Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Şeker uyuşturucu gibi… Öldürüyor! (5 Kullanıcı)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eyl 2006
Mesajlar
5,000
Tepki puanı
8
Puanları
38
Yaş
42
Konum
sakarya
Bu öyle bir zehir ki her markette, bakkalda satılıyor. Bütün diğer uyuşturucular gibi bağımlılık yapıyor ve haz duygusuyla birlikte vücuda zarar veriyor. Hatta bu beyaz zehir çocuklara yediriliyor.

British Medical Journal’da yeni yayınlanan bir makalede “Şeker tütün kadar tehlikeli, zarar verici ve bağımlılık yapıcı olduğu için uyuşturucu sınıfına sokulmalıdır” diyor. Gözünüzün önüne yeğeninize, çocuğunuza “hediye ettiğiniz”çikolatalar, gofretler mi geliyor? İnsanı sigaraya, uyuşturucuya en yakınları alıştırır... Çocukları da “şeker isimli zehire” anne-babaları alıştırıyor en önce.

Şekerin ettikleri

• Fazla şeker tüketmek kan şekerini çok çabuk artırıyor ve pankreas aşırı insülin salgılıyor. Buna “metabolik sendrom” deniyor. İnsülin, şekeri regüle ettikten sonra fazlasını yağ olarak depoluyor. Kan şekerindeki ani düşüşse sürekli acıkma hissine ve yemeye yol açıyor.
• Diş çürümesi başta olmak üzere, obezite, diyabet, kalp ve dolaşım hastalıkları, böbrek taşları, kanser, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik yorgunluk sendromu ve kemik erimesine neden oluyor.
• Kan dolaşımıyla vücudun her tarafına taşınan şeker özellikle de göbek, kalçalar, göğüsler ve bacağın üst kısmında toplanıyor. Bu bölgeler de dolduğunda, yağ asitleri kalp ve böbrek gibi aktif organlara dağılıyor. Bu organlar gittikçe yavaşlıyor ve sonuçta dokuları bozularak yağa dönüşüyor.
• Bağışıklık sistemi zayıflıyor. Vücut soğuk, sıcak veya mikroplara karşı koyamıyor.
Çocuklar ve bebekler için çok sakıncalı

Özellikle bebek mamasında bile şeker olması, çocukların beslenme zevkinin bir ömür boyu yanlış bir yolda gitmesine neden oluyor. Günümüzde artan aşırı şişmanlığını sorumlularından biri de bebekken tanışılan şeker olsa gerek. Bebek mamasında anne sütüne oranla yüzde 60 daha fazla şeker bulunuyor!

Şekerdeki genetik risk

Şekerle ilgili çok önemli başka bir tehlike daha var. Genetiğiyle oynanmış mısırdan “mısır şekeri” üretiliyor. “Nişasta bazlı sıvı şeker” de denilen bu “oynanmış” şeker, çikolata, gofret, gazlı içecek, baklava, mısır gevreği gibi endüstriyel gıdalarda en çok kullanılan şeker türü.

Genetiğiyle oynanmış gıdalar ise, başlı başına sayfalarca yazı yazılabilecek bir konu. Doğal halinde değil, insan eliyle “oynanmış” genlere sahip yiyecekler yediğimizde, bizim vücudumuzda da genlerimizi ilgilendiren değişiklikler olabileceğinden korkuyor bilim adamları. Günümüzde yaygınlaşan besin alerjileri, kanser gibi rahatsızlıkların nedenlerinden biri olduğu düşünülüyor mesela...

Şekerin gizli isimleri

Yiyeceklerin “içindekiler” listesinde şekerin farklı isimlerle gizlenmiş olduğunu görebilirsiniz. Bu isimler ne mi? Sakaroz, esmer şeker, mısır şurubu, nişasta bazlı sıvı şeker, dekstroz, sorbitol, mannitol, xylitol, früktoz, meyve şurubu, glikoz, glikoz şurubu, bal, invert şeker, laktoz, maltoz, akçaağaç şurubu, melas, şeker şurubu, turbinado, amazake.

Karacaoğlan’ın “zehir oldu yediğimiz şekerler” deyişi günümüzde daha bir geçerli...
 

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ocak 2007
Mesajlar
2,128
Tepki puanı
2
Puanları
0
Yaş
54
s.a.nevincim bu çok önemkli bi konu aslında ve bunu babama anlatamıyorum.şimdi senin bu yazını okutucam akşam eve gidince inşallah belki biraz faydası olur.emeğine sağlık Allah razı olsun canım kardeşim selametle AEO
 

ağbet

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 May 2008
Mesajlar
29
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
bilgi için allah razı olsun.çok tatlı yerdim sanırım bir daha düşünmem gerek
 

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eyl 2006
Mesajlar
5,000
Tepki puanı
8
Puanları
38
Yaş
42
Konum
sakarya
s.a.nevincim bu çok önemkli bi konu aslında ve bunu babama anlatamıyorum.şimdi senin bu yazını okutucam akşam eve gidince inşallah belki biraz faydası olur.emeğine sağlık Allah razı olsun canım kardeşim selametle AEO
VE ALEYKÜM SELAM ABLACIM ALLAHTAN ÇOK TATLI SEVMİYORUM ÇOCUKLĞUMDAN BERİ SEVMEM BENİM DAYI OĞULLARI TOZ ŞEKERİ KAŞIKLA YERLERDİ BEN YİYEMEZDİM:)SELAMETLE KALIN
 

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
10,922
Tepki puanı
8
Puanları
0
Yaş
47
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
________selamün aleyküm nevin kardeşim
teşekkür ederim faydalı paylaşım olmuş...
annem şeker hastası..insülün kullanıyor kendi yapıyor ignelerini ve sabır gerektiren bir hastalık o yüzden dikkat etmek lazım ...aza indirmek lazım ve hatta hiç kullanılmamalı illa kullancaksak esmer şeker kullanmalıyız...
rabbimize emanet ol güzel kardeşim
selam ve dua ileB)_______
 

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eyl 2006
Mesajlar
5,000
Tepki puanı
8
Puanları
38
Yaş
42
Konum
sakarya
Ve Aleyküm Selam Kardeşim Günaydin Geçmiş Olsun.şeker Hastaliği Evet çok Zor Bir Hastalik.yediğine Içtiğine Dikkat Etmen Gerek.benimde çevremde var şeker hastası olanlar.allah acil şifalar versin.selametle Kal.
 

sarmasik

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Ocak 2008
Mesajlar
379
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
zararlı oldugunu biliyordum ama bu kadar ayrıntısını bilmiyodum.paylaştıgın için allah razı olsun...
 

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2007
Mesajlar
1,298
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
allah razı olsun ablacım faydalandık ellerine sağlık dua ile kal
 

aliye_aliye

Altın Üye
Katılım
25 Eki 2006
Mesajlar
16,828
Tepki puanı
4
Puanları
38
Konum
~* پایتخت آن بهشت *~
Web Sitesi
www.fizikist.com
Saf şekerden uzak durun

Çok konsantreli olan saf şeker tüketimi metabolizmada tamiri zor bozukluklara yol açıyor. Bu nedenle pasta, baklava, çikolata gibi tatlı yiyecekleri mümkün olduğunca az tüketmek gerekiyor
Vücudumuz yakıt olarak karbonhidrat, protein ve yağları kullanır. Ancak en etkin yakıt olarak karbonhidratı tercih eder. Kalp hücreleri ve beyin karbonhidratlarla çalışır. Bu nedenle karbonhidratlara daha çok gereksinim duyarız. Alınan karbonhidrat yetersizse yağ ve protein yakıt olarak kullanılır. Vücutta karbonhidrat depoları normal düzeyin altına düştüğünde proteinlerin amino asitlerinden ve yağların gliserol bölümlerinden glikoz oluşturulabilir.

Vücut proteinlerindeki aminoasitlerin yüzde 60'ı kolayca glikoza dönüştürülebilir. Hücrelerin karbonhidrat düzeyinin ve kan glikoz düzeyinin azalması bu işlevi başlatan iki temel uyarandır. Karbonhidratları doğal ya da yapay (işlenmiş, rafine) olarak tüketiriz. Doğal olanları sebze, meyve, baklagiller ve tahıllardan alırız. Bunlar sağlıklıdır ve metabolizmamızın önemli yapı taşıdır. Uzun zaman tok tutarlar, şişmanlatmazlar ve içerdikleri bol lif sayesinde bağırsakları temizlerler. Yapaysal karbonhidratlar özellikle rafine edilmiş besin maddelerinde bulunur. Beyaz un ürünleri (makarna, muhallebi, pastalar, beyaz ekmek vb.), beyaz pirinç, özellikle beyaz şeker bunların en önemlileridir.

Saf şeker özellikle çok konsantrelidir. Karbonhidrat metabolizmasında tamiri zor bozukluklara yol açar. Elden geldiğince beyaz şeker ve pastalardan kaçınmalıdır. Çünkü şeker hücreler içinde oluşan ve hücre hormonu olarak adlandırılan eikozanoidler'den kötü eikozanoidler'in aşırı artışına neden olur ve böylece iyi eikozanoidlerle kötüler arasındaki fizyolojik denge bozulur. Hücre işlevini yapamaz duruma gelir. Böylece birçok kronik (müzmin) hastalığın oluşma süreci başlar. Fazla şeker yaşam süresini kısaltır. Şekerin kısıtlanması ise ömrü uzatır. Taze meyveler, baklagiller, tam tahıllar, fasulye, kök sebzeler (patates, havuç), mısır, kestane karbonhidrattan zengin yiyeceklerdir. Doğal hallerinde tüketilirse çok lifli olduklarından bu tür kompleks karbonhidratların sindirilme veya kana geçmesi daha uzun zaman alır ve aniden kan şekeri yükselmez. Şekerde olduğu gibi aşırı insülin salgılanması ve buna bağlı metabolizma ve hormon bozuklukları olmaz.

Oysa, konsantre karbonhidrat olan şeker ve diğer tüm yapaysal karbonhidratlar kan şekerini aniden yükseltip, aşırı insülin hormonu salgılanmasına neden olur. İnsülinin görevi, şekeri kandan yağ hücrelerine taşımak ve kan şekeri düzeyini tekrar normale indirmektir. Normal ölçülerde çok fazla salgılanan insülinin uzun süre etkisiyle büyük miktarlarda kan şekeri hücrelere taşınır. Sonuçta kanda yüksek miktarlarda insülin ve çok az miktarda kan şekeri bulunur. Bu durumda organizmada şeker açlığı başlar. Beyin, fonksiyonlarını düzgün yapması için gereken enerjiyi kan şekerinden sağlar. Tekrar şekerli besin tüketerek bu açlık giderilmeye çalışılırsa, yine aşırı insülin hormonu salgılanması ve ardı sıra kan şekerinin düşmesi gibi aynı olaylar tekrar yaşanır ve olumsuz kısır döngüye girilir.

Böyle bir şeker açlığında tekrar şekerli besin alınmazsa vücutta insülinin karşıtı olan diğer bir hormon "glukagon" salgılanır. Bu hormon yağ hücrelerinden yağları mobilize ederek (çıkararak) enerji sağlar. Böylece fazla kilolar da verilir.

-alıntı-


Selamün Selam Nevin Ablacım..
Emeğinize sağlık..Allah c.c razı olsun bu faydalı bilgilerden bizleri de istifadelendirdiğiniz için.. Gerekli bilgilerdi..Zira şekerin bilinçsizce tüketimi, türlü zararların ve hastalıkların tetikleyicisi olabiliyor..Allah c.c korusun..Hakkınızı helal ediniz inşallah ablacım. Ben de şeker pembesi bir alıntıyla:D katkıda bulundum acizane inşallah.. Selam ve baki dua ile Rabbimize emanetimsiniz.Hayırlı ve bereketli akşamlar dilerim..B)
 

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eyl 2006
Mesajlar
5,000
Tepki puanı
8
Puanları
38
Yaş
42
Konum
sakarya
:)ve aleyküm selam canım ama okurken zorlandım biraz.Bizde milka satıyoruz bayisiyiz.Allahtan çok fazla şekerli şeyleri sevmiyorum.Hemen bayıyor beni.Rabbime emanetsiniz..sendende rabbim razı olsun.
 

ehlibeyt

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
28 Ocak 2007
Mesajlar
115
Tepki puanı
0
Puanları
0
Selamün aleyküm kardeş çok güzel bir konuya deginmişin 3
beyaz un şeker tuz biliçsizce bir tüketim adeta zehir olu veriyor rabbim emeginin karşiligini verir inşaallah allaha emanet selametle kalin
 

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eyl 2006
Mesajlar
5,000
Tepki puanı
8
Puanları
38
Yaş
42
Konum
sakarya
ve aleykum selam kardeşim.Allah razı olsun.rabbime emanetsiniz
 

umeyye

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Şub 2007
Mesajlar
1,936
Tepki puanı
0
Puanları
36
Selamün Aleyküm Kardeşim...

Eline emeğine sağlık bu aydınlatıcı ve değerli paylaşımın için RAHMAN razı olsun bundan sonra şeker ve türevlerine daha da dikkat etmeliyiz

Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol
 

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
2,686
Tepki puanı
1
Puanları
0
selamün aleyküm nevin kardeşim faydalı bilgilerin için ALLAH CC razı olsun
benim tatlı manyaklığım var ne yapsam acaba :a08: :a08: :a08:
 

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eyl 2006
Mesajlar
5,000
Tepki puanı
8
Puanları
38
Yaş
42
Konum
sakarya
Selamün Aleyküm Kardeşim...


Eline emeğine sağlık bu aydınlatıcı ve değerli paylaşımın için RAHMAN razı olsun bundan sonra şeker ve türevlerine daha da dikkat etmeliyiz


Selam ve Baki DUA ile ALLAH a emanet ol
ve aleykum selam kardeşim.Sağolun.selametle kalın.Allaha emanet olunuz
 

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eyl 2006
Mesajlar
5,000
Tepki puanı
8
Puanları
38
Yaş
42
Konum
sakarya
selamün aleyküm nevin kardeşim faydalı bilgilerin için ALLAH CC razı olsun
benim tatlı manyaklığım var ne yapsam acaba :a08: :a08: :a08:
ve aleykumselam Sağolun sizdende razı olsun.Ben pek sevmem arada canım çeker oda normal.Şeker hastası olursunuz alimallah:DAllaha emanet olunuz
 

sankoz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Tem 2008
Mesajlar
13
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
rabbim sizdende razı olsunB)allaha emanet olunuz

s.a evet bu konuda bilinçli olmak çok önemli ama nerdeeeeeeeeeeeee malesef şimdiki yediğimiziçtiğimiz hepsi kanser desem yalan olmaz ama ne yaparsın . hayırlısı olsun ne diyeyim.
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt