Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sarımsağı nasıl tüketmeliyiz (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Şub 2008
Mesajlar
5,741
Tepki puanı
3
Puanları
0
Yaş
38
Konum
ha bura :)
Web Sitesi
www.facebook.com
Sarımsağı nasıl tüketmeliyiz

5330.jpg


Yapılan bir deney kalp sağlığı için taze dövülmüş sarımsağın işlemden geçirilmişten daha yararlı olduğu ortaya koydu.
Amerikan Connecticut Üniversitesi Tıp Fakültesi araştırmacılarının yürüttüğü deney kalp sağlığı için taze dövülmüş sarımsağın işlemden geçirilmişten daha yararlı olduğu ortaya koydu.

Araştırmacılar 1,5 bardak suya 10-20 diş sarımsak ekleyip bulamaç haline getirdi. Bu şekilde 2 karışım hazırladı, birine taze dövülmüş, diğerine 2 gün önce ezilerek kurutulmaya bırakılmış sarımsak eklediler. Bir miktar karışım 30 gün süreyle kobay fareler üzerinde denendi.

Ardından deneklerin kalpleri üzerinde testler yapıldı. Araştırmacıların bulgularına göre karışımların kalp dostu yararlarının yanı sıra, taze dövülmüş sarımsak yedirilen farelerin daha az zarar gördüğü ve 30 dakika süreyle kan akışları yavaşlatıldığında daha çabuk iyileştiği gözlemlendi. Ayrıca kalp kaslarındaki hücrelerin ölümüne neden olan kimyasalları da kontrol altına aldı.







 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt