Malzemeler
- 1.5 çay bardağı dövme (aşurelik buğday)
- 2.5 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı un
- 2 adet kemikli et(olmasa da olur)
- 1 iri diş sarımsak
- Tereyağı, zeytinyağı, nane ve kırmızı biber

Nasıl yapılır?
Dövmeyi akşamdan ıslağa bırakın. Sabah kemikli etle beraber düdüklüye koyun. Üzerine 2 parmak kadar çıkacak şekilde su ekleyin. Dövmenin iyice yumuşayıp açılması lazım. Diğer tarafta yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su koyup meyaneyi ılıtın ve dövmenin içine döküp kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Tuzunu atın. Sarmısağı ezip çorbaya ilave edin.
Yağını kızartın. baharatlarını atıp çorbanın üzerine gezdirin.
Yağını kızartın. baharatlarını atıp çorbanın üzerine gezdirin.
