Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

sakın "ben" deme (2 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
Sakın kıyaslama kendini başkalarıyla! ..
“Ama ben..” “Ama benim...şu kadar..” Sakın sakın deme!
Şeytan da böyle demedi mi? “Ben! ” dedi..”Üstünüm ondan! ” dedi, kıyasladı kendini, gururlandı...Ve koğulmuşlardan oldu!

Sen de, eğer böyle dersen; Hidayeti için dua ettiklerin varsa mesela, asla kabul olmaz duaların! ..İstersen gece-gündüz namazda, oruçta, ibadette ol, “Ben! ” dediğin, Başkaları hakkında hüküm verdiğin, kıyas yaptığın, O’nun makamına göz diktiğin müddetçe HİÇsin!
Çünkü O, “Ben” diyene değil, “Sen” diyene, rahmet nazarıyla bakıyor..
O, önünde iki büklüm gözyaşlarıyla durana kapılarını açıyor..

Aşağıla nefsini!
Bil ki Sen alçaldıkça yükseltirler seni..
Karı-koca ilişkilerinde olsun, tüm diğer beşeri ilişkilerde olsun, sakın kibirlenme! ..Gururlanma! .. Kendini üstün görme kimseden! ..

Bil ki şeytan sana bu yolla yanaşır ve mağlub eder seni..
Perde olur, O’nunla arandaki rabıtaya..
Vuslatına eremezsin! Daim gurbetlerde kalırsın..

Sakın deme; “Ama benim şu kadar ibadetim var, o namaz bile kılmıyor”
“...O başını bile örtmüyor..”
“..O cumaya bile gitmiyor..”
“O...böyle, ben böyle! ”.. Sakın!
Anlasana, şeytanın oyunu bu!
Ah bilsen ne sinsidir o! Böyle böyle kaydırır ayağını..

Bil ki Allah’ın en sevmediği şey; Tahkir etmek!
Kendi yarattığının, diğer mahlukları aşağılaması, hor görmesi..
Bir nev’i TANRILIK idddiası!
Ah bilsen, bir hor bakış kaç namazı siler götürür!

Bir aşağılayış, kaç iyi ameli yok eder!
Duymadın mı, baksana “kötü” bilinen bir kadın, ayakkabısıyla bir köpeğe su içirdiği için cenneti kazandı! Dün “şöyle-böyle” diye hor baktıkların, O’nun sevgilisi oldular!

O var ya O, bir “Ahhhh” için, yürekten ama, ızdırapla, pişmanlıkla, samimi, ihlaslı bir ahhh için, günahla geçirilmiş bir ömrü siliyor! Sanki yeni doğdun gibi..Afuvv çünkü O..

Eskilerde, böyle bir “Ahhh” duyan bir gönül eri, muhatabına diyor ki; “Al benim tüm ibadetlerimin ecrini, o “ahhh”ını ver bana..” Vefatından sonra rüyasında halini soran bir dostuna da; “ İşte o “Ahhh” sebebine cennetlerdeyim! ”der..

Var mı böyle bir ahın, iki büklüm o kapılarda? Yoksa da amelin, var mı O’nun sevgisinden, O’nun utancıyla, nedametle akıtılmış iki damla gözyaşın?
Var mı?
Varsa korkma hiç!
Burda da orda da SEVGİLİSİN

(ALINTI)

Kaan Erdem

Yönetici
Sakın deme; “Ama benim şu kadar ibadetim var, o namaz bile kılmıyor”
“...O başını bile örtmüyor..”

“..O cumaya bile gitmiyor..”
“O...böyle, ben böyle! ”.. Sakın!
Anlasana, şeytanın oyunu bu!

Sabrinnisa

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. Allah razı olsun bizim de bu yazıyı okumamıza vesile olduğunuz için.Zaten o şeytanı benim elime bir verseler...Çok güzel bir yazıydı hayran kaldım valla.Aeolun

Ahmet&Gizem

Kayıtlı Kullanıcı
Ay çok Güzel Ya.çok Güzel Allah Razi Olsun çok Etkilendim Ya..

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
Niçin Ben Demek Suçtur Hiç Düşündünüzmü.çünkü Her şeyin Sahibi Ve Yaraticisi Allahtir.bizde Bunu Allahin Dediği Olur Diye Söyleriz Ama Namazi Ben Kildim Diye Düşünürüz Allah Sana Saglik Vermeseydi Kilabilirmiydin,sadakayi Ben Verdim Dersin Allah Sana Para Vermeseydi Sadaka Vere Bilirmiydin Bunu Sayfalarca Coğalta Biliriz.camiye Namaza Gittiğimiz Zaman Huzura Geldik Diye Düşünürüz Oysa Insan Devamli Olarak Huzurdadir Allah Her Yerdedir O Nun Için Her Zaman Namazdaki Gibi Devamli Ruku Ve Secdede Olmamiz Lazim Ruku Ve Secdesini Layikiyla Yapabilir Isek Benlik Ortadan Kalkar.allah Cümlemizi Hidayete Erdirsin

Kaan Erdem

Yönetici
aleyküm selam..okumanızdan ve değerli yorumlarınızdan dolayı sağ olun..selam ve dua ile kalın selametle.....

S.A. Allah razı olsun bizim de bu yazıyı okumamıza vesile olduğunuz için.Zaten o şeytanı benim elime bir verseler...Çok güzel bir yazıydı hayran kaldım valla.Aeolun

zamannamaz

Kayıtlı Kullanıcı
var ya O, bir “Ahhhh” için, yürekten ama, ızdırapla, pişmanlıkla, samimi, ihlaslı bir ahhh için, günahla geçirilmiş bir ömrü siliyor! Sanki yeni doğdun gibi..Afuvv çünkü O..

Kaan Erdem

Yönetici
amin...çok değerli ve gerçek payı olan yorumlarınızdan dolayı ve katkınızdan ötürü ALLAH cc razı olsun..selam ve dua ile kalın selametle kalın..

Niçin Ben Demek Suçtur Hiç Düşündünüzmü.çünkü Her şeyin Sahibi Ve Yaraticisi Allahtir.bizde Bunu Allahin Dediği Olur Diye Söyleriz Ama Namazi Ben Kildim Diye Düşünürüz Allah Sana Saglik Vermeseydi Kilabilirmiydin,sadakayi Ben Verdim Dersin Allah Sana Para Vermeseydi Sadaka Vere Bilirmiydin Bunu Sayfalarca Coğalta Biliriz.camiye Namaza Gittiğimiz Zaman Huzura Geldik Diye Düşünürüz Oysa Insan Devamli Olarak Huzurdadir Allah Her Yerdedir O Nun Için Her Zaman Namazdaki Gibi Devamli Ruku Ve Secdede Olmamiz Lazim Ruku Ve Secdesini Layikiyla Yapabilir Isek Benlik Ortadan Kalkar.allah Cümlemizi Hidayete Erdirsin

hatice kübra

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Ellerine Sağlik Allah'a Emanet Ol Dua Ile

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
2 yada 3 hafta öncesiydi ... ikindi vakti ... iş yerimde benim masanın etrafında 3 - 4 kişi oturup konuşurken ezan okunmaya başladı ...
çeketimi kaptım beni çağırıyorlar dedim ... içlerinde müdür beyimizde vardı ve şöyle dedi : bizide çağırıyorlar ! ...

o an çok utandım ...

inşallah aynı hataya düşmem bir daha ... allaha emanet olun ...

Kaan Erdem

Yönetici
ne güzel çalışma ortamında bu birlik ve beraberlik..ama dediğiniz gibi umarım ki farkında olmadan ben ve benci tavırlarımız olmaz...ALLAH CC muhafaza buyursun...örneğinizi tebessüm ile okudum kardeşim..farkında olmakta bir erdemliktir...

selam ve dua ile kalın selametle......

2 yada 3 hafta öncesiydi ... ikindi vakti ... iş yerimde benim masanın etrafında 3 - 4 kişi oturup konuşurken ezan okunmaya başladı ...
çeketimi kaptım beni çağırıyorlar dedim ... içlerinde müdür beyimizde vardı ve şöyle dedi : bizide çağırıyorlar ! ...

o an çok utandım ...

inşallah aynı hataya düşmem bir daha ... allaha emanet olun ...

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Benlikte öyle bir özellik var ki, insanı merkezden, kendisinden uzaklaştırır, "men ittehaze ilâhehû hevâhu (kendi heva ve heveslerini tanrı edinen kimse..Furkan Suresi 25/43, Casiye 45/23)" sırrınca anlatılan derekeye düşürür. Sadece kendini, kendi yaptıklarını beğenen bir seviyeye, daha doğrusu böyle bir seviyesizliğe düşürür insanı. Bazan da başkalarının güzel yaptıkları şeyleri, sırf kendisi yapmadığı için çirkin bulur böyleleri

Bu açıdan Kur’an dairesi içinde bulunan herkes ciddi bir tehlike sath-ı mailinde bulunuyor. Onun için herkesin bir muhasebe ve murakabe ile nefsin oynadığı bu oyundan sıyrılması, bunun icin de başkaları ile konuşurken, kendi kendine düşünürken, yazarken, çizerken hasılı sürekli O’nun kudretini, O’nun inayetini, O’nun riayetini, O’nun hıfzını, O’nun kelaetini, O’nun vekaletini öne çıkarması lazım.Allah bizleri nefsimizle başbaşa bırakmasın inşallah....

Kaan Erdem

Yönetici
değerli ve kaynaklı olan bu açıklamınızdan dolayı ALLAH cc razı olsun..selam ve dua ile kalın selametle...

Benlikte öyle bir özellik var ki, insanı merkezden, kendisinden uzaklaştırır, "men ittehaze ilâhehû hevâhu (kendi heva ve heveslerini tanrı edinen kimse..Furkan Suresi 25/43, Casiye 45/23)" sırrınca anlatılan derekeye düşürür. Sadece kendini, kendi yaptıklarını beğenen bir seviyeye, daha doğrusu böyle bir seviyesizliğe düşürür insanı. Bazan da başkalarının güzel yaptıkları şeyleri, sırf kendisi yapmadığı için çirkin bulur böyleleri

Bu açıdan Kur’an dairesi içinde bulunan herkes ciddi bir tehlike sath-ı mailinde bulunuyor. Onun için herkesin bir muhasebe ve murakabe ile nefsin oynadığı bu oyundan sıyrılması, bunun icin de başkaları ile konuşurken, kendi kendine düşünürken, yazarken, çizerken hasılı sürekli O’nun kudretini, O’nun inayetini, O’nun riayetini, O’nun hıfzını, O’nun kelaetini, O’nun vekaletini öne çıkarması lazım.Allah bizleri nefsimizle başbaşa bırakmasın inşallah....

EBRARNISA

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM. GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI ALLAH RAZI OLSUN KAAN ERDEM.
Çünkü O, “Ben” diyene değil, “Sen” diyene, rahmet nazarıyla bakıyor..
BİR MÜ'MİN BAŞKA BİR MÜ'MİN İÇİN DUA EDİNCE RABBİMİN HOŞUNA GİDERMİŞ;
KULUM İÇİN DUA EDEN KULUM... DERMİŞ.
DUA İLE YARADAN'A EMANET OLUN.

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı
okuyunca içim bir garip oldu çok güzel bir yazı kardeşi bazen kıskanççlıklarımız oluo ve onun yerine ben olsam diyoruz ama şeytan işte gerçektende nasılda akla giriyor Allah affeder inşallah

erhunakarsu

Kayıtlı Kullanıcı
^Çünkü O, “Ben” diyene değil, “Sen” diyene, rahmet nazarıyla bakıyor.^
emegine saglık selametle B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt