Selamün aleyküm. Ben de 1000 tane alayım inşallah.
Ve aleykum selam .hadi bakalim mubarek cuma gununun hayri ve bereketi bu listeyede dokunacak insallah. Selametle. Dua ile....
Selamün aleyküm. Ben de 1000 tane alayım inşallah.
Selametle. Dua ile.....B)1871 - Hz. Enes (radıyallâhu anh) anlatıyor: "Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim bana (bir kere) salât okursa AIIah da ona on salât okur ve on günahını affeder, (mertebesini) on derece yükseltir."
Nesâi, Sehv 55, (3, 50).
Yine Nesâide Ebü Talha (radıyallâhu anh)'dan gelen bir rivâyet şöyle: "Bir gün Resülullah (aleyhissalâtu vesselâm), yüzünde bir sevinç olduğu halde geldi. Kendisine:
"Yüzünüzde bir sevinç görüyoruz!" dedik.
"Bana melek geldi ve şu müjdeyi verdi: "Ey Muhammed! Rabbin diyor ki: "Sana salavat okuyan herkese benim on rahmette bulunmam, selam okuyan herkese de benim on selâm okumam sana (ikram olarak) yetmez mi?"
Nesâi, Sehv 55, (3, 50).B)
İNŞAALLAH HADİSLER YETER...
Cuma günü ve geceleri üzerime (100) defa salavat getirenin Allah Teala (c.c) otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder.
Dusuncene saygi duyuyorum kardesim. Amacim kimseyi zorlamak degil yanlis anlasildim galiba sadece insanlari biraz tesvik etmek .en dogrusunu Allah bilir. Selametle. Dua ilesalavat ta Şefaat makamını ve onun Rabbini sevindirir.
Şefaat isteme için güzeldir salavat.
1. sefaat isteme ameli = yetime iyilik etmektir.
Ben yanlis anlamisim hakkini helal et kardesim.selametle. dua ile...yok kardeşim yanlış anlama yok
100 salavatta ben okuyorum. Yaz ben biraz degil baya tembelimdir.
Salavata davetinize karsı cıkmak ne haddimize ?
ne güzel yapıyonuz ne hoş bir iş yapıyonuz.
Selametle. Dua ile....Hadis No: 1886
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kıyamet günü bana insanların en yakını, bana en çok salavat okuyandır." (Yine Tirmizi'de Hz. Ali (ra)'den kaydedilen bir rivayette şöyle denir: "Resulullah (sav) buyurdular ki: "Gerçek cimri, yanında zikrim geçtiği halde bana salavat okumayandır.")