neslihantozan
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 8 Şub 2008
- Mesajlar
- 3,695
- Tepki puanı
- 4
- Puanları
- 0
- Yaş
- 45
- Web Sitesi
- pastalar2008.blogcu.com

selamun aleyküm uzun zamandır tarif ekleyemiyodum,ramazan dolayısıyla tatlı çeşitleri deneyince oldukça tarifim birikmiş oldu
ben bu tatlıyı çok sevdim yapması,yemesi ve servisi çok pratik
tarifini birazdan ekliycem şimdilik resmiyle idare edin
afiyet olsun....
işte denemeniz için malzemeler ve tarifi
bu ölçü ile resimde görmüş olduğunuz diktörtgen borcam tepsi ile tatlınız olucak, fırın tepsisi ile yapmak isterseniz 1.5 ölçü yeterli
hamur için:
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı sirke
az tuz
aldığı kadar un
üzerine:200 gr margarin
arasına çok ince çekilmiş 150 gr ceviz
açmak için:nişasta un karışımı
şerbeti: 3 subardağı şeker(kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dakika kaynatıp iyice soğutun)
4 su bardağı su ve 1 yemek kaşığı limon suyu
verilen malzemelerle yumuşak bi hamur yoğuruyoruz ve mutlaka dinlenmesi için 20 dakika bekletiyoruz böylece çok daha kolay açılacaktır
dinlenen hamurumuzu 4 parçaya ayırıyoruz ve ince bi şekilde açıyoruz önce ikiye sonrada dört parçaya ayırıp ceviz serpiyoruz,sigara böreği yapar gibi ince tarafından oklavayla sarıp elimizle tatlımızı büzdürüyoruz bu işlemler oldukça zevkli ve kolay
sarma ve burma işemini daha ince bi oklavayla yapmanız gerek
bu şekilde tatlımızı bitirip sıkı bi şekilde tepsimize diziyoruz,yağımızı yakmadan kızdırıp tatlımıza döküyoruz ve iyice kızarana kadar pişiriyoruz pişen tatlımızı fırından alıp ,2 dakika sonra iyce soğumuş olan şerbetimizi döküyoruz
dinlendirip afiyetle yiyoruz
çok uzun sürcekmiş gibi görünüyo ama 1 saattle bile hazırlayabilirsiniz
afiyet olsun