Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Saçıp Savuranlar Şeytanların Kardeşleridir... (2 Kullanıcı)

imamhatipliebrar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Saçıp Savuranlar Şeytanların Kardeşleridir...

selamün aleyküm veys bahsettiğin konu çok değerli olduğu kadar açıklamaların da çok hoş konuyu tamamlamışsın yorumlarınla. Haram olduğunu bahsettiğin konu mülkünü saçıp savurma haramdır, ama zaten hakkıyla o mülke sahip olan insan kolay kolay saçıp savuramaz bilinçsizlik olur insan kolay konduğu mülkü saçıp savurur bence.

seninde söylediğin gibi islam dini vede peygmber efendimizin yasakladığı şeyler zaten insanı yaptığında zarara ve hata düşürenşeylerdir. bizim müslüman olarak çok düşünceli olmamız gerekiyor bu israf konusunda hiç farkında değiliz ama fazla yemek fazla giysi fazla ve gereksiz konuşmak da israftır. ve israf haramdır.

inşallah Allah herşeyi helal yoldan kazanmamızı nasip eder
Selametle kal

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

KESİNLİKLE KATILIYORUM SANA GÖNÜL KARDEŞİM.ALLAH O TÜR İNSANLARA HİDAYET YOLUNU GÖSTERSİN.
YARIN MAHŞERDE ALLAH C.C. DEMİYECEKMİ EY KULUM SANA BU KADAR VERDİM PEKİ SEN BENİM İÇİN NE YAPTIN DİYE...
O ZAMAN HALLERİ NİCE OLUR KİM BİLİR...

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

A.S. ALLAH RAZI OLSUN İMAM HATİPLİ KARDEŞİM.

fidan

Kayıtlı Kullanıcı

imamhatipliebrar yazdı:
selamün aleyküm veys bahsettiğin konu çok değerli olduğu kadar açıklamaların da çok hoş konuyu tamamlamışsın yorumlarınla. Haram olduğunu bahsettiğin konu mülkünü saçıp savurma haramdır, ama zaten hakkıyla o mülke sahip olan insan kolay kolay saçıp savuramaz bilinçsizlik olur insan kolay konduğu mülkü saçıp savurur bence.

seninde söylediğin gibi islam dini vede peygmber efendimizin yasakladığı şeyler zaten insanı yaptığında zarara ve hata düşürenşeylerdir. bizim müslüman olarak çok düşünceli olmamız gerekiyor bu israf konusunda hiç farkında değiliz ama fazla yemek fazla giysi fazla ve gereksiz konuşmak da israftır. ve israf haramdır.

Selametle kal

s.a. sana kayılıyorum arkadaşım insan helal çalışarak alın teri dökerek kazandığı parayı öyle gereksiz işlere harcayamaz doyduktan sonra yenilen her lokma haramdır çünkü israftır artık vücüda verdiği bir fayda yoktur aksine zararı vardır israf konusu bu kadar ince bir konudur bence

allah razı olsun veys kardeşim güzel bir konu açmışsın a.e.o.

gun

Kayıtlı Kullanıcı

paylasımınız yazıgınız konu ve yorumlarınız cok guzel Allah razı olsun Aynı diğer konular gibi güzel bi konu Allah herşeyi helal yoldan kazanmayı nasip etsin.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

fidan yazdı:
imamhatipliebrar yazdı:

Selametle kal

s.a. sana kayılıyorum arkadaşım insan helal çalışarak alın teri dökerek kazandığı parayı öyle gereksiz işlere harcayamaz doyduktan sonra yenilen her lokma haramdır çünkü israftır artık vücüda verdiği bir fayda yoktur aksine zararı vardır israf konusu bu kadar ince bir konudur bence

allah razı olsun veys kardeşim güzel bir konu açmışsın a.e.o.

ALLAH SİZLERDEN DE RAZI OLSUN EVET GÜNÜMÜZDE HER SEYI SACIP SAVURUYORUZ AMA HİÇ Mİ HÜÇ DÜŞÜNMEDEN

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

gun yazdı:
paylasımınız yazıgınız konu ve yorumlarınız cok guzel Allah razı olsun Aynı diğer konular gibi güzel bi konu Allah herşeyi helal yoldan kazanmayı nasip etsin.

Allah razı olsun gün o sizin güzellıgınızdır dediğin gibi Allah her seyı helal yoldan kazanmayı nasip etsin.

Ama günüzümde savurmayan kişi mi var.o ayrı bı konu

semiramis

Kayıtlı Kullanıcı
RE: S.A.

RE: S.A.

Kardeşim gerçekten güzel bir konuya temas etmişsin. İsraf şu zamanda hat safhalara çıkmış durumda, kendi giydiklerimizden tutun da evdeki yiyeceklermiz, eşyalarımız, devlet kurumları yani sayamayacağım kadar isrfaın içine dalmışız. Çok şükür Rabbimin nimetleri o kadar bolki Elhamdülillah yinede aç ve açık kalmıyoruz.
''Peygamber Efendimiz (s.a.v) 'in bir hadisi şerifi ''İsraf olarak kişinin her aklına geleni yemesi yeterlidir'' demektedir.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a
kardeşim tamda benim bam telime dokunmuşsun.dinimizdeki sosyal yardımlaşma zekat sadaka gibi emirleri tam olarak uygulayabilsek önümüzde dağlar taşlar duramaz em,n olun.
ALLAHA emanet

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

MARKA DİYE ÇOCUĞUNA BİR AYAKKABIYA 400-500 YTL VERİP,SIKINTIDA BİRİNE 10 YTL VERMEYİP,BU DÜNYASINI AHİRETE TERCİH EDENLER,KENDİNİZE GELİN DİYORUM.ARŞI TİTRETECEK İNSANLIK NEREDEYSE,YAPTIĞI SAVURGANLIKLA.BİZ DE KENDİMİZİ SIK SIK GÖZDEN GEÇİRELİM,FUZULİ ŞEYLER ALMAYALIM,EVDEKİ EŞYALARA BAKIP FAZLA OLANLARI ELDEN ÇIKARTIP İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VERELİM.MÜBAREK GÜN VE GECELERDE SOFRAMIZA GÜZEL BİRŞEY KOYACAKSAK MUTLAKA BİR FAKİR BULUP ONA DA AYNISINDAN ALMAYA ÇALIŞALIM,ÖZELLİKLE ÇOCUK GİYDİRELİM BU KIŞ GÜNÜ.KENDİMİZE,KARDEŞ BİR AİLE BULALIM MÜMKÜNSE VE DÜZENLİ AZ DA OLSA YARDIM YAPALIM.ALLAHA EMANET OLUN,ALLAH ARZI OLSUN GÜZEL BİR KONU.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a
şu anki ev eşyasına veya dekorasyona harcadığımız paraya rağmen efendimiz (s.a.v) in ehli beytim dediği hz. fatımanın karşısına hanımlar nasıl çıkacak.ve erkekelr hz. ali (r.a) efendimizin karşısına nasıl çıkacak.onlar bir şilte üzerinde ömürlerini geçirdiler.iftarlıklarını üç gün peşpeşe fakire vererek su ile üç gün oruç tuttular.
kendi şahsıma utanıyorum yaşantımdan

gecem

Kayıtlı Kullanıcı

Peygamberimiz de israfı yasaklamış ve insanın kazancını gerektiği gibi harcamasını zira bundan kıyamet günü sorumlu tutulacağını haber vermiştir. Bununla ilgili olarak, insanın evinde bulundurması gereken eşyalara bile dikkat edilmesi gerektiğini bildirerek, bu konuda da israf edilmesini yasaklamış ve Cabir r.aden rivayet edilen bir hadisi şerifte şöyle buyurmuştur Bir yatak ERKEK için, bir yatak da hanımı içindir. Üçüncü yatak ise misafir içindir. Dördüncü yatak ise şeytan içindir.

Hadiste geçen şeytana ait olduğu belirtilen dördüncü döşek konusunu, bazı İslam alimleri gerçek anlamda anlamış ve gerçekten o yatakta şeytanın gecelediğini iddia etmişlerdir. Fakat diğer bazı alimler de bununla şeytanın israfı güzel gösterdiğinin kastedildiğini söylemişlerdir.

oysaki neler neler israf ediliyor düğünlerde yığınla para yağıyor Allah herşeyi helal yoldan kazanmayı nasip etsin
ALLAH RAZI OLSUN .....VEYSEL BEY....B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

mk5834 yazdı:
s.a
şu anki ev eşyasına veya dekorasyona harcadığımız paraya rağmen efendimiz (s.a.v) in ehli beytim dediği hz. fatımanın karşısına hanımlar nasıl çıkacak.ve erkekelr hz. ali (r.a) efendimizin karşısına nasıl çıkacak.onlar bir şilte üzerinde ömürlerini geçirdiler.iftarlıklarını üç gün peşpeşe fakire vererek su ile üç gün oruç tuttular.
kendi şahsıma utanıyorum yaşantımdan

BEN DE ÜRKÜYORUM KENDİ ADIMA,YEDİĞİM GÜZEL YEMEKTEN,GİYDİKLERİMDEN,BUNLARIN ŞÜKRÜNÜ NASIL YAPICAM DİYE...GERÇİ BENİM KONUMUMDAKİ KİŞİLERE GÖRE ÇOK ŞÜKÜR FAKİR SAYARLAR BENİ,AMA BUNUN NE ÖNEMİ VAR.İHTİYAÇTAN FAZLASINI VER DİYOR SEVGİLİ PEYGAMBERİM.ÖNCE İHTİYAÇ KAVRAMINI ASGARİYE İNDİRMELİ Kİ FAZLA GELEN KISMI ARTIRALIM.TÜKETİM ÇILGINI YAPTILAR BİZİ.BARİ EV EŞYALARIMIZA PARA HARCAMAYALIM.ÇOK ŞÜKÜR EVİMDE PAHALI VE LÜKS EŞYA YOK.EN UCUZU ALMAYA ÇALIŞIRIM.TEK LÜKSÜM BULAŞIK MAKİNASI ONU DA DAHA YENİ ALDIM.EEE YAŞLANIYORUM GALİBA,ÇALIŞIRKEN BULAŞIKLAR DERT OLMAYA BAŞLADI.ARADA EVİ GEZİP,YARABBİM NE ÇOK ŞEY VERDİN,ŞÜKRÜNÜ DE NASİP ET DERİM.YANİ BEN ÇOK ZENGİNİM ÇOK.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

semiramis yazdı:
Kardeşim gerçekten güzel bir konuya temas etmişsin. İsraf şu zamanda hat safhalara çıkmış durumda, kendi giydiklerimizden tutun da evdeki yiyeceklermiz, eşyalarımız, devlet kurumları yani sayamayacağım kadar isrfaın içine dalmışız. Çok şükür Rabbimin nimetleri o kadar bolki Elhamdülillah yinede aç ve açık kalmıyoruz.
''Peygamber Efendimiz (s.a.v) 'in bir hadisi şerifi ''İsraf olarak kişinin her aklına geleni yemesi yeterlidir'' demektedir.

kesinlikle haklısın abla gunumuzde bu gıbı seyler cok gorulmekte

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

mk5834 yazdı:
s.a
kardeşim tamda benim bam telime dokunmuşsun.dinimizdeki sosyal yardımlaşma zekat sadaka gibi emirleri tam olarak uygulayabilsek önümüzde dağlar taşlar duramaz em,n olun.
ALLAHA emanet

eyvalla kardeşim

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:
MARKA DİYE ÇOCUĞUNA BİR AYAKKABIYA 400-500 YTL VERİP,SIKINTIDA BİRİNE 10 YTL VERMEYİP,BU DÜNYASINI AHİRETE TERCİH EDENLER,KENDİNİZE GELİN DİYORUM.ARŞI TİTRETECEK İNSANLIK NEREDEYSE,YAPTIĞI SAVURGANLIKLA.BİZ DE KENDİMİZİ SIK SIK GÖZDEN GEÇİRELİM,FUZULİ ŞEYLER ALMAYALIM,EVDEKİ EŞYALARA BAKIP FAZLA OLANLARI ELDEN ÇIKARTIP İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VERELİM.MÜBAREK GÜN VE GECELERDE SOFRAMIZA GÜZEL BİRŞEY KOYACAKSAK MUTLAKA BİR FAKİR BULUP ONA DA AYNISINDAN ALMAYA ÇALIŞALIM,ÖZELLİKLE ÇOCUK GİYDİRELİM BU KIŞ GÜNÜ.KENDİMİZE,KARDEŞ BİR AİLE BULALIM MÜMKÜNSE VE DÜZENLİ AZ DA OLSA YARDIM YAPALIM.ALLAHA EMANET OLUN,ALLAH ARZI OLSUN GÜZEL BİR KONU.

kesınlıkle dogrudur MARKA takıntısı cok bu zamanda ozellıkle arkadasımıza sorararz ıste aa bak uzerındekı ne guel sana cok yakısmız tesekkur edecegı yere hemen soyler ıste fıyatı bu kadar ve surdan aldım dıye falan fılan yanı bos seyler

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm Veysel kardeşim,

uzun zamandır aramızda değildiniz aramıza tekrardan hoşgeldiniz hayırlı uğurlu olsun sevenlerinizeB)B)B)

selamünaleyküm

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

gecem yazdı:
Peygamberimiz de israfı yasaklamış ve insanın kazancını gerektiği gibi harcamasını zira bundan kıyamet günü sorumlu tutulacağını haber vermiştir. Bununla ilgili olarak, insanın evinde bulundurması gereken eşyalara bile dikkat edilmesi gerektiğini bildirerek, bu konuda da israf edilmesini yasaklamış ve Cabir r.aden rivayet edilen bir hadisi şerifte şöyle buyurmuştur Bir yatak ERKEK için, bir yatak da hanımı içindir. Üçüncü yatak ise misafir içindir. Dördüncü yatak ise şeytan içindir.

Hadiste geçen şeytana ait olduğu belirtilen dördüncü döşek konusunu, bazı İslam alimleri gerçek anlamda anlamış ve gerçekten o yatakta şeytanın gecelediğini iddia etmişlerdir. Fakat diğer bazı alimler de bununla şeytanın israfı güzel gösterdiğinin kastedildiğini söylemişlerdir.

oysaki neler neler israf ediliyor düğünlerde yığınla para yağıyor Allah herşeyi helal yoldan kazanmayı nasip etsin
ALLAH RAZI OLSUN .....VEYSEL BEY....B)

Sizden de inşallah GECEM hanım

konuya renk katmıssınız acıklamalarınızla devamını beklerız.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:
selamünaleyküm Veysel kardeşim,

uzun zamandır aramızda değildiniz aramıza tekrardan hoşgeldiniz hayırlı uğurlu olsun sevenlerinizeB)B)B)

selamünaleyküm

a.s.

evet uzun zamandır yoktum ıslerım vardı bıldıgınız uzere geldık ıste suan burdayız cok sukur :)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

Günümüzde öyle gerekesiz şeylere paralar harcıyoruz ki hiç düşündemeden ama biraz mantıgımızı yurutseydık veyahut bi altmızda bulunan kişileri göz önüne alsaydık emınım kı bunları yapmazdık.Ama nerdeeeeeeeee

Şimdi sorsam sizlere ve bizlere...

Hiç düşündük mü---------------- AÇ YATANLARI
Hiç düşündük mü---------------- YETİM KALAN ÇOÇUKLARI
Hiç düşündük mü---------------- OKULA GİDEMEYEN ÇOÇUKLARI
Hiç düşündük mü---------------- YAŞLILARIMIZI

ve bunun gibi daha akla gelmeyen milyonlarca kişileri... HİÇ DÜŞÜNDÜK MÜ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt