Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Sakın eski telefonlarınızı atmayın (1 Kullanıcı)

TakeOne

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
6,064
Tepki puanı
37
Puanları
48
Konum
Ankara
Ulaştırma Bakanlığı, 3G sonrası boşa çıkacak cep telefonları için yeni bir çözüm buldu.

f4kvlr88w9.jpg

'Cepten' görüntülü konuşmaya 2 gün kala, Ulaştırma Bakanlığı'nın mevcut telefonları çöpe gitmekten kurtaracak proje üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. İlk etapta görüntülü konuşturamayan 8 milyondan fazla cep telefonu, firmaların toplama merkezlerinde bakımdan geçirilip garanti belgesi düzenlenecek. Ardından düşük vergiyle Uganda, Mısır ve Irak'a ihraç edilecek. Böylece görüntülü konuşturamayan telefonlar çöp yerine ekonomiye 250 milyon dolar olarak dönecek.

Turkcell, Vodafone ve Avea aboneleri 30 Temmuz 2009'dan itibaren cepten maç izleme, hızlı internet ve uzaktan sağlık hizmeti gibi pek çok yenilikle tanışacak. Ancak bu uygulamaları kullanmak için, dünyada 3. Generation olarak (3G) adlandırılan üçüncü nesil uyumlu telefon şart. Türkiye'de bir süredir, yeni teknolojiye uygun telefonlar satılıyor. Ancak pahalı olduğu için satış rakamı 4 milyona ulaşabildi. Türk halkının, cep telefonunu ortalama 1,5 yılda bir değiştirdiğini belirten uzmanlar vatandaşın görüntülü konuşma başladığı andan itibaren kısa süre içinde 3N uyumlu telefonlar alacağı görüşünde. Bu yıl sonuna kadar 10 milyondan fazla telefonun atıl duruma düşeceği kaydediliyor.

Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği Başkanı Murat Dursun,
3G hayata geçtiğinde ikinci nesilde kullanılan cihazların teknik olarak bu sistemi desteklemediği için bu sistemden yararlanmaları mümkün olmadığını belirtti. "Mevcut telefonları şu anki gibi kullanabiliriz. Ancak 3G'den yararlanamayız." diyen Dursun, görüntülü konuşma başladığında 3G uyumlu telefonların piyasaya gireceğini aktardı. Atıl duruma düşecek cihazları nasıl kullanılabileceğine yönelik proje ürettiklerini belirten Dursun, projeye Ulaştırma Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun da olumlu baktığını kaydetti. Dursun'un verdiği bilgiye göre kayıtsız halde yapılan 2. el ticaret kayıtlı hale getirilecek. Bu telefonlarda KDV yüzde 18'den yüzde 1'e indirilecek. Firmalar toplama merkezi gibi organize edilerek bu cihazları toplayıp bakımlarını yaparak garantilendirerek tekrar piyasaya arz edecek. Ardından bu telefonlar Uganda, Mısır ve Irak gibi ülkelere ihraç edilecek.

250 MİLYON DOLAR KAYNAK

Konuyla ilgili Mısır, Uganda ve Irak ile görüşmelerde bulunduklarını kaydeden Dursun, "Oradaki sivil toplum kuruluşları aracılığıyla yaptığımız görüşmelerde ikinci el cihazları toplayarak ihracatını yapmamızın mümkün olduğunu gördük." diye konuştu. İngiltere ve İspanya'nın ikinci el cihazları toplayarak bu ülkelere sattığını belirten Dursun, "Bizde bunu yapabiliriz. Ticari ilişkilerimizde son yıllarda önemli adımlar attığımız ülkeler bunlar. Afrika ülkeleri ticaretimizin her geçen gün geliştiği ülkeler. Hem ülkemiz kazansın hem ticaretimiz gelişsin. Önemli istifadeyi o ülkelere sunmalıyız." dedi.

"Ulaştırma Bakanlığı ve Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu projeye olumlu yaklaşıyor." diyen Dursun, atılması gerekli adımın KDV'nin yüzde 18'den yüzde 1'e çekilmesi olduğunu vurguladı. Şu anda 0 vergiyle satılan ikinci el telefonların yüzde 1'le bile satılmasıyla devletin 250-300 milyon dolar kazanacağına dikkat çekti.
 

Gök Kubbe

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Ara 2008
Mesajlar
3,422
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
29
allah razı olsun teşekkürler benm telefonum daha eskimedi...::)
 

torressa

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Tem 2009
Mesajlar
923
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
doğru söylüyorsun gerçi bizim türk halkı böyle bir şey yaparmı bilmem üşenmekten :) umarım gerçekleşir allah razı olsun senden bilmiyordum bunu
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt