meftun61 yazdı:
-Esmani- yazdı:
Resulullah (sav) buyurdular ki: Müsafaha edin ki, kalblerdeki kin gitsin, hediyeleşin ki birbirinize sevgi doğsun ve aradaki düşmanlık bitsin.
Kaynak: Muvatta, Hüsnü'l-Hulk 16, (2, 908)
S.A ABİ BU SÖZÜNE GÖRE DÜĞÜNÜMÜ VE AZÖNCE KONUŞTUĞUMUZ TAKI MEVZUSUNU HATIRLATIRIM.
ferit yazdı:
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
S.A. ABİ ALLAH C.C. RAZI OLSUN VESİLE OLDUN... İNŞAALLAH BU SÜNNETLERİ DE LAYIĞIYLA HAYATIMIZDA TATBİK EDERİZ...S.A...
-Esmani- yazdı:
meftun61 yazdı:
-Esmani- yazdı:
Resulullah (sav) buyurdular ki: Müsafaha edin ki, kalblerdeki kin gitsin, hediyeleşin ki birbirinize sevgi doğsun ve aradaki düşmanlık bitsin.
Kaynak: Muvatta, Hüsnü'l-Hulk 16, (2, 908)
S.A ABİ BU SÖZÜNE GÖRE DÜĞÜNÜMÜ VE AZÖNCE KONUŞTUĞUMUZ TAKI MEVZUSUNU HATIRLATIRIM.
A.S
YOK YAA TRABZONUN EN UYANIK ABLASI SENMİSİN....
AMA ORADA NE DİYOR BAK HEDİYELEŞİNKİ ARADAKİ DÜŞMANLIK BİTSİN...BİZ ZATEN DÜŞMAN DEĞİLİZKİ...HADİSİ KENDİNE YORUMLAMA HEMEN
BU ARADA GÜLSÜM ABLAM DÜĞÜNÜNDE SİTE SAKİNLERİNDEN TAKI BEKLİYOR...O YÜZDEN BANA TAŞ ATIYOR....( YALNIZ HER BİR ÜYEMİZDEN BUNU BEKLİYORMUŞŞŞŞŞ ) BEN SİZİN ADINIZA CEVAP VERDİM KENDİSİNE...
hafize yazdı:
Çocuklar ben bu hafta rahatsızım arada bir oturuyorum konuyu takip edemedim ne olduğunuda anlamadım isimlerin arasında kendimi göremedim benide yazın selamünaleyküm B)
goksem yazdı:
Bismillahirrahmanirrahim...
ESSELAMU ALEYKUM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKATÜHÜ selam vermeye burdan başlayalım
nigdeli yazdı:
S.A ABİ.BEN DE YENİ GÖRDÜM.GEÇ KALMADIM İNŞ. LİSTEYE BENİ DE EKLEYEBİLİR MİSİNİZ??
ALLAH cc. BÖYLE BİR HAYRA VESİLE OLDUĞUNUZ İÇİN SİZDEN RAZI OLSUN.İNŞALLAH...B)B)
Allah a emanet olun..
-Esmani- yazdı:
Allah Teâlâ şöyle buyurmaktadır: Bir selam ile selamlandığınız zaman siz ondan daha güzeli ile selamı alın veya onu aynıyla karşılayın. Şüphesiz Allah herşeyin hesabını hakkıyla arayandır. (Nisa/86)
Sadece karşılaşıldığı zaman değil, ayrılırken de selam verilmelidir. Bu hususta Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmaktadır: Sizden biriniz bir meclise vardığı zaman veya oradan ayrıldığında selam versin. Birincisi ikincisinden farklı değildir. (Ebu Davud)
Bir topluluğa selam verildiğinde içlerinden birisi, selama mukabele ederse, diğerlerinden farziyyet düşer. Hiçbirisi mukabelede bulunmazsa, hepsi de günahkâr olur. İçinde insan olmayan bir yere girildiği zaman: Esselamü aleyna ve âla ibâdillahissâlihin diye selam verilir. Mezar ziyaretinde veya mezarlıktan geçerken: Esselamü aleyküm yâ ehlel kubûr ve inşaallahu ileyküm lâhikûn diye selamlanır.
ZEHRA MELEK yazdı:
Arkadaşlar ben yeni açtım o yüzden hafanın nasıl geçtiğini anlatma faslına yetişemedim
neyse uygulamaya çalıştık,düşünerek ve hissederek besmele çektik,her işe
ALLAH diyerek başladık ama amaç sadece bi hafta değil sürekli bunu yaşayabilmektir,haftamız geçebilkir ama yaptığımız sünnetleri bırakmak yok inşlh.
Allah razı alsun abilerim sizlerde vesile oldunuz...Rabbim bu yolda yar ve yardımcınız olsun...
BU HAFTAKİ ŞEFAAT VESİLESİ SÜNNETLERİMİZ
1 SELAM VERMEK VE ALMAK
2 MUSAFAHA ETMEK
3 DİYALOGLARIMIZDA TEBESSÜM ETMEK
SİZLERİ BİLMEM AMA SON SÜNNETİ UYGULAMAK BENİM İÇİN BAYAĞI ZOR OLACAK
Yeni sünneti çok beğendim inşlh. bunuda güzel bi şekilde uygulamak nasip olur
ama ben de bi şeye takıldım son sünneti uygulamak sana neden zor geliyormuş
merak ettim kusura bakma...Ama tebessüm etmek zor değil ki...
ADALETIMAHZA yazdı:
-Esmani- yazdı:
Allah Teâlâ şöyle buyurmaktadır: Bir selam ile selamlandığınız zaman siz ondan daha güzeli ile selamı alın veya onu aynıyla karşılayın. Şüphesiz Allah herşeyin hesabını hakkıyla arayandır. (Nisa/86)
Sadece karşılaşıldığı zaman değil, ayrılırken de selam verilmelidir. Bu hususta Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmaktadır: Sizden biriniz bir meclise vardığı zaman veya oradan ayrıldığında selam versin. Birincisi ikincisinden farklı değildir. (Ebu Davud)
Bir topluluğa selam verildiğinde içlerinden birisi, selama mukabele ederse, diğerlerinden farziyyet düşer. Hiçbirisi mukabelede bulunmazsa, hepsi de günahkâr olur. İçinde insan olmayan bir yere girildiği zaman: Esselamü aleyna ve âla ibâdillahissâlihin diye selam verilir. Mezar ziyaretinde veya mezarlıktan geçerken: Esselamü aleyküm yâ ehlel kubûr ve inşaallahu ileyküm lâhikûn diye selamlanır.
A.S
ABLAM BUNU BİLMİYORDUM...NE GÜZEL YENİ ŞEYLER ÖĞRENİYORUZ BU SAYEDE
S.A.BİR İLİM VEYA SOHBET MECLİSİNDEN AYRILIRKEN,ONLAR DEVAM EDİYORSA,AYRILAN SELAM VERİP AYRILIRSA,OARADA İMİŞ GİBİ SEVAP HANESİNE YAZILIR DENMİŞTİ GEÇEN BİR SOHBETİMİZDE.YUKARIDAKİ YAZI BUNU DESTEKLİYOR DEĞİL Mİ?A.E.O.
yok yok baya baya olmuş hatta sen kahkaha atmışzın...ZEHRA MELEK yazdı:
Arkadaşlar ben yeni açtım o yüzden hafanın nasıl geçtiğini anlatma faslına yetişemedim
neyse uygulamaya çalıştık,düşünerek ve hissederek besmele çektik,her işe
ALLAH diyerek başladık ama amaç sadece bi hafta değil sürekli bunu yaşayabilmektir,haftamız geçebilkir ama yaptığımız sünnetleri bırakmak yok inşlh.
Allah razı alsun abilerim sizlerde vesile oldunuz...Rabbim bu yolda yar ve yardımcınız olsun...
BU HAFTAKİ ŞEFAAT VESİLESİ SÜNNETLERİMİZ
1 SELAM VERMEK VE ALMAK
2 MUSAFAHA ETMEK
3 DİYALOGLARIMIZDA TEBESSÜM ETMEK
SİZLERİ BİLMEM AMA SON SÜNNETİ UYGULAMAK BENİM İÇİN BAYAĞI ZOR OLACAK
Yeni sünneti çok beğendim inşlh. bunuda güzel bi şekilde uygulamak nasip olur
ama ben de bi şeye takıldım son sünneti uygulamak sana neden zor geliyormuş
merak ettim kusura bakma...Ama tebessüm etmek zor değil ki...
~-Esmani-
S.A
ABLAM KALBEN ÖYLE OLMASAMDA YÜZ İFADESİ OLARAK BİRAZ FEVRİ GÖSTERİRİM...KİŞİLİK DİYELİM BİZ BUNA...BU HAFTA BENDE BİRAZ KENDİMİ EĞİTİRİM BU SAYEDE...ŞU AN YAZARKEN GÜLÜMSEMEYE ÇALIŞIYORUM...OLUYOR OLUYOR BAKIN