selamün alyküm...bu akşam hatim yaptım. fakat secdeleri kılamadım nasıl yapılı 14 tane secde var 14 kez secdemi yapıcam yardımcı olurmusunuz???
Ve aleykum selam;
Belki biliyorsundur ama hatırlatmakta fayda var diyorum,malumunuz secde ayetlerinin geçtiği yerde ALLAH TEALA ya tazim için ''Tilavet secdesi'' yapılır,lakin alimlere göre tilavet secdesini yapmanın en efdal zamanı secde ayeti okunur okunmaz yapmaktır ancak sonra yapmakda uygun olabilir,bir oturuşta kıraat eden yani kuran okuyan kişi birden fazla secde ayeti okursa bir kere tilavet secdesi yapması yeterlidir,yapmazsa üzerine vacib olur,yapmış olduğun son hatimde okumana göre üzerine tilavet secdesi kaç kere vacib oldu biliyorsan işte o kadar secde yap,eğer bilmiyorsan rabbine secde etmek kadar şerefli bir işmi var o zaman sende 14 kere yap...
Kaim kardeşimizin tarif ettiği gibi yapıyorsun,son olarak ayağa kalkarkende ''Gufraneke Rabbena ve ileykel masir'' diyerek dua edebilirsin,manası ''Rabbimiz bizi bağışlamanı bekliyoruz ve dönüş ancak sanadır''...
Selamlar ve dualar ile