El-Endulusi
Kayıtlı Kullanıcı
Allah cc razı olsun tüm dualarınız için . Fakat nasıl bu kadar emin olabiliriz? Yani Allahu teala bana birisini yazmıştır diye emin olmak çok zor. Ya Rabbim hiç yazmadıysa. O yüzden dua ediyorum Allahım bana ölünceye kadar bu duruma katlanmama yardım et sabır ver diye. Allahu teala herkese bir imtihan veriyor bana da bunu verdi. Bunla birlikte yaşamaya ve şükretmeye devam etmek gerekiyor. O'ndan başka sığınacak yer yok. Sonuçta harama girmekten korktuğumdan bu işlere girdim. Ben bu işlere girmeyeceğim artık ve bir bayan da gelip bana teklif etmeyeceğine göre. Allahım cc tüm müslüman kardeşlerimize hayırlı eşler nasip etsin imtihanı kazanan kullarından eylesin.
Kardeş, söylenildiği gibi kafaya fazla takma. Kaderde ne yazılmışsa o olacaktır. Sen sahip olduğun cüzi iradeyi kullanmışsın (halada kullanıyorsun) fakat fazlada sınırları zorlamadan, şu anki durumuna rıza göster. Takıntı haline gelip zorlarsan Cenabı Mevla karşına birini çıkarır oda hayatın boyunca senin imtihanın olur sonra bugünlerini ararsın. Tabi bu iki taraf içinde geçerli bir durum.
Eyvallah