yeşil.kubbe
Kayıtlı Kullanıcı
İbadet ehli(çok çok ibadet eden) bir zat, rüyasında Hz.peygamber'i görmek niyetiyle uyur.
Rüyasında Hz.Peygamber Efendimizi görür (s.a.v.).Ancak Resulü Ekrem Efendimiz,ona iltifat buyurmazlar.
İbadet ile meşgul olan zahit zat:
"-Ya Resulallah(s.a.v.) bana dargınmısınız?"dedi.
Efendimiz:
"Değilim"buyurdu.O zat:
"-Beni tanımadınız mı?" diye sordu.Efendimiz:
"-Seni tanımadım." buyurdu.Adam:
"-Ben felancayım.İbadet ehli,zahit bir ümmetinizim" dedi.Efendimiz(s.a.v.)
"Ben İslam alimleriden işittimki, Hz.Peygamber (s.a.v.),bir ana-baba,çocuklarını tanıdığı gibi ümmetini tanır"diyorlardı dedi.Efendimiz(s.a.v.):
"-Ulemanın söylediği doğrudur.Ancak ben bana,salevat getirenleri tanırım."buyurdu.
Demek oluyor ki, hikayede geçen zat, çok ibadet ediyordu ama, Hz.Peygambere (s.a.v.) getirmeye (okumaya) pek dikkat etmiyordu.Peygamberimize (s.a.v.) salevat getirmenin önemini anlatan bu hikayeyi hepimiz görelim istedim Salat ve selam gül peygamberimize olsun...
Rüyasında Hz.Peygamber Efendimizi görür (s.a.v.).Ancak Resulü Ekrem Efendimiz,ona iltifat buyurmazlar.
İbadet ile meşgul olan zahit zat:
"-Ya Resulallah(s.a.v.) bana dargınmısınız?"dedi.
Efendimiz:
"Değilim"buyurdu.O zat:
"-Beni tanımadınız mı?" diye sordu.Efendimiz:
"-Seni tanımadım." buyurdu.Adam:
"-Ben felancayım.İbadet ehli,zahit bir ümmetinizim" dedi.Efendimiz(s.a.v.)
"Ben İslam alimleriden işittimki, Hz.Peygamber (s.a.v.),bir ana-baba,çocuklarını tanıdığı gibi ümmetini tanır"diyorlardı dedi.Efendimiz(s.a.v.):
"-Ulemanın söylediği doğrudur.Ancak ben bana,salevat getirenleri tanırım."buyurdu.
Demek oluyor ki, hikayede geçen zat, çok ibadet ediyordu ama, Hz.Peygambere (s.a.v.) getirmeye (okumaya) pek dikkat etmiyordu.Peygamberimize (s.a.v.) salevat getirmenin önemini anlatan bu hikayeyi hepimiz görelim istedim Salat ve selam gül peygamberimize olsun...