Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Saçıp Savuranlar Şeytanların Kardeşleridir... (1 Kullanıcı)

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı
İsra Sûresi 26. ve 27. ayette saçıp savuranlar şeytanların kardeşleridir buyrulmaktadır.
Kuranı Kerimde yüce Allah insanların helal yoldan kazanmasını fakirlere ve muhtaçlara kazancının bir kısmını dağıtmasını yakınlarının hakkını gözetmesini buyurmuş ve mülkün gerçek sahibinin Allah olduğunu vurgulamıştır. Bunun yanında insanlığın baş belası olan israfı haram kılmış mallarını gelişi güzel harcayıp saçıp savuranları da şeytanın kardeşleri olarak nitelendirmiştir. Bu konudaki bir ayeti kerimede ise şöyle buyurmuştur

Bir de akrabaya, yoksula, yolcuya hakkını ver. Gereksiz yere de saçıp savurma. Zira böylesine saçıp savuranlar şeytanların kardeşleridir. Şeytan ise Rabbine karşı çok nankördür.

Peygamberimiz de israfı yasaklamış ve insanın kazancını gerektiği gibi harcamasını zira bundan kıyamet günü sorumlu tutulacağını haber vermiştir. Bununla ilgili olarak, insanın evinde bulundurması gereken eşyalara bile dikkat edilmesi gerektiğini bildirerek, bu konuda da israf edilmesini yasaklamış ve Cabir r.aden rivayet edilen bir hadisi şerifte şöyle buyurmuştur Bir yatak ERKEK için, bir yatak da hanımı içindir. Üçüncü yatak ise misafir içindir. Dördüncü yatak ise şeytan içindir.

Hadiste geçen şeytana ait olduğu belirtilen dördüncü döşek konusunu, bazı İslam alimleri gerçek anlamda anlamış ve gerçekten o yatakta şeytanın gecelediğini iddia etmişlerdir. Fakat diğer bazı alimler de bununla şeytanın israfı güzel gösterdiğinin kastedildiğini söylemişlerdir.

oysaki neler neler israf ediliyor düğünlerde yığınla para yağıyor Allah herşeyi helal yoldan kazanmayı nasip etsin

HoşçakalıN

FATMA_ERGUN

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Saçıp Savuranlar Şeytanların Kardeşleridir...

ALLAH RAZI OLSUN VEYSEL BEY

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm kardeşim.çok güzel bir konu yine.Allahım razı olsun..gerçektende şu zamanda çoğumuz bu israf içindeyiz.yokluğun ne olduğunu çoğumuz bilmiyor ve en önemlisi bir şeyleri görüp şükretmiyoruz.rabbim bizleri affeylesin..inşAllah bu bilinci her zaman ve her yaşta herkes taşıyabilir.hatırlattığın için çok sağolasın kardeşim.Allahım razı olsun.selam ve dua ilee

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

Cümlemizden fatoş
Güler kardeşim Allah razı olsun çok güzel demişssin şahsen seni tanımıyorum ama yazılarından yaptığın yorumlarını çok beğeniyorum çok bilgilisin benim için bi okadar değerlisin yine renk katmıssın eklemenle tekrardan Allah razı olsun.Allah her şeyi helal yoldan bizlere kazanmayı nasip eylesin.

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:
Cümlemizden fatoş
Güler kardeşim Allah razı olsun çok güzel demişssin şahsen seni tanımıyorum ama yazılarından yaptığın yorumlarını çok beğeniyorum çok bilgilisin benim için bi okadar değerlisin yine renk katmıssın eklemenle tekrardan Allah razı olsun.Allah her şeyi helal yoldan bizlere kazanmayı nasip eylesin.
AMİN KARDEŞİM AMİN ALLAH RAZI OLSUN..SELAMETLE

GECE_YAGISI

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun veysel abi çok güzel konu oysaki görüyoruz düğünlerde ne kadar para saçılıyor okadar yemek ler israf ediliyor.yazık bu kadar şeylere acaba nasıl kaznmışlardır bu paraları düşündürücü tabiii

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN VEYSEL KARDE$IM SANKI BENIM ICIMI OKUMU$SUN
NIYE DIYECEKSIN OGLUM GECEN YIL MECBURIYETTEN SÜNNET OLDU HERKES BANA EGLENCE SORUYOR ETRAFTA BUNCA YOKSUL VARKEN BEN ONLARIN ACLIGI ÜZERINE MI YAPCAM YOKSA SAVA$TAN (LÜBNAN AFGANISTAN) GERIYE KALAN ÖKSÜZLERIN $EREFINEMI?BEN BU KADAR DÜ$ÜNCESIZ DEGILIM.BENIM ENI$TEM TÜRKIYE´NIN SON KRiZZEDELERINDEN.YILLARCA BABAM BAKTI UZUN SÜRE CALI$AMADI BIR ERKEGI KAYINPEDERININ BAKMASI NE ZOR BI$EYDIR.$IMDI TOPARLANDI ALLAH´IN IZNIYLE MANDRA ACIYOR PER$EMBE GÜNÜ BUGÜN BURDUR DA KIZINI ÜNIVERSITYE YAZDIRIYOR OGLUDA ILKOKULA BA$LIYOR.ABLAM EV HANIMI BENDEN BU $ARTLARDA NASIL GÖRKEMLI BIR SÜNNET BEKLIYORLAR.BEN DÜGÜN PARASINI HESAPLADIM BUNU HAYIR I$LERINDE ÖZELLIKLE ENI$TEME YATIRIM AMACIYLA DÜ$ÜNÜYORUM.IN$ALLAH NASIP KISMET OLUR.
RABBIM ONLARADA BIZEDE HAYIRLI OLANI NASIP ETSIN

sengul

Kayıtlı Kullanıcı

sa veysel kardeşim.değindiğinz konu gerçekten harika.sizi kutluyorum.eğer bizler savurganlığı bırakıp ekmeğimizi bölüşmeyi en azından deneseydik.bu kadar aç insan olur muydu?lütfen artık pencereden bakmayı bırakalım.başımızı dışarı çıkarıp bakalım.o zaman göreceğiz ki:dünya hiç te toz pembe değil.hayat renginin siyah olduğu insanlar da var.açlıktan ölenlerin bile olduğu bir dünyada bizler insanlıktan söz edebilirmiyiz?unutmamalıyız ki:yediğimiz her lokmada bir yetimin.bir fakirin de hakkı var.eğer bunu idrak edebilirsek o zaman savurganlığı önlemiş oluruz.eğer bunları düşünemiyorsak bile:en azından müslüman neden savurgan olmamalı?sorusunu düşünelim.o zaman tüm soruların cevabını bulacağımıza inanıyorum.unutmayalım ki;islamiyet insanlara boşuna bir şeyleri anlatmaya çalışmamaktadır.a.e.o

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

sengül kardesim cok güzel ifade etmissin.ALLAH RAZI OLSUN

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Cennet Allah'ın sonsuz nimetleriyle donatılmış ihtişam dolu bir yerdir. Ancak, daha bu dünyadaki nimetlere duyarsız kalan, kıymetini bilmeyen, Allah'a gereği gibi şükredemeyen bir kimsenin cennet nimetlerini hakkıyla takdir edip Allah'ı yüceltmesi de mümkün değildir. Cenneti hak edebilmek için öncelikle dünya hayatında bu üstün ahlakı kazanabilmek gerekmektedir. Açıkça görülen bir sefahat ortamı olmasa bile, ufak tefek şeylerde israf yapmak, nimeti hor kullanmak, ziyan olmasına, zarar görmesine sebep olmak, bildiği halde baştan zararı engelleyici tedbirleri almamak gibi hareketler de yine nimete nankörlük kapsamına girer. Müminin en çok, bu tür dikkatten kaçabilecek israflara karşı titiz olması ve Allah'a nankörlük, saygısızlık yapmaktan çok korkması gerekir

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

CÜMLEMİZDEN İNŞALLAH KARDEŞLERİM ALLAH RAZI OLSUN HEPİNİZDEN ETRAFA BAKIYORUZ NE KADAR İSRAF EDİLEN ÇOK ŞEY VAR DEĞİLMİ SAÇIP SAVURANLAR BARLARDA GAZİNOLARDA CLUPLARDE DÜĞÜNLERDE ŞEYTANIN AĞINA DÜŞMÜŞ İNSANLAR GÖRMEK MÜMKÜN O KADAR SAÇIP SAVURUYORLAR Kİ NE YAPACAKLARINI BİLMİYORLAR ARTIK.ÖZELLİKLE ASKERİYEDE ATILAN YEMEKLERİ TOPLAYIP MUHTAÇ OLAN KİŞİLERE GÖNDERİLSEYDİ EMİNİM Kİ TÜRKİYEDE AÇ İNSAN KALMAZDI.DÜŞÜNÜN O KADAR YEMEK ATILIYOR.

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

gercektenmi? ben bunu ilk defa duyuyorum. abim veya kardesim olmadigi icin askerlikten pek haberdar degilim.Allah selamet versin

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

acı bi gerçek ama malesef doğru askerliğini yapmış arkadaşlar bilir inanın ki karavanalar dolu su yemek geliyor çoğu yenmeden çöpe gidiyor askerdeyken düşünüyorumdum bu yemekler yenmeden gidiyor yazık değilmi hiç mi aç kişiler yok neden onlara vermiyorlar diye çok düşünürdüm ve üzülürdüm.

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

VEYS yazdı:
acı bi gerçek ama malesef doğru askerliğini yapmış arkadaşlar bilir inanın ki karavanalar dolu su yemek geliyor çoğu yenmeden çöpe gidiyor askerdeyken düşünüyorumdum bu yemekler yenmeden gidiyor yazık değilmi hiç mi aç kişiler yok neden onlara vermiyorlar diye çok düşünürdüm ve üzülürdüm.
kardeşim bu savurganlık sadece asker ocaklarında yok..devlet yurtlarından tutta efendim lokantalara kadar devam ediyor..çok acı ..rabbim affeylesin.işte hep bunların sebebi çoğumuz hep varlık içinde büyüdük.yediğimizin önümüzde yemediğimizin arkamızda idi yokluk nedir bilmedik..hadi yokluğu yaşamadık yokluğu yaşayanlardan damı ibret almıyoruz..nice aç susuz üstünde elbisesi,ayağında ayakkabısı olmayan nice insanlar var nice aç insan var...ne kadar yardım edebiliyoruz ki.geç değil herkes en yakınındaki ile bir dilim ekmeğini bölüşse hem o ekmeğin bereketi artar hemde şükür artar ve rabbim daha da çok verir inşAllah.selam ve dua ile

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

Mesela Manisa da a$ evleri var oralara götürseler halka dagitsalar olmazmi?
cok üzüldüm dayimin oglu yemekhanede askerlik yapmi$ ya$im kadar et yedik damgalarda tarih vardi diyor inanamamistim.ama diger kuzenim berberdi ve bodrum da yapti askerligini ondan hic böyle seyler duymadim. belkide yerine göre degisiyodur. selametle

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

güler kardeşim katılıyorum yurtlarda ben hiç bulunmadım o yuzden askerlıgı ornek verdım.Elimizden geleni muhtaç olan insanlara yapmak gerekiyo ve yaparkende kimsenin bilmemesi gerekiyor önemli olanda bu nice insanlarımız var gövde gösterisi yapıyorlar sanki afedersiniz köpeğin önüne atar gibi onları aşağılar gibi bir şeyler dağıtıyorlar onun sevap mı gunahmı olacagını atbi ki ALLAH biliyor.Allah ıslah etsin.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

gurbet kardeş bilmiyorum yerine göre değişiyormu bakınız ben
Siirt 3. komando tugayında yaptım ve bu tugay içinde yaklaşık8000 asker var ve düşünün çıkan yemeği benim gördüklerimi aktardım size 20 karavana yemek gelıyorsa bunun 7-8 karavanası çöpe gidiyor bi okadar da ekmek atılıyor.tabiki bu sadece asker ocaklarında olmuyor başka yerlerde de muhakkak ki oluyordur.

gurbetten

Kayıtlı Kullanıcı

AMAN ALLAH´IM SEN YARDIM ET AKIL FIKIR VER IMAN VER
COK ÜZÜLDÜM BIR CARE BULUNMALI

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

amin inşallah.
Bile bile şeytanın kardeşi olmak ?????????????????

goNuL_

Kayıtlı Kullanıcı

AH BE VEYSEL KARDEŞİM ZATEN HERKES BU KADAR DUYARLI OLSA BU DÜNYADA AÇ KİMSE KALMAZ AMA MALİSEF DUYARLI İNSAN OKADAR AZ Kİ ZATEN ZENGİN OLAN YOKSULLARA YARDIM EDEBİLCEK DURUMLARI OLANLARDA (herkes dahil değil) çoğunluğu dediğin gibi diskolarda barlarda orda burda eğlenerek geçiriyor zamanını ve paralarını böyle yerlerde harcıyorlar hemde hiç bişey umurlarında bile olmayarak hatta herşeyden habersiz rabbim herkese her konuda duyarlı olabilmeyi nasip etsin

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt