Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

şâban-i şerif (1 Kullanıcı)

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim;
bu konuyu geçen sene şaban ayında açmış okuyabildiğimiz kadar okumuştuk.
şükürler olsun ki bu senede görmek nasip oldu dilerim bütün kardeşlerim iştirak ederde devam ederiz şimdiden ALLAH kabul etsin...
selam ve baki dualarımla...

kardeşlerim kevser surasi okuyoruz iştirAk etmek isteyenler olursa liste oluşturup şaban ayı sonuna kadar okuyalım istiyoruz rüyam 3 kardeşim düşünmüş sağolsun ALLAH kabul etsin inşallah
selam ve baki dua ile...

KEVSER SURESİ

YURTLU.........................................1000
RÜYAM3........................................1000

İSRANUR.......................................500
LEYLA1.........................................500
RELVİN.........................................500

SAFİYE........................................
BİRNUR........................................500

HEVES.........................................100

Şâban ayı, Resûlüllah (s.a.v.) Efendimiz’in ayıdır. Bu itibarla salavât-ı şerifeye çok devam etmek lâzımdır. Yine mümkün oldukça istiğfar, salavât-ı şerife, İhlâs-ı Şerif okumalı, teheccüd ve tesbih namazları kılmalı ve hatm-i enbiyâ yapmalıdır.

Şâban ayı, “Şerefli, ulvî, berâta erdirici, ilâhî ihsâna kavuşturucu, mü’minlere rahmet ve kâfirlere gazap olan ilâhî nûra nâil edici” bir ay olarak târif edilmiştir.

Bu ayın birinci gecesinde, yani salıyı çarşambaya bağlayan gece, her rek’atte bir Fâtiha üç Âyetü’l-Kürsî ile bir tesbih namazı kılınır. (Duâ ve İbâdetler, Fazilet Neşriyat)

Hergün 100 defa "Kevser Sûresi" okunmalidir.

10 gün 100 defa "Yâ Latîf (c.c)"

10 gün 100 defa "Yâ Rezzak (c.c)"

10 gün 100 defa "Yâ Azîz (c.c)" okunmalidir.

Berâ(e)t Gecesi: Saban ayinin 15.nci gecesidir. Gündüzü oruçlu, gecesi ibadet ve zikirle geçirilmelidir.

TESBİH NAMAZININ FAZİLET VE EHEMMİYETİ

Tesbih namazı; tevbenin, istiğfârın en büyüğü ve bütün vücutla yapılanıdır. Sünen sahipleri Hz. İkrime’den, o da İbn-i Abbas (r.a.)’tan rivâyet etmişlerdir ki; Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz muhterem amcaları Hz. Abbas (r.a.)’a şöyle buyurmuşlardır:

“Ey amca, sana on haslet haber vermekle ikrâm etmiş olayım ki, onu işlediğin vakit günahının evveli ve âhiri, yenisi ve eskisi, hatâen ve kasten yapılanı, küçüğü ve büyüğü, gizlisi ve âşikâr olanı mağfiret edilmiş olsun...

“Dört rek’at namaz kılarsın; her rek’atte Sûre-i Fâtiha’yı ve diğer bir sûreyi okursun. Fâtiha okumadan evvel on beş kere, ‘Sübhânallâhi velhamdülillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azıym’ dersin. Zamm-ı sûreden sonra dahî on kere ‘Sübhânallâhi velhamdülillâhi...’ deyip rükûa varırsın.

“Rükûda olduğun halde on kere, rükûdan doğrulduktan sonra on kere, secdeye vardığında on kere, iki secde arasında on kere, ikinci secdede dahî onları on kere okursun; tamamı her rek’at için yetmişbeş’tir. Bunu rek’atlerin dördünde dahî yaparsın. (Dört rek’atin tesbihlerinin tamamı üçyüzdür.)”

Dört rek’atin ‘Sübhâne rabbiyel azıym ve sübhâne rabbiyel â’lâ...’ tesbihleri, bundan ayrı olarak önce okunur.

]

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı
Cenab-ı Hak bizleri Şaban ayının nurundan ve feyzinden en azami mertebede istifade eden kullarından eylesin. Amin.

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşlerim
hayirli geceler
selam ve baki dua ile...

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı
“Bir müslüman, yanında bulunmayan bir din kardeşi için dua ederse, mutlaka melek ona, <<aynı şeyler sana da verilsin>> diye dua eder.”

(Muslim, Ebu Da'ud)

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı
“Bir müslüman, yanında bulunmayan bir din kardeşi için dua ederse, mutlaka melek ona, <<aynı şeyler sana da verilsin>> diye dua eder.”

(Muslim, Ebu Da'ud)

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı

(Muslim, Ebu Da'ud)

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı

(Muslim, Ebu Da'ud)

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Çok değerli bir paylaşım olmuş Allah c.c. razı olsun bizde Şaban ayında birşey yapamıyoruz diye üzülmüştük ama bu konudan takiben hergün Kevser süre okuyabiliriz. Yurtlu kardeşim ne dersin? Recep ayında İhlas okumuştuk bu ay Kevser okuyalım katılımda olur.

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Çok değerli bir paylaşım olmuş Allah c.c. razı olsun bizde Şaban ayında birşey yapamıyoruz diye üzülmüştük ama bu konudan takiben hergün Kevser süre okuyabiliriz. Yurtlu kardeşim ne dersin? Recep ayında İhlas okumuştuk bu ay Kevser okuyalım katılımda olur.

aleyküm selam kardeşim
doğru söylüyorsun bu konuya takiben okunabilir ben yazının başına ekliyorum
RABBİM kabul etsin inşallah başlayalım o zaman ilk ben alayım 1000 tane
selam ve baki dua ile
hayırlı geceler...

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam kardeşim
doğru söylüyorsun bu konuya takiben okunabilir ben yazının başına ekliyorum
RABBİM kabul etsin inşallah başlayalım o zaman ilk ben alayım 1000 tane
selam ve baki dua ile
hayırlı geceler...

bende varım kardeşim 1000 adette ben alıyorum ayrıca 1000 adette salavat alıyorum enesbaturun konusuna baslarız okunan salavatları

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı
bende varım kardeşim 1000 adette ben alıyorum ayrıca 1000 adette salavat alıyorum enesbaturun konusuna baslarız okunan salavatları

tamam kardeşim ekledim hayirlisi olsun bakalim rabbim kabul etsin dualarimizi bende enes kardeşimin forumuna zaman zaman okuyorum çok güzel allah kabul etsin seninkileride rabbime emanetsin
selam ve baki dua ile
hayirli geceler...

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı
Cenab-ı Hak bizleri Şaban ayının nurundan ve feyzinden en azami mertebede istifade eden kullarından eylesin. Amin.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm

Şaban ayını boş geçirmeyelim Kevser ve Salavat okuyoruz....Boş geçmeyin....

minoug

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşim ÇOK teşekkür ederim değerli paylaşımlar için Allah C.C razı Olsun,ellerine sağlık.İnşallah bizler uygularız,uyguladıkça Rabbim sevaplardan sizlere de
verir.AMİN...AMİN...AMİN.
Selametle!!!

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim çok teşekkür ederim değerli paylaşımlar için allah c.c razı olsun,ellerine sağlık.inşallah bizler uygularız,uyguladıkça rabbim sevaplardan sizlere de
verir.amin...amin...amin.
Selametle!!!

aleyküm selam kardeşim allah sizdende razi olsun inşallah
selam ve baki dua ile...

isranurr

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm

Bende 500 tane kavser okurum inşallah.Allah c.c. kabul etsin

hayırlı akşamlar

leyla-1

Altın Üye
Ayın En İyi Üyesi
Selam Aleyküm kardeşim Allah razı olsun bende şimdilik 500 tane kevser süresi alıyorum Allah kabul etsin.
Bu mübarek günlerde Rabbim bizleri affedip ellerimizi dergahından boş çevirmeyip gönül muradlarımızı dualarımızı kabul etsin hayırlısıyla inşallah.
Selam ve dua ile Allah'a emanet olun herşey gönlünüzce olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt