Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sayfandaki (...) (2 Kullanıcı)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
eski-kitap_69913.jpg

Kimi başında taçla doğar, kimi elinde kılıçla.. Ben kalemle doğmuşum. İnsanlar kıyıcıydılar, kitaplara kaçtım. Kelimelerle munisleştirmek istedim düşman bir dünyayı. Şiirle başladım edebiyata, cıvıldayan bir kuş kadar rahattım yazarken, kulaklarımda bir ses uğulduyordu, etrafımdakilerin duymadığı bir ses. Ve defterler kendiliğinden doluyordu. Sonra ilmin, ilhamı dizginleyen sert disiplini.. histen ve hissiden utanış. Nazımdan nesre, öznelden nesnele adayış..

diye feryat eden fildişi kulesinde bir garip münzevi Cemil meriç'in degindigi gibi

İnsanlar kıyıcıydılar, kitaplara kaçtım....

vakitiniz olursa ,dilerseniz bir edebi oyun diyelim bu istedigimize :)
efendim ricam odur ki yanı başınızda , ilk gördüğünüz bir kitapdan bir pasaj yazmanız..

evet. gördüğünüz ilk kitabın 15.sayfasının 5 . cümlesini merak ediyoruz bizimle paylaşırmısınız :)

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Başarılı,farklı,kaliteli bir konu koccammaaan alkış,ayakta..

Şimdiii kopyala yapıştır yapacaktım amma birde baktım sayfa ve cümle sayıları değişmiş:D

hemen iki üç sayfa çevirip yazıyorum,hazır ol:D

"Anne ve babası Caillou'nun ellerinden tutup hep birlikte pistin üzerinde kayıyorlardı..

"Şimdi tek başına kayabildiğine göre artık bir buz hokeyi sopası alabilirsin" dedi babası"..

hahahaaaa,alemim yav..

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
15. Sahife...5. Cümle...
Bağımsız Bölümler; 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa göre, tamamlanmış bir kargir yapı ya da yapıların ayrı ayrı ve başlıbaşına (müstakilen) kullanmaya elverişli kat, daire, ,işyeri, dükkan, mağaza, depo gibi kısımlarına Bağımsız Bölüm denir.

:)....;)
İşyerinde genelde iş kitaplarım bulunuyordu kardeşim...:)
Teşekkürler bu konu için...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Başarılı,farklı,kaliteli bir konu koccammaaan alkış,ayakta..

Şimdiii kopyala yapıştır yapacaktım amma birde baktım sayfa ve cümle sayıları değişmiş:D

hemen iki üç sayfa çevirip yazıyorum,hazır ol:D

"Anne ve babası Caillou'nun ellerinden tutup hep birlikte pistin üzerinde kayıyorlardı..

"Şimdi tek başına kayabildiğine göre artık bir buz hokeyi sopası alabilirsin" dedi babası"..

hahahaaaa,alemim yav..

gayet güzel ders yüklü bir cümle gerçekten .. :)
ilerki günlerde efendim ..
sayfa sayıları değişebilir ;)

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
15. Sahife...5. Cümle...
Bağımsız Bölümler; 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa göre, tamamlanmış bir kargir yapı ya da yapıların ayrı ayrı ve başlıbaşına (müstakilen) kullanmaya elverişli kat, daire, ,işyeri, dükkan, mağaza, depo gibi kısımlarına Bağımsız Bölüm denir.

Abicim yaa süpersin..sayende kaparız bizde bu işi:D

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
15. Sahife...5. Cümle...

abi sayenizde bagımsız bölüm ne demek onu ögrenmiş olduk belli mi olur belki bir gün lazım olur :)

teşekkür ederim :)

*ayşe*

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. kardesım.ılgınc bır konu.güzel.15.syf 5. cumle: kendisine araba çarptığının farkında bile değildi. ......... devam eden bir kitap.Mustafa Ulusoy'un ''Giderken bana birseyler söyle'' adlı kitabından.
Selametle...

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
bir cümle azmı ne ?? :)

buzağı timpanisinin formları ve nedenleri degilde belirtilerini buldum ..:)
karın bölgesi aşırı derecede şişer ...

sen veterinerlik fakultesindemi okuyorsun kardeşim

Ablam bu kadar yazıyordu...Konu başlığıydı zaten.

Yok ablacım ben değil de bana çok yakın biri okuyor.
...en yakınımdaki kitap bu olunca bunu yazdım mecbur.:)

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
İşte sevgi böyle bir şeydir. Sevgiyi anlatmakta kalemler ne kadar yazsa da sevgi onun da ilerisinde bir şeydir.

*21. Asırda Nasıl Sahabe Gibi OLunur? (Muhammed el-Haymi))

(Tam da yanımda bulunuyordu kitap.. Paylaşım için teşekkürler :))

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
Şehadet Takvimi...
15,Sayfa,
15 Ocak,
Somali,resmi dini İslamdır,Somali halkının tamamına yakını Sünni Müslümandır...

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici

İPARHAN

Kayıtlı Kullanıcı
"HAC"dan Çizgiler-Renkler ve Sesler...(Necip fazıl Kısakürek)

_Bütün İslam Alemine evvela İslamı öğretmek,baygın yaprakları canlandırıcı bir yağmur gibi İslam ruhunu içirmek,sahabiyi örnek tutarak ve hiçbir pazarlığa yanaşmayarak İslami temsil kadrosunu kemallendirmek ve sonra o kemal vahitleriyle bütün insanlığa dönüp "işte İslam" diyebilmek lazım...

Sayfa teferruatına değinmeyeceğim,kitabın her yeri önem arzetmekte!..

Merak edip okumanız dileklerimle dostlar...:a26:

Su-Eda

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleyküm ve Rahmatullah
canım çok güzel bir konu olmuş emeğine yüreğine sağlık
iş yerinde bulundurduğum vakit buldukça okuduğum iki kitap var onlardan ;

*Kur'an ve hadisleri aynı şey olarak görmek doğru değildir.Kur'anın bir benzeri olmayacağı gibi ona yakın sayılabilecek bir metin de olamazbiraz satırları fazlalaştırıyorum;)

İçimizden biri olan Muhammed Aleyhisselamın lisanından çıkmış ama hevasından konuşmayan biri olmanın teminatı altındaki insanın sözlerinden olan hadisler bizim için tam bir rahmettir....(Hz.Muhammed Sallahu aleyhi vesellem Efendimizden 40 hadis Nureddin yıldız)

*Ve Sakının Öyle bir günden ki ,O gün hiç kimse bir başkası adına bir şey ödeyemez,kimseden fidye kabul edilemez ve şefaatin de o kimseye faydası yoktur,hem de kendilerine hiçbir taraftan yardım edilmez (bakara/123) Kuran_ı Kerim Meali

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt