Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sen köle misin? (12 Kullanıcı)

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
cok güzel anlamli bi paylasim eline saglik kardesim

Allahü teala razı olsun, teşekkür ederiz kardeşim. Cümlemize istifadeli olsun inşallahü teala.

Yâ Rabbî! Bu dünyada bizi O büyüklerin zamanında yaratmadın ise de, âhırette mahşer meydanında bizi onların arasında bulundur! Dünyâ ve âhıretin efendisinin “aleyhi ve alâ âlihissalevâtü vetteslîmât” hurmetine hurmetine bu duâmızı kabûl buyur!

H

hülya deniz

emeğinize sağlık...çok güzel çok..dünyada böyle zatlarla tanışmak nasip olmadı rabbim ahirette onlarla tanışmamızı nasip etsin inşaallah...

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
emeğinize sağlık...çok güzel çok..dünyada böyle zatlarla tanışmak nasip olmadı rabbim ahirette onlarla tanışmamızı nasip etsin inşaallah...

:) Teşekkür ederiz efendim. Bu büyüklerin her halleri, her sözleri güzel. Çünkü Peyagamber efendimizin (aleyhisselam) ve eshab-ı kiram efendilerimizin (aleyhimürrıdvan) yolundan kıl ucu kadar ayrılmıyorlar, tam ittiba ediyorlardı. Bakınız bir ehli sünnet alimimiz ne buyurmuşlar;

Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretleri,
(Allahü teâlânın kitabından ve Resulullah’ın hadislerinden sonra,
İslam kitaplarının en üstünü,en faydalısı,İmam-ı Rabbani hazretlerinin
Mektubat kitabıdır.
Mektubat’ı anlamak için değil bereketlenmek için okumalıdır) buyuruyor.

(Kitap okumak, sohbetin yarısıdır) buyuruluyor.
Yani, bir büyük zatın kitabını muhabbetle okuyan,
sohbet etmiş gibi O’ndan istifade eder. Mektubat’ı severek okuyan da,
İmam-ı Rabbani hazretlerini sever, tanır, nasibi ve muhabbeti miktarınca O’ndan feyz almaya başlar. Okudukça anlamaya, kalbi de nurlanmaya, ibadetlerin tadını duymaya, haramlardan günahlardan nefret etmeye başlar.
İki cihan saadetine kavuşur ve
başkalarının da kavuşmasına vesile olur.

İslam âleminde imam-ı Rabbani hazretlerinin
Mektubat'ı kadar kıymetli bir kitap daha yazılmamıştır.
Mektubat, üç cild olup, beş yüz yirmi altı mektubunun toplanmasından meydana gelmiştir.
Kelâm ve fıkıh bilgilerini,
tasavvufun marifetlerini açıklayan uçsuz
bir derya gibi eşsiz bir eserdir.

Selametle kalın..Dualarınızı istirham ederiz.

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
'Ben onun eliyle bana dokunan eziyetten ötürü mükâfât göreceğimi biliyorum. Bu bakımdan benim ondan nasibimin hayır olup da onun benden nasibinin şer olmasını istemedim!'

Bu süper inceliğe hayran oluyor insan..Allah celle celalüh razı olsun kardeşim.

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
'Ben onun eliyle bana dokunan eziyetten ötürü mükâfât göreceğimi biliyorum. Bu bakımdan benim ondan nasibimin hayır olup da onun benden nasibinin şer olmasını istemedim!'

Bu süper inceliğe hayran oluyor insan..Allah celle celalüh razı olsun kardeşim.

:)

Amin kardeşim Allahü teala cümlemizden razı olsun, teşekkür ederim.

Çok haklısınız hayran olunmayacak gibi değil, birazcık olsun benzemeyi cümlemize nasib etsin Cenab-ı Hak. Selametle kalın, dualarınızı istirham ederiz kardeşim.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykum selam tubacım.Kıssadan hissemizi aldık vesselam.selam ve dua ile inişallah

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykum selam tubacım.Kıssadan hissemizi aldık vesselam.selam ve dua ile inişallah

Hmm imzadaki selama mukabil dedin nevin kardeşim, ama bu olmadı baştan alalım ben selamı vereyim, karışıklık olacak galiba imzadan selamı silmeli miyim acaba?

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü

Mubarek olsun kardeşim. Selametle kalın.. Dualar karşılıklı inşallahü teala :a35:

hayallerdeyim

Kayıtlı Kullanıcı
smmmtubadan alıntı...Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretleri,

Mektubat kitabıdır.

İmam-ı Rabbani hazretlerini sever, tanır, nasibi ve muhabbeti miktarınca O’ndan feyz almaya başlar. Okudukça anlamaya, kalbi de nurlanmaya, ibadetlerin tadını duymaya, haramlardan günahlardan nefret etmeye başlar.

Mektubat, üç cild olup, beş yüz yirmi altı mektubunun toplanmasından meydana gelmiştir.

ALLAHCC RAZI OLSUN..SEYYİD ABDÜLHAKİM ARVASİ HAZRETLERİNİN HİMMETLERİNİ ÜZERİMİZDEN EKSİK ETMESİN...O HİKMETLİ NAZARLARA GÖRÜNENDİR..nazarı piranı kiramdır....BESMELE..SELAM...DUA...

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
smmmtubadan alıntı...Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretleri,

Mektubat kitabıdır.

ALLAHCC RAZI OLSUN..SEYYİD ABDÜLHAKİM ARVASİ HAZRETLERİNİN HİMMETLERİNİ ÜZERİMİZDEN EKSİK ETMESİN...O HİKMETLİ NAZARLARA GÖRÜNENDİR..nazarı piranı kiramdır....BESMELE..SELAM...DUA...

Amin Cenab-ı hak cümlemizden razı olsun. Dualarınıza da canı gönülden amin, Cenab-ı hak şefaatlerine nail eylesin, inşallahü teala.. Kim kimdir abi siz misiniz?
Selametle kalın, dualarınızı bekleriz efendim.

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

Hmm imzadaki selama mukabil dedin nevin kardeşim, ama bu olmadı baştan alalım ben selamı vereyim, karışıklık olacak galiba imzadan selamı silmeli miyim acaba?

Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü

Mubarek olsun kardeşim. Selametle kalın.. Dualar karşılıklı inşallahü teala :a35:

Tamam vereyim selamımı hee ilk önce alayım sen vermişsin şimdi olmaz:a27:Ve aleyna aleykum selam

Esselamu aleykumB)

Şunuda eklemek istiyorum yorumuma.Rabbimin es sabr esmasının gönlümüzü,çizgimize sirayet etmesi ümidi ve duasıyla inşallah en emine emanet olasınB)

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Tamam vereyim selamımı hee ilk önce alayım sen vermişsin şimdi olmaz:a27:Ve aleyna aleykum selam

Esselamu aleykumB)

Şunuda eklemek istiyorum yorumuma.Rabbimin es sabr esmasının gönlümüzü,çizgimize sirayet etmesi ümidi ve duasıyla inşallah en emine emanet olasınB)

Selamda yarışmak buna mı nedir aceb? :a12:

Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berekatühü

Hmm anladım, teşekkür ederim kardeşim :a26: cümlemize inşallahü teala, siz de efendim Allahü tealaya emanet olun B)

mst2005

Kayıtlı Kullanıcı
Emeğinize sağlık Allah razı olsun.

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Abdullah-ı Ensârî, şeyhülislâm idi. Hanbelî mezhebinin büyük âlimlerinden olup, çok yüksek
bir velî idi. Kerâmetleri pek çoktur. Vâzlarında Ehl-i sünneti müdâfaa eder, mezhebsizlik ve
bid'atlerin kötülüğünü anlatırdı. Allahü teâlâya kavuşmak yolunda yürümek isteyenlerin,
evliyâya ve hakîkî din âlimlerine çok bağlı olmasını isterdi. Bu yolda ilerleten vâsıtaların,
onlara olan tam muhabbet ve bağlılık oduğunu söylerdi. O büyüklere dil uzatanların
zavallılıklarını her defâsında ifâde eder ve; "Yâ Rabbî! Dostlarını öyle yaptın ki, onları
tanıyan sana kavuşuyor ve sana kavuşmayan onları tanıyamıyor. Yâ Rabbî! Her kimi felâkete

düşürmek istersen, onu dostlarının, evliyânın ve gerçek İslâm âlimlerinin üzerine atarsın."
buyurmuştur.

---------------ALLAHCC yar ve yardımcınız olsun..BESMELE...SELAM...DUA...-----------------------------------------------------------------

cakdoc

Kayıtlı Kullanıcı
cok guzel paylasim Allah razi olsun..

smmmtuba

Kayıtlı Kullanıcı
Abdullah-ı Ensârî, şeyhülislâm idi. Hanbelî mezhebinin büyük âlimlerinden olup, çok yüksek
bir velî idi. Kerâmetleri pek çoktur. Vâzlarında Ehl-i sünneti müdâfaa eder, mezhebsizlik ve
bid'atlerin kötülüğünü anlatırdı. Allahü teâlâya kavuşmak yolunda yürümek isteyenlerin,
evliyâya ve hakîkî din âlimlerine çok bağlı olmasını isterdi. Bu yolda ilerleten vâsıtaların,
onlara olan tam muhabbet ve bağlılık oduğunu söylerdi. O büyüklere dil uzatanların
zavallılıklarını her defâsında ifâde eder ve; "Yâ Rabbî! Dostlarını öyle yaptın ki, onları
tanıyan sana kavuşuyor ve sana kavuşmayan onları tanıyamıyor. Yâ Rabbî! Her kimi felâkete

düşürmek istersen, onu dostlarının, evliyânın ve gerçek İslâm âlimlerinin üzerine atarsın."
buyurmuştur.

---------------ALLAHCC yar ve yardımcınız olsun..BESMELE...SELAM...DUA...-----------------------------------------------------------------

Amin Allah celle celalüh cümlemizin yardımcısı olsun, selametle kalın.

CAFERİ_TAYYAR

Kayıtlı Kullanıcı
S.a.
Allah c.c. Razı olsun, istifade edenelerden oluruz inş

edam005

Kayıtlı Kullanıcı
yüreğinize sağlık kardeşim...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt