Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Samsung Bellekleri Küçülttü (1 Kullanıcı)

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
6,064
Tepki puanı
38
Puanları
48
Konum
Ankara
Samsung Electronics, mevcut DRAM'lerden çok daha verimli ve daha az güç harcayan yeni bellek yongaları ürettiğini duyurdu. Samsung 30 nm'lik yeni yongaları ile dünyada bir ilki gerçekleştirdi.

neuvbc.jpg

Samsung, dünyanın ilk 30 nm'lik DRAM'ini ürettiğini duyurdu. Şirketten alınan bilgilere göre, 30 nm teknolojisi DDR3 verimliliğini, 40 nm ile karşılaştırıldığında %60, 50 nm ile karşılaştırıldığında %100 artırıyor.

Geliştirilen yeni 30 nm'lik DRAM, 2 Gbit'lik bir DDR3 bellek yongasından oluşuyor.

Samsung Electronics Bellek Bölümü Başkanı Soo-In Cho, 30 nm süreci ile üretilen DDR3'lerin, mevcut en gelişmiş düşük güçlü DDR3'ler olduğunu ve en verimli DRAM çözümü olduğunu belirtti.

Bellek piyasasında Samsung'un en önemli rakiplerinden olan Hynix de geçtiğmiz Aralık ayında 40 nm'lik GDDR5 bellek üretmişti.

4h2syq.jpg

Samsung, dünyanın ilk 30 nm'lik DRAM'lerini üretti.

Daha az güç tüketimi

Samsung'un yeni 30 nm'lik 2Gb DRAM'leri, 50 nm'lik DRAM'lere göre %30 daha az güç tüketimi yapıyor. Bu yeni bellekler masaüstü bilgisayarlardan, dizüstü bilgisaylara, sunuculardan, taşınabilir cihazlara kadar tüm cihazlarda kullanılabilecek.

30 nm'lik bu yongaların 2010'un ikinci yarısında seri üretime geçmesi bekleniyor. Şirket, 30 nm'lik NAND flash belleklerini geçtiğimiz günlerde piyasaya sürmüştü.
 

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
6,106
Tepki puanı
12
Puanları
38
Yaş
30
Konum
Konya
böylelikle öbürlerinin fiyatı düşer :D
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt