Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark
  • Değerli Kullanıcılarımız,
    İslami Sayfa, yenilen altyapısı ve tasarımı ile sizlere çok daha iyi hizmet sunabilmek adına büyük bir değişim ve yenilenme içerisindedir.
    Bu süreç içerisinde sizlerden ayrı kalacağımız kısa aralıklar olabilir, ek olarak kullanıcılarımız sitemizde mevcut üyeliklerine giriş yapmak istediklerinde "Şifre Sıfırlama"bağlantısını kullanarak mevcut e postaları ile bu süreci kolayca tamamlayabilirler.

Şam mutfağının gözbebeği; UZİ

sevdagâh

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eki 2010
Mesajlar
43
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47


Şam mutfağının düğün böreği Uz'yi siz de bayramda dostlarınıza ve ailenize ikram edebilirsiniz... Afiyet Olsun...

Malzemeler
- 2 – 3 adet yufka
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı kaynar su
- 4 – 5 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
- 1 su bardağı iç bezelye
- 1 adet orta boy havuç
- 1 çift tavuk göğsü
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber

Yapılışı
1. Pirinci nişastasını akıtana kadar 2-3 kere güzelce yıkayın. Bir kaba alıp 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edin. Üzerine kaynar su ilave edip karıştırın. En az 1 saat önceden ıslamanız yeterli olacaktır.
2. Tavuk göğsünü haşlayın, didin.
3. Küçük bir tencerede ufak küpler halinde doğradığınız havucu ve bezelyeyi az miktarda tuz ekleyerek haşlayın.
4. Küçük bir teflon tavaya 1 – 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Dikey olarak ikiye bölünmüş, kabuksuz çiğ bademleri ekleyip güzelce kavurun.
5. Teflon bir tencereye bir miktar sıvı yağ ekleyip yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin, pirinçlerin göbekleri şeffaflaşana kadar kavurun. Tuzunu ekledikten sonra 3 su bardağı kaynar su ekleyin. Kısık ateşte demlendirerek pişirin. Pişen pilava bir tavada kızarttığınız tereyağı ve zeytinyağı karışımını ekleyin, karıştırın.
6. Hazır olan pilava dilediğiniz baharatlarla birlikte karabiberi, havucu, bezelyeyi, bademleri ve didilmiş tavuk etini ekleyip karıştırın.
7. Yufkaları yufka başına 6 dilim çıkacak şekilde üçgenlere bölün. Üçgenlerden birini kasenin içine döşeyin, üçgenin uzun tarafını kasenin içine geri katlayın. Yufkaya bir fırça yardımıyla az miktarda zeytinyağı sürün. İçine hazırlamış olduğunuz pilavdan koyun, yufkanın sarkan kenarlarını üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin ve hazır olan uziyi yağlanmış fırın tepsisine dizin.

8. Hazırladığınız uzilerin üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımı sürün. 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
 

Aşk-ı Hicab

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
12,153
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
Es selamu aleyküm kardeşim. Emeğine sağlık:)
İlk defa duyuyorum, görüyorum bu böreği..
Çok farklı görünüyor..
Malzemeleri çok güzel, eminim tadı da öyledir.
 

sevdagâh

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eki 2010
Mesajlar
43
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Es selamu aleyküm kardeşim. Emeğine sağlık:)
İlk defa duyuyorum, görüyorum bu böreği..
Çok farklı görünüyor..
Malzemeleri çok güzel, eminim tadı da öyledir.

vealeyna aleyküm selam banada çok farklı geldi sizlerle paylaşmak istedim umarın sizlerde beğenirsiniz :):)
 

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Şub 2009
Mesajlar
2,570
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
valla güzel görünüyor da sevdagah böyle olmaz yok mu bizee:)
 

papatyalı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eyl 2008
Mesajlar
83
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
55
güzel bir tarif, denemek isterim. emeğinize sağlık.
 

Griş Yapın veya Üye Olun

Yanıt için giriş yapmanız veya üye olmanız gerekir.
veya

Yeni hesap oluştur

Topluluğumuzda bir hesap oluşturun. Bu işlem çok kolay!
Üst Alt