selamunaleyküm kardeşim inan günahmı oldugunu bilmiyorum....(Peygamberimiz (s.a.s.), saçına insan saçı takan ve taktıran kadınlara da lânet etmiştir..)arkadas böyle demiş ama ne kadar dogru yalnış onu da bilmiyorum efendimizin zamanında peruk mu var dı bence yok tu sen din yolundasın ALLAHcc yolundasın...sen eminim ki zor durumdasın onun için peruk takıyosun..Allahcc YARDIMCIN OLSUN...SELAMETLE...
Selamın aleyküm. Ben yazdıklarımı kafamdan uydurmadım. Size yazımı bir daha dikkatlice okumanızı öneririm. Selametle kalın.
Selamın aleyküm. Okuyun inşallah çok yararlı olacaktır. Selametle.
Peygamberimiz (s.a.s.), saçına insan saçı takan ve taktıran kadınlara da lânet etmiştir. (Örnek olarak bk. Buhârî, libas 83, 85; Müslim, libas 115. ) Çünkü bu da Allah'ın beğendigi yaratılışı bozma ve karşısındakini aldatmak demektir. Islâm'da bunların her ikisi de yasaktır.
Kullanılan perukun, insan saçından başka bir şeyden olması halinde câiz olacağı söylenmiştir. (Ibn Âbidin VI/373.) Ancak peruku kadının bir başörtüsü gibi kullanması ayrı bir olaydır. Çünkü kadının başını kapatma emri, saçının câzibesiyle ftneye sebep olacağı içindir. Peruk ise bu câzibeyi çoğu zaman eksiltmez, tersine artırır. Bu yüzden bu konunun iyi araştırılması gerekir. Yani kadının insan saçından başka bir şeyden (ipek, yün sentetik elyaf vb.) peruk kullanması câizdir.
Ama başörtüsü yokken, dışarıda bununla gezebilir mi? Bize gezemez gibi görünen bu konu iyi öğrenilmelidir. Çünkü başörtüsünü yasaklayanlara karşı böyle bir çare düşünenler vardır.
Bize göre, insan kılından başka şeylerden peruk takmanın caiz olması, başını örtmek şartıyla olmalıdır. Yani böyle bir peruk takan kadın ayrıca peruğun üzerini de kapatmalıdır.
selamunaleyküm kardeşim inan günahmı oldugunu bilmiyorum....(Peygamberimiz (s.a.s.), saçına insan saçı takan ve taktıran kadınlara da lânet etmiştir..)arkadas böyle demiş ama ne kadar dogru yalnış onu da bilmiyorum efendimizin zamanında peruk mu var dı bence yok tu sen din yolundasın ALLAHcc yolundasın...sen eminim ki zor durumdasın onun için peruk takıyosun..Allahcc YARDIMCIN OLSUN...SELAMETLE...
selamünaleyküm ''yardımcı olmak adına'' bilgilendirmedir....ALLAH cc yar ve yardımcınız olsun...dikkate almanızı ümidiyle.....
(ROSES_DEATH88 kartdeşim bu yazı size değildir..üstünüze almayınız..selametle..ALLAH ccemanet olun....)
2Defalarca uyarmamıza rağmen halen forum içersine sorular sorulmaktadır. Biz forum içersine soru sorulmasını yasaklamıştık, bunun sebebi ise, farklı fikirler oluştuğu için biri çıkıp "Bence günah değildir, Bence birşey olmaz yani şundan dolayı şöyle olur çünkü, ama böyle olursa benim fikrimce olmamalıdır yani niye caiz olmasın ki" gibi saçmalıklar meydana gelebiliyor. Kişilerin kendi fikirlerini beyan etmesi güzel birşeydir. Ama konu dini konular olunca hassas bir konu olduğu için bunun vebali ağır olur. Bence sence onca gibi kelimelerle ifade edilmesi çok sakıncalıdır.
Konu hakkında bilgi sahibi olan kişiler elbette kaynaklarıyla konuya cevap verebilir. Biz konu hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin cevap vermemesini, özellikle yukarıda da belirtildiği gibi "BENCE" kelimesini kullanarak yorum katmamasını rica ediyoruz.
http://sorularla.islamiyet.gen.tr adresine girerek sorularınızı ilgili kişilere yöneltebilirsiniz.