KADINLARA VE ÇOCUKLARA SELÂM VERMEK:
. Yezîd'in kızı Esmâ'dan -Allah ondan râzı olsun- rivâyet olunduğuna göre, o şöyle demiştir:
"Kadınlar topluluğu olduğumuz bir sırada Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- bize uğradı ve bize selâm verdi."(Hadis sahihtir. Ebu Dâvûd, hadis no:5204. Sahihu Sünen-i Ebî Dâvûd, hadis no: 4336, İbn-i Mâce, hadis no: 3701, Sahihu Süneni İbn-i Mâce, hadis no: 2986)
Enes b. Mâlik'ten -Allah ondan râzı olsun- rivâyet olunduğuna göre, o çocuklara uğrayıp selâm vermiş ve şöyle demiştir: Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- böyle yapardı."(Buhârî, hadis no:6247. Lafız, Buhârî'ye âittir. Müslim, hadis no: 2168)
FİTNEDEN EMÎN OLUNDUĞU TAKDİRDE KADINLARIN ERKEKLERE SELÂM VERMESİ
Ebu Tâlib'in kızı Ümmü Hâni'den -Allah ondan râzı olsun- rivâyet olunduğuna göre, o şöyle demiştir:
"Mekke'nin fethi yılında Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem-'e gittiğimde onu yıkanırken, kızı Fâtıma'nın kendisini örterken buldum. (Ümmü Hâni) dedi ki: Ona selâm verdim. Kim o kadın, dedi. Bunun üzerine: Ben, Ebu Tâlib'in kızı Ümmü Hâni'yim, dedim. Rasûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem-: Hoşgeldin Ümmü Hâni! buyurdu."(Buhârî, hadis no:6158. Lafız, Buhârî'ye âittir. Müslim, hadis no: 336)
Tabiki Allah'ın diğer emirlerine riayet etmek şartı ile...Cilveli ve kırıtarak konuşmamak tesettürü muhafaza etmek vb...