Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

.......Şehvet....... (3 Kullanıcı)

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
ibrâhim Havvâs anlatıyor. Bir gün Likam dağında idim. Bir nar ağacı gördüm ve canım çekti. Bir nar kopardım ve tadına baktım. Nar pek ekşiydi. Narı yere attım ve yoluma devam ettim. Az ileride birini gördüm. Yere serilmiş ve üzerine arılar üşüşmüştü. Adama, "Selâmun aleyküm" dedim. "Ve aleykümselam ya İbrâhim" diye karşılık verdi. "Beni nereden tanıdın" diye sordum. Şöyle dedi: "Kim
icon_allah.gif
'ı bilirse ona hiçbir şey gizli kalmaz". Ona dedim ki,
icon_allah.gif
(c.c.) ile aranın iyi olduğunu görüyorum. Ondan seni bu arılardan kurtarmasını istemedin mi? deyince bana şu cevabı verdi: "Ben de senin
icon_allah.gif
(c.c.) ile aranın iyi olduğunu görüyorum. Ondan seninarı yeme isteğinden kurtarmasını istemedin mi? İnsanın nara olan düşkünlüğünden dolayı cezaı âhirette verilir. Oysa arı sokmasının cezasını insan bu dğnyada kısa bir süre için çeker. Arı sokması, insanın bedenini incitir. Fakat şehvet iğneleri kalbi yaralar." Bu söz üzerine o adamı bıraktım ve oradan uzaklaştım.

yalniz_yolcu

Kayıtlı Kullanıcı
çok etkileyici ne mutlu sehvet tuzaginda gönlünü kirletmeyene...emeine saglik.

elanaz 21

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel ellerinize sağlık

inam_9

Kayıtlı Kullanıcı
Bizim kayıplarımız var!
Habîb-i Edîb Efendimiz “Allah, gençliğini Hakk’a itaat yoluna bağlayan ve gayr-i meşrû şehvet peşinde olmayan genci pek beğenir.” buyurmuş ve bahtiyar bir gence bütün dünyevîlikleri unutturacak şu müjdeyi vermiştir: “Allah, kendini ibadete hasreden bir genci meleklerine gösterir; Kendisine has münezzehiyet ve mukaddesiyetiyle onunla iftihar eder ve ona şöyle der: Ey şehvetini Benim için bırakan genç! Ey gençliğini Bana adayan yiğit! Sen Benim nezdimde meleklerimin bazısı gibisin.” Şehvet gayyasına yuvarlanan, nefis cehennemine düşen, fuhuş, kumar, uyuşturucu gibi kâtillerin eline geçen her genç bizim kaybımız. Elimizden geliyorsa, bize o kayıpları da arayıp bulmak, hiç kimsenin ebedî hüsranına razı olmamak ve herkese bir kurtuluş yolu göstermek için çabalayıp durmak düşüyor

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
Bizim kayıplarımız var!
Habîb-i Edîb Efendimiz “Allah, gençliğini Hakk’a itaat yoluna bağlayan ve gayr-i meşrû şehvet peşinde olmayan genci pek beğenir.” buyurmuş ve bahtiyar bir gence bütün dünyevîlikleri unutturacak şu müjdeyi vermiştir: “Allah, kendini ibadete hasreden bir genci meleklerine gösterir; Kendisine has münezzehiyet ve mukaddesiyetiyle onunla iftihar eder ve ona şöyle der: Ey şehvetini Benim için bırakan genç! Ey gençliğini Bana adayan yiğit! Sen Benim nezdimde meleklerimin bazısı gibisin.” Şehvet gayyasına yuvarlanan, nefis cehennemine düşen, fuhuş, kumar, uyuşturucu gibi kâtillerin eline geçen her genç bizim kaybımız. Elimizden geliyorsa, bize o kayıpları da arayıp bulmak, hiç kimsenin ebedî hüsranına razı olmamak ve herkese bir kurtuluş yolu göstermek için çabalayıp durmak düşüyor

..........:evet:evet:evet...........

mst2005

Kayıtlı Kullanıcı
Çok güzel bir kıssa olmuş teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt