Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

SAKIN YAPMAYIN, YAPMAMAYA ÇALIŞIN KALP KIRMAYIN (4 Kullanıcı)

yahamza

Kayıtlı Kullanıcı
lise caglarinda bir delikanli varmis. sürekli arkadaslariyla kavga ypip onlarin kalbini kirarmis. babasi bu durumdan cok rahatsizdir. ogluna;

- "bak oglum sen cok kavga yapiyosun. bu kapi senin arkadaslarinin kalbi ve sana hatani anlamak için her kavga yapisinda bu kapiya bir çivi cak. bunu bir ay sürdür bakalim ne kadar gecimsiz oldugunu anlayacaksin" der.

oglu biraz gönülsüz bir tavirla "tamam baba" der.

cocuk artik her kavga yapisinda, her kalp kirisinda o kapiya bir civi cakar. kapida artik bir sürü civi olur. cok gecmeden hatasinin farkina varir ve artik kavga yapmamaya, kalp kirmamaya karar verir. bu durumu babasina acar. babasi da ona söyle der;

- "aferin oglum. ama simdi de gecmis hatalarini telafi etme zamani. bu kalbini kirdigin arkadaslarinin hepsinin gönlünü alacaksin" der. ve ekler.

- ve seni affeden her arkadasin için de bu kapidan bir çivi sökeceksin.

cocuk kabul eder ve tek tek arkadaslarinin gönlünü almaya calisir.

zamanla arkadaslarinin hepsinden özür diler ve gönüllerini alir. her biri icin de kapidan bir çivi söker. artik kapida hiç çivi kalmamistir. babasina der ki;

- "bak babacim senin bana dedigini yaptim. her baristigim arkadasim icin de bir çivi söktüm"

babasi da bunun üzerine der ki;

- aferin oglum sen arkadaslarinin gönüllerini aldin. kapida hiç çivi kalmadi. ama kapida halen o çivilerin izi var.arkadaslarinin kalbi de suan sana karsi böyle biliyo musun...

Kırma dostun kalbini,
Onaracak ustası yok.
Soldurma gönül çiçeğini,
Sulamaya ibrik yok.”

Cezaevleri boşuna hoca efendi demişti.En güçlü ceza evleri vicdanımızdır.Vicdanın rahat olmadıktan sonra suçun af edilmiş,özgür kalmışsın ne çare?Vicdanın olmadıktan sonra en berbat mapus damlarının sana faydası ne?

kırmaya değilde kırılmaya alıştım. Kimsede hakkım yoktur kalp kırma açısından

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
RE: SAKIN YAPMAYIN, YAPMAMAYA ÇALIŞIN KALP KIRMAYIN

B)B)Kırma dostun kalbini,
Onaracak ustası yok.
Soldurma gönül çiçeğini,
Sulamaya ibrik yokB)B)

Allah razı olsun...Emeğinize sağlık...

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ÇOK GÜZEL Bİ KONUYA DEĞİNMİŞSİN EMEĞİNE SAĞLIK

yahamza

Kayıtlı Kullanıcı

bezmi safa yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ÇOK GÜZEL Bİ KONUYA DEĞİNMİŞSİN EMEĞİNE SAĞLIK

Allah sizlerdende razı olsun . müslümanlığın arkasına gizlenip , islamı kötüleyen o kadar çok insi şeytanlar varki , Allah yardımcımız olsun

nihalim

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.hatim-online.com

ALLAH RAZI OLSUN.......... :|:|:|:|:|:|:|:| NE YAZAYIM BİLEMİYORUM:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( AE.O...AFFEDİLMİŞİMDİR İNŞALLAH!!!!!!!!!!!!!!:|:|:|:|:|:|

yahamza

Kayıtlı Kullanıcı

nihalim yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN.......... :|:|:|:|:|:|:|:| NE YAZAYIM BİLEMİYORUM:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:( AE.O...AFFEDİLMİŞİMDİR İNŞALLAH!!!!!!!!!!!!!!:|:|:|:|:|:|

İNŞALLAH !!!

Tugbis

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razi olsun.

:|:|:| bazen dusunmeden kiriyorum ama ozur dilemiyorum, Ozur dilememe:( huyumvar yaa :( Ama arkadaslarimla aram iyidir.

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı

Cezaevleri boşuna hoca efendi demişti.En güçlü ceza evleri vicdanımızdır.Vicdanın rahat olmadıktan sonra suçun af edilmiş,özgür kalmışsın ne çare?Vicdanın olmadıktan sonra en berbat mapus damlarının sana faydası ne?

çok guzeldi paylaşımnz:(:( kalp kırmamaya çalışıyoruz ama bazen oluyor sanırım
kacırdığımız anlar ama en çok kırılan tarafta ben oluyorum :(:( ama herkese hakkımı helal edıyorum üzülsemde, ağlasamda, kırılsamda
Allah razı olsun selametle kalın inş

yahamza

Kayıtlı Kullanıcı

Tugbis yazdı:
Allah razi olsun.

:|:|:| bazen dusunmeden kiriyorum ama ozur dilemiyorum, Ozur dilememe:( huyumvar yaa :( Ama arkadaslarimla aram iyidir.
,,

Allah sizdende razı olsun , özür dilememe huyunuza gelince
; özür dilemek kimseyi küçültmez değeri dahada artar , hatanı anlayıpta özür dilemek kadar güzel birşey varmıdır.

yahamza

Kayıtlı Kullanıcı

paryosa_t yazdı:

kacırdığımız anlar ama en çok kırılan tarafta ben oluyorum :(:( ama herkese hakkımı helal edıyorum üzülsemde, ağlasamda, kırılsamda

Ya sen ne güzel söyledin öyle sanki benim başımdakilerini anlatıyosun(çok guzeldi paylaşımnz:(:( kalp kırmamaya çalışıyoruz ama bazen oluyor sanırım
Allah razı olsun selametle kalın inş)
bu kadar benzerlik ???
tanımıyosunuz demi beni

Allah'a emanet olun

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı

yahamza yazdı:
paryosa_t yazdı:

Ya sen ne güzel söyledin öyle sanki benim başımdakilerini anlatıyosun(çok guzeldi paylaşımnz:(:( kalp kırmamaya çalışıyoruz ama bazen oluyor sanırım
Allah razı olsun selametle kalın inş)
bu kadar benzerlik ???
tanımıyosunuz demi beni

Allah'a emanet olun

yok nerden tanıcm sızı

Tugbis

Kayıtlı Kullanıcı

Allah sizdende razı olsun , özür dilememe huyunuza gelince
; özür dilemek kimseyi küçültmez değeri dahada artar , hatanı anlayıpta özür dilemek kadar güzel birşey varmıdır.

Güzel dediniz ama elimde olan birsey degil ama DIKKAT etmeye calisiyorum hem kimseyi kimamayi hemde özür dilemeyi . Hayirli aksamlar, Dualarda bulusmak üzere...

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜN ALEYKÜM EMEĞİNİZE SAĞLIK.DEMİYA NEKADAR AFETTİK DESEKDE VEYA UNUTMUŞ GİBİ GÖRÜNSEKDE YAPILANLAR UNUTULMUYOR.KIRILAN BİR CAMIN ESKİSİ GİBİ OLMADIĞI GİBİ.AMA YİNEDE GÖNÜL ALMAYA ÇALIŞMAK HATASINI ANLAYIP ÖZÜR DİLEMEK ÇOK BÜYÜK ERDEMDİR.ÖZÜR İLLA DİL İLE DEĞİL HAL İLEDE OLUR.RABBİM İLK ÖNCE KALP KIRMAMAYI NASİP ETSİN.KALBİMİZİ KIRANLARIDA AF ETME ERDEMİNİ. ALLAHA EMANET OLUN ALLAH RAZI OLSUN

efsude

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUNALEYKUM
GERCEKTEN COK GUZELDI .UMARIM KIMSENIN HAKKINA GIRMEYENLERDEN OLURUZ.
DAL RUZGARI AFFETSEDE KIRILMIS BIR KERE
SELAM VE DUA ILE

yahamza

Kayıtlı Kullanıcı

metfamu yazdı:
SELAMÜN ALEYKÜM EMEĞİNİZE SAĞLIK.DEMİYA NEKADAR AFETTİK DESEKDE VEYA UNUTMUŞ GİBİ GÖRÜNSEKDE YAPILANLAR UNUTULMUYOR.KIRILAN BİR CAMIN ESKİSİ GİBİ OLMADIĞI GİBİ.AMA YİNEDE GÖNÜL ALMAYA ÇALIŞMAK HATASINI ANLAYIP ÖZÜR DİLEMEK ÇOK BÜYÜK ERDEMDİR.ÖZÜR İLLA DİL İLE DEĞİL HAL İLEDE OLUR.RABBİM İLK ÖNCE KALP KIRMAMAYI NASİP ETSİN.KALBİMİZİ KIRANLARIDA AF ETME ERDEMİNİ. ALLAHA EMANET OLUN ALLAH RAZI OLSUN

ÖZÜR İLLA DİL İLE DEĞİL HAL İLEDE OLUR.RABBİM İLK ÖNCE KALP KIRMAMAYI NASİP ETSİN.KALBİMİZİ KIRANLARIDA AF ETME ERDEMİNİ.

foruma bu kadar uygun ve güzel bir yanıt , inşallah kalp kırmadan yolumuza devam edebiliriz , Allah yardımcımız olsun. Allah'a emanet olun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt