Afyon Mahkemesinde yargılanıyorlardı Akşam vakti girmiş, hâkim namaz molasına karşı çıkmıştı Bediüzzaman oturduğu yerden ayağa kalktı ve
Namazın hukuku
Gerçekte hiçbir suçları olmadığı halde, sırf iman ve Kur’an’a dair eserleri okudukları ve yazdıkları için tutuklanmış, Afyon Cezaevine konmuşlardı
54 kişiydiler Mahkemeleri de tutuklu olarak devam ediyordu Oturumlar saatlerce sürüyordu
Mahkeme sırasında Bediüzzaman ve talebeleri şahane savunmalar yapıyorlardı Mahkemeyi Nur dershanesine çevirmişlerdi Savunma olarak Risale-i Nur’dan bölümler okuyorlardı
Son oturumlardan biri yine çok uzun sürmüştü Akşam namazı vakti girmişti
Hâkimin ara verme gibi bir düşüncesi yoktu
Bediüzzaman oturduğu yerden kalktı ve:
– Müsaade ederseniz ben namaz kılacağım, dedi
Savcıyla hâkim göz göze geldiler Savcı homurdandı:
– Olmaz efendim, usule aykırıdır, dedi
Hâkim de savcıyla aynı fikirdeydi:
– Sonra kaza edersiniz, şimdi mahkemeye ara veremeyiz, dedi
Bediüzzaman’ın gözleri şimşek gibi çaktı, alnındaki damarlar kabardı Celalli bir şekilde:
– Kaza olmaz, ben namaz kılacağım, dedi Biz namazın hukukunu müdafaa için burada bulunuyoruz ve bizim bundan başka da suçumuz yoktur
Yürüdü, gitti Belinden seccadesini çıkarıp koridora serdi, namazını kıldı Mahkemeye de mecburen ara verildi
Namazın hukuku
Gerçekte hiçbir suçları olmadığı halde, sırf iman ve Kur’an’a dair eserleri okudukları ve yazdıkları için tutuklanmış, Afyon Cezaevine konmuşlardı
54 kişiydiler Mahkemeleri de tutuklu olarak devam ediyordu Oturumlar saatlerce sürüyordu
Mahkeme sırasında Bediüzzaman ve talebeleri şahane savunmalar yapıyorlardı Mahkemeyi Nur dershanesine çevirmişlerdi Savunma olarak Risale-i Nur’dan bölümler okuyorlardı
Son oturumlardan biri yine çok uzun sürmüştü Akşam namazı vakti girmişti
Hâkimin ara verme gibi bir düşüncesi yoktu
Bediüzzaman oturduğu yerden kalktı ve:
– Müsaade ederseniz ben namaz kılacağım, dedi
Savcıyla hâkim göz göze geldiler Savcı homurdandı:
– Olmaz efendim, usule aykırıdır, dedi
Hâkim de savcıyla aynı fikirdeydi:
– Sonra kaza edersiniz, şimdi mahkemeye ara veremeyiz, dedi
Bediüzzaman’ın gözleri şimşek gibi çaktı, alnındaki damarlar kabardı Celalli bir şekilde:
– Kaza olmaz, ben namaz kılacağım, dedi Biz namazın hukukunu müdafaa için burada bulunuyoruz ve bizim bundan başka da suçumuz yoktur
Yürüdü, gitti Belinden seccadesini çıkarıp koridora serdi, namazını kıldı Mahkemeye de mecburen ara verildi