet ol

yarensin

Kayıtlı Kullanıcı
Harikaydı...emeğinize sağlık

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim
Allah Teala razı olsun çok ibret alınacak bir paylaşım olmuş emeğinize sağlık
Selametle kardeşim Allah Azze ve Celle'ye emanet ol

Ve aleyküm selam ve rahmetullah

Amiiin kardeşim, Allahü teala cümlemizden razı olsun. Estağfırullah, teşekkür ederiz efendim. "Sözlerin büyüğü, büyüklerin sözüdür." Onların her halleri ibretliktir. Cenab-ı Hak cümlemize ibret ve feyz almayı nasib etsin.

Afiyet ve selametle kalın kardeşim, Allah celle şanühü emanet olun.

_ahraz_

Kayıtlı Kullanıcı
brahim 'Ben onun eliyle bana dokunan eziyetten ötürü mükâfât göreceğimi biliyorum. Bu bakımdan benim ondan nasibimin hayır olup da onun benden nasibinin şer olmasını istemedim!' dedi
Gerçekten çok güzeldi,tam örnek alınacak bi davranış,bize iletenlerden Allah razı olsun Cennette dost eylesin bizleri...

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Harikaydı...emeğinize sağlık

Estağfırullah, Allahü teala razı olsun.

Büyüklerin halleri güzel, Cenab-ı Hak cümlemizi bu büyüklerin hallerine kavuşdursun inşallahü teala. Duamızı efendimiz aleyhisselam hürmetine kabul buyursun.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
brahim 'Ben onun eliyle bana dokunan eziyetten ötürü mükâfât göreceğimi biliyorum. Bu bakımdan benim ondan nasibimin hayır olup da onun benden nasibinin şer olmasını istemedim!' dedi
Gerçekten çok güzeldi,tam örnek alınacak bi davranış,bize iletenlerden Allah razı olsun Cennette dost eylesin bizleri...

"Sözlerin büyüğü, büyüklerin sözüdür"

Amin Cenab-ı Hak cümlemizden razı olsun..Afiyet ve selametle kalın inşallahü teala.

"İnsan seveceği kimseyi iyi seçmeli, ona göre sevmeli..."
"Kim olduğun değil, kiminle olduğun önemlidir..."

northerner

Kayıtlı Kullanıcı
ders alınması gereken bir hikaye
paylaşım için teşekkürler

cemre42_

Kayıtlı Kullanıcı
cok güzel anlamli bi paylasim eline saglik kardesim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt